Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μακαριστός Χριστόδουλος: "Ποιοι ξανασταυρώνουν σήμερα τον Χριστό";

Με δέος και κατάνυξι, ατενίζουμε απόψε στη μέση των εκκλησιών μας υψωμένο το Σταυρό του Λυτρωτή και ακούμε τα ιερά Ευαγγέλια να μας αφηγούνται τις συνθήκες της σταυρώσεως και νοερά μεταφερόμαστε στη μακρυνή εκείνη Ιερουσαλήμ, και ζούμε από κοντά όλες τις φάσεις του θείου δράματος.
 
 Έτσι, καθώς και από το συναξάρι της αποψινής βραδυάς, καλούμαστε να στοχασθούμε πάνω στους «εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας την πορφυραν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλιους, την λόγχην, καί προ πάντων τον σταυρόν και τον θάνατον, α δι’ ημάς εκών κατεδέξατο…», αφήνουμε το νου μας σε ένα γλυκό πνευματικό μετεωρισμό και με αφετηρία τα πραγματικά γεγονότα του πάθους, αναλογιζόμαστε του Χριστού μας την οδύνη πάνω στο Σταυρό.

Ν. Κορέα: Κρεμάστηκε ο υποδιευθυντής των μαθητών του ναυαγίου!

Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο - Ήταν υποδιευθυντής του Λυκείου στο οποίο φοιτούσαν οι εκατοντάδες αγνοούμενοι μαθητές που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο.
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι καθηγητής που ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες του κρουαζιερόπλοιου Sewol, που βυθίστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ανοιχτά της Νοτίου Κορέας, αυτοκτόνησε μην αντέχοντας τη φρίκη των όσων έζησε.

Ο υποδιευθυντής του λυκείου, μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στο δυστύχημα του νοτιοκορεατικού φέρι, αυτοκτόνησε, αφού κρεμάστηκε έξω από ένα μεγάλο γυμναστήριο, όπου διαμένουν οι οικογένειες των θυμάτων.

Ουκρανία: Με το όπλο «παρά πόδα» φιλορώσοι και Ουκρανοί

Δεν εγκαταλείπουν τα κτήρια οι καταληψίες - Και οι Ουκρανοί προαναγγέλλουν συνέχεια στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»Μπορεί η τετραμερής στη Γενεύη, ανάμεσα σε διπλωμάτες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την ΕΕ, να επιτρέπει την αισιοδοξία για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, όμως την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται -το αντίθετο, μάλιστα- και οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Χαρακτηριστικά, οι φιλορώσοι καταληψίες στο Ντονέτσκ απέρριψαν τη συμφωνία της Γενεύης, λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα κτήρια που έχουν καταλάβει.

1821 - Το σχέδιο του Κολοκοτρώνη(Βίντεο)

23 Μαρτίου οι Έλληνες σηκώνουν τη σημαία της Eπανάστασης στην Καλαμάτα.Ακολουθεί το Μάιο η καθοριστική για την εξέλιξη της Επανάστασης Μάχη στο Βαλτέτσι.

O Κολοκοτρώνης με την στρατηγική ευφυία του αντιλαμβάνεται ότι χωρίς την Τρίπολη η επανάσταση
δε θα μπορούσε να πετύχει.

Οι "κεφαλές" των τούρκων βρίσκονται εκεί.

Πριν αρχίσει η πολιορκία στέλνει επιστολή στον τούρκο στρατιωτικό διοικητή:
"Καλές ανταμώσεις στο σεράγι σου μέσα.."

Οι τούρκοι πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις και κάθε μέσω.

Εσείς τι νομίζετε; Η φύση ή ο άνθρωπος φτιάχνει αυτόν τον ουρανό;(ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε αυτούς τους σχηματισμούς στον ουρανό που το τελευταίο διάστημα γίνονται όλο και πιο συχνά ορατοί στον ουρανό.

Βέβαια κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι είναι
φυσικά σύννεφα επικαλούμενοι τις όποιες διαδικτυακές ανεπίσημες εγκυκλοπαίδειες...

Εμείς τους καλούμε αντί να αναζητούν από τέτοιους τόπους πληροφορίες, να αναζητήσουν τέτοιες εικόνες από τη μνήμη τους, ή από παλαιότερο φωτογραφικό υλικό που τυχόν έχουν στη διάθεσή τους που να απεικονίζει εικόνες του ουρανού ή σας τις δείξουν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να ακούσουν τις απόψεις τους.

Ένα απίστευτο βίντεο με τον τίτλο «Αντισταθείτε» τα λέει όλα! Δείτε το οπωσδήποτε (Βίντεο)

“Αντίσταση” και αν αναρωτιέστε γιατί τέτοιος τίτλος στο νέο διαφημιστικό σποτ του Συνεταιρισμού Καταναλωτών ΙΝΚΑ, το βίντεο λύνει την απορία:

Αποδείξεις οτι η Σελήνη είναι ένα πανάρχαιο διαστημόπλοιο(Βίντεο)

Οι Σοβιετικοί επιστήμονες Μιχαήλ Βάζιν και Αλεξάντερ Τσερμπάκωφ σ’ ένα άρθρο που δημοσίευσαν σε επίσημο Σοβιετικό κυβερνητικό έντυπο, υποστήριξαν πως η Σελήνη στο εσωτερικό της είναι κούφια και δεν αποκλείεται να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα διαστημόπλοιο, κατασκευασμένο από λογικά όντα κάποιου μακρινού ηλιακού συστήματος.


Οι Σοβιετικοί επιστήμονες υποστήριξαν πως ο κενός εσωτερικός χώρος ήταν γεμάτος από καύσιμα για τους κινητήρες, εργαλεία, όργανα ελέγχου και παρατήρησης. Ήταν ένα διαστημόπλοιο που ήταν ικανό να ταξιδεύει χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια στο διάστημα.
Τα όντα που το κατασκεύασαν το έκαναν από ανάγκη για να εγκαταλείψουν τον αρχικό κόσμο απ’ όπου κατάγονται. Η νέα αυτή θεωρία στηρίζεται σ’ ένα σύνολο ενδείξεων που χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες:

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ;

Ζούσαν λοιπόν οι Έλληνες ( κατά Πλάτωνα ), μαζί τους και προδόθηκαν !
Τα στοιχεία της προδοσίας ?
Ποια ήταν ?
Μάλλον πρέπει να αρχίσω να διαβάζω Πλάτωνα !
ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘEΑ
Δέν τα αναφέρει ο Πλάτωνας ..
Δυστυχώς αυτά τα στοιχεία τα έχουν αφαιρέσει , αλλά δεν έχουν καταφγέρει να κόψουν το νήμα με την ΛΗΘΗ ..
Χρειάζεται πολύ διάβασμα με διαφορετικά βιβλία γιά να ξαναενώσεις το νήμα ..
Πάρε τα βιβλία ΤΙΜΑΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑ , ΝΟΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ γιά αρχή ..

Πολλοί ήλιοι!!! Θα καούμε στο φώς...!!!

Αναγνώστης
 ΠΗΓΗ thesecretrealtruth

Το ναυάγιο των Αντικυθήρων και ο ύποπτοs ρόλοs του Κουστώ(Βίντεο)

Μετά από έναν και πλέον αιώνα μετά την ανέλκυση του αρχαίου φορτίου στα Αντικύθηρα, τα ευρήματα του ρωμαϊκού πλοίου της Ελληνιστικής Εποχής παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ήταν Μάιος του 1900 και οι σφουγγαράδες από τη Σύμη, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής κάνουν μια υποχρεωτική στάση στα Αντικύθηρα.
Οταν η θάλασσα ηρεμεί, Μεγάλη Τρίτη ανήμερα, ένας από αυτούς, ο Ηλίας Λυκοπάντης, θα βουτήξει στα νερά, όπου όμως αντί για σφουγγάρια θα αντικρίσει σε βάθος περίπου 50 μ. το ναυάγιο ενός πλοίου με σπαρμένα γύρω του αγάλματα από χαλκό και μάρμαρο.
Ετσι, όταν θα ξανανεβεί στην επιφάνεια, θα κρατά έναν χάλκινο βραχίονα ως απόδειξη!
Χρειάστηκε να περάσουν όμως έξι μήνες από τότε ώσπου οι σφουγγαράδες να έρθουν σε επαφή με τον αρχαιολόγο και υπουργό Παιδείας εκείνη την εποχή Σπυρίδωνα Στάη για να αρχίσει η οργάνωση της επιχείρησης ανέλκυσης του πολύτιμου φορτίου του πλοίου με τη συνδρομή και του Βασιλικού Ναυτικού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΔΑΚΟΓΛΟΥ,ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ «ΕΣΠΑΣΕ» ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΥΘΓΟΡΑ.

Ο Ιπποκράτης Δάκογλου είναι ένας από τους... γνωστότερους-άγνωστους επιστήμονες του σύγχρονου Ελληνισμού. Μπορεί να μην τον ξέρει το πανελλήνιο αλλά ήδη τον ευγνωμονούν τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι που έχουν πάρει από εκείνον μουσικό CD με την «αρμονία των ουρανίων σφαιρών», στο οποίο ακούγεται ο ήχος των μαθηματικών μηνυμάτων του Πυθαγόρα! Αυτό το παράδοξο μουσικομαθηματικό έργο που έφερε σε πέρας ο κ. Δάκογλου με τη βοήθεια του ιδρύματος του συνθέτη Ιάννη Ξενάκη άλλαξε τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν από αϋπνίες μέχρι κατάθλιψη και άλλα, σημαντικά προβλήματα!

ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ MATRIX;;, ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΦΩΝΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ MATRIX ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;;

Τα ομορφότερα μέρη του κόσμου με άλλη ματιά

Μνημεία και αξιοθέατα με διαφορετική οπτική. Αξίζει να το δείτε. Ποια ελληνικά περιλαμβάνονται.
Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου μέσα από φωτογραφίες που τα δείχνουν όμορφα. Ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε που κατασκευάστηκαν και δίπλα σε πολλά από αυτά τα μνημεία έχουν χτιστεί μεγαλουπόλεις
Δείτε ορισμένα από αυτά τα διάσημα μέρη και μνημεία από άλλη οπτική. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά! Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα!

"Αφαιρούν" την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία. Ξεσηκωμός στο δήμο

Στο Καλλιμάρμαρο και όχι στον φυσικό της χώρο, την Αρχαία Ολυμπία θα γίνει η τελετή Αφής της Φλόγας για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Τι ζητάει ο δήμαρχος από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΕΟΕ.
Αναβρασμός επικρατεί στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων όχι στον φυσικό της χώρο αλλά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ιστορική επιστροφή του Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες ο Επιτάφιος θα γιορταστεί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στο ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στη μεσαιωνική πόλη.
 
Στο ναό αυτό από τον περασμένο Δεκέμβριο τελείται -με άδεια του τουρκοκυπριακού καθεστώτος- μια Κυριακή τον μήνα η Θεία Λειτουργία. Ο ναός είναι κτίσμα, που τοποθετείται στον 15ο αιώνα.

Σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη: Βρέθηκε μια... δεύτερη Γη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή

Αυτό που αναζητούσαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια φαίνεται πως ανακάλυψαν αστρονόμοι του κέντρου ερευνών Ames της NASΑ, δηλαδή μια δεύτερη Γη.
Οπως ανακοινώθηκε, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί.

«Μαμά σ' αγαπώ, μετά δεν θα μπορώ να στο πω» -Τα τελευταία λόγια μαθητών πριν βυθιστεί το πλοίο στη Νότια Κορέα

«Δεν είμαστε ακόμη νεκροί-Βοηθήστε μας». «Αν αδίκησα κάποιον, συγχωρέστε με. Σας αγαπώ». «Μαμά, σου το στέλνω αυτό τώρα γιατί φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να στο πω αργότερα. Σ' αγαπάω». Αυτά είναι μερικά από τα συγκλονιστικά μηνύματα που έστειλαν μέσω του κινητού τους μαθητές του μοιραίου πλοίου Sewol, λίγα λεπτά πριν βυθιστεί στη Νότια Κορέα. Κάποιοι από αυτούς σώθηκαν, κάποιοι χάθηκαν για πάντα, ενώ για κάποιους η τύχη τους ακόμα αγνοείται.

