Τρίτη 29 Απριλίου 2025

Θόλος των Δελφών: Πώς από ένα «κεραμίδι» φτάσαμε στην «αναστήλωσή του»


Η Θόλος του ιερού της Αθηνάς Προναίας στους Δελφούς είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα αρχαία μνημεία της χώρας μας.

Αρχίζοντας από ένα «κεραμίδι», ο ιταλός αρχιτέκτονας Ατίλιο Πιτσιγκόνι δίνει μια ερμηνεία για τη δομή του περίφημου κτίσματος των Δελφών, ανασυνθέτει την οροφή του και αποδίδει την κατάρρευσή του στη λεηλασία από τους Δυτικούς

Ηκυκλικού σχήματος Θόλος του ιερού της Αθηνάς Προναίας στους Δελφούς είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα αρχαία μνημεία της χώρας μας. Αρχιτέκτονας της Θόλου, η οποία χτίστηκε περί το 380-370 π.Χ., θεωρείται ο Θεόδωρος ο Φωκεύς (από τη Φωκίδα) ή Φωκαεύς (από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας). Ετσι τουλάχιστον μας πληροφορεί ο Βιτρούβιος, ο οποίος μάλιστα αναφέρει ότι ο Θεόδωρος συνέγραψε και βιβλίο για την κατασκευή της Θόλου, το οποίο δεν διασώζεται.

Feminism DESTROYED Society | DEBUNKING THE LUNACY | EP. 11

 
ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΜΙΣΟΓΥΝΗ , ΣΕΞΙΣΤΗ , ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ , ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ!!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ CHRISTINE ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΦΘΟΝΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!!!

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ...ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ!!!


ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!!!

ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ...ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ!!!

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ : ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ...(ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)


Στη Σαμοθρακη ενας 23χρονος εδωσε τελος στη ζωη του. Κρεμαστηκε σε μια αποθηκη και τον βρηκαν σχεδον μια εβδομαδα μετα σε κατασταση σηψης. Ο πατερας του νεαρου ειχε πεθανει και η μητερα του απουσιαζε στην Αλεξανδρουπολη. ⬇️

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ : ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ...(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ)


Δειτε λιγο τα απειλητικα μηνυματα που του εστελνε αυτη, επι ποσο καιρο. Ανδρες εχουν συλληφθει ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ αυτο!!! Αυτη βεβαια ειναι ακομα εξω ελευθερη, να τον απειλει και να κανονιζει χαλαρα τη δολοφονια του