Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Βίντεο – αφιέρωμα στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Μετά το βίντεο με τίτλο «ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ»

δημιουργήσαμε ένα βίντεο αφιέρωμα στον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία.

Ευχόμαστε να σας αγγίξει και να το προωθήσετε, για να κρατούμε τις μνήμες μας ζωντανές και να υπενθυμίζουμε σε αυτούς που μιλούν για συνωστισμούς, ότι παρά τους διωγμούς, τους εκτοπισμούς και τις γενοκτονίες, ο Ελληνισμός ήταν, είναι και θα είναι ζωντανός.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΘΑΛΑΣΣΑ Ο ΠΟΝΟΣ

ΑΟΖ και Στρατηγική Μέλλοντος Ελλάδας

Του Ν. Λυγερού
Όταν έγινε η πρώτη διάλεξη στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ελάχιστοι Έλληνες πίστευαν στην ελληνική ΑΟΖ ως μέλλον για την Ελλάδα. Κι όμως ο Κοσμήτορας επέμενε να γίνει η παρουσίαση των δεδομένων του μέλλοντος και η ιστορία τον δικαίωσε σε όλα τα σημεία. Έτσι το συναίσθημα μεταμορφώθηκε σε σκέψη που επηρέασε πολλούς παράγοντες στη συνέχεια. Και η αδιανόητη ουτοπία άρχισε να γίνεται πραγματικότητα οράματος. Οι Έλληνες ανακάλυψαν την έννοια της ελληνικής ΑΟΖ δίχως να χρειάζονται πλέον να τους υπενθυμίζουμε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΤΑΝ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ αποτελεί ουσιαστικά μια φιλοσοφική προσευχή ανακάλυψης του στοχαστικού είναι της ανθρώπινης ψυχής στην ανοδική της πορεία προς το ουράνιο, το συμπαντικό, το αιώνιο και το Αγαθό. Ακολουθούν δύο αποσπάσματα από τους πλατωνικούς διαλόγους, Πολιτεία και Συμπόσιον, σχετικά με τον ελληνικό διαλογισμό (ή αλλιώς ενδοσκόπηση).


Τὸ ἐπίτευγμα τοῦ Ἑλληνικοῦ Διαλογισμοῦ εἶναι ἡ ἀποπομπὴ τοῦ ἄλογου μέρους τῆς ψυχῆς ἀπὸ τὰ ὄνειρα κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ ὕπνου, ὥστε νὰ εἶναι ἐλεύθερο τὸ λογιστικὸν μέρος νὰ ἀναλάβει τὰ καθήκοντά του.

απόσπασμα Πλάτωνος Πολιτεία, 9. 571d-572b:

Στο φως το χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη για το άπειρο!


Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για …αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί!

Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που…αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης.

Το χειρόγραφο, γνωστό με το όνομα «Archimedes Palimpsest», περιέχει μεταξύ άλλων το μοναδικό αντίγραφο των «Θεωρημάτων Μηχανικής» του Αρχιμήδη, στο οποίο ο αρχαίος “Eλληνας μαθηματικός εξηγεί πώς χρησιμοποιούσε μηχανικά μέσα για να αποδείξει κάποια μαθηματικά του θεωρήματα.

Ποια είναι η αλήθεια για τα Καλάσνικοφ made in Greece και γιατί ενοχλούνται τόσο οι "σύμμαχοι"

Η ρωσική πρόταση για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στον εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Από τη μια αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τα ΕΑΣ και ειδικά για το εργοστάσιο στο Αίγιο που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Από την άλλη δικαιολογημένα εκφράζεται η άποψη ότι θα προκληθούν μεγάλες και έντονες αντιδράσεις από τους “συμμάχους” αν προχωρήσουμε σε μια τέτοια συμφωνία με την Μόσχα. Έχουν υπάρξει ήδη μεγάλες αντιδράσεις θα προσθέσουμε εμείς.

Λακκοτρύπης στην «Milliyet»: Το ΦΑ αρκεί για ηλεκτρισμό για τα επόμενα 200 χρόνια

Κωνσταντινούπολη: «Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Κύπρο φτάνουν για 200 χρόνια για την παραγωγή ηλεκτρισμού στο νησί», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet» ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, επισημαίνοντας πως ο ρόλος μιας Κύπρου χωρίς προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι πιο ισχυρός.