Πούτιν: Θα αποκαταστήσουμε Τατάρους, Έλληνες και Αρμένιους

Πούτιν: Θα αποκαταστήσουμε Τατάρους, Έλληνες και Αρμένιους
Τολμώντας ότι ουδείς άλλος πολιτικός παγκοσμίως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε για 12η χρονιά και επί 4 ώρες περίπου ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης σε περισσότερες από 80 ερωτήσεις πολιτών.
Οι ερωτήσεις είχαν συγκεντρωθεί και συνέχιζαν να καταφθάνουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων, ζωντανών συνδέσεων και βιντεοσκοπημένων παρεμβάσεων και ξεπέρασαν φέτος τα 2,5 εκατομμύρια, τροφοδοτώντας αυτήν την ιδιότυπη προσωπική σχέση και έκφραση της «συναντίληψης» του προέδρου με τους ψηφοφόρους και πολίτες της χώρας.

Δεν δίνουν το επίδομα του «πλεονάσματος» σε ανέργους!

Δεν δίνουν το επίδομα του «πλεονάσματος» σε ανέργους!
Απίστευτη απάντηση Θεοχάρη: «Κάποιοι θα αδικηθούν» - Κραυγαλέες εξαιρέσεις και αδικίες που εξοργίζουν τους πολίτες – «Πετάνε» εκτός όσους δεν έχουν εισοδήματα επειδή φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών.
Η προχειρότητα με την οποία το κράτος έφερε τις προϋποθέσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο που διαθέτει. Ένα κράτος που αφήνει έξω από το περίφημο κοινωνικό μέρισμα όλους όσοι, αν και δεν έχουν εισοδήματα, τυγχάνει να φιλοξενούνται για ευνόητους λόγους σε σπίτια συγγενών τους με εισοδήματα μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ το χρόνο.

Wall Street: Ισχυρά κέρδη στην... τετραήμερη εβδομάδα

Dow16.408,54-16,31 -0,10%  



  Nasdaq4.095,529,30 0,23%  

Η Wall Street χθες
Ισχυρά κέρδη στην "ψαλιδισμένη" εβδομάδα συσσώρευσαν οι αμερικανικές μετοχές, μετά και την τέταρτη συνεχή ημέρα ανόδου για τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq. Εγκλωβισμένη στις μικτές τάσεις από τα μάκρο και τα αποτελέσματα, η αγορά δεν κατάφερε να απομακρυνθεί πολύ από τη "γραμμή εκκίνησης".

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 16,310 μονάδες (0,10%) κλείνοντας στις 16.408,54 μονάδες. Από τις αρχές της εβδομάδας συγκέντρωσε κέρδη 2,4%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 9,29 μονάδων (0,23%) και έκλεισε στις 4.095,52 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,54 μονάδων (0,14%) κλείνοντας στις 1.864,85 μονάδες. Για την εβδομάδα, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,7%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 21 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η General Electric κλείνοντας στα 26,60 δολάρια με άνοδο 0,48 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,84%. Ακολούθησαν η Boeing με κέρδη 1,56% και κλείσιμο στα 128,00 δολάρια και η Chevron Corporation, η οποία έκλεισε στα 123,68 δολάρια με άνοδο 1,52%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η IBM (-3,19%), η UnitedHealth Group Incorporated (-3,02%) και η American Express (-1,30%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Οριακά κέρδη για το κυπριακό Χρηματιστήριο - Στις 114,07 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Με οριακά κέρδη έκλεισε στη σημερινή και τελευταία συνάντηση ενόψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 114,07 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,10%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 27.966,85 ευρώ.

Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 56,19 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,37%.

Στο -2,75% περιόρισε τις εβδομαδιαίες απώλειες ο Γενικός Δείκτης

Της Εφης Γκικοπούλου
Από το capital.gr

Οι επενδυτές αψήφησαν οποιαδήποτε ανησυχία από το μέτωπο της Ουκρανίας, και επιδόθηκαν σε αγορές παρά την αργία του Πάσχα. Ο Γενικός Δείκτης περιόρισε κατά πολύ τις εβδομαδιαίες απώλειες του σε -2,75%, σε δυο μόνο μέρες, ενώ μέχρι και το κλείσμο της Τρίτης έχανε 7,55%.

Σε όρους κεφαλαιοποίησης από τη συνεδρίαση της Τρίτης ο FTSE Large Cap ανέκτησε πάλι σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ από την «χαμένη» κεφαλαιοποίηση του.