Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Οι Μακεδονικοί Θησαυροί Μεταλλοτεχνίας και το Οικουμενικό τους Ταξίδι


Στις 10 Ιουνίου είναι η επέτειος του θανάτου του Μεγαλέξανδρου στην Βαβυλώνα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και ο Σύλλογος Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του τιμούν την ημέρα αυτή με μια εκδήλωση αφιερωμένη σε μία από τις τέχνες που κατ’ εξοχήν ανέπτυξαν και ανέδειξαν οι Μακεδόνες, την μεταλλοτεχνία, λαμπρά δείγματα της οποίας έχουν βρεθεί στους βασιλικούς τάφους των Αιγών.

Οι σφαγές του Ελληνικού πληθυσμoύ στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας


Οι σφαγες του Ελληνικου πληθυσμου στη Θεσσαλονικη και στον ευρυτερο χωρο της Μακεδονιας κατα την διαρκεια της Τουρκοκρατιας ειναι απίστευτες:

Μητσοτάκης: Λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΝΔ / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Ασπρόπυργο

Η Τουρκία του Ερντογάν και οι «Πρέσπες του Αιγαίου»


του Γιώργου Καραμπελιά

Ορισμένες πολιτικές και μιντιακές ελίτ της χώρας συνεχίζουν να φιλοτεχνούν μια ψευδή εικόνα σχετικά με την Τουρκία· γεγονός που καταδείχτηκε τόσο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκλογών στην επικράτεια του Ερντογάν, καθώς και ως προς την αντιμετώπιση της νέας τουρκικής κυβέρνησης.

Ένα κουτί γεμάτο μυστικά στο τουρκικό ΥΠΕΞ


Το νέο σύστημα «τριανδρίας» (Ερντογάν – Χακάν Φιντάν - Ιμπραήμ Καλίν) που δεν προμηνύει τίποτα καλό για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Λεωνίδας Κουμάκης, Αρθρογράφος

Νομικός, Συγγραφέας. Μέλος του International Hellenic Association (IHA)

Η ΤΟΥΡΚΙΑ δίνει σχοινί για να την κρεμάσουμε… τα όρια και το κόστος της παραβίασης


Οι συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία υπό το φως της μετεκλογικής συγκυρίας στις δυο χώρες δίνουν και παίρνουν. Είναι λογικό και στις δυο πλευρές να εξετάζονται τα χειρότερα σενάρια. 

Τ/κ ΜΜΕ: Δευτέρα ή Τρίτη η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα


Διαφορετικές ημερομηνίες δίνουν τ/κ ΜΜΕ για την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο ψευδοκράτος.

ΓΕΕΘΑ: Διεξαγωγή Βασικού Διακλαδικού Σχολείου Κυβερνοάμυνας – Τα αντικείμενα και οι συμμετοχές


Από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, το ΓΕΕΘΑ οργάνωσε και διεξήγαγε την 19η Εκπαιδευτική Σειρά του Σχολείου με τίτλο «Βασικό Διακλαδικό Σχολείο Κυβερνοάμυνας», για το έτος 2023, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην Βάρη Αττικής.

Στην Σούδα για πρώτη φορά το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ


Το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το USS Gerald R. Ford (CVN-78) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα σύντομα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ: Το παρασκήνιο – Στα χέρια Γερμανών και Ολλανδών ο φάκελος με τα προαπαιτούμενα


Οι τεχνικές επιτροπές του Πολεμικού Ναυτικού όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκαν αθόρυβα αλλά εντατικά υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση.

Κώστας Σαρικάς

Γάλλοι: Πώς οι Έλληνες αναζωογόνησαν τη Naval Group και τώρα φτιάχνει drone υποβρύχιο δολοφόνο


Ανθυποβρυχιακές ή κατά πλοίων τορπίλες και ναυτικές νάρκες από drone υποβρύχια.

Διονύσης Αντωνέλλος

Θετικά διακείμενοι οι Γάλλοι της Naval στη παράταση για τη 4η FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού


Θετικά διακείμενοι είναι οι Γάλλοι της Naval Group σε πιθανό αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση και το Πολεμικό Ναυτικό αναφορικώς με τη χρονική επέκταση του δικαιώματος ενεργοποίησης για τη τέταρτη φρεγάτα FDI HN. 

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα


Μέχρι το 2028 αναμένεται, αν όλα προχωρήσουν όπως προβλέπεται, να έχουμε τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας, σήμερα, στον Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρεγγίνα Μακέδου – Το "ευχαριστώ" της καρκινοπαθούς για την άμεση αντίδραση


Με την καρκινοπαθή Ρεγγίνα Μακέδου επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αποχώρηση του Σπύρου Πνευματικού από την εκλογική μάχη, εξαιτίας των δηλώσεών του ότι είναι οικονομικά ασύμφορο, το να ξοδεύονται λεφτά για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

Citi, SocGen: Μόνο εμπόδιο για επενδυτική βαθμίδα η πολιτική αβεβαιότητα – Η Fitch αναβαθμίζει σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας σήμερα


Η Citi και η Société Générale προσδοκούν αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας σε θετικές, αλλά όχι του βαθμού αξιολόγησης της Fitch, ο οποίος αναμένεται απόψε, έτσι η επενδυτική βαθμίδα θα πλησιάσει πιο κοντά αλλά δεν θα χορηγηθεί ακόμα.

Το άκυρο mea culpa του Τσίπρα και η αγωνία για τις... θέσεις 2 έως 6 - ή 7


Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το mea culpa του Τσίπρα για την απλή αναλογική έχει ένα ενδιαφέρον και μία ιστορική διάσταση, αφού ίσως και να είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ένα λάθος του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλεργία στην ευταξία!


Γράφει ο Αντώνης Βενέτης

Εν όψει εκλογών, για μια ακόμη φορά, η κραυγαλέα συνθηματολογία και οι βαρύγδουπες εκφράσεις κυριαρχούν στην εκλογική σκηνή, μαζί με την πάντοτε παρούσα πόλωση, με… ακατανίκητη πρωταγωνίστρια την αυτοαποκαλούμενη «προοδευτική αριστερά». 

Κυβερνήστε με τους καλύτερους


Πάνος Αμυράς

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι κάλπες και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα ή εφησυχασμούς.

Εκλογές 2023 - Φίλης κατά Τσίπρα: «Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια»


Ηχηρό άδειασμα στον Αλέξη Τσίπρα επιφύλαξε ο Νίκος Φίλης αναφορικά με το θέμα του υποψήφιου βουλευτή Φερχάτ Οζγκιούρ που ήρθε πρώτος στη Ροδόπη με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου, έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ με τα περί «τουρκικής μειονότητας» και τις δηλώσεις του ακόμη και σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Τρανταχτή προειδοποίηση του Προέδρου της αμερικανικής Γερουσίας στο Λευκό Οίκο: «Η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια»…


epa10678228 Senate Majority Leader Chuck Schumer arrives for a news conference during which he discussed Democrats’ legislative agenda on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 07 June 2023. EPA, MICHAEL REYNOLDS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

“Ως σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια”, χαρακτηρίζει την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, ο οποίος θεωρείται ο τρίτος πιο ισχυρός παράγοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιστολή Αμερικανών βουλευτών για F-16: Η κυβέρνηση να πιστοποιήσει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας


Τη θέση ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να συνεχίσει να εμποδίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία έως ότου η αμερικανική κυβέρνηση πιστοποιήσει ότι αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας εκφράζουν τα ηγετικά στελέχη της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων και της Ομάδας για την Ελληνική και Ισραηλινή Συμμαχία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έβρος: Παραμένει έντονη η κινητικότητα των μεταναστών


Αυτή την ώρα την περιοχή στα σύνορα του Έβρου έχουν περικυκλώσει συνοριοφύλακες που έχουν εντολή να χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο αποτροπής

Τράπεζα Τουρκίας: Πρόεδρος και επίσημα η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν – Η ομαδική αγωγή εναντίον της


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΥΗ ΚΟΥΡΤΗ

Τράπεζα Τουρκίας: Κατατέθηκε εναντίον της ομαδική αγωγή από πελάτες της χρεοκοπημένης τράπεζας “First Republic”, όπου η Ερκάν εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2021.

Βίκτορ Ορμπάν: Απαράδεκτη η χθεσινή συμφωνία για το μεταναστευτικό


«Οι Βρυξέλλες κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Θέλουν "να μετεγκαταστήσουν" τους μετανάστες στην Ουγγαρία δια της βίας»

Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε


Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα χάρη στο κουράγιο των Ρώσων στρατιωτών, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος από το Σότσι.

Ρωσία: Αποκρούσαμε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια και στο Ντονέτσκ


Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές της Ζαπορίζια και του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα.

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε στρατόπεδο εκπαίδευσης Τσετσένων στο Ντονέτσκ- δεκάδες νεκροί


Ιούνιος 9, 2023. Ελλάδα.

Οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή συγκέντρωσης Τσετσένων μαχητών της μονάδας «Αχμάτ» σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Ντονέτσκ. 

Μεταξύ... τυρού και αχλαδιού, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι τον άλλο μήνα αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία


Ανακοίνωση για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έκανε σε ανεπίσημη συνάντηση στο Σότσι με τον Λουκασένκο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία: AP

Σε χαλαρό κλίμα και σε ανεπίσημο επίπεδο συναντήθηκαν στο θέρετρο του Ρώσου προέδρου στο Σότσι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τον Πούτιν να ανακοινώνει πως στις 7-8 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες σχετικά με τις υποδομές για την εγκατάσταση των τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για την ανατίναξη του φράγματος - Επικαλείται υποκλαπείσα συνομιλία


Ρωσικό δάκτυλο πίσω από την ανατίναξη του υδροηλεκτρικού σταθμού και του φράγματος Κάχοβκα βλέπει η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας.  

Η Ρωσία καλεί τον Ιάπωνα πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον Ιάπωνα πρεσβευτή αναφορικά με την απόφαση του Τόκιο να παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Μπορούμε να έχουμε υποψήφιο που υποστηρίζει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα. Αποκαλυπτικός Φίλης!


Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το πράγμα.

Ράδιο «Κ»: Η κυριαρχία Ερντογάν, τα ελληνοτουρκικά και ο νέος ρόλος της Άγκυρας


Ράδιο «Κ»: Η κυριαρχία Ερντογάν, τα ελληνοτουρκικά και ο νέος ρόλος της Άγκυρας

Ιστορική συμφωνία της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό


1. Ιστορική συμφωνία της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό
2. Την πρώτη γυναίκα επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας απέκτησε εδώ και λίγες ώρες η Τουρκία

Κίνδυνος από προσέγγιση Τουρκίας με Αίγυπτο και Ισραήλ (8-6-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Κίνδυνος από προσέγγιση Τουρκίας με Αίγυπτο και Ισραήλ

Σκληρό παζάρι ΗΠΑ-Τουρκίας για την παροχή νέων F-16 – Η εμπλοκή της Ουκρανίας | Ειδήσεις |09/06/2023


1. Μητσοτάκης:Δε διαπραγματεύομαι την καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στο ΕΣΥ–Σωστή η απόφαση Πνευματικού
2. Σκληρό παζάρι ΗΠΑ-Τουρκίας για την παροχή νέων F-16 – Η εμπλοκή της Ουκρανίας
3. «Άρωμα γυναίκας» στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, την ώρα που η λίρα συνεχίζει να έχει απώλειες
4. Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία της ΕΕ για το μεταναστευτικό και τι σημαίνει για χώρες όπως η Ελλάδα
5, Μεταναστευτικό: Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές στον Έβρο

Βίντεο – ντοκουμέντο: Δεκάδες μετανάστες σε τουρκική νησίδα στον Έβρο | OPEN TV


1. Βίντεο – ντοκουμέντο: Δεκάδες μετανάστες σε τουρκική νησίδα στον Έβρο
2. Ιστορική απόφαση της Ε.Ε. για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
3. «Όχι» F-16 στην Τουρκία μέχρι να πιστοποιηθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας
4. Σενάρια και αντιδράσεις για το παζάρι των f-16 μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον
5. Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Νέα διοικήτρια στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας

Σκληρό πόκερ για την παραχώρηση των F-16 στην Τουρκία | Σήμερα | 09/06/2023


1. Σκληρό πόκερ για την παραχώρηση των F-16 στην Τουρκία
2. Τούρκοι αναλυτές: Η παρουσία των ΗΠΑ σε Αλεξανδρούπολη και νησιά αποτελούν απειλή για την Τουρκία
3. Τούρκος ναύαρχος: Οι ΗΠΑ την Αλεξανδρούπολη, από λιμάνι την έκαναν στρατιωτική βάση
4. Εικόνες από ναυτική εκπαίδευση του τουρκικού στόλου
5. Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλά στον ΣΚΑΪ για τα ελληνοτουρκικά
6. Τι κατάσταση επικρατεί τώρα στα σύνορα του Έβρου – Το σχόλιο του Ν. Παναγιωτόπουλου

NBC: Από τη Ζαπορίζια ξεκίνησε η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού


1. NBC: Από τη Ζαπορίζια ξεκίνησε η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού
2. Τουρκία: Αλλάζει επικεφαλής η κεντρική τράπεζα για 5η φορά σε 4 χρόνια - Μία γυναίκα στο τιμόνι
3. Τραμπ: Νέα δίωξη για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων