Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η παιδεία ως αντίδοτο στην κοινωνική και οικονομική κρίση"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η παιδεία ως αντίδοτο στην κοινωνική και οικονομική κρίση".
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θεσσαλονίκη, 18/03/2014, ώρα: 18.00

26 χώρες ψάχνουν, αλλά φοιτητής από την Ταϊβάν λέει ότι είδε το μοιραίο Boeing!!!

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν έχει επιβεβαιωθεί - Ο νεαρός ανακάλυψε το «εύρημα» στη ζούγκλα, μέσω ιστοσελίδας που επιτρέπει στους επισκέπτες να εντοπίζουν αντικείμενα από δορυφορικές εικόνες.
Μπορεί ένας φοιτητής από την Ταϊβάν να εντόπισε το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines, την ώρα που 26 χώρες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο και δεν μπορούν... εδώ και 11 ημέρες;

Οι φωτογραφίες που βλέπετε, προέκυψαν από το tomnod.com, μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες να εντοπίζουν αντικείμενα ή ανθρώπους από εικόνες από δορυφόρο, ωστόσο η αυθεντικότητά τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Νέα σενάρια New Straits Times: Το Boeing της Malaysia έπεσε στα 5000 πόδια

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε μια άκρως επικίνδυνη τεχνική (terrain masking), πετώντας σε πολύ χαμηλό υψόμετρο για να μην εντοπιστεί για σχεδόν 8 ώρες Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στα σενάρια που προσπαθούν να εξηγήσουν το μυστήριο γύρω από το εξαφανισμένο Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες, του οποίου τα ίχνη αγνοούνται, από το προηγούμενο Σάββατο, λίγο μετά τη 1:30 π.μ. (τοπική ώρα), οπότε δόθηκε και το τελευταίο στίγμα του στα ραντάρ, δηλαδή λιγότερο από μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ, και ενώ πετούσε βορειοανατολικά κατά μήκος του Κόλπου της Ταϊλάνδης και κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.

Ο Ε. Βενιζέλος «κήρυξε πόλεμο» στον Β. Πούτιν και εμπλέκει την Ελλάδα σε περιπέτειες (ΒΙΝΤΕΟ)


Θυμάστε όταν η Δύση ήθελε να εισβάλλει στη Συρία και πρώτος και καλύτερος βγήκε και «χαιρέτησε» την εισβολή, που τελικά δεν έγινε ποτέ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Τότε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της μνημονιακής κυβέρνησης

κατάφερε, από τη βιασύνη του να δείξει πόσο «πιστός σύμμαχος» είναι, να χαλάσει μια για πάντα τους ιστορικούς δεσμούς της χώρας μας με τη Συρία, που τόσο είχε κοπιάσει να οικοδομήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον πατέρα Άσαντ.

Της Συρίας των Άσαντ που υπήρξε πιστή σύμμαχός μας, σε όλες τις κρίσεις που είχαμε με την Τουρκία και μάλιστα είχε σταθεί και στο πλευρό μας όχι μόνο ηθικά αλλά και στρατιωτικά.

Αυτή είναι υπουργός!!!Ο κυνηγός... ταλέντων Μπερλουσκόνι την είχε εντοπίσει εδώ και ένα χρόνο!!! Αυτή είναι η υπουργός που θα πείσει τους Ιταλούς να κάνουν μεταρρυθμίσεις

«Μη με κρίνετε από τις καμπύλες μου, αλλά από τις μεταρρυθμίσεις μου» είπε η Μαρία Έλενα Μπόσκι - «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να σκοτώσω τη θηλυκότητά μου για να αποδείξω ότι είμαι σοβαρή», η κορυφαία δήλωσή της Αφού κέρδισε τα βλέμματα ανδρών και γυναικών και τράβηξε πάνω της τα φλας εξαιτίας της εμφάνισής της, η υπουργός Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντζι, Μαρία Έλενα Μπόσκι, αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για την… ομορφιά της.

Χιούστον Σοκ: Τσακώθηκαν για τους «300» και τον σκότωσαν!(Βίντεο)

Μια φιλονικία για το τέλος της ταινίας οδήγησε στο θάνατο έναν άντρα, που χτυπήθηκε από αμάξι και εγκαταλείφθηκε να ξεψυχήσει στο πάρκινγκ του σινεμά...
Η φιλονικία με δύο φίλους του, με τους οποίους είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει μαζί τη συνέχεια της κινηματογραφικής ταινίας «300», οδήγησε έναν τρίτο άντρα σε τραγικό θάνατο, καθώς τον χτύπησαν με το φορτηγό τους έξω απ' το σινεμά.

Το θύμα πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο, όπως αποκάλυψε ο σερίφης του Χιούστον, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του άτυχου άντρα.

Η ιστορική ομιλία Πούτιν στο Κρεμλίνο για την επανένωση με την Κριμαία

Η ιστορική ομιλία Πούτιν στο Κρεμλίνο για την επανένωση με την Κριμαία
Το πλήρες κείμενο στα ελληνικά
Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν εκεί όπου ανήκουν, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, κάνοντας επίδειξη δύναμης μετά την υπογραφή της συνθήκης ενσωμάτωσης της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία, με το πλήθος να φωνάζει ρυθμικά «Πούτιν».
«Δόξα στη Ρωσία!» αναφώνησε ο ίδιος ενώπιον πλήθους που τον επευφημούσε μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου στην Κόκκινη Πλατεία, την ώρα που η Δύση διαμήνυε ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση κατηγορώντας τη Ρωσία για στρατιωτική εισβολή και αρπαγή της.

Καμπανάκι... πρόωρων εκλογών από την Moody΄s

Καμπανάκι... πρόωρων εκλογών από την Moody΄s
O αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, κάνει λόγο για κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα,  γεγονός που αν συμβεί, θα κάνει πιο περίπλοκες τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών. 
 
"Τυχόν διεξαγωγή πρώωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα θα περιπλέξει τη στήριξη που λαμβάνει η χώρα από τους πιστωτές της", εκτιμούν οι αναλυτές της Moody's.

Γερμανική τηλεόραση: Φίμωσε την επιτροπή διεκδίκησης κατοχικού δανείου

Γερμανική τηλεόραση: Φίμωσε την επιτροπή διεκδίκησης κατοχικού δανείου
Πήραν συνέντευξη από τον συγγραφέα Γιώργο Λεκάκη για τις πολεμικές αποζημιώσεις και δεν την πρόβαλαν ποτέ
Την έντονη δυσφορία της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου προκάλεσε η ενέργεια της κρατική γερμανικής τηλεόρασης ZDF να πάρει συνέντευξη από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιώργο Λεκάκη για το θέμα των αποζημιώσεων για τις ναζιστικές θηριωδίες, την οποία δεν μετέδωσε ποτέ!
«Η φίμωση δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα διεκδίκησης των οφειλομένων» αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε και συμπληρώνει με ένα καυστικό τρόπο δίνοντας «ένα τεράστιο ‘’ευχαριστώ’’ για την φίμωση που αφειδώς της προσέφερε το πρόγραμμα του 2ου καναλιού της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης, ZDF».

Boeing 777: Οι αρχές ερευνούν τα «σβησμένα αρχεία» του προσομοιωτή

Boeing 777: Οι αρχές ερευνούν τα «σβησμένα αρχεία» του προσομοιωτή
Οι ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν αν τα αρχεία που σβήστηκαν από τον προσομοιωτή είχαν κάποια σχέση με το αγνοούμενο αεροσκάφος
 Για δωδέκατη μέρα συνεχίζεται η αγωνία για τις 239 ψυχές που επέβαιναν στο αεροσκαφός των μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοείται. Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι γίνονται προσπάθειες  να επαναφέρουν τα διαγραμμένα αρχεία από τον προσομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι του πιλότου  Zaharie Ahmad Shah με την ελπίδα ότι θα ρίξει φως στην εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Κοντά στη γραμμή εκκίνησης οι δείκτες εν αναμονή της Fed

Dow16.338,722,53 0,02%  



  Nasdaq4.333,3153,36 1,25%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε στενό εύρος διακύμανσης κινούνται οι αμερικανικές μετοχές με τους επενδυτές να μένουν στο περιθώριο εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και των οικονομικών προβλέψεων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Αυτή η συνεδρίαση παρουσιάζει αυξημενο ενδιαφέρον αφού η Janet Yellen θα παραχωρήσει για πρώτη φορά συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα δοκιμαστούν οι επικοινωνιακές της δεξιότητες.

Η Fed αναμένεται να συνεχίσει τον περιορισμό των αγορών ομολόγων κατά επιπλέον 10 δισ. ευρώ, διαμορφώνοντας το ύψος του μηνιαίου προγράμματος στα 55 δισ. δολ., ωστόσο δεν αποκλείεται να ανακοινώσει αλλαγές στους στόχους για την ανεργία και τον πληθωρισμό. Παράλληλα, αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευσή της για χαμηλά επιτόκια.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 14 μονάδες (0,09%) στις 16.321 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 9 μονάδων (0,21%) στις 4.324 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 2 μονάδων (0,12%) στις 1.870 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, της Δευτέρας και της Τρίτης, τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 αναρριχήθηκαν κατά 1,7%, καταγράφοντας τα υψηλότερα διήμερα ποσοστιαία κέρδη από τις 7 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα χθες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 88,97 μονάδες (0,55%) κλείνοντας στις 16.336,19 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 53,36 μονάδων (1,25%) και έκλεισε στις 4.333,31 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 13,42 μονάδων (0,72%) κλείνοντας στις 1.872,25 μονάδες.Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 27 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 3 με αρνητικό.

Μεγάλες απώλειες για το ΧΑΚ


Λευκωσία: Μεγάλες απώλειες παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, λόγω της ρευστοποίησης των τίτλων της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε στις 117,88 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 11,32%. Σημαντικές ήταν και οι απώλειες για το Δείκτη FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχώρησε στις 57,55 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 8,42%.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €2.027.576,58.

Οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης, άνοδος για τα Mid Caps

Με οριακές απώλειες έκλεισε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης (-0,37%) στις 1364,50 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε και νέο υψηλό έτους (1.379,24 μονάδες), μια ήμερα μετά την επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,34% στις 440,87 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσε, κλείνοντας στις 1,302,07 μονάδες (+1,82%).

Οι τράπεζες παρέμειναν σε θετικό έδαφος με την ΕΤΕ να κλείνει στα 4,10 ευρώ (+1,99%), την Τρ. Πειραιώς στα 2,01 ευρώ (+0,50%) και την Alpha Bank στα 0,7390 ευρώ ενισχυμένη κατά 1,51%. Σημαντικά κέρδη για την Eurobank (+5,49%) κλείνοντας στα 0,50 ευρώ.