Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»: Το πλοίο-θρύλος του Πολεμικού Ναυτικού παραδόθηκε στην Ελλάδα πριν από 109 χρόνια - ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ(Εικόνες)

Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» (Φωτογραφία: Εurokinissi)
Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» αποτελεί ένα πολεμικό πλοίο θρύλο για τη χώρα, καθώς συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία και τα πεπρωμένα του έθνους και είναι ζήτημα εάν συναντάμε στην παγκόσμια ιστορία κάτι παρόμοιο.
Παρότι αναφέρεται ως θωρηκτό, είναι θωρακισμένο καταδρομικό, κλάσης ΠΙΖΑ, το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Oρλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 - 1911, και εντάχθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό.

Κεραυνοί της Le Monde κατά ΝΑΤΟ – Η ελληνοτουρκική ένταση είναι «από τις σοβαρότερες κρίσεις»

Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο φέρνουν ένα ανίκανο ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση», η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η στάση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και οι προκλήσεις της Άγκυρας ανησυχούν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση συνιστά μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ, σχολιάζει διπλωμάτης στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, με φόντο το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβεβαιώσεις Γκουτέρες στον Αναστασιάδη για Αμμόχωστο

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2020, ως απάντηση των επιστολών του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ίδιο και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 25  Αυγούστου 2020.

Σε γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα αναφέρεται ότι στην επιστολή του ο Γενικός

Διαταγή Ερντογάν: Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό

Εάν η απόφαση εξαρτιόταν από τον Τούρκο Πρόεδρο, το Πολεμικό Ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt, σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, υπό τον τίτλο «Ο βάσει υπολογισμών πόλεμος του Eρντογάν».
Αυτό ακριβώς ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος από τους στρατηγούς, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικούς κύκλους πριν από λίγες ημέρες. Τους ζήτησε μάλιστα να το οργανώσουν, κατά τρόπο που να μην χάσει κανείς τη ζωή του. Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να ρίξουν ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Ο πιλότος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτίναξης και να σωθεί. Αλλά οι στρατηγοί αρνήθηκαν κι αυτό να το κάνουν.

Κόκκινος συναγερμός: Η Στρατιά του Αιγαίου και η απαίτηση της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση ακριτικών νησιών - Οι εμπρηστικές «κραυγές» της Τουρκίας και η απάντηση της Αθήνας

Την ώρα που οι Τούρκοι "κραυγάζουν" για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενισχύουν συνεχώς τις επιθετικές δυνάμεις τους απέναντι από αυτά. Τι είναι η περιβόητη Στρατιά του Αιγαίου. 
Ακόμα και για δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στα ελληνικά ακριτικά νησιά στα οποία έχουν αναπτυχθεί φρουρές κάνουν λόγο πλέον τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρώντας να ρίξουν "λάδι στη φωτιά". Με αφορμή δύο φωτογραφίες που δείχνουν την καθιερωμένη αλλαγή των Εθνοφρουρών στο Σύμπλεγμα του Καστελόριζου οι γείτονες έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σε παραλήρημα, απαιτώντας να αφοπλιστούν όλα τα ακριτικά μας νησιά επικαλούμενοι δήθεν σχετικές συνθήκες. Ξεκάθαρα αυτό που επιθυμούν είναι να παραμείνει Εθνικό έδαφος αφύλακτο και απόλυτα εκτεθειμένο στις Τουρκικές επεκτατικές βλέψεις και μάλιστα "μια ανάσα" από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Ακραία πρόκληση από τη «Γενί Σαφάκ»: Η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών, βάσει των οποίων η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.

Δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά δημιουργείται για την Τουρκία, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών βάσει των οποίων η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.
Τουρκικά μέσα υποστηρίζουν τις τελευταίες μέρες ότι η Ελλάδα μετέφερε με πλοίο της γραμμής Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο. Σήμερα, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα έστειλε τώρα στρατιώτες και στη Ρόδο.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!Δημιουργία Ευρωστρατού θέλει ο Μακρόν (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν, είναι πιστός υπηρέτης της ιδέας του Ευρωστρατού από την αρχή της προεδρίας του στη Γαλλία.
Όπως θα ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό, ο Πρόεδρος της Γαλλίας επιθυμεί να προχωρήσει η δημιουργία κανονικού Ευρωστρατού ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπίζεται τα μέλη του από εξωτερικούς εχθρούς αλλά θα έχει σαφή στόχευση, την προστασία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Ρωσία στα ανατολικά.

Η δημιουργία ενός Ευρωστρατού από το Μακρόν, θα επέτρεπε στην Ευρώπη να απεξαρτηθεί από την προστασία που προσφέρουν οι Η.Π.Α. με τα στρατεύματά τους μέσω του ΝΑΤΟ στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

«Σάλταρε» σύμβουλος του Ερντογάν: «Θα κατακτήσουμε το Διάστημα»

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα που φτάνει στα όρια της γελοιότητας, επιδόθηκε ο σύμβουλος του Ερντογάν για για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μεσούτ Χακί Κασίν, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες στρατιώτες στα νησιά θα πεθάνουν από την πείνα, οι Γάλλοι είναι άχρηστοι και, όπως του είπε ο Ερντογάν, θα κατακτήσουν και το Διάστημα.


Ο Κασίν, μιλώντας σε πάνελ στο A Haber είπε μεταξύ άλλων:

«Η Ευρώπη έχει καταρρεύσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κώστας Υφαντής: Η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας πηγαίνει πέρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Κώστας Υφαντής
Από το liberal


Η Γαλλία επιβεβαιώνει κάθε ημέρα που περνά ότι είναι η μόνη που μπορεί να αναλύσει το τι επιχειρεί να κάνει η Τουρκία στην Μεσόγειο. Έχει την στρατηγική ενόραση να καταλάβει ποια είναι η πραγματική απειλή. Και σε αυτή την συγκυρία η ελληνο-γαλλική συνεργασία αποκτά ένα στρατηγικό βάθος, πηγαίνει πέρα από το ΝΑΤΟ και το πλαίσιο της ΕΕ,σημειώνει μέσω liberal.gr ο Κώστας Υφαντής.
Δεδομένων των παραπάνω, η συζήτηση για αγορές οπλικών συστημάτων και μάλιστα από την Γαλλία, είναι ένα μήνυμα προς πολλούς, όχι μόνο προς την Τουρκία, όπως λέει o καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο. Μιλά για μια διμερής