Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Η Αφροδίτη της Μήλου

Από τα πιο διάσημα και πολυθρύλητα αγάλματα της αρχαιοελληνικής τέχνης. Ανακαλύφθηκε το 1820 στη Μήλο και από το 1821 κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Η Αφροδίτη της Μήλου (Venus de Milo για τους αλλόγλωσους) είναι ένα πιο διάσημα και πολυθρύλητα αγάλματα της αρχαιοελληνικής τέχνης. Ανακαλύφθηκε το 1820 στην τουρκοκρατούμενη Μήλο και από το 1821 κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
Δημιουργία της ύστερης ελληνιστικής περιόδου (τέλη του 2ου π.Χ αιώνα), το ύψους 2.02μ και βάρους 900 κιλών μαρμάρινο άγαλμα, εικονίζει την θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ημίγυμνη να φοράει μόνο το ιμάτιο δεμένο γύρω από τους γοφούς της. Τα δύο χέρια που λείπουν, πρέπει να καταστράφηκαν είτε κατά την ανασκαφή είτε κατά την μεταφορά.

To ρόβερ της NASA και το Ingenuity έβγαλαν selfie στον πλανήτη Άρη

Στις 11 Απριλίου το ελικόπτερο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση

Λίγες μέρες μετά απελευθέρωση του ελικοπτέρου Ingenuity από το σώμα του ρόβερ Perseverance της NASA που βρίσκεται σε αποστολή στον πλανήτη Άρη, τα δύο ρομπότ έβγαλαν την πρώτη τους selfie στέλνοντάς τη πίσω στη Γη.

Όπως αναφέρει το cnn.com, το ρόβερ χρησιμοποίησε το ρομποτικό του βραχίονα, το οποίο έχει στο τέλος του τοποθετημένη μια κάμερα για να τραβήξει την εικόνα. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε απόσταση 4 μέτρων μακριά στην αριστερή πλευρά του ρόβερ.

Βρυχάται το Κρεμλίνο: «Αν το Κίεβο ξεκινήσει εχθροπραξίες θα είναι η αρχή του τέλους της Ουκρανίας»

Επιθετικό μήνυμα του αναπληρωτής προσωπάρχη της Δούμας

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας και το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας διεξάγουν πάντως τις δικές τους έρευνες. Η κήρυξη ευρείας κλίμακας εχθροπραξιών στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία-σ.σ.) εκ μέρους της κυβέρνησης του Κιέβου θα αποτελέσει για την Ουκρανία την αρχή του τέλους», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Κόζακ.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοιες εκτιμήσεις και υποστηρίζω εκείνες τις εκτιμήσεις, οι οποίες υπάρχουν και μέσα στην Ουκρανία, που λένε ότι η έναρξη εχθροπραξιών θα είναι η αρχή του τέλους της Ουκρανίας. Αυτό είναι σαν να αυτοπυροβολείσαι, να πυροβολείς τα πόδια σου και όχι τον κρόταφο», δήλωσε ο ίδιος

Έκαναν κλαμπ το Αρμενομονάστηρο στην κατεχόμενη Χαλεύκα (Βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσε η διοργάνωση πάρτι με μουσική τέκνο, στο αρμενικό μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου (Σουρπ Μαγκάρ ή Μαγκαραβάνκ) της κατεχόμενης Χαλεύκας, στον Πενταδάκτυλο.

Ο συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Αλί Τουνκάι, με ανάρτησή του στο Facebook επικρίνει το γεγονός, τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιες κινήσεις, οι οποίες προσβάλλουν τις ευαισθησίες των πιστών.

Τουρκία: Δύο χρόνια φυλακή σε μοναχό γιατί προσέφερε νερό & ψωμί!

Η απόφαση είναι ξεκάθαρα ακόμη ένα δείγμα πως η αντι-χριστιανική καταστολή αυξάνεται στην Τουρκία

Πριν από μερικούς μήνες γράφαμε πως βρέθηκε στο σκαμνί μοναχός στην Τουρκία γιατί έδωσε ψωμί & νερό σε αντάρτες.

Δυστυχώς τώρα βγήκε και η απόφαση της τουρκικής...δικαιοσύνης.

Ο Ασσύριος μοναχός, πατέρας Aho, θα εκτίσει 25 μήνες φυλάκιση για την παροχή «βοήθειας σε μια τρομοκρατική οργάνωση». Ο κληρικός, απουσιάζοντας από το δικαστήριο, απέρριπτε πάντοτε τις κατηγορίες. Η δίκη πραγματοποιήθηκε χωρίς δημοσιογράφους και κοινό. Η απόφαση είναι ξεκάθαρα ακόμη ένα δείγμα πως η αντι-χριστιανική καταστολή αυξάνεται στην Τουρκία.

Η «πανδημία της παρενόχλησης» και η 190 ΔΣΕ

Tων Θεόδωρου Α.Κουτρούκη* & Ελένης Τριανταφυλλίδου**


Προσφατα, σε ένα κατά γενική ομολογία έξοχο momentum, ανακοινώθηκε ότι θα δρομολογηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την επικύρωση της 190 Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας (ΔΣΕ) αναφορικά με την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στα εργασιακά περιβάλλοντα. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας υιοθέτησε το 2019 την εν λόγω ΔΣΕ. Με αυτό τον τρόπο η ΔΟΕ αναγνώρισε ότι η βία και η παρενόχληση στον χώρο εργασίας συνιστούν παραβίαση ή/και κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επηρεάζουν αρνητικά τη σωματική και ψυχολογική υγεία, την οργάνωση της εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις. Επιπροσθέτως, επιδρούν αρνητικά στην παραγωγικότητα και δημιουργούν εμπόδια πρόσβασης, ένταξης και παραμονής προσώπων, ιδίως των γυναικών, στην αγορά εργασίας.