Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Από το inital.gr

πηγη Α.Π.Ε. / M.Π.Ε.
Του Σπύρου Κουζινόπουλου


Εισαγωγή

Αν και πέρασαν 28 και πλέον αιώνες αφότου οι Έλληνες άρχισαν να εποικίζουν τη Σικελία, όπως και την υπόλοιπη νότια Ιταλία, η παρουσία του ελληνικού πολιτισμού είναι έντονη παντού, τη συναντά ο επισκέπτης σε κάθε του βήμα, απ΄ άκρη σ΄ άκρη του μεγαλύτερου αυτού νησιού της Μεσογείου.

Κομισιόν εγκαλεί Τουρκία για κυπρογενείς υποχρεώσεις

Η Κομισιόν εγκαλεί την Τουρκία για τη μη εκπλήρωση των κυπρογενών υποχρεώσεών της στην έκθεση πρόοδου για την ενταξιακή της πορεία, που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα και ζητά από την Τουρκία "να δεσμευθεί κατηγορηματικά για καλές σχέσεις γειτονίας, με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, ενδεχομένως, στο Διεθνές Δικαστήριο.

«Χαστούκι» Fitch στην «καθαρή έξοδο»: Ερχονται σημαντικές δεσμεύσεις μετά το μνημόνιο - ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ

Χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης αλλά με σημαντικές πολιτικές δεσμεύσεις εκτιμά ο οίκος Fitch ότι θα προχωρήσει η Ελλάδα μετά το τέλος του μνημονίου.
«H Ελλάδα, όσο και οι επίσημοι πιστωτές θα επιδιώξουν μια «υβριδικά καθαρή» έξοδο, που δεν θα περιλαμβάνει προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά πολιτικές με σημαντικές δεσμεύσεις» εκτιμά ο οίκος Fitch σε έκθεση με τίτλο Western Europe Sovereign Credit Review - 2Q2018, στην οποία ο οίκος αξιολόγησης προχωρά σε εκτιμήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης.

Ε.Ε. προς Άγκυρα: "Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς"

Στοχευμένη αναφορά στις εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην ανησυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κράτηση πολιτών της ΕΕ και των Ελλήνων στρατιωτικών, κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα.
Όσον αφορά την Τουρκία, η Επιτροπή στην έκθεσή της επισημαίνει ότι η χώρα απομακρύνεται από την ΕΕ και καλεί την Άγκυρα να ανατρέψει αυτήν την αρνητική τάση. Η έκθεση της Επιτροπής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Μακρόν: Η Γαλλία θα υποστηρίξει την Ελλάδα εάν απειληθεί από την Τουρκία

Την ετοιμότητα της Γαλλίας να δείξει στην πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε περίπτωση που η Ελλάδα απειληθεί από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. 
Απαντώντας σε ερωτήματα ευρωβουλευτών αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην ΕΕ είναι προτεραιότητα για τη χώρα του και τόνισε ότι όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο έχει κάνει και με την Ελλάδα, έχοντας διαβεβαιώσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διπλή τουρκική πρόκληση στο Σινούκ που μετέφερε τον Τσίπρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 25.000-27.000 πόδια, ενώ από τα τουρκικά ραντάρ ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο (!) - Ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν και απομάκρυναν τα τουρκικά αεροσκάφη
Για μια ακόμα φορά, οι Τούρκοι υπερέβησαν τα όρια με τις προκλήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 25.000-27.000 πόδια, ενώ από τα τουρκικά ραντάρ ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο! Aυτός τους αγνόησε και ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.