Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Tον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι … χερσόνησος (Βίντεο)

Το Πρασονήσι είναι το νοτιότερο άκρο της Ρόδου. Παράξενο δημιούργημα της φύσης, τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι … χερσόνησος! Πως γίνεται αυτό;
Συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που τον χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα! Πάντως είτε νησί, είτε χερσόνησος, το Πρασονήσι είναι το σημείο συνάντησης των νέων που αγαπούν την ιστιοσανίδα. Με τους δυο κόλπους που σχηματίζει εκατέρωθεν της λουρίδας άμμου, εξασφαλίζει στον επισκέπτη πάντοτε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα και μια γαλήνια.

Αστρονομικό θρίλερ με μυστηριώδες εξωγήινο σήμα - Ρώσοι ερευνητές έπιασαν ένα ισχυρό σήμα από κοντινό άστρο και το κράτησαν κρυφό για δύο χρόνια

Οι αναζητήσεις των προγραμμάτων SETI και Breakthrough δεν κατάφεραν να βρουν κάτι -προς το παρόν τουλάχιστον...

Αθήνα:Ρώσοι ραδιοαστρονόμοι «έπιασαν» ένα μυστηριώδες σήμα που προερχόταν από την περιοχή του άστρου HD-164595, σε απόσταση 95 ετών φωτός από τη Γη. Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2015, αλλά μόλις τώρα ενημερώθηκαν οι αστρονόμοι στον υπόλοιπο κόσμο. Εξ αρχής δημιουργήθηκε μια έξαψη, καθώς δεν αποκλείσθηκε η πιθανότητα το σήμα να προήλθε από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.  Όμως οι αναζητήσεις που έκαναν τα αμερικανικά ραδιοτηλεσκόπια των προγραμμάτων SETI και Breakthrough, που αναζητούν ίχνη εξωγήινης νοημοσύνης, δεν κατάφεραν να βρουν κάτι - προς το παρόν τουλάχιστον.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Με τον ουρανό ως τρούλλο"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Με τον ουρανό ως τρούλλο". 
Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 
Νεμέα. Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ώρα: 19.00.

Νέες τεχνολογίες της ExxonMobil και της E.M.G.S. εντοπίζουν περιεχόμενο στόχων κοιτασμάτων(Βίντεο)

Νέες τεχνολογίες της ExxonMobil και της E.M.G.S. εντοπίζουν περιεχόμενο στόχων κοιτασμάτων
Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Τ. Φωκιανού, Α. Φώσκολου

Μέχρι το 2014 η τεχνολογία των σεισμικών ερευνών ήταν η μόνη τεχνολογία η οποία επέτρεπε τον εντοπισμό στόχων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Η τεχνολογία αυτή όμως δεν επέτρεπε να γνωρίζουμε πριν από την γεώτρηση εάν μέσα στο κοίτασμα υπήρχαν βάσιμες πιθανότητες να υπάρξουν υδρογονάνθρακες εκτός βέβαια από την αναλογική γεωλογία, αλλά σε αυτήν την περίπτωση έπρεπε να υπάρχει προηγούμενο κοίτασμα. Έτσι η γεώτρηση αποτελούσε τελικά το μόνο μέσο επιβεβαίωσης. Σήμερα όμως νέες τεχνολογίες απευθείας εντοπισμού μέσα στο στόχο κοιτάσματος της φύσης των ρευστών, των εσωτερικών πιέσεων αλλά και των πετροφυσικών χαρακτηριστικών πετρελαίου αποτελεί γεγονός. Οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να αναγνωρίσουν υδρογονάθρακες σε βάθη από 100m έως και 7.000m κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας και αυτό πριν από την γεώτρηση.

Λογαριασμό-σοκ για τις οφειλές της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ παρουσίασε ο Τραμπ στη Μέρκελ - ΠΕΡΙΠΟΥ 350 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Άφωνη θα πρέπει να έμεινε η Άνγκελα Μέρκελ όταν ο Ντόναλντ Τραμπ της παρουσίασε -στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον- έναν λογαριασμό κοντά στα 350 δισεκατομμύρια ευρώ για τα χρήματα που φέρεται να χρωστάει η Γερμανία στο ΝΑΤΟ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρέδωσε το λογαριασμό στη γερμανίδα καγκελάριο στη διάρκεια των ιδιωτικών τους συνομιλιών – κίνηση που χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» ένας Γερμανός υπουργός, όπως ανέφεραν οι Κυριακάτικοι Τάιμς επικαλούμενοι πηγές στη γερμανική κυβέρνηση. «Πίσω από τέτοιες απαιτήσεις κρύβεται η προσπάθεια να προκαλέσεις την άλλην πλευρά, αλλά η καγκελάριος το αντιμετώπισε ψύχραιμα και δεν πέφτει στην παγίδα τέτοιων προκλήσεων», είπε ο υπουργός.

«Ατύχημα» στο Αιγαίο βλέπουν οι Βρετανοί: «Οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν στις προκλήσεις της Άγκυρας»! ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Φόβους για ένα  «ατύχημα» στην περιοχή του Αιγαίου καθώς η ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας προκαλεί πολλά ερωτηματικά βλέπουν οι Βρετανοί ενόψει και του τουρκικού δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.
Ο Guardian υπογραμμίζει την αδυναμία ΕΕ και ΝΑΤΟ να διαχειριστούν μια κρίση εάν συμβεί και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να απαντήσει σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση
Τονίζει δε την απουσία ενός λειτουργικού μηχανισμού ασφάλειας στην Ουάσιγκτον, που λειτουργεί συνήθως πυροσβεστικά σε τέτοιες καταστάσεις.

Κοτζιάς: Aπόλυτη στήριξη στην ΚΔ για το Κυπριακό

Η Ελλάδα υποστηρίζει απόλυτα και ολοκληρωτικά την πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς μετά από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία.

Καλωσορίζοντας τον κ. Κοτζιά, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο επίσκεψης του για τους εορτασμούς της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η ελληνική Κυβέρνηση, καταβάλλει “άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και ευρωπαϊκής λύσης του Κυπριακού, χωρίς αναχρονιστικά συστήματα στρατιωτικών εγγυήσεων”.

Συνταγματική Αναθεώρηση: Απλή αναλογική, δύο θητείες για τους βουλευτές, εκλογή Προέδρου από το λαό - Στη δημοσιότητα η πρόταση της κυβέρνησης

Η κυβερνητική πρόταση που υπογράφεται από επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Γ.Κατρούγκαλο περιλαμβάνει ακόμη και «διακριτότητα» Κράτους -Εκκλησίας  
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ο μέγιστος αριθμός θητειών για βουλευτές, η καθιέρωση δημοψηφισμάτων και η διακριτότητα κράτους και εκκλησίας περιλαμβάνεται στο σχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος που επιμελήθηκε ομάδα  νομικών και πολιτικών επιστημόνων, η οποία συγκροτήθηκε μετά από πρόσκληση και συντονισμό του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.