Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Αθλητής του Τάραντα: Ο αρχαιότερος γνωστός αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων - Αναπαράσταση τού αρχαίου πρωταθλητή

Ο σκελετός που βρέθηκε το 1959 δεν ήταν μόνο ένα λείψανο από το μακρινό παρελθόν, ήταν ο μόνος επιζών των σταδίων των Ολυμπιακών της αρχαιότηταςΠριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια ο αθλητισμός ήταν σκληρός. Λίγοι αθλητές επιζούσαν στα αρχαιοελληνικά στάδια και μόνο ένας επέζησε των καταστροφικών συνεπειών τού χρόνου χαρίζοντάς μας μία μοναδική εικόνα ενός θαυμαστού κόσμου. Για πρώτη φορά αναπλάθουμε την ζωή αυτού του αθλητή και τον κόσμο, στον οποίο πάλεψε για τη δόξα στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.

Φτάνει πια η μιζέρια!

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε μία συστηματική φτωχοποίηση της χώρας μας. Δεν μας εκπλήσσει, διότι γνωρίζουμε ότι στόχος των κυβερνώντων δεν είναι να δημιουργήσουν πλούτο για τον λαό μας και ιδιαίτερα ορυκτό πλούτο. Διαπιστώνουμε την μιζέρια και την απαξίωση παντού, όπου υπάρχουν προσωπικότητες με ιδέες και ικανότητες προβολής της χώρας μας προς τα έξω. Υπουργικές ανακοινώσεις, όπως η Αριστεία είναι ρετσινιά και βρίσκονται καθημερινά στα χείλη μερικών πολιτικών ευτυχώς όμως στην Βραζιλία η Άννα Κορακάκη ανέτρεψε την καθιερωμένη μιζέρια ανεβάζοντας την χώρα μας στο ψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ευρωπαϊκές φωνές ενάντια στη βαρβαρότητα

Του Ν. Λυγερού

Η Δανία ακολουθεί το παράδειγμα της Αυστρίας για να εκφραστεί ελεύθερα πέρα από κάθε διπλωματική υποκρισία για την ενταξιακή πορεία ενός καθεστώτος που είναι απλώς απαράδεκτο. Ποιος μπορεί να υποστηρίξει μια υποψηφιότητα που δεν σέβεται με κανένα τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της. Δεν φτάνει που καταπατά τους Αρμένιους και τους Κούρδους εδώ και δεκαετίες, τώρα θέλει να κατασπαράξει κάθε μορφή αντίστασης σε μία δηλωμένη τυραννία που δεν έχει καμία αξία που να έχει κάποιο κοινό με το ευρωπαϊκό πνεύμα. Δεν μπορούμε όλοι μας να αφήνουμε ένα κράτος να έχει αυτήν τη συμπεριφορά και να προωθούμε επίσημα μια υποψηφιότητα που δεν έχει νόημα. Οι ευρωπαϊκές φωνές θα γίνουν όλο και περισσότερες, γιατί το απαράδεκτο δεν πρόκειται να σταματήσει αφού είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί τουλάχιστον φαινομενικά μια εξουσία που παρουσιάζεται ως ενωτική, αφού έβαλε τόσους ανθρώπους φυλακή κι ετοιμάζει να επαναφέρει τη θανατική ποινή για να εκτελέσει δίχως φόβο κάθε αντίσταση.

Η Δυτική Αρμενία υπογράφει το Δίκαιο της Θάλασσας(Βίντεο)

Η Δυτική Αρμενία υπογράφει το Δίκαιο της Θάλασσας
Του Ν. Λυγερού


Με την πάροδο του χρόνου, η Δυτική Αρμενία προχωρά δυναμικά, διότι έχει θεμελιώσει τις θέσεις με μια σοβαρή νομική υπόσταση κι αξιοποιεί αποτελεσματικά το Δίκαιο των Αυτόχθονων λαών. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισε στις 9 Αυγούστου 2016 να υπογράψει και αυτή το Δίκαιο της Θάλασσας έτσι ώστε να ενεργοποιήσει και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Δυτική Αρμενία ενεργοποιεί σιγά σιγά όλα τα εργαλεία του Διεθνούς Δικαίου, διότι τα θύματα της γενοκτονίας δεν έχουν ξεχάσει απολύτως τίποτα ακόμα κι αν το ήθελε η βαρβαρότητα.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης η Στεφανίδη στο twitter - «Αυτή η σκύλα που κέρδισε είναι από το Στάνφορντ» - ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ NBC

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter η Κατερίνα Στεφανίδη λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Το NBC στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσταρε τη μεγάλη νίκη της Στεφανίδη στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ, ωστόσο ένας Αμερικανός μάλλον είχε διαφορετική άποψη για την επιτυχία και την εξέφρασε με τον πλέον ρατσιστικό τρόπο.

Πέφτουν υπογραφές για αέριο - Νέα συμφωνία Λευκωσίας και Καΐρου - Στη Λευκωσία ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews
 
Λευκωσία: Κυπριακή Δημοκρατία και Αίγυπτος θα υπογράψουν συμφωνία για θέματα Ενέργειας στις 26 Αυγούστου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Τάρεκ Ελμόλα, θα επισκεφθεί την Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και στα πλαίσια αυτά θα υπογράψει με τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, συμφωνία που αφορά την αξιοποίηση των αερίου που θα πωλείται από τη Λευκωσία στο Κάιρο.

«Καταργήστε το!»: Γιατί το ευρώ «σκοτώνει» την Ευρώπη

Με τον πιο εμβληματικό τρόπο απέδειξαν η αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους εταίρους και οι επιβληθείσες περικοπές την αποτυχία του ευρώ, σύμφωνα με τον Αμερικανό νομπελίστα Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος κατακεραυνώνει ως υπεύθυνη τη Γερμανία.
Στο νέο του βιβλίο μάλιστα, όπου τεκμηριώνει γιατί το κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη, συμπεραίνει ότι «τα κατασκευαστικά λάθη του, μοιάζουν αξεπέραστα. Είναι καιρός να σκεφτεί κανείς την κατάργησή του», ενώ δεν διστάζει να φωτογραφίσει ως υπεύθυνη τη Γερμανία για την αποτυχία του ευρώ.

Eντολή δίωξης κατά του Μητροπολίτη Χίου... για ρατσισμό - Για τη δήλωση: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες»

Εγκαλείται για ρατσιστικό μίσος ένας ιεράρχης που άνοιξε τις εκκλησίες για τους πρόσφυγες κι έκανε συσσίτια μαζί με το ΚΚΕ - Τι απαντά ο ίδιος με ανακοίνωση του
Για απίστευτη πρόκληση η οποία ποινικοποιεί την άποψη και ανοίγει δρόμο και για άλλες παραπομπές στη Δικαιοσύνη όσων εκφέρουν αντίθετη άποψη για το προσφυγικό ζήτημα κάνουν λόγο κύκλοι της Ελλαδικής Εκκλησίας, μετά και την παραπομπή εκ μέρους του γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου στην Εισαγγελέα κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου.

Η «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη πέταξε στα 4.85 και σήκωσε την Ελλάδα στα ουράνια - Το 6ο μετάλλιο στο Ρίο(Βίντεο - Φωτο)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό πήρε την πρώτη θέση – Το πρώτο μετάλλιο στον στίβο ήταν το χρυσό της Κατερίνας που έγραψε ιστορία - Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο επί κοντώ μετά το 1956 και πρώτο χρυσό στον στίβο μετά το 2004!
Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έστειλε όλους τους Έλληνες στα ουράνια με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο άλμα επί κοντώ.