Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κύπρος: Αρχαιολόγοι βρήκαν την αρχαιότερη, ενδεχομένως, φιάλη γυαλιού στον κόσμο

Κύπρος: Αρχαιολόγοι βρήκαν την αρχαιότερη, ενδεχομένως, φιάλη γυαλιού στον κόσμο
Η αρχαιότερη, ενδεχομένως, φιάλη στον κόσμο, κατασκευασμένη από ράβδους γυαλιού λιωμένες πάνω σε σκούρα πράσινη βάση, βρέθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο Κουρίου, στην επαρχία Λεμεσού.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου αναφέρει πως συνεχίστηκε και κατά το 2016 η αποκάλυψη στοιχείων που σχετίζονται με το μεγάλο σεισμό, που έπληξε το Κούριο τον 4ο αι. μ.Χ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μεγάλων διαστάσεων κτίριο που ανασκάπτει η ομάδα, πρόκειται για οικία πλουσίων ή δημόσιο κτίριο, παρ' όλο που το μέγεθος και το ιστορικό ανέγερσής του παραμένουν ακόμη άγνωστα. Στο κτίριο διατηρούνται μεγάλες ποσότητες αρχαιολογικού υλικού, επίσης, η ομάδα εντόπισε επιπρόσθετα θραύσματα από εισηγμένη, μεγάλων διαστάσεων φιάλη (πιάτο - διαμέτρου πέραν των 60 εκ.), η οποία είχε ανακαλυφθεί αρχικά το 2014. Πιθανόν, το κτίριο να ήταν διώροφο, ενώ η μορφή της κάτοψής του παραμένει υπό διερεύνηση.

Αναβάθμιση οικονομίας της Κύπρου από Standard & Poor’s - Παράλληλα διατήρησε σε θετικό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας

Λευκωσία: Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε σήμερα την Κύπρο.

Ειδικότερα, οι S&P`s αναβάθμισαν τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα κατά μία βαθμίδα, από “ΒΒ-”, σε “ΒΒ”, ενώ την ίδια ώρα επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγησή της σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο “Β”.

Παράλληλα διατήρησε σε θετικό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Μητέρα Μπεν: «Φοβάμαι ότι η αστυνομία θα βρει τα οστά του» - ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΚΣΚΑΦΕΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΓΟΡΙ;

Για πρώτη φορά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η εξαφάνιση του μικρού Μπεν Νίνταμ στην Κω, το καλοκαίρι του 1991, η μητέρα του παραδέχεται δημόσια: «Φοβάμαι, πιστεύω ότι η αστυνομία θα βρει τα οστά του. Πιστεύω ότι είναι νεκρός».
Μετά την ενημέρωση που είχε από την αστυνομία στο Νότιο Γιόρκσαϊρ ότι κλιμάκιό της θα επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσει πληροφορίες για το ενδεχόμενο ο Μπεν να είναι νεκρός, η τραγική μητέρα που ψάχνει το γιο της εδώ και 25 χρόνια φαίνεται να έχει χάσει κάθε ελπίδα.

Πάτρα: Από τα χαράματα στην ουρά για λίγα τρόφιμα – Δείτε τί μοιράζουν στους Πατρινούς από το πρωί στο Παμπελοποννησιακό – ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

10.43: Ομαλά εξελίσσεται η διανομή των τροφίμων στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, στους δικαιούχους του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Στη διανομή βρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μαζί με στελέχη της δημοτικής Αρχής, ώστε να δει εάν όλα πάνε καλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ροή της διανομής, ωστόσο ήδη από χθες έχει καταγγείλει πως τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που δίνει το Υπουργείο, στους άπορους της Πάτρας είναι ψίχουλα.

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Για μπάνιο το Σαββατοκύριακο - Ραγδαία μεταβολή από Δευτέρα

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ

Τις τελευταίες βουτιές για φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι λάτρεις της θάλασσας με καλό καιρό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Σεπτεμβρίου καθώς από Δευτέρα και μετά έρχεται ραγδαία μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).