Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Εντυπωσιακές εικόνες από το σπάνιο φαινόμενο της σύζευξης Δία- Κρόνου(Βίντεο - Φωτο)


Περίπου 400 χρόνια μετά, οι Κύπριοι έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να απολαύσουν το βράδυ της Δευτέρας το σπάνιο φαινόμενο της σύζευξης των πλανητών Δία και Κρόνου. 

Δεν είναι λίγοι οι λάτρεις τέτοιων φαινομένων που έσπευσαν να αναρτήσουν εντπωσιακές εικόνες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Φίλε Μεβλούτ, πάλι ξέχασες το Διεθνές Δίκαιο…

«Ευχές» με μπόλικα υπονοούμενα ανταλλάσσουν μέσω Twitter οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση που ανάρτησε στο twitter απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα του επισημαίνει ότι για ακόμη φορά δείχνει να ξεχνά να αναφέρει το διεθνές δίκαιο που αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο.

Σκόπια: Χρηματοδοτούν παρανοϊκό Αλβανό ανθέλληνα - Βάφτισε Αλβανούς μέχρι και τους θεούς του Ολύμπου

Τα Σκόπια χρηματοδότησαν βιβλίο ενός ανιστόρητου ψευτοεπιστήμονα, που λέει ότι οι 12 θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί

Ενας ανιστόρητος Αλβανός, που συστήνεται ως… ιστορικός και είναι γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, όπως και για τη συνεργασία του με την αλβανική αστυνομία για τις απηνείς διώξεις σε βάρος Βορειοηπειρωτών που ζουν στις πατρογονικές τους εστίες, κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα το βιβλίο του «Arvanites, the Founders of Modern Ελλάδα (Myths of the Greek Historiography)», στις σελίδες του οποίου συναντά κανείς… τέρατα!

Από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος… και από τον Καύκασο μέχρι την Αφρική

Σάββας Καλεντερίδης

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε σε ένα παιχνίδι που καλείται να παίξει η Τουρκία, ένα παιχνίδι που είναι πολύ ελκυστικό για την Αγγλία και το Ισραήλ, αλλά και για τις ΗΠΑ. Τον Ερντογάν ωθούν να παίξει οι εθνικιστικοί-ρατσιστικοί κύκλοι, που συγκυβερνούν μαζί του.

Πριν αναφερθούμε σ’ αυτό, να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας το περίφημο σχέδιο του Τουργκούτ Οζάλ για μια «Τουρκία που θα επηρεάζει τον τουρκικό και μουσουλμανικό κόσμο από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος».