Σάββατο 5 Μαΐου 2018

"Η Ελλάς εν Σμύρνη" - Σαν σήμερα το 1919 η αποβίβαση του ελληνικού στρατού

Οι εικόνες είναι από την υποδοχή του Ελληνικού στρατού στη Σμύρνη τον Μάιο του 1919. Στην αρχή του βίντεο διακρίνεται ο πλοίαρχος Μαυρουείδης, κυβερνήτης του θωρηκτού "Αβέρωφ" επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής, ο οποίος διάβασε το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στους κατοίκους της Σμύρνης .

Όπως γράφει ο Κάρολος Μπρούσαλης στο historyreporter, “η 1η ελληνική μεραρχία αποβιβάστηκε στη Σμύρνη, στις 2 Μαΐου 1919. Μεταφέρθηκε εκεί με δυο υπερωκεάνια και δώδεκα επιβατικά πλοία που συνοδεύονταν από ένα αντιτορπιλικό και τέσσερα τορπιλοβόλα του ελληνικού πολεμικού στόλου. Για να υπογραμμιστεί η κάλυψη της συμμαχίας στο όλο εγχείρημα αλλά και για να προληφθεί οποιαδήποτε ιταλική ενέργεια, τη νηοπομπή συνόδευαν και τέσσερα βρετανικά αντιτορπιλικά.

Η τραγωδία της Marfin που συγκλόνισε το πανελλήνιο (Εικόνες - Βίντεο)

Το ημερολόγιο δείχνει 5 Μαΐου του 2010.

Η οδός Σταδίου είναι πλημμυρισμένη από κόσμο που διαδηλώνει σε μια από τις μεγαλύτερες σε όγκο πορείες που έχει γνωρίσει η πρωτεύουσα,

ενάντια στην επικείμενη ψήφιση του πρώτου Μνημονίου.

Ο άγνωστος Παρθενώνας της Θεσσαλονίκης που ρημάζει στο πέρασμα των χρόνων(Βίντεο)


Ο άγνωστος Παρθενώνας της Θεσσαλονίκης που ρημάζει στο πέρασμα των χρόνων

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, είναι τα σωζόμενα τμήματα του χαμένου ναού της θεάς Αφροδίτης, που αποκάλεσαν και μικρό Παρθενώνα της Θεσσαλονίκης γιατί είχε μεγαλοπρέπεια.

Πρόκειται για ένα ιωνικό ναό της υστεροαρχαϊκής εποχής (τέλη του 6ου αιώνα π.Χ.) που αποκαλύφθηκε κατά τη δεκαετία του 1930. Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο ναός διαλύθηκε και ανασυντέθηκε. Σήμερα τα εξαιρετικής ιστορικής σημασίας υπολείμματα του ναού στην περιοχή Διοικητηρίου απειλούνται με αφανισμό.

Tο InSight της NASA που θα μελετήσει την «καρδιά» του Άρη

Πρόκειται για εξειδικευμένο ρομποτικό εργαστήριο σεισμολογικών ερευνών που θα ταξιδέψει στον «κόκκινο πλανήτη» με ένα πύραυλο «'Ατλας 5»

Το πρώτο εξειδικευμένο ρομποτικό εργαστήριο σεισμολογικών ερευνών, με την ονομασία InSight, στέλνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) στον 'Αρη, με στόχο να μελετήσει το εσωτερικό του πλανήτη σε μεγάλο βάθος με τη βοήθεια των σεισμικών κυμάτων. Είναι η πρώτη φορά, μετά τις αποστολές «Απόλλων» στη Σελήνη, που η NASA θα τοποθετήσει ένα σεισμογράφο σε άλλο πλανήτη.

NASA: Η εξερεύνηση της Σελήνης προάγγελος για το ταξίδι του ανθρώπου στον Άρη

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την ανθρώπινη αποστολή στον φυσικό δορυφόρο της Γης και για την κατασκευή ενός επιστημονικού σταθμού σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι
Χαρτογράφηση του ηλιακού μας συστήματος και του γαλαξία... Εξερεύνηση για εξωπλανήτες που ενδεχομένως να υπάρχει ζωή... Αποστολές στον Δία και στον Ήλιο... Το μεγάλο σχέδιο, ωστόσο, για την ανθρωπότητα, ξεκινά μόλις τώρα! Η NASA ανακοίνωσε την Πέμπτη την επέκταση της επιχείρησης για την εξερεύνηση της Σελήνης, με περισσότερους επιστήμονες και περισσότερες αποστολές στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Ένα σχέδιο, που αποτελείο τον προάγγελο, όπως λένε οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, για το ταξίδι του ανθρώπου στον πλανήτη Άρη.

Junge Welt: Η Γερμανία κέρδισε από τον εκβιασμό της Ελλάδας - ΑΡΘΡΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ

Από την αρχή της κρίσης «τα άσχημα νέα στην Ελλάδα ήταν καλά νέα για τη Γερμανία. Κάθε αρνητική αναφορά για τις οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επιτόκια για τα γερμανικά κρατικά ομόλογα. Αντίθετα, τα επιτόκια των ομολόγων της Ελλάδας και άλλες χώρες που περνάνε κρίση αυξήθηκαν».
Αυτό γράφει ο Γερμανός οικονομολόγος Βλαντίμιρο Γκιάτσε και μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας Centro Europa Ricerche (CER) στη Ρώμη σε άρθρο του στην εφημερίδα Junge Welt.

Επόμενο Προηγούμενο ISIS: Aπειλεί με αιματοχυσία στο Mundial 2018

«Σκοτώστε τους όλους». Το απειλητικό αυτό μήνυμα εκτοξεύει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των οπαδών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που ξεκινάει στις 14 Ιουνίου στη Μόσχα.

Οι τζιχαντιστές απειλούν τους οπαδούς τους ποδοσφαίρου που θα παραβρεθούν τον ερχόμενο μήνα στο μεγάλο αθλητικό γεγονός στη γαλλική γλώσσα σε αφίσα που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα γαλλικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίμαχη αφίσα απεικονίζει ένα μαχαίρι μπροστά από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Δηλώσεις «φωτιά» από την κατεχόμενη Κύπρο: Δε φοβόμαστε τους Έλληνες, αλλά τους Τούρκους

«Με την Αφρική εναντίον του Ερντογάν» είναι ο τίτλος του άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το οποίο παρουσιάζει τον Σενέρ Λεβέντ, εκδότη της εφημερίδας «Αφρική» που εκδίδεται στη βόρεια Κύπρο. Ο Σενέρ Λεβέντ μιλάει για τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται η εφημερίδα του από μερίδα Τουρκοκυπρίων αλλά και της Άγκυρας διότι «λέμε απλά και καθαρά ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή».
Η εφημερίδα του ονομαζόταν παλαιότερα «Ευρώπη», στη συνέχεια «Νέα Ευρώπη» και τώρα «Αφρική» ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πιέσεις που είχε δεχθεί από το καθεστώς Ντενκτάς. «Ήθελα με το όνομα να εκφράσω πως μπορεί να ανήκουμε στην Ευρώπη ωστόσο ζούμε σε αφρικανικές συνθήκες. Διοικούμαστε από τον νόμο της ζούγκλας».

Συναγερμός στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι «εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο – Δείτε το χάρτη – ντοκουμέντο

Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν στο Αιγαίο – Η Άγκυρα προχωράει σε κλιμάκωση των προκλήσεων – Παρουσίασε χάρτη χωρίς το Καστελλόριζο
Συνεχίζει το «βρώμικο» παιχνίδι των προκλήσεων η Τουρκία, ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» την κανονιοφόρο Αρματωλός, η Τουρκία εμφανίζει χάρτες χωρίς το Καστελλόριζο.