Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Γ. Αυξεντίου: "Μάθατε πως πολεμούν οι Έλληνες... θα μάθετε και πως πεθαίνουν"(Βίντεο)

«Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

Γρηγόρης Αυξεντίου.

Σαν σήμερα ο ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου πολεμώντας μόνος, περικυκλωμένος από 60 Άγγλους ,έπεφτε νεκρός. Ήταν το τέλος ενός ανθρώπου που απέδειξε ότι ο ηρωϊσμός δεν είναι θεωρία ,λόγια και κραυγές, αλλά αποφάσεις και πράξεις.
Ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει στρατιωτικός. Το 1949 απέτυχε στις εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων και γράφτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και έλαβε κατάρτιση ανθυπολοχαγού.

Τσικνοπέμπτη

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.
Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Στόχος κοιτάσματος «ΖΟΡ» Κύπρου ανατρέπει όλες τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Των Η. Κονοφάγού, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Προ εβδομάδων είχαμε επισημάνει ότι η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος (Supergiant gas field) βιογενούς φυσικού αερίου ΖOΡ στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της AOZ της Αιγύπτου αποτελούσε -από γεωλογική άποψη- μία πρωτόγνωρη ανακάλυψη και μία καινοτομία στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώσαμε επίσης ότι το αιγυπτιακό κοίτασμα ΖOΡ με ύψος αποδεδειγμένων αποθεμάτων (proven) 26 Τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου δημιουργήθηκε σε ακτές παλαιολίμνης (lagoon border) μειοκαινικής περιόδου, πράγμα που ανοίγει νέες σημαντικές γεωλογικές προοπτικές ανακαλύψεων κοιτασμάτων τόσο στην AOZ της Κύπρου όσο και στην AOZ της Ελλάδας.

Μαθηματικές σκέψεις περί νευρωνικού δικτύου - Το πρόβλημα της καταμέτρησης των νευρώνων

Μαθηματικές σκέψεις περί νευρωνικού δικτύου
Του Ν. Λυγερού


Ακόμα κι αν απλοποιήσαμε τη δομή του εγκεφάλου μας και θεωρήσαμε ότι το νευρωνικό δίκτυό μας αποτελείται αποκλειστικά από νευρώνες και συνάψεις που είναι χημικές και ηλεκτρικές, θα έχουμε ένα τεράστιο γράφο με περίπου εκατό δισεκατομμύρια κορυφές, οι οποίες κατά μέσο όρο έχουν δέκα χιλιάδες ακμές. Ακόμα κι αν ξεχάσουμε τις αποστάσεις και περάσουμε από ένα καθαρά γεωμετρικό μοντέλο σε ένα τοπολογικό, ο χαρακτηρισμός της δομής παραμένει περίπλοκος. Το πρώτο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ακριβή καταμέτρηση ούτε για τους νευρώνες ούτε για τις συνάψεις. Έχουμε μόνο στατιστικές εκτιμήσεις μέσω extrapolation δειγμάτων. Με άλλα λόγια και χωρίς τη φυσιολογία αυτών των δεδομένων έχουμε προβλήματα δομικά.

Κούρδοι του ΡΚΚ ή Ρώσοι κατέρριψαν τελικά το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από Ιρακινούς Κούρους πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση εγείρει πολλά ερωτηματικά λόγω των στενών «σχέσεων» μεταξύ της Άγκυρας και του Μπαρζανί ,ηγέτη των Ιρακινών Κούρδων.

Μάλιστα οι Ιρακινοί Κούρδοι και Τούρκοι συνεργάζονται στον ενεργειακό τομέα εδώ και μεγάλο διάστημα.

Ρωσική παρέμβαση στον ΟΗΕ για τον θρησκευτικό πόλεμο που ετοιμάζουν στο Κοσσυφοπέδιο Αλβανοί και Τούρκοι

Ενώ η «φωτιά» έχει ζώσει την Ελλάδα από «κάτω» , οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν να βάλουν φωτιά στο Κοσσυφοπέδιο και κατ΄επέκταση στην Βοσνία και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια , την αποκαλούμενη και «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων.

Έντονη δραστηριότητα ριζοσπαστών ισλαμιστών στο Κοσσυφοπέδιο προκαλεί ανησυχία σε Σερβία και Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς τύπου, το οποίο προκαλεί ανησυχία και στην Ελλάδα.

Το Κοσσυφοπέδιο θα αποτελέσει τον τρίτο «πυλώνα» εξέγερσης των τζιχαντιστών μετά την Συρία και την Λιβύη , συμπληρώνοντας το πάζλ των εξελίξεων στην περιοχή μας , και θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του ισλαμικού φονταμενταλισμού από το 2011, περίοδο που ξεκίνησαν οι «ισλαμικές ανοίξεις».

Κύπρος:Τροποποίηση του Συντάγματος - Περιορίζεται η ασυλία βουλευτών - Το ν/σ εγκρίθηκε κατά την χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Λευκωσία: Με νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση ζητά τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να περιοριστεί η ασυλία των βουλευτών.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αντικατάσταση του άρθρου 83 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε «να περιοριστεί η ασυλία της οποίας απολαύουν τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ώστε να καλύπτει μόνο το δικαίωμα ψήφους τους και της έκφρασης γνώμης, κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ρωσία: "Τέλος στην Συνθήκη του Καρς - Θα πάρουμε πίσω το 30% των τουρκικών εδαφών - Μας ανήκουν" - ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ 1921!

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Πρoσωπική εντολή να καταγγελθεί η περιβόητη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε "χαρίσει" στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

Η Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς (1921) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια αλλιώς παύει να βρίσκεται σε ισχύ. Πρόκειται για την σοβιετο-τουρκική συνθήκη «φιλίας και αδελφοσύνης», η οποία υπεγράφη στις 16 Μαρτίου, 1921 στην Μόσχα μεταξύ της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ και της κυβέρνησης των Μποσλσεβίκων.

Τουρκική πρόκληση στο στενό του Ισθμού: Εξευτέλισαν την ελληνική Σημαία επί ελληνικού εδάφους - ΔΙΕΠΛΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ(Βίντεο-Φωτο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

Σε μια πρόκληση άνευ προηγουμένου προχώρησε η Άγκυρα η οποία έδωσε εντολή σε πλοίο της να διαβεί την διώρυγα του Ισθμού χωρίς να έχει σηκώσει την ελληνική Σημαία όπως ήταν υποχρεωμένο το τουρκικό αντιτορπιλικό να κάνει.

Το πλοίο διέπλευσε μεταξύ χερσαίων εδαφών της χώρας και προσέβαλε το επίσημο ελληνικό κράτος μη αναρτώντας την ελληνική Σημαία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ που είναι και το καθ'ύλην αρμόδιο ούτε κάποια δήλωση από το ΥΠΕΘΑ.

«Λουκέτο» στο Κύπελλο Ελλάδος αποφάσισε η κυβέρνηση - Όπως προέκυψε από το υπουργικό συμβούλιο

Οριστική αναβολή του αποψινού πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο - Πιθανότερο σενάριο η ανακοίνωση μέτρων για το πρωτάθλημα - Μετά τα έκτροπα της Τούμπας, στην πