Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επιδότηση σε κλειστή εταιρεία δύο ημέρες πριν τις εκλογές!!!(Βίντεο)

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε ποσό πληρωμής 80.000 Ευρώ σε εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης και οι εργαζόμενοί της είναι σε επίσχεση εργασίας.
Παρακολουθήστε τα ντοκουμέντα του «Αποκαλυπτικού Δελτίου» του EXTRA3 με τον Άκη Παυλόπουλο.

Διπλωματικό επεισόδιο μικρής εμβέλειας μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ

Μικρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Λιβάνου...
και Ισραήλ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ενεργειακού Φόρουμ, που διοργάνωσε η εταιρεία Gulf Intelligence.
Το επεισόδιο προέκυψε κατά την άφιξη του προέδρου Χριστόφια στο Φόρουμ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου Γκεμπράν Μπαζίλ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο Χριστόφια ζήτησε να μην επιτραπεί στον πρέσβη του Ισραήλ να είναι παρών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φόρουμ.
Ο πρέσβης του Ισραήλ αντιλήφθηκε την αντίδραση του αξιωματούχου του Λιβάνου και αφού συζήτησε για περίπου 20 λεπτά, σε ήπιους τόνους με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, αποχώρησε οικειοθελώς από το Φόρουμ.

Ληστεία στην Αγίου Κωνσταντίνου από Αλγερινούς(Bίντεο)



Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τα σχόλια περιττεύουν.

Σάλος με τη νομιμότητα εκλογής του Μ. Σαλμά σε επίκουρο καθηγητή

Διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει το θέμα της νομιμότητας της εκλογής επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών του Μάριου Σαλμά, λόγω της τοποθέτησης του στη θέση του υφυπουργού Υγείας, καθώς "φωτιά" βάζει νέο έγγραφο που δημοσίευσε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος στο Twitter.

Μπερλουσκόνι:"Να βγει η Γερμανία από το €"

«Ενδεχόμενη  έξοδος της Γερμανίας από το Γιούρογκρουπ θα μπορούσε να μην αποτελέσει αρνητική εξέλιξη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη πει ότι η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη, από τη στιγμή που είναι η μόνη χώρα που εναντιώνεται στη δυνατότητα να μπορούν να δανείζονται χρήματα οι διάφορες χώρες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» .
Εξάλλου ο «Καβαλιέρε» παρουσιάστηκε «πρόθυμος» να αναλάβει το υπουργείο Oικονομικών σε μια δεξιά κυβέρνηση», μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.
Ο Mπερλουσκόνι επισήμανε ότι της κυβέρνησης αυτής θα έπρεπε να ηγηθεί ο γραμματέας του κεντροδεξιού Οίκου των Ελευθεριών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Επιστολή "βόμβα" Καλαντζή σε Βενιζέλο



Επιστολή που φέρει την επίσημη σφραγίδα του υπουργείου Παιδείας απέστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, στην οποία του ζητά να δοθούν γενικές οδηγίες στους Γραμματείς των υπουργείων για το αν πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ή όχι.

Μάλιστα, ο κ. Καλαντζης δεν περιορίζεται στο...υπουργείο του αλλά, αναφέρεται σε όλους τους Γραμματείς που διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τριετία και συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του

ΠΗΓΗ enikos.gr

ΕΡΓΟΣΕ: Τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα έργα στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη

Τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα και μάλιστα με σφραγίδα. Συγκεκριμένα με απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ διαλύθηκαν τα δύο μεγαλύτερα έργα στην Πελοπόννησο στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Τα δύο τμήματα που διαλύεται η σύμβαση είναι:
1.«Κατασκευή Υποδομής της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη από χ.θ. 28+000 έως χ.θ. 67+870 και από χ.θ. 79+000 έως χ.θ. 91+500 (με σήραγγες Δερβενίου, εκτός σήραγγας Αιγίου» (Αριθμός Σύμβασης 511/2007).

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ απειλεί και την Ελλάδα

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ απειλεί και την Ελλάδα

 Με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τη Συρία, η Άγκυρα στήνει πολεμικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο και βρίσκει ευκαιρία να αλλάξει τους «κανόνες εμπλοκής» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.                      
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, τόνισε ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες πολεμικής εμπλοκής, με τρόπο τέτοιο που θα θεωρείται «στρατιωτικός στόχος», κάθε «στρατιωτικό στοιχείο που θα συνιστά απειλή από τη Συρία προς τα σύνορα της Τουρκίας».

Μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει offshore εταιρίες Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος

«Έκανα λάθος. Δεν βρέθηκε κανείς από τη νομική υπηρεσία να μου το επισημάνει οπότε ζήτησα να παραιτηθώ για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση. Επίσης κατέθεσα την παραίτησή μου και για λόγους ευθιξίας» ήταν  τα λόγια του Γ. Βερνίκου λίγη ώρα μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Τρίτης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βερνίκος αναφέρει επίσης ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα έχουν νομική μορφή εξωχώριας εταιρείας και αυτό προβλέπεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία. «Οποιοσδήποτε λοιπόν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ναυτιλίας αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης» προσθέτει.

Οι εφοπλιστές της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Η θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι μόνο η αρχή της υλοποίησης ενός από τα πιο σημαντικά οράματα της Ελλάδας, είναι και το σήμα που περιμένουν οι εφοπλιστές μας, που βρίσκονται στο εξωτερικό και αποτελούν τον πρώτο εμπορικό στόλο του κόσμου. Μπορεί να μην ξέρουν όλοι τις δυνατότητες και την πραγματικότητα του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας, αλλά κατανοούν με την πάροδο του χρόνου ότι το άνοιγμα που έκανε η Κύπρος με το φυσικό αέριο και τώρα με το πετρέλαιο δεν είναι μόνο και μόνο ένα τέχνασμα. Βλέπουν ότι το όραμα της ελληνικής ΑΟΖ γίνεται σιγά-σιγά μια πραγματικότητα, η οποία αλλάζει όλα τα δεδομένα. Μπορεί όλοι τους να μην έχουν ούτε το πνεύμα ούτε την ικανότητα ενός Ωνάση ή ενός Νιάρχου, αλλά μπορούν όλοι τους να εκμεταλλευτούν μια τεράστια όχι μόνο ευκαιρία, αλλά αλλαγή φάσης, που δεν έζησαν ποτέ. Θέλουν δεν θέλουν, η Ανατολική Μεσόγειος διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες πηγές ενέργειας του κόσμου.

Η κρισιμότητα των αποφάσεων

Του Ν.Λυγερού

Η κρισιμότητα των αποφάσεων παρουσιάζεται συχνά όταν έχουμε να κάνουμε με εθνικά θέματα και ειδικά μεγάλης εμβέλειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επίγνωση όχι μόνο του θέματος, αλλά και των δυνατοτήτων μας παίζει ένα σημαντικό ρόλο και δίχως την κατάλληλη προετοιμασία, οι πολιτικοί φορείς είναι ανίκανοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κατά συνέπεια, μεθοδολογικά είναι απαραίτητο να γίνει μια ενημέρωση, όπως το ορίζει η θεωρία των αποφάσεων, έχοντας υπ΄όψιν ότι ακόμα και η απόλυτη τοπική γνώση δεν αντικαθιστά ποτέ την ολική γνώση. Επιπλέον, όταν η απόφαση αφορά και άλλους γεωπολιτικούς παίκτες, οι εκτιμήσεις πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικές και ακριβείς. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να εγκλωβιστούμε σε αυτό το πλαίσιο, όταν η απόφαση πρέπει να παρθεί μονομερώς λόγω νομοθεσίας.

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Για πρώτη φορά απόρρητα έγγραφα για τη νύχτα των Ιμίων

Το πιο σκοτεινό γεγονός της κρίσης στα Ίμια που έφερε Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο στο Αιγαίο το Γενάρη του 1996, είναι ο ομαδικός θάνατος των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα εκείνη.
Δεκαεπτά ημέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων οι 12 τούρκοι κομάντος ξεκινώντας από το ναύσταθμο του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη μ' ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Ηawk, θα βρουν όλοι οικτρό θάνατο καθώς το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από μία ξαφνική έκρηξη.

Διδασκαλία στα ΚΟΥΡΑΝ – ΚΟΥΡΣΟΥ: «Ο γενναίος Κεμάλ που σκότωσε τους Έλληνες!»

Πληροφορηθήκαμε από νεαρό Πομάκο ο οποίος φοίτησε σε κουράν – κουρσού (μαθήματα Κορανίου) τι του δίδασκε ο ιμάμης επί χρόνια: «Το μάθημα δεν ήταν μόνο θρησκευτικό, ήταν και πολιτικό» μας είπε.

Στο πολιτικό κομμάτι, να τι του δίδασκε ο χότζας για την καταγωγή του: «Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».

