Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Γνωρίζετε, γιατί οι Κινέζοι δεν αποκαλούν την Ελλάδα "Greece", αλλά "Σι-λα";Μάθετε για να νοιώσετε περήφανοι για άλλη μια φορά!

Όταν οι Κινέζοι πρωτοάκουσαν τη λέξη "Hellas", επεχείρησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους.
Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.
Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.
Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.

Διάσημα και πανάρχαια μνημεία που κρύβουν ακόμη μυστικά - Νέες ανακαλύψεις που έφερε πρόσφατα στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη

Οι περισσότερες ειδήσεις από το θαυμαστό κόσμο της αρχαιολογίας έρχονται από τοποθεσίες που σήμερα πραγματοποιείται για πρώτη φορά ανασκαφή.
Ωστόσο, ορισμένες φορές, νέα εντυπωσιακά ευρήματα προκύπτουν σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που θεωρούσαμε ότι γνωρίζουμε πλέον καλά. Μάλιστα, αυτές οι ανακαλύψεις είναι που τραβούν κυρίως τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, καθώς αφορούν σε ιστορικά μνημεία που όλοι γνωρίζουν.
Ας δούμε ορισμένες τέτοιες πρόσφατες ανακαλύψεις που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε πασίγνωστα μνημεία του αρχαίου κόσμου.

Τι απέγιναν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στις πόλεις που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ταξίδι σε μέρη που διοργάνωσαν τη μεγάλη αθλητική γιορτή

Από το newsbeast

«Η κυβέρνηση παίρνει χρήματα από την υγεία, την εκπαίδευση και τα κοινωνικά προγράμματα για τους σκοπούς των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά σε 30 ημέρες από σήμερα, οι μεγάλες εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται θα είναι άχρηστες».
Δεν ήταν λίγοι οι βραζιλιάνοι διαδηλωτές που εξέφραζαν με πάθος την παραπάνω άποψη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο αυτό το καλοκαίρι. Αλλά και οικονομολόγοι είχαν διατυπώσει τις ανησυχίες τους πως η χώρα δεν άντεχε το κόστος της φιλοξενίας της τεράστιας αθλητικής διοργάνωσης και ότι τα κέρδη για την ίδια θα ήταν ασήμαντα. Για άλλους πάλι, ήταν μια μεγάλη γιορτή που θα αποτελούσε εξαιρετική διαφήμιση για τη Βραζιλία σε όλο τον πλανήτη...

Η Ελληνική ΑΟΖ δεν έχει πολιτικό χρώμα

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Επειδή βλέπουμε ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν πολιτικοί που βλέπουν το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ να έχει πολιτική χροιά και το εξετάζουν μόνο και μόνο πολιτικάντικα, θέλουμε να διευκρινίσουμε μερικά σημεία. Όσοι αναλύουν το θέμα με ύφος πολιτικάντικο είναι απλώς ότι δεν το κατέχουν πρώτον και δεν καταλαβαίνουν την αξία του όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Έτσι, επειδή βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν τις προοπτικές που δίνει στην πατρίδα μας.

Ν.Λυγερός:Αποστολή στη Βουδαπέστη

Αποστολή στη Βουδαπέστη
Ν. Λυγερός


Αποστολή στη Βουδαπέστη
αποφασίσαμε
όχι μόνο
για να το χαρεί
ο Σπύρος μας

"Μακεδονία" αποκάλεσε τα Σκόπια ο Γ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του σε κανάλι της FYROM(Βίντεο)

Τα Σκόπια "Μακεδονία" αποκάλεσε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Μπουτάρης κατά την παρουσία του στην ΠΓΔΜ, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων, αλλά και το ζήτημα της γλώσσας.
Αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας τονίζει:
"Δεν με ενδιαφέρει αν η γλώσσα ονομάζεται μακεδονική. Είναι σλαβική γλώσσα και δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακεδονική γλώσσα. Έχουμε ελληνική γλώσσα και έτσι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αυτό που με ενοχλεί και νομίζω ότι ενοχλεί και τους πάντες είναι η αλλαγή της ιστορίας".

Τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε ερευνητικό ανοικτά του Ακάμα - Το περιστατικό κρίνεται σοβαρό

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Λευκωσία: Τουρκική φρεγάτα ανάγκασε ερευνητικό πλοίο με κυπριακή σημαία να απομακρυνθεί από την περιοχή δυτικά του Ακάμα, επειδή είχε «εισέλθει σε τουρκική θαλάσσια περιοχή». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», η τουρκική φρεγάτα «Κελί Μπολού», έσπευσε στην περιοχή όταν έγινε αντιληπτό από τουρκικής πλευράς ότι πλοιάριο διενεργούσε έρευνες.

Συγκλονίζει ο «Χάτσικο» της Ιταλίας: Αρνείται να αφήσει το φέρετρο του ιδιοκτήτη του - Βυθισμένη στο πένθος η Ιταλία

Το μικρόσωμο κόκερ σπάνιελ στέκει ακούραστος φρουρός δίπλα στο φέρετρο, σύμβολο αφοσίωσης και πίστης
Τριάντα τέσσερα φέρετρα κείτονται, το ένα δίπλα στο άλλο, στο εσωτερικό ενός γυμναστηρίου στο Ασκόλι Πιτσένο της Ιταλίας και δίπλα σε ένα από αυτά στέκεται ακούραστος φρουρός ένα μικρόσωμο σκυλάκι, αφοσιωμένο μέχρι τέλους στον ιδιοκτήτη του.

Η εικόνα της γεμάτης με φέρετρα αίθουσας αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τις ολέθριες επιπτώσεις του φονικού σεισμού της περασμένης Παρασκευής, που στοίχισε τη ζωή σε 290 ανθρώπους και άφησε άστεγους χιλιάδες Ιταλούς.