Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Σπύρος Λούης, ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεώτερης Ελλάδας

Σοφία Σπανού για το Νόστιμον Ήμαρ
Από το nostimonimar

 
Σαν σήμερα το 1872 γεννιέται στο Μαρούσι από μια φτωχή αγροτική οικογένεια Ο Σπύρος Λούης.

Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διακρίθηκε για την αντοχή του, γεγονός που εξέπληξε τους ανωτέρους του.

Εξαιτίας των αγωνιστικών του προσόντων, ο Λούης συμμετείχε στον αγώνα του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με την προτροπή του διοικητή του ταγματάρχη Παπαδιαμαντόπουλου, που ήταν και αθλητικός κριτής.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 1896, 17 αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στην αφετηρία στη γέφυρα του Μαραθώνα, για να διανύσουν τα 40 χιλιόμετρα της διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να αποθεώσει τους νικητές, πιστεύοντας ακράδαντα ότι κάποιος Έλληνας θα κόψει πρώτος το νήμα.

Μοναδικό θέαμα: Βρετανός "ζωντανεύει" τις αναπαραστάσεις αρχαιοελληνικών αμφορέων! (Βίντεο)

Ο Βρετανός Steve Simons δίνει ζωή στις εικονογραφήσεις των αρχαιοελληνικών βάζων και αμφορέων μ” έναν εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο!

 Σπουδάζοντας σχέδιο και εικονογράφηση, αποφάσισε να αφοσιωθεί στη δημιουργία βίντεο βασισμένων στην Ελληνική Μυθολογία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Λύση χωρίς ΑΟΖ δεν είναι λύση, αλλά συμβιβασμός(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Η κυπριακή ΑΟΖ είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός το οποίο άλλαξε τα δεδομένα σε εθνικό επίπεδο και τώρα μέσω των υδρογονανθράκων ετοιμαζόμαστε να την αξιοποιήσουμε μέσω των συμφωνιών και συμβάσεων. Το πρόβλημα είναι απλό και ενώ είμαστε σε αυτή τη φάση, ακούμε διάφορους να μας εξηγούν ότι πρέπει να βρούμε μια λύση βιαστικά, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία και μάλιστα χωρίς να εμπλέκεται το θέμα της ΑΟΖ. Επειδή αυτά τα στοιχεία μας θυμίζουν το 2004, αφού και τότε λίγο πριν ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να συμφωνήσουμε βιαστικά χωρίς να αξιοποιήσουμε το γεγονός της ένταξης και τότε μας έλεγαν ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αλλιώς η κινδυνολογία έλεγε ότι δεν θα υπάρχουμε πια, καταλαβαίνουμε ότι ακολουθείται το ίδιο νοητικό σχήμα προπαγάνδας. Τότε ήταν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα με την ΑΟΖ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για πρωτοβουλίες της Κύπρου, που δεν ακολούθησε απλώς τις εξελίξεις του Κυπριακού για να πάρει κάποια θέση, συνήθως με καθυστέρηση, αλλά επιχείρησε και τα κατάφερε να προσεγγίσει πιο αποτελεσματικά το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού με έμμεσο τρόπο και δίχως τη χρήση του απλοϊκού πλαισίου του κοινοτικού.

Τέλος η Σένγκεν για την Αυστρία: Η λαθρομεταναστευτική κρίση αλλάζει την Ε.Ε.

ΦΑΙΜΑΝ: «ΑΦΟΥ Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ»

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. η οποία αναστέλλει επίσημα την συνθήκη Σένγκεν εξαιτίας της λαθρομεταναστευτικής κρίσης, κρίση η οποία τροφοδοτείται κυρίως από την Τουρκία, η οποία διώχνει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από το έδαφός της.

ΣΚΙΤΣΟ - ΚΟΛΑΦΟΣ: Τα λέει όλα για την νέα εποχή του τύπου

Το σκίτσο είναι ενδεικτικό της σημερινής εποχής!

Οι αναγνώστες ειδήσεων μέσω laptop ή tablet κοιτούν… περίεργα τον μοναδικό αναγνώστη εφημερίδας.

Οι εποχές αλλάζουν και πολλοί εκτιμούν πως το χαρτί… θα τελειώσει.


Άλλοι πάλι εκτιμούν πως οι αναγνώστες θα συνεχίσουν να επιθυμούν… να πιάνουν χαρτί ενώ διαβάζουν τις ειδήσεις, τα σχόλια, τα άρθρα.


Ο χρόνος θα δείξει. Είναι βέβαιο όμως ότι ο ρόλος του Τύπου αλλάζει.

Ερχεται νέος χιονιάς - Ενας νεκρός και τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία(Βίντεο-Φωτο)

Ενας νεκρός οδηγός που εγκλωβίστηκε στο ΙΧ του, μια γέφυρα γκρεμισμένη, πλημμύρες και δεκάδες προβλήματα σε όλη τη χώρα έφερε η κακοκαιρία με χιόνια, κρύο και βροχές που σαρώνει τη χώρα.
Νέος χιονιάς έρχεται απόψε Κυριακή βράδυ με ισχυρούς βόρειους ανέμους που θα ρίξουν τη θερμοκρασιά κι άλλο, ωστόσο, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, δεν θα κρατήσει πολύ.
Για αύριο Δευτέρα, η μέγιστη θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα είναι 1 βαθμός Κελσίου, -5 στα βορειοδυτικά τμήματα. και γύρω στους 5-8 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
Τα χιόνια θα πέσουν στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και ορεινών της Πελοποννήσου και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Συναπόφαση στην Ε.Ε. ζητά ο Ακκιντζί και για ζωονόσους - Κοινοποιήθηκε έγγραφο στις Βρυξέλλες

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Παύλος Ξανθούλης
Από το philenews
 
Λευκωσία: Αναβάθμιση του ψευδοκράτους και συμμετοχή της «ΤΔΒΚ» στη λήψη αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με «όχηματα» το χαλλούμι, την τροποποίηση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής και την εξάλειψη των ζωονόσων, αξιώνει για πρώτη φορά ο Μουσταφά Ακιντζί πριν από τη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο εγγράφου που κοινοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Τζιχαντιστές απήγαγαν 400 άμαχους στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ στη Συρία, σφαγίασαν 280 - 30 βομβιστές καμικάζι σκόρπισαν τον θάνατο

Μπήκαν στην πόλη και άρχισαν να σκοτώνουν οικογένειες και μικρά παιδιά - Τους απώθησε σήμερα το πρωί ο συριακός στρατός
Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν από τη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 280 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ.

"Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια... χθες το βράδυ και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚ που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το ΙΚ", δήλωσε.