Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ : ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Μια καταπληκτική έρευνα του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού που βγήκε  στην δημοσιότητα, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται ότι στην σύγχρονη Τουρκία υπάρχουν παντού διάσπαρτα μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που ακόμα και σήμερα προκαλούν το δέος στους ίδιους τους Τούρκους.

Σύμφωνα με την επίσημη αυτή έρευνα, σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν 2.808 ελληνορθόδοξα και ελληνικά μνημεία που κατανέμονται σχεδόν σε όλη την σύγχρονη τουρκική επικράτεια, δίνοντας το μήνυμα ότι ακόμα και σήμερα μετά από πολλές δεκαετίες που ο ελληνισμός αποχώρησε τα ίχνη του είναι ζωντανά παντού.

Κατεχόμενα: Δωρίζουν κλεμμένη γη και «υπηκοότητες»

Ανδρέας Πιμπίσιης 
Από το philenews
Μια πρωτοφανή πρακτική για να εξασφαλίσει στήριξη του «εκλογικού σώματος» εφαρμόζει το κατοχικό καθεστώς. Πηγαίνουν από χωριό σε χωριό και μοιράζουν τεμάχια γης, η οποία βεβαίως δεν τους ανήκει αλλά είναι ελληνοκυπριακή, αλλά κάποιοι καβγαδίζουν γιατί θεωρούν πως δεν γίνεται δίκαιη μοιρασιά. Παράλληλα η «κυβέρνηση» των κατεχομένων συνεχίζει την κατά εκατοντάδες παραχώρηση «υπηκοοτήτων». Υπολογίζεται πως η «συγκυβέρνηση» ΚΕΕ-ΔΚ έχει παραχωρήσει γύρω στις 11 χιλιάδες υπηκοότητες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές - Θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Κυριακής

Θα εκδηλωθεί στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο - Κύριο χαρακτηριστικό οι βροχές που μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις - Βροχερή και η επόμενη εβδομάδα
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις επόμενες ώρες εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές, που πιθανότατα να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στο Βόρειο Ιόνιο (κυρίως την Κέρκυρα) και την Ήπειρο.