Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ποιοι ήταν οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ - Ο ένας είναι σήμερα βουλευτής του ψευδοκράτους

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί συνολικά 11 εντάλματα σύλληψής για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, αυτοί κυκλοφορούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι.
Η διεθνής διαμαρτυρία μοτοσυκλετιστών για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία βάφτηκε στο αίμα, όταν έποικοι και αστυνομικοί του ψευδοκράτους ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 24χρονο Τάσο Ισαάκ.
Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες απογευματινές ώρες της 11ης Αυγούστου 1996, εντός της «Πράσινης Γραμμής» στην περιοχή της Δερύνειας, νότια της Αμμοχώστου.

Οι Αρμένιοι πάνε κόντρα στους Τούρκους! Θέλουν να “επικαιροποιήσουν” τη συνθήκη των Σεβρών

Η συνθήκη Ειρήνης των Σεβρών δεν έχει χάσει τη σημασία της ακόμα και σήμερα. Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, οποιαδήποτε χώρα που συμμετείχε στη Συνθήκη, μπορεί να λάβει μια ιστορική, πολιτική απόφαση, να επικυρώσει το έγγραφο, το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη, δήλωσε ο διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, Αρμέν Μαρουκιάν σε συνέδριο αφιερωμένο στην 100ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συνθήκη, μαζί με την Διαιτητική απόφαση του Wilson και την παν-Αρμενική Διακήρυξη που εγκρίθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2015, αποτελούν μια σταθερή ιστορική και νομική βάση των αξιώσεων μας. Ο Μαρουκιάν χαρακτήρισε απαράδεκτο  την άποψη, ότι επειδή η Συνθήκη των Σεβρών που δεν επικυρώθηκε, δεν τέθηκε σε ισχύ, επομένως, και η Διαιτητική απόφαση του Wilson επίσης δεν έχει νομικό ισχύς.

Αποκρυπτογράφηση των τουρκικών σχεδίων – Τι θέλουν να πετύχουν στα διεθνή ύδατα;

Σε ποιο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται ακριβώς;
Συνεχίζονται τα επικοινωνιακά παιχνίδια των Τούρκων την στιγμή που το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” εξακολουθεί να πλέει στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το “Oruc Reis” συνοδεύεται από έναν στολίσκο 10 τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα 5 εκ των οποίων δημιουργούν έναν «προστατευτικό κλοιό» γύρω από το ερευνητικό.
Έχοντας από χθες αργά το απόγευμα εισέλθει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο εξακολουθεί να έχει μία νοτιοδυτική πορεία.

Τι συμβαίνει με το Oruc Reis; Τι προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία και πως απαντά η Ελλάδα; Η πραγματική τακτική κατάσταση

Από χτες το βράδυ, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περίπου από 10 ως 20 ναυτικά μίλια, και έχει απλώσει τα καλώδια με τα οποία διεξάγει σεισμικές έρευνες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων. Συνοδεύεται από μια φρεγάτα MEKO200TN Track I, καθώς και 4 κορβέτες κλάσης Burak. To πλέον όμως αξιόλογο πλοίο στη συνοδεία του είναι ένα υποβρύχιο, το πιθανότερο κάποιο 209/1400 που είναι και το μόνο που θα μπορούσε να απειλήσει τις ελληνικές φρεγάτες που βρίσκονται στην περιοχή.