Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχαιολογικό πάρκο στον Πειραιά - ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΗΕΤΙΩΝΕΙΑΣ ΠΥΛΗΣ

Σπάνιο εντυπωσιακό άγαλμα της θεάς Κυβέλης βρέθηκε σε ανασκαφή σε έδαφος του Πόντου

ΟΡΝΤΟΥ, ΤΟΥΡΚΙΑ. Ενα σπάνιο άγαλμα από μάρμαρο της θεάς Κυβέλης, το οποίο εκτιμάται 2.100 ετών, βρέθηκε σε ανασκαφές που έγιναν στην επαρχία Ορντού, βορειοδυτικά της Τουρκίας, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, έγραψε η Daily Sabah.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το ιστορικό γλυπτό της Κυβέλης να κάθεται στο θρόνο της, ζυγίζει 200 κιλά και είναι περί τα 110 εκατ. σε ύψος. Είναι δε το πρώτο άγαλμα από μάρμαρο που βρέθηκε στην Τουρκία, στην αρχική του θέση.

ΒΡΕΘΗΚΕ ένα ΕΙΔΟΣ ΦΥΤΟΥ στον ΑΡΗ; – Ανάστατη η NASA (Βίντεο)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Μία άκρως «παράλογη» φωτογράφηση έκανε για μία ακόμα φορά το Curiosity και στην κυριολεξία έχει αφήσει άφωνους όλους τους επιστήμονες…
Στην επίσημη φωτογραφία της NASA, sol 1450, μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.
Στην μέση της εικόνας και στο αριστερό μέρος, έχει αποθανατιστεί κάτι που σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχει…
Όπως εύκολα μπορείτε διακρίνετε ξεχωρίζει ένας κορμός. Παρατηρήστε την θέση του στο έδαφος, το οποίο έχει διαμορφωθεί όπως συμβαίνει και στην Γη όταν φυτρώνει κάποιο δέντρο.

Παγκόσμια ανησυχία για την «πιο ισχυρή» πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας - ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕΙΣΜΟ 5,3 ΡΙΧΤΕΡ

Παγκόσμια ανησυχία για την «πιο ισχυρή» πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας Την επιτυχή διεξαγωγή της 5ης πυρηνικής δοκιμής της, ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα. Για αυτοκαταστροφική πρόκληση μίλησε η πρόεδρος της Ν. Κορέας. Ο Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας θα έχουν «σοβαρές συνέπειες». Συναγερμός σε όλες τις γύρω χώρες, αλλά και σε ΗΠΑ.

ΑΟΖ: Ο Ελληνισμός διεκδικεί τα μέγιστα δικαιώματά του

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Από στρατηγική άποψη για την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο, αλλά μόνο τουρκικά δικαιώματα βάσει της αυθαίρετης και παράλογης τουρκικής νομοθεσίας. Νότια της Κύπρου η Τουρκία δεν διεκδικεί μόνο τα μέγιστα των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου, αλλά τα μέγιστα των δικαιωμάτων της μέσω εσωτερικών διαταγμάτων τα οποία και δημοσιεύει στον διεθνή τύπο χωρίς να προβάλεται κάποια έμπρακτη αντίδραση από τους αρμόδιους.

Τα δικαιώματα αυτά επί του ορυκτού πλούτου της μείζονος περιοχής είναι πολύ μεγαλύτερα από οτιδήποτε θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ιδαίτερα για την Κύπρο.

Τι περιμένουμε με τη Βόρεια Κορέα;

Του Ν. Λυγερού

Υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει ότι πρόκειται για μια βαρβαρότητα;
Δεν βλέπουμε τι κάνει το βάρβαρο καθεστώς της με τον πυρηνικό εξοπλισμό;
Πόσες ατομικές βόμβες πρέπει να δοκιμάσει για να πούμε φτάνει;
Μήπως περιμένουμε να ρίξει την πρώτη στη Νότια Κορέα;
Γιατί πρέπει να γίνει πρώτα ένα πυρηνικό έγκλημα για να πούμε κάτι;
Αφού βλέπουμε ότι τα ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών δεν τους αγγίζουν δεν πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική;

Οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στην Αθήνα - ΠτΔ: Οι Τ/κ να συνειδητοποιήσουν ότι η ΚΔ δεν θα γίνει προτεκτοράτο

Αθήνα: «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν σε σχέση με το θέμα των εγγυήσεων, ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο Κράτος και όχι μετατροπή της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε προτεκτοράτο οποιασδήποτε δύναμης», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος, που βρίσκεται στην Αθήνα για την πρώτη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ, συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και σήμερα με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Eurogroup: Η Ευρώπη δείχνει τα... δόντια της και ο Τσίπρας «βλέπει» έξοδο από τα Μνημόνια

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3»

Μόνο αισιόδοξοι δεν δηλώνουν για το μέλλον και την πορεία της ελληνικής οικονομίας οι δανειστές, τη στιγμή που είναι πλέον δεδομένη η βούληση του Αλέξη Τσίπρα να ανεβεί στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας για δήθεν έξοδο της χώρας στις αγορές από το καλοκαίρι του 2017.

Ο Σόιμπλε χλευάζει τη Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα - Προκλητικός ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέναντι στις χώρες του Νότου

«Όταν μαζεύονται σοσιαλιστές, σπάνια βγαίνει κάτι έξυπνο...» το καρφί του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από την Μπρατισλάβα - Η ελληνική κυβέρνηση πάντως έχει αυξημένες προσδοκίες από τη Σύνοδο στο Ζάππειο
Με ειρωνική διάθεση αντιμετώπισε τη Σύνοδο του Νότου που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ώρα που προσερχόταν στο Eurogroup δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει τη Σύνοδο. Εκείνος τότε χαρακτήρισε τη Σύνοδο ως συνάντηση σοσιαλιστών ηγετών και αμέσως πρόσθεσε: «Οταν οι σοσιαλιστές ηγέτες συναντιούνται, συνήθως, δεν προκύπτει κάτι έξυπνο».

Δεν θέλουμε να διχάσουμε την Ευρώπη, διακηρύσσουν οι ηγέτες του Νότου - Θα πάνε με κοινές θέσεις στην Μπρατισλάβα - Νέα Σύνοδος στην Πορτογαλία

Τι δήλωσαν Τσίπρας, Ολάντ, Ρέντσι, Αναστασιάδης, Κόστα, Μουσκάτ και ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης - Στέλνουν μήνυμα κατά της λιτότητας, ζητώντας διπλασιασμό των κονδυλίων του «πακέτου Γιούνκερ» και πολιτικές για την ανάσχεση της ανεργίας - Εισηγούνται αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και επιτάχυνση της επανεγκατάστασης προσφύγων
Σε θετικό κλίμα και προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας κοινής γραμμής μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού νότου για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η Σύνοδος του Νότου.