Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α΄


Πανομοιότυπη της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, η πρώτη από 7 πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον 20ο αιώνα
Πανομοιότυπη της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, η πρώτη από 7 πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον 20ο αιώνα
Του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώνονται 113 χρόνια από την αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα, στις 14 Φεβρουαρίου 1898, εναντίον του πιο συνετού από τους βασιλείς που βρέθηκαν στο θρόνο της Ελλάδος, του Γεωργίου του Α΄. Μία απόπειρα που μπορεί να μην πέτυχε τότε, επαναλήφθηκε όμως 15 χρόνια αργότερα, στις 5 Μαρτίου 1913 και αυτή τη φορά οι δολοφόνοι πέτυχαν στο σκοπό τους, διαπράττοντας μία από τις επτά πιο άγριες πολιτικές δολοφονίες που εκτελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Μηχανή του Χρόνου: Έτσι ήταν το άγαλμα της Αθηνάς. Τι έγινε το αριστούργημα του Φειδία που κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε τον χρυσό

Στολισμένο με έναν τόνο χρυσού, το χρυσελεφάντινο άγαλμα είχε ύψος 13 μέτρα και αποτελούσε ένα από τα πιο θαυμαστά γλυπτά του αρχαίου κόσμου. Τι συνέβη με τη δίκη εναντίον του Φειδία με την κατηγορία της κατάχρησης χρυσού
Από τη mixanitouxronou.gr: To άγαλμα της Αθηνάς Βαρβακείου, που βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι το πιο πιστό αντίγραφο του χρυσελεφάντινου αγάλματος της θεάς Αθηνάς. Δεν έχει το μέγεθος ούτε την λάμψη, που είχε το γιγαντιαίο άγαλμα του Φειδία, αλλά δημιουργήθηκε στα πρότυπα της Αθηνάς Παρθένου, που κοσμούσε το εσωτερικό του Παρθενώνα κατά την αρχαιότητα. Έτσι οι σημερινοί επισκέπτες μπορούν να φανταστούν την μεγαλοπρέπεια και την κομψότητα που είχε το αυθεντικό έργο του Φειδία.

Αμφίπολη: Η ζωφόρος δείχνει... Μ.Αλέξανδρο - Όταν το ΥΠ.ΠΟ υιοθετούσε απόψεις περί... ρωμαϊκού κτίσματος! - ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ(Φωτο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το pronews
 
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις που "ανοίγουν" ξανά τον "φάκελο" Αμφίπολη και συνδέουν το μνημείο του λόφου Καστά με τον μέγιστο στρατηλάτη-βασιλέα, τον ίδiο τον Μ.Αλέξανδρο, εκθέτουν το ίδιο το ΥΠ.ΠΟ που υιοθέτησε με "ελαφριά" καρδιά την άποψη ότι πρόκειται περί ρωμαϊκής δημιουργίας (!), και συνεπώς δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω έρευνας.

Οι μοναδικές αρχαίες Σπαρτιάτισσες

Γράφει ο Χρήστος Μπαρμπαγιαννίδης 
Από το eranistis
 
Όταν ρωτήθηκε από κάποια γυναίκα της Αττικής «γιατί μόνο εσείς οι Λάκαινες έχετε εξουσία πάνω στους άνδρες», απάντησε: «Επειδή είμαστε και οι μόνες που γεννάμε άνδρες»,
 Γοργώ (κόρη του βασιλιά Κλεομένη Α’ και σύζυγος του βασιλιά Λεωνίδα Α’)

Οι γυναίκες αποτελούν το μισό του πληθυσμού, όμως οι ιστορικές πηγές δεν αφιερώνουν ούτε το μισό της προσοχής που τις αξίζει και που απαιτεί ο ρόλος τους. Όμως, οι γυναίκες της Σπάρτης αποτελούσαν εξαίρεση. Ήταν οι μόνες γυναίκες στην αρχαιότητα που, αντί να μένουν σιωπηλές, είχαν τη δική τους γνώμη και φρόντιζαν να τη διατυπώνουν. Αφού λοιπόν στα μάτια των υπολοίπων Ελλήνων οι Σπαρτιάτες φαίνονταν παράξενοι με τα ήθη και τις συνήθειές τους, άλλο τόσο και περισσότερο παράξενες έμοιαζαν και οι γυναίκες τους.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην εκπομπή "Ο κόσμος ...αλλιώς" 
Κανάλι 4Ε, 02/03/2016.

Ούτε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποδοκίμασε την «πρόκληση» του ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσα στο ελληνικό ΥΠΕΞ το μεσημέρι της Παρασκευής- Φταίει η διερμηνεία σύμφωνα με τον Κοτζιάς για την πρόκληση Τσαβούσογλου

Ούτε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποδοκίμασε την «πρόκληση» του ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσα στο ελληνικό ΥΠΕΞ το μεσημέρι της Παρασκευής.       
 Οταν ρωτήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΜEGA απέδωσε την χλιαρή αντίδρασή του στη διερμηνεία και ότι δεν μεταφράστηκε η επίμαχη αναφορά Τσαβούσοβλου «ποιο είναι το δικό σου νησί; ποιο είναι το δικό μου νησί; Δεν θέτουμε τέτοια θέματα όταν πρόκειται για θέματα διάσωσης»με την οποία εκφράστηκε η τουρκική αμφισβήτηση κυριαρχίας

UNDP: Παιγνίδια με προσφορές μνημείων - Εργολάβοι πιέζουν εις βάρος Ε/κ και Τ/κ συναδέλφων τους

Γράφει: Βάσος Βασιλείου 
Από το philenews
 
Λευκωσία: Παιγνίδια πίσω από την πλάτη εργολάβων και των δύο κοινοτήτων, από τα οποία ευνοούνται μεμονωμένοι εργολάβοι που φέρονται να διατηρούν καλές σχέσεις με το κατοχικό καθεστώς, δηλητηριάζουν την προσπάθεια δημιουργίας κοινοπραξιών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενώ παράλληλα οδηγούν στην κατακύρωση προσφορών σε συγκεκριμένα άτομα τα οποία επωφελούνται οικονομικά εις βάρος άλλων προσφοροδοτών.

Λαγκάρντ: Πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προκειμένου να είναι δυνατή η κάλυψη των ταχέως αυξανόμενων συνταξιοδοτικών δαπανών.
Η διευθύντρια του Ταμείου, μιλώντας στο ΜΙΤ, τόνισε ακόμη ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν και τους φόρους κατανάλωσης.

Η συγκλονιστική ομιλία Αμερικανού Γερουσιαστή για την Ελλάδα(Βίντεο)

Ο ΜΠΕΡΝΙ ΣΑΝΤΕΡΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Μία ομιλία που έπεσε στο κενό... έρχεται έστω και αργά στην δημοσιότητα,  μπας και ταρακουνήσει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και κοιτάξει κατάματα...τον πολίτη.

Τον πολίτη που καθημερινά βουλιάζει στην φτώχεια, στην απαισιοξία, απογοητευμένος από την ελληνική κυβέρνηση που τον πρόδωσε σε εκείνο το μεγάλο ΟΧΙ που είπε, το προηγούμενο καλοκαίρι, στα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα λιτότητας.