Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Έχετε αναρωτηθεί; - Να τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια ήταν η διατροφή που ακολουθούσαν οι αρχαίοι Έλληνες

Πρώτα απ’ όλα σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν σύγχρονοι διατροφολόγοι σχετικά με τα οφέλη ενός πλουσιοπάροχου πρωινού, οι αρχαίοι Έλληνες, ξεκινούσαν τη μέρα τους με ένα πολύ λιτό γεύμα, το οποίο περιελάμβανε λίγο κριθαρένιο ψωμί, βουτηγμένο σε ανέρωτο κρασί, μαζί με ελιές και σύκα. Ένα επίσης σύνηθες πρωινό ήταν ο «κυκεώνας», ένα ρόφημα από βρασμένο κριθάρι, αρωματισμένο με μέντα ή θυμάρι, που πίστευαν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

NASA: Ανακάλυψαν μυστηριώδες «κρυφό» μήνυμα στο αλεξίπτωτο του Perseverance που προσγειώθηκε στον Άρη (Φωτό)

Ενα κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο, το οποίο βοήθησε το διαστημικό όχημα της NASA «Perseverance», ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» του Διαδικτύου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, το κόκκινο και λευκό μοτίβο στο ύφασμα του αλεξίπτωτου κρύβει ένα μήνυμα προς την ανθρωπότητα.

Αυτό μάλιστα δεν είναι άλλο από το «Τολμήστε μεγαλεπήβολα πράγματα». Και αν δικαιολογημένα αναρωτιέστε πού στο καλό είναι γραμμένο και δεν το βλέπετε, η απάντηση είναι πολύ απλή και προφανής! Πώς θα ήταν κρυμμένο αν το έβλεπαν όλοι;

Παρασημοφορήθηκε ο Ιάκωβος Τσούνης, μέγας δωρητής των Ενόπλεων Δυνάμεων

Χθες, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παρασημοφορήσεως με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή κ. Ιάκωβο Τσούνη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τη σημαντική προσφορά του, ιδιαιτέρως για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών το 1924. Είναι το 13ο τέκνο της οικογενείας

«Παρέμβαση» Πούτιν για Αρμενία: Καλεί όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση – Τι είπε με Πασινιάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Αρμενία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Συζητήθηκε η κατάσταση στην Αρμενία. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της τάξεως και της ηρεμίας στην Αρμενία, της διευθέτησης της κατάστασης στα πλαίσια του νόμου», δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση».

Στο πλευρό του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle» η φρεγάτα «Κανάρης»

Σημαντική εξέλιξη

O Mακρόν τα δίνει όλα για όλα για την Α. Μεσόγειο, καθώς βλέπει πως ο Ερντογάν ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στην περιοχή. 

Το Παρίσι είναι η μοναδική χώρα που στηρίζει έμπρακτα την χώρα μας, καθώς οι υπόλοιποι ''σύμμαχοι'', απλά παρακολουθούν τις κινήσεις της Τoυρκίας.   

Η φρεγάτα «Κανάρης» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη γαλλική ναυτική δύναμη TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής, η οποία συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21».