«Αν βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, οι επενδυτές θα έθουν στην χώρα. Όλοι θα διασφαλίσουμε μεγάλο όφελος», είπε..

Stratfor: "ΗΠΑ και ΕΕ θα χρηματοδοτήσουν αναγκαστικά την Ελλάδα αλλιώς θα στραφεί στη Ρωσία"

"ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ"! 
 
Αναγκαστική χρηματοδότηση της Ελλάδας από ΗΠΑ και ΕΕ με παράλληλη διευθέτηση του ελληνικού χρέους "βλέπει" το γνωστό "αυτί" της CIA, ίδρυμα Stratfor.
 
Τονίζει, επίσης το γεγονός, ότι "στην Ελλάδα πρέπει πάντοτε να βρίσκεται στην εξουσία φιλοαμερικανική κυβέρνηση με κάθε μέσο", απηχώντας έτσι τις απόψεις του Λάνγκλει και της Ουάσιγκτον για το πως θεωρούν ότι πρέπει να δουλεύει μια κατ΄όνομα δημοκρατία, και πόσο τους είναι αδιάφορα τα συναισθήματα και οι εκλογικές επιλογές ενός λαού.

Ν.Κοτζιάς: "Μας απειλούν κάθε μέρα - Μας λένε ότι αύριο θα πεθάνουμε και είμαστε νεκροί"!ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Aπειλές θανάτου (!) δέχεται κάθε μέρα η κυβέρνηση και η χώρα κατά την διαπραγμάτευση όπως αποκάλυψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στο τρίτο φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας (WDR)
 
«Πως είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε όταν κάθε μέρα υφιστάμεθα πιέσεις, του τύπου, χάνεστε, αύριο θα πεθάνετε, είστε νεκροί, δεν υπάρχετε, δεν μας ενδιαφέρετε, στην Ευρώπη όλα κυλούν όμορφα χωρίς εσάς. 
 
Πρόκειται για πιέσεις που έρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συμπυκνώνονται στη φράση, εάν δεν υπογράψετε θα πεθάνετε. Πώς είναι δυνατό να ορθοποδήσει μια οικονομία, όταν ο κόσμος το ακούει κάθε μέρα; Η οικονομία ξέρετε είναι ψυχολογία. Η αντίδραση είναι να σηκώνει ο κόσμος λεφτά από τις τράπεζες και να τα στέλνει στο εξωτερικό, και αν δεν μπορεί, να τα κρύβει κάτω από το κρεβάτι και να περιμένει την καταστροφή». 

Ταξιδιωτική οδηγία από την Αυστραλία: Αν πάτε στην Ελλάδα, να έχετε και μετρητά και κάρτες μαζί σας

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης γίνεται λόγος για «πιθανότητα» μεγάλου περιορισμού των τραπεζικών υπηρεσιών με «πολύ μικρή προειδοποίηση» - Καλεί τους Αυστραλούς να αποφεύγουν κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς υπάρχει πιθανότητα βίας
«Πιθανότητα» μεγάλου περιορισμού των τραπεζικών υπηρεσιών με «πολύ μικρή προειδοποίηση», στέλνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας στους Αυστραλούς, που προτίθενται να επισκεφτούν την Ελλάδα, με ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Παναρίτη δεν ήθελε... αν και την ήθελαν «συλλογικά»

Με δήλωσή της δεν αποδέχεται το διορισμό της στο ΔΝΤ ισχυριζόμενη ότι δεν ζήτησε τη θέση - Ταυτόχρονα non paper του Μαξίμου αναφέρει ότι η απόφαση ήταν συλλογική και όχι του κυρίου Βαρουφάκη Την απόφασή της να μην αποδεχθεί «εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» τον διορισμό της ως εκπροσώπου της Ελλάδς στο ΔΝΤ ανακοίνωσε με δήλωσή της το μεσημέρι της Δευτέρας η Έλενα Παναρίτη.


Στη δήλωσή της η κυρία Παναρίτη υποστηρίζει οτι «ποτέ δεν ζήτησα τη θέση αυτή» και προσθέτει ότι «την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ».