Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ελληνικό drone: Το ΑΠΘ έβαλε την Ελλάδα στον τεχνολογικό χάρτη, σειρά RX

Η ιστορία επιτυχίας της Ομάδας Αεροδυναμικού Σχεδιασμού Αεροχημάτων του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών από το 2012 της κρίσης έως τη συμφωνία με την ΕΑΒ για το UAV που θα παράγει η εταιρεία. Με φόντο την κρίση της πανδημίας και με τη χώρα να επιχειρεί να κάνει restart στην οικονομία και την κοινωνία, μια νέα εξόχως σημαντική συνεργασία ξεκίνησε για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 27 Αυγούστου με την υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή ενός Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.  

Πικρά διάψευσις γιά ΣΥΡΙΖΑ-Μπουτάρη: Τά ἀρχαῖα τοῦ Μετρό στήν θέση τους!

Βυζαντινά ψηφιδωτά καί ρωμαϊκές πλατεῖες μέ κίονες ξανά στόν σταθμό «Ἁγία Σοφία» / Ὁρατά στό κοινό – Ἐπίσκεψις Μητσοτάκη τήν Παρασκευή

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ πρώτου μεγέθους ἐπιφυλάσσει τό Μέγαρο Μαξίμου, τό Ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ καί ἡ διοίκησις τοῦ «Ἀττικό Μετρό» στόν ΣΥΡΙΖΑ καί τήν ὁμάδα Μπουτάρη στήν Θεσσαλονίκη, οἱ ὁποῖοι μέ αἰχμή τό δῆθεν ἐνδιαφέρον τους γιά τά βυζαντινά μνημεῖα πού ἀνευρέθησαν κατά τίς ἐργασίες, ἐπιχειροῦν παντί τρόπῳ νά ὑπονομεύσουν τό ἔργο τῆς κατασκευῆς τοῦ «Μετρό» στήν Θεσσαλονίκη. Ὅπως ἄλλως τε ἔπραξαν καί στό παρελθόν μέ τήν ὑποθαλάσσια ἀρτηρία, τήν νέα παραλία, τό δημαρχεῖο καθώς καί ἄλλα ἀναπτυξιακά ἔργα. Ὅπως πληροφορεῖται ἡ «Ἑστία», ὁ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ερντογάν κατά Αθήνας: Η Ελλάδα επιτάχυνε τις μαξιμαλιστικές της πολιτικές

Διπλή επίθεση Ερντογάν - Ακάρ κατά της Ελλάδας. «Η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να είχε γίνει μια ευκαιρία συνεργασίας των δυο χωρών, χάθηκε αυτή η ιστορική ευκαιρία λόγω της ασυμβίβαστης στάσης της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ έκανε λόγο για «παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών». 

Μανώλης Κωστίδης
Από το kathimerini 

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας περί «μαξιμαλιστικών πολιτικών» εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σημείωσε ότι η Άγκυρα ζητεί από την Αθήνα «να αποφύγει τα τετελεσμένα και τις μονομερείς ενέργειες» και έκανε λόγο για «παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών».

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ – Χρειάζεται πολλή δουλειά για αποκατάσταση των σχέσεων με την Άγκυρα

«Όταν η Αίγυπτος θα είναι «ικανοποιημένη» για το γεγονός «ότι τα εκκρεμή ζητήματα θα έχουν επιλυθεί, τότε η πόρτα θα είναι ανοιχτή για περαιτέρω πρόοδο», ανέφερε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας.

«Η Αίγυπτος είναι πρόθυμη για την αποκατάσταση κανονικών σχέσεων με την Άγκυρα, αλλά χρειάζεται να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά», δήλωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι μιλώντας στο Bloomberg TV, σε μία συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας παρουσίασε και η εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

«Όταν η Αίγυπτος θα είναι «ικανοποιημένη» για το γεγονός «ότι τα εκκρεμή ζητήματα θα έχουν επιλυθεί, τότε η πόρτα θα είναι ανοιχτή για περαιτέρω πρόοδο», ανέφερε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας.

Δανία σε μετανάστες: Δουλέψτε 37 ώρες την εβδομάδα για να πάρετε επιδόματα

"Για χρόνια κάναμε μια κακή εξυπηρέτηση σε πολλούς ανθρώπους μη ζητώντας τίποτα από αυτούς" δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας μετά την απαίτηση να εργάζονται οι μετανάστες για να λαμβάνουν επιδόματα. 

Σκληραίνει η Δανία τη στάση της προς τους μετανάστες, καθώς θα πρέπει πλέον να εργάζονται 37 ώρες την εβδομάδα για να πάρουν επιδόματα πρόνοιας.

Οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά αέρια στις σήραγγες που κρύβονται Κούρδοι αντάρτες

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα και δηλητηριώδες αέρια από τις 8 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Werxelê στο ιρακινό Κουρδιστάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Οι αντάρτες (PKK) στην περιοχή Avaşîn βιντεοσκόπησαν τη χρήση χημικών όπλων από τα τουρκικά στρατεύματα εναντίον των ανταρτών που αντιστέκονται στις σήραγγες μάχης Werxelê.

Ο καπνός των δηλητηριωδών αερίων που βγαίνουν από τις σήραγγες είναι σαφώς ορατός στα πλάνα των βίντεο, που δημοσιεύουμε κεντρική εικόνα.

Μαρόκο: «Πανωλεθρία» για το κυβερνών ισλαμικό κόμμα στις βουλευτικές εκλογές

Το ισλαμικό κόμμα που παρέμεινε επικεφαλής της κυβέρνησης στο Μαρόκο κατά την τελευταία δεκαετία υπέστη αληθινή πανωλεθρία από φιλελεύθερα κόμματα που θεωρούνται προσκείμενα στο βασιλικό παλάτι στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (μετριοπαθείς ισλαμιστές) κατέρρευσε, βλέποντας τις 125 έδρες του στο κοινοβούλιο να μειώνονται στις 12, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντελουαφί Λαφτίτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. (Για τις Γερμανικές Οφειλές)

Στις 2 Σεπτεμβρίου το International Hellenic Association (ΙΗΑ), το Hellenic American National Council, το Canadian Hellenic Congress, το Ίδρυμα Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη και η Παμμακεδονική Γερμανίας φιλοξένησαν διαδικτυακά (στα πλαίσια των εβδομαδιαίων ομιλιών  προσωπικοτήτων που διοργανώνει το IHA) τον Δρα Gregor Gysi ο οποίος είναι Γερμανός βουλευτής του κόμματος  Die Linke και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γερμανίας-Ελλάδας.