Σφαγές Ελληνορθόδοξων Χριστιανών στη Συρία από τους ισλαμιστές - Αντίδραση της Ρωσίας


Σφαγές χριστιανών από φανατικούς ισλαμιστές στην συνοικία Καλιντίγια της πόλης Χόμς στη Συρία καταγγέλλονται από καθολικές καλόγριες. Συγκεκριμένα περιγράφεται η συγκέντρωση σε ένα κτίριο Χριστιανών και Αλεβιτών (μουσουλμανικό δόγμα) ομήρων, η τοποθέτηση εκρηκτικών και η ανατίναξή του. εν συνεχεία καλούν ξένους δημοσιογράφους τους δείχνουν το κτίριο με τους νεκρούς και τους λένε ότι "Επεσαν θύματα των βομβαρδισμών από τον Στρατό του Άσσαν"!  
Μία μοναχή που έχει γλιτώσει κρυμμένη σε μια κρύπτη ενός πιστιού της περιοχής, η μητέρα Ἁγνή – Μαρία του Σταυρού, παραθέτει την μαρτυρία της στην γαλλόγλωσση ιστοσελίδα του γειτονικοῦ μοναστηριοῦ St. James.

Άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ κατά Τουρκίας & ισλαμιστών - Εκτάκτως ο Β.Πούτιν στο Ισραήλ!


Άτυπος άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ φαίνεται ότι σχηματίζεται απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ που ευνοεί την ανάδειξη ακραίων ισλαμικών κυβερνήσεων στις χώρες της "Αραβικής Άνοιξης": Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού RF-4E από την συριακή αεράμυνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin επισκέπτεται το Ισραήλ και εκφράζουν την από κοινού ανησυχία τους  "για την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία στην Λιβύη και στην Αίγυπτο και μελλοντικά πιθανόν και στην Συρία"!

Σκάνδαλο υποβρυχίων Ferrostaal: H γερμανική πλευρά

Σκάνδαλο υποβρυχίων Ferrostaal: H γερμανική πλευρά
Τι αναφέρει η γερμανική δικογραφία για τις μίζες στην Ελλάδα – Τα ονόματα των Ελλήνων που εμπλέκονται στην υπόθεση
Τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων από την Ferrostaal, επί υπουργίας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, περιέχονται σε μια ευρύτερη έρευνα για τη γερμανική εταιρεία, η οποία ακολουθούσε την τακτική των «αδιαφανών» πληρωμών και δωροδοκιών και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Πρόκειται για το πόρισμα της έρευνας μιας ιδιωτικής νομικής εταιρείας, η οποία βασίστηκε τόσο στη δικογραφία που συνέταξε η εισαγγελία του Μονάχου όσο και σε συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η ίδια με τα πρόσωπα-κλειδιά.

Σκληραίνουν τη στάση τους Γερμανοί και τρόικα

Σκληραίνουν τη στάση τους Γερμανοί και τρόικα
Οι δανειστές διαμηνύουν ότι δεν θα προχωρήσουν σε υποχωρήσεις - Άκαμπτη η ΓερμανίαΣε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα αναμένεται ότι θα διεξαχθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για αναθεώρηση όρων του μνημονίου.
Κύκλοι της τρόικας και των δανειστών διαμηνύουν στην ελληνική πλευρά ότι δεν θα υποχωρήσουν, ενώ βλέπουν αρνητικά ακόμη και το ζήτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος.
Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται και οι διαρροές της γερμανικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τις οποίες εκφράζεται διαφωνία με όσα αναφέρονται στο προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Το Βερολίνο υποστηρίζει ότι οι πολιτικές που προτείνονται επί της ουσίας αποκλίνουν από την πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης και ως εκ τούτου, τις απορρίπτει.

Μετά την Ισπανία και την Κύπρο… Φόβοι ότι Ιταλία και Γαλλία παίρνουν «σειρά» για Μνημόνιο!

Και τώρα ποια χώρα ακολουθεί ; Σίγουρα η Ιταλία και μετά φημολογείται ότι έρχεται η σειρά της Γαλλίας. Όλη πλέον η Ευρώπη βλέπει ότι η Ανγκελα Μερκελ δεν κατάφερε να κρατήσει τους καρχαρίες των αγορών μακριά από τις αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης τις οποίες και έχουν διαλύσει. Πλέον στον μηχανισμό στήριξης  είτε με τρόικα, είτε χωρίς ,θα συμμετάσχουν η Ισπανία και η Κύπρος. Κάτι το οποίο ήταν δεδομένο εδώ και πολλούς μήνες.

Λυκουρέντζος προς φαρμακοποιούς: «Σταματήστε τις κινητοποιήσεις!»

Διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών προς τους φαρμακοποιούς έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας κύριος Ανδρέας Λυκουρέντζος προς τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από την ερχόμενη Πέμπτη θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση των 125 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη  5 Ιουλίου.

Νέος "τσάρος" της Οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

"Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού, που εκδόθηκε στις 14:20 το μεσημέρι.

Νέες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Νέες σημαντικές πιέσεις δέχονται την Τρίτη οι τραπεζικές μετοχές, δίνοντας συνέχεια στο ιδιαίτερα αρνητικό χρηματιστηριακό κλίμα που επικράτησε τη Δευτέρα και το οποίο οδήγησε το κυπριακό Χρηματιστήριο σε εντυπωσιακές ζημιές πέρα του 8%.

Στις 13:09, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 140,9 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 1,96%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης πτώση της τάξης του 1,78% και βρισκόταν στις 52,95 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 629.992 ευρώ.

Διστακτική άνοδος στο Χ.Α.

Οι επιφυλακτικές τοποθετήσεις είναι αυτές που κυριαρχούν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας στις συναλλαγές της Τρίτης, ωστόσο ο Γενικός Δείκτης κατορθώνει να κινηθεί σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας κέρδη έως και άνω του 1%, με φόντο τις διαβουλεύσεις για τον νέο υπουργό Οικονομικών.

Η απόφαση για τον νέο "τσάρο" της ελληνικής οικονομίας μονοπωλεί σήμερα το ενδιαφέρον, ενώ από αύριο οι προβολείς στρέφονται στην ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της Ευρωζώνης Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Για ισχυρό μίγμα αρνητικών ειδήσεων που πόλωσε τις χθεσινές συναλλαγές και επανέφερε την ψυχολογία των αγορών σε κατάσταση επιφυλακτικότητας και αβεβαιότητας, κάνει λόγο στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Οι μαζικές ρευστοποιήσεις της Δευτέρας οφείλονται σε αρκετούς λόγους: Στην υποβάθμιση της Κύπρου από τον οίκο Fitch, στη χαμηλή ορατότητα απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής που θα αφορά μία πιο ευέλικτη εφαρμογή του μνημονίου, στη μαζική υποβάθμιση των ισπανικών τραπεζών, στην παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, στην πτωτική τάση στην Ευρώπη και στις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Αναψε η φωτιά του Πολέμου!

Δυστυχώς η φωτιά του πολέμου έχει ανάψει.
Η κατάρριψη των δύο τουρκικών αεροσκαφών δεν έγινε τυχαία.

Την συριακή αεράμυνα αυτήν την στιγμή την χειρίζονται Ρώσοι, διότι η αεράμυνα αυτή πρωτίστωςπροστατεύει την ρωσική βάση της Ταρσούς στη Συρία.

Επομένως τα τουρκικά αεροσκάφοι τα έριξαν Ρώσοι!

Αυτό όμως μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ως απάντηση των Ρώσων στην κίνηση του ΝΑΤΟ να στείλει αρμάδα( η οποία έχει και τουρκική φρεγάτα) στην Μαύρη Θάλασσα ώστε να παρακολουθήσει την κάθοδο ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο.

Ανάγκη, Ομορφιά, Ζωή!


Νέες πιέσεις στη Wall με φόντο την αβεβαιότητα για την Ευρωζώνη

Dow12.502,66-138,12 -1,09%  



  Nasdaq2.836,16-56,26 -1,95%  

Η Wall Street χθες
Δεν κατάφεραν να αποφύγουν τις βαριές απώλειες οι δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει βουτιά σχεδόν 2% σε κλίμα απαισιοδοξίας και χαμηλών προσδοκιών για τα αποτελέσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη με την Ισπανία και την Κύπρο να εντάσσονται σήμερα στην ομάδα των χωρών που έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια συνεχίζει να αποτελεί εστία έντονου προβληματισμού και ανησυχίας για τους επενδυτές την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται διχασμένοι και ανέτοιμοι να παρουσιάσουν μια συνολική απάντηση.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros αποτύπωσε με γλαφυρό τρόπο τις ανησυχίες των επενδυτών καλώντας σήμερα του Ευρωπαίους ηγέτες να δημιουργήσουν ένα ταμείο που θα αγοράζει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα. Ο Soros προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι ενδεχόμενη αποτυχία των ηγετών στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής να παρουσιάσουν ισχυρά μέτρα θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ευρώ.

Η ισπανική κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα και επίσημα το αίτημα της προς τις ευρωπαϊκές αρχές για την παροχή βοήθειας προς τις τράπεζες της χώρας. Η κυβέρνηση δεν αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένου νούμερο για τις ισπανικές τράπεζες πέρα από το μέγιστο ποσό των 100 δισ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Μαχητή της ΑΟΖ