Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΓΑΝΤΕΣ – ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά την Ελληνική μυθολογία, οι γίγαντες ήταν υπερφυσικά όντα, του Ουρανού και της Γης, που συγκρούστηκαν με τους Ολύμπιους Θεούς σε έναν ανελέητο πόλεμο που έμεινε γνωστός ως Γιγαντομαχία.

Παρόμοια διαμάχη έλαβε χώρα και στην Νορβηγική μυθολογία, μεταξύ των Θεών και των Γιγάντων που κατοικούσαν στο τεράστιο κάστρο Utgard, ενώ στην Κινεζική, ο ίδιος ο κόσμος δημιουργήθηκε από έναν γίγαντα (Pangu). Πέρα από τη μυθολογία όμως, οι γίγαντες αναφέρονται ως υπαρκτά όντα στα ιερά βιβλία των δημοφιλέστερων θρησκειών του κόσμου! Δείτε στην του Discovery Channel για υπερμεγέθη οστά που έχουν βρεθεί στη Γεωργία και σύμφωνα με τους ειδικούς, ανήκουν σε ανθρώπους ύψους 3 μέτρων!

Νέες Αποδείξεις για την καταγωγή των Ιρλανδών

Ιστορικοί και αρχαιολόγοι το υποπτεύονταν και έρχονται πλέον οι γενετιστές να το επιβεβαιώσουν: οι αρχαίοι Ιρλανδοί, που αποίκησαν το νησί τους και αποτέλεσαν τους προπάτορες του έθνους τους, προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και τον Ποντιακό Καύκασο, φθάνοντας στην Ιρλανδία μετά από μια περιπετειώδη μετανάστευση μέσω της Νότιας Ευρώπης (και της Ελλάδας).

 Η καταγωγή των Ιρλανδών -διαφορετική από των Αγγλοσαξώνων- εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα επίμαχο και πολύπλοκο ζήτημα που προβληματίζει τους επιστήμονες.

Η Ρωσία έτοιμη να προμηθεύσει με S-300 την Σερβία – Δηλώσεις Ν.Ρογκόζιν

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να εξετάσει το αίτημα της Σερβίας να αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα S-300, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Θα εξασφαλίσουμε άμεση στήριξη στη σύμμαχο μας στα Βαλκάνια. Στο προσεχές μέλλον θα μελετήσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες για να υλοποιήσουμε το αίτημα της Σερβίας να αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ξεκίνησε η εποχή Μητσοτάκη στη ΝΔ Τα αλλάζει όλα στη ΝΔ ο Κυριάκος: Συνέδριο θέσεων και ανασυγκρότησης στις 26-28 Φεβρουαρίου

Βλέπει την Τρίτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά - Μένει μέχρι το συνέδριο ο Παπαμιμίκος 
Ως έμπειρος πολιτικός που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει να μη χάνει χρόνο, αλλά και να μη βιάζεται. Με αυτή τη γνώση, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο νέος ηγέτης της κεντροδεξιάς θέλει να ετοιμάσει τη ΝΔ ώστε «σε χρόνο dt, εντός των ερχόμενων 111 ημέρων»  να μπορεί να κερδίσει εκλογές και να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να δει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει πριν από την ώρα της. «Έχει δει την τύχη όσων βιάστηκαν, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει χρόνο η χώρα» επισήμανε στο protothema.gr συνεργάτης του.

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ -Η ανατροπή και η νίκη


Νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη και να γίνει ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ.
Η δήλωση του νέου προέδρου της ΝΔ

Στην πρώτη του δήλωση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ενωτικός αλλά και αποφασισμένος για δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση. Παράλληλα έστειλε  μήνυμα ενότητας στους συνυποψηφίους του κ.κ. Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους εθελοντές και την οικογένειά του.