Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το αναγκαίο λιμάνι της Ερείκουσας

Του Ν.Λυγερού

Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης του λιμανιού της Ερείκουσας, είχαμε την εμπειρία μέσα στο πλαίσιο του τρίτου μας Masterclass τοποστρατηγικής, να δούμε το δρομολόγιο μας να ακυρώνεται και να αναγκαστούμε να φτάσουμε την επόμενη μέρα λόγω απλώς ανέμου με 5 beaufort. Πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν επικρατούν ισχυροί νότιοι άνεμοι, πράγμα το οποίο είναι πολύ σύνηθες το χειμώνα, δεν καθίσταται δυνατή η προσέγγιση των σκαφών και ειδικότερα αυτών της άγονης γραμμής, πράγμα το οποίο είναι ήδη απαράδεκτο από μόνο του.

3ο Masterclass Τοποστρατηγικής ΑΟΖ και Ζεόλιθου(Βίντεο)

3ο Masterclass Τοποστρατηγικής ΑΟΖ και Ζεόλιθου
Στρογγυλή, Κέρκυρα
30/08/2013

Στο στόχαστρο 400.000 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών-Νέες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας έκανε νέες συστάσεις προς την Ελληνική κυβέρνηση για άνοιγμα του ασφαλιστικού καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ελλείμματα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι εκτός ελέγχου λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της πρωτοφανούς ανεργίας.
Με απλά λόγια ζητούν άμεσα νέες περικοπές στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος με τις κύριες συντάξεις, τα εφάπαξ, τις επικουρικές και γενικότερα τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να τίθενται και πάλι στην «προκρούστεια κλίνη».

Κόλαση το βράδυ στα Εξάρχεια – Μολότοφ και χημικά σε μπαράζ επιθέσεων κατά αστυνομικών

Ενας 46χρονος Ιταλός συνελήφθη μετά από δύο διαφορετικές επιθέσεις με ρίψη μολότοφ χθες το βράδυ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρισκόταν στα Εξάρχεια. Κατά την αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν δεκαέξι άτομα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από ομάδα περίπου πενήντα ατόμων με ρίψη βομβών μολότοφ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ "ξύπνησε" την Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους έως και 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη. Το επίκεντρο καταγράφεται νότια της περιοχής Τυμπακίου. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές

Με σεισμό και μάλιστα δυνατό ξύπνησε η Κρήτη, ένα λεπτό πριν τις 08:00.
Ο σεισμός  έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο, αλλά και όλα τα βόρεια παράλια του νησιού, ενώ είχε επίκεντρο νότια του Τυμπακίου.
Ινστιτούτα τον δίνουν ακόμη και 4,7 Ρίχτερ.
Τα στοιχεία του σεισμού είναι τα εξής:

Ο Νισύριος που θέλει να γίνει δήμαρχος της Ν. Υόρκης

Για να δούμε, αν πολλά χρόνια μετά τον Μαϊκλ Δουκάκη, ένας Ελληνας θα καταφέρει να μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, σε μια θέση με τεράστια διεθνή προβολή.
Λένε, ότι οι τρόποι του είναι χοντροκομμένοι. Κυκλοφορεί συχνά με λυμένη την γραβάτα, λεκέδες στα ρούχα του ενώ τον πήρε ο ύπνος σε μια συνέντευξη που έδωσε σε έναν δημοσιογράφο, μέσα στην λιμουζίνα του.
 Όμως ο Ελληνοαμερικανός κροίσος Τζον Κατσιματίδης, θεωρείται από τους επικρατέστερους για να πάρει το χρήσμα των Ρεπουμπλικανών για να γίνει ο υποψήφιος δήμαρχος για την Νέα Υόρκη. Το αν τελικά θα τα καταφέρει θα το μάθουμε σύντομα καθώς είτε στα μέσα Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου, θα έχει ανακοινωθεί ποιος θα διεκδικήσει τον θώκο.

"ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ" Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Η τρόικα απαιτεί ''λουκέτο'' στον ΟΣΕ για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων!

Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ, κάτι που είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
 
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.
 
Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβουμε: Οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ είναι οι Ρώσοι της Russian Railways. Αν δεν κλείσει ο ΟΣΕ καταλήγει στην ρωσική κρατική εταιρεία, αφού εδώ δεν υπάρχουν ... Αζέροι να προσφέρουν ψίχουλα και να τον αγοράσουν όπως έκαναν με την ΔΕΣΦΑ.

ΕΝΩ "ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ" ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙΔΗ Ασυλία από την κυβέρνηση στον Αλβανό του ΠΑΟΚ που διαφήμιζε τον UCK

 
Τα εύσημα για την προβολή της εγκληματικής παραστρατιωτικής οργάνωσης του UCK πήρε και με τον πιο επίσημο τρόπο από τον αρχηγό της εθνικής Αλβανίας, Λορίκ Τσάνα, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ε.Κάτσε ο οποίος πόζαρε περήφανος με την φανέλα και το σήμα της οργάνωσης.
Ο αρχηγός της εθνικής Αλβανιας έγραψε στο προφίλ του στο facebook πως ο Κάτσε αποτελεί πλέον είδωλο για τη χώρα μετά την προβολή του UCK!
«Μπράβο Εργκους, η Αλβανία σε υποστηρίζει και είσαι ένα είδωλο πλέον».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ Επιστολή-βόμβα: Μας οδηγείτε σε ολοκαύτωμα - Υπάρχει σχέδιο εξόντωσής μας

Aυτό που όλοι υποψιαζόμαστε ότι συμβαίνει καταγγέλουν με επιστολή-καταπέλτη οι ελληνορθόδοξοι κάτοικοι της συριακής πόλης Maaloula η οποία δέχεται ανηλεείς επιθέσεις από τους "δημοκρατικούς" ισλαμιστές αντάρτες, και την απέστειλαν στο ίδιο το αμερικανικό Κογκρέσσο, το οποίο θα ψηφίσει, για το εάν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα ισοπεδώσουν την Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα να επικρατήσουν, και να επιβάλουν καθεστώς τρόμου.
 
Η επιστολή είναι συγκινητική, οι κάτοικοι καταγγέλουν διεθνές σχεδιο εξόντωσης της ελληνορθοδοξίας, και του χριστιανισμού γενικότερα.
 

Η Συριακή αεράμυνα μπορεί να αντισταθεί τις 3 πρώτες κρίσιμες ημέρες της αμερικανικής επίθεσης

Το σύστημα συριακής αεράμυνας σύμφωνα με Ρώσους «ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές» διαθέτει την δυνατότητα να «αντισταθεί» με επιτυχία στην επερχόμενη αμερικανική επίθεση τουλάχιστον για τις 3 πρώτες κρίσιμες ημέρες έως την ελάττωση των αποθεμάτων σε πυραύλους Τόμαχωκ των αμερικανικών πλοίων .
Με μια πιο προσεκτική εξέταση προκύπτει ότι, παρά την πληθώρα των πεπαλαιωμένων συστημάτων που διαθέτει η συριακή αεράμυνα εξακολουθεί να έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να προβάλει μια αρκετά μεγάλη και σημαντική αντίσταση και είναι γενικά κατανοητό ότι αυτό είναι αναγκαίο για την ίδια, αναφέρει η ρωσική στρατιωτική ανάλυση.
Η κατανομή των στόχων – είναι πάντοτε ένα «δύσκολο πάζλ» κατά την επιχειρησιακή εκτέλεση τέτοιων συγκρούσεων τουλάχιστον από την πλευρά του επιτιθεμένου.

«Δεν θ΄αυτοκτονήσω. Θα καθαρίσω κάποιον από εσάς!»(Βίντεο)

«Ήμουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο» είπε πολίτης στον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη ΔΕΘ. Ο αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον υπουργό Υγείας, λίγο πριν εκείνος μπει στο Βελλίδειο.

«Κάντε κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο. Μας πήρατε το φαγητό μας», του είπε για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «έλα στον πραγματικό κόσμο.

Δεν λύνονται εδώ τα προβλήματα». «Δυο χρόνια τώρα υποφέρω», συνέχισε ο εξοργισμένος πολίτης,

«Μαγειρεύουν» λουκέτο - εξπρές στον ΟΣΕ

«Μαγειρεύουν» λουκέτο - εξπρές στον ΟΣΕ
Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.
Ο έλεγχος θα ξεκινήσει μετά το Σαββατοκύριακο των γερμανικών εκλογών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Real News, στις Βρυξέλλες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο η χώρα μας να μείνει, λόγω πολιτικής διαπραγμάτευσης, χωρίς δόση έως τα Χριστούγεννα.
Όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, «το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο».

Τι πρέπει να γίνει με βάση το Μνημόνιο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Τι πρέπει να γίνει με βάση το Μνημόνιο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου
Το πλήθος των υποχρεώσεων που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η χώρα έως το τέλος του έτους, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβει τον Οκτώβριο και τη δόση του 1 δισ. ευρώ, περιγράφονται αναλυτικά στο μεταφρασμένο κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου.
Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τον περασμένο Ιούλιο, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα εξής:
1. Να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ "ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ" ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ... ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ...!!!

Κτηνωδία των λεγόμενων "αντικαθεστωτικών" στη Συρια. Μια γυναίκα δεμένη πεσμένη στο πάτωμα, σκεπασμένη για να μη βλέπει ουρλιάζει και εκλιπαρεί τους βασανιστές της. Την μαστιγώνουν με μανία και τα γέλια τους ακούγονται καθαρά στο βίντεο που έχει αναρτηθεί προφανώς από τους ίδιους.

Είναι αυτοί που προσπάθησαν και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν κατορθώσει να παρουσιαστούν στη διεθνή κοινή γνώμη ως "θύματα" κι ως "αγωνιστές" που θα έφερναν τη "δημοκρατία" στη Συρία.

Όταν καπνίζει ο λουλάς, εσύ Αντώνη μας μιλάς !!!

Tου Θανάση Καρτερού
Από το  paganeli

Όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς λέει το παλιό ρεμπέτικο. Το οποίο λόγω της νέας εμφάνισης Σαμαρά στη ΔΕΘ θα μπορούσαμε να παραφράσουμε κάπως έτσι: Όταν καπνίζει ο λουλάς, εσύ Αντώνη μας μιλάς.Τι σχέση έχει θα πείτε ο λουλάς με τον Σαμαρά; Έχει, πώς δεν έχει. Διότι ή έχει καταπιεί ολόκληρο το λουλά ο πρωθυπουργός για να λέει τόσα κουλά ή πιστεύει ότι…είμαστε εμείς υπό την επήρεια του λουλά και άρα έτοιμοι να δεχτούμε, να καταπιούμε και να χωνέψουμε όλα τα λωλά.

Τον ακούς και αναρωτιέσαι εν ολίγοις αν έχεις μεταφερθεί εσύ από τον πραγματικό κόσμο στον κόσμο του λουλά, ή κατοικοεδρεύει εκεί μονίμως ο ίδιος -μέσα σε φούμες, φούμαρα και ουσίες. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Διότι τι να σκεφτείς όταν σου λέει ότι πάμε καλά, η Ελλάδα γίνεται ανταγωνιστική και ξανά προς τη δόξα τραβά;