Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Το άκυρο mea culpa του Τσίπρα και η αγωνία για τις... θέσεις 2 έως 6 - ή 7


Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το mea culpa του Τσίπρα για την απλή αναλογική έχει ένα ενδιαφέρον και μία ιστορική διάσταση, αφού ίσως και να είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ένα λάθος του.

Ωστόσο, οφείλει κανείς να το δει και αλλιώς, γιατί με αυτή τη δήλωση μάλλον εξωραΐζει και αποφεύγει να ομολογήσει τις πραγματικές του προθέσεις, που ως γνωστόν δεν ήταν να επιτευχθούν συναινέσεις και συνεργασίες στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά να προκαλέσει πρόβλημα και μπάχαλο ακυβερνησίας. 

Το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι με τη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, αποκάλυψε την μεγάλη ανησυχία του και έδειξε ότι στην ουσία πάει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με τα χέρια κατεβασμένα. 

Η ανησυχία φανερώθηκε, επειδή πλέον στρέφεται καταφανώς κατά του ΠαΣοΚ, το οποίο φοβάται ότι θα τον πλησιάσει ή και θα τον προσπεράσει. Η παραίτηση εμμέσως ομολογήθηκε, όταν είπε ότι στις 26 Ιουνίου θα κάνουν λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ. Που σημαίνει ότι όσοι τον ψηφίσουν θα πρέπει να περιμένουν να δουν το λογαριασμό, όχι τίποτε άλλο. 

Επειδή την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να ανεβαίνει και το ΣΥΡΙΖΑ στην καλύτερη περίπτωση να μένει στάσιμος, το ενδιαφέρον της Κυριακής των εκλογών δεν θα αφορά τόσο την πρώτη θέση στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά μάλλον τις θέσεις 2 έως και 6 - ή πιθανόν 7…



Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου