Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Σμύρνη 1922: Ο μαρτυρικός θάνατος του μητροπολίτη Χρυσοστόμου..

Εκείνο το πρωϊνό της 27ης Αυγούστου 1922, στην άλλοτε ακμάζουσα Σμύρνη, τα πυκνά σύννεφα της αναμενόμενης καταστροφής ολοένα και περισσότερο πύκνωναν. Οι Τσέτες ήταν έτοιμοι να μπουν στην πόλη με έναν και μόνο σκοπό: Να εξολοθρεύσουν τους... γκιαούρηδες, να τους αφανίσουν από την ιερή πόλη τους, να κάψουν τα σπίτια τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, και να απαλλαγούν διά παντός από αυτούς!

Πολλοί κατέφυγαν στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής για να πέμψουν ικεσίες στον ύψιστο και τους λυπηθεί, ενώ ο μητροπολίτης Χρυσόστομος κάνει το τελευταίο του κήρυγμα ενθαρρύνοντας το ποίμνιό του: «Η θεία πρόνοια δοκιμάζει την πίστιν, το θάρρος και την υπομονήν μας. Προσεύχεσθε και θα παρέλθη το ποτήριον τούτο. Θα ίδωμεν πάλιν καλάς ημέρας και ευλογήσωμεν τον Θεόν. Θαρρείτε ως εμπρέπει εις καλούς χριστιανούς».

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια- Δυο νέες navtex και παράταση για Yavuz

Με νέα Navtex παρατείνει την παρουσία του Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ που εξέδωσε η Τουρκία, δείχνοντας ότι ουδεμία πρόθεση έχει να κάνει πίσω από τις προκλητικές ενέργειές της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

TURNHOS N/W : 1156/20

MEDITERRANEAN SEA

1. DRILLING OPERATIONS, BY YAVUZ, ERTUGRUL BEY, OSMAN BEY AND ORHAN BEY EXTENDED UNTIL 122059Z OCT 20 IN CURRENT AREA BOUNDED BY;

Είναι σημαντικό να υπάρξει παραδοχή της ήττας από αυτόν που θα χάσει. Αν αυτό δεν συμβεί «ο Θεός να μας βοηθήσει»

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο BBC, ο Αμερικανός ειδικός των δημοσκοπήσεων Φρανκ Λουντζ, ο οποίος δημόσια τοποθετείται και πρόσκειται υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, έκανε μερικές ενδιαφέρουσες και βαρυσήμαντες δηλώσεις εν όψει της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ.


Ενδεικτικά, τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του ήταν τα εξής:

«Πόλεμος» Ελλάδας και Τουρκίας στο Διαδίκτυο – Εκατοντάδες χτυπήματα από χάκερ - Τα ελληνικά «αντίποινα» και η θωράκιση των συστημάτων

Γράφει ο Γιάννης Γορανίτης
Από το tanea

Μεταξύ των websites που χτυπήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τις τουρκικές ομάδες χάκερ συγκαταλέγονται οι ιστοσελίδες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πολυάριθμων υπουργείων (Εξωτερικών, Οικονομικών κ.ά.), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΥΠ, όπως και αρκετών δημόσιων οργανισμών. Πρόσφατα, οι επιθέσεις των Τούρκων είχαν ως συνέπεια να «κατέβουν» προσωρινά δεκάδες ιστοσελίδες του Γενικού Επιτελείου Στρατού (υπό το domain army.gr), προκαλώντας έκδηλη

Γερμανίδα στην Λέσβο: “Οι γερμανικές ΜΚΟ φέρονται σαν να είναι οι αφέντες του νησιού”

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας, φωτογράφου και ακτιβίστριας, Ρεμπέκα Σόμερ, για τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Μυτιλήνη την περασμένη εβδομάδα. Η Σόμερ είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν εκ των έσω τα μελανά σημεία στην διαχείριση των προσφυγικών ροών. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη Μυτιλήνη και καταγράφει όσα συμβαίνουν στον Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόρια.

Στις 10 Σεπτεμβρίου παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στο φιλελεύθερο γερμανικό διαδικτυακό περιοδικό Tichys Einblick. Στη συνέντευξή της

Πώς θα εξασφαλίσουμε θέση ισχύος στο τραπέζι των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων;

Κωνσταντίνος Αποστόλου-Κατσαρός
Από το ethnos

H Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει μια εξωτερική παρέμβαση ως τη μαγική λύση

Αποτελεί κοινή παραδοχή των περισσότερων αναλυτών ότι τα ελληνοτουρκικά έχουν εισέλθει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Τα ελληνικά επιτελεία που είναι σε ετοιμότητα, κατανοούν επίσης τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουμε. Από την άλλη το πολιτικό σύστημα το οποίο καλλιέργησε επί δεκαετίες την παθητικότητα και τον κατευνασμό, βρίσκεται ακόμη σε άρνηση, εθελοτυφλώντας και παραβλέποντας την έλλειψη επιλογών στην οποία οδηγούμαστε. Ούτε οι πολεμικές ιαχές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να ταράζουν την

Bullies & Bullying! Μεθόδους Τουρκίας εφαρμόζει συνεχώς η Κίνα έναντι της Ταϊβάν…

Το Υπουργείον Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείον Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κίνας (Republic of China – Τaiwan) απηύθυναν αυστηρά προειδοποίηση προς το Πεκίνο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Συγχρόνως, κάλεσαν άπαντα τα ελεύθερα έθνη να αντιληφθούν το μέγεθος της απειλής της εκπορευομένης εκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (People’s Republic of China).

Γράφει ο Δρ. Ηλίας Ηλιόπουλος*
Από το defence-point


Η ιθύνουσα κρατική και κομματική γραφειοκρατική ελίτ του Πεκίνου απεφάσισε την διεξαγωγή

Αξιολόγηση των εξαγγελιών Μητσοτάκη για την άμυνα… σημεία προβληματισμού

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού έλυσαν το ερώτημα που βασάνιζε επί μεγάλο χρονικό διάστημα μερίδα των Ελλήνων. Μετά από σχεδόν 15 χρόνια εξοπλιστικής απραξίας, έστω και μετά από μια περίοδο ακραίων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, η Ελλάδα δείχνει να αφυπνίζεται.

Του Ζαχαρία Β. Μίχα*
Από το

Δυστυχώς, παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις εδώ και μια δεκαετία για την αφροσύνη της ελληνικής πολιτικής τάξης απέναντι στην εθνική άμυνα, το ίδιο λάθος που συνέβαλε στο ξέσπασμα της κρίσης των Ιμίων επαναλήφθηκε. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων και χάρη στη δυναμική στάση των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ελλάδα δεν χρειάστηκε να αναμετρηθεί στρατιωτικά με την Τουρκία. Αξίζει, λοιπόν ένας σχολιασμός των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Τα έξι νέα μέτρα στην Αττική: Μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους – Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης(Βίντεο)

Από το newsbeast

Οι περιορισμοί τίθεται σε ισχύ από αύριο 16/9 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου στην Αττική ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται ενώ η Αττική είναι στις «κόκκινες περιοχές» με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται εκεί.


Τα έξι νέα μέτρα στην Αττική
Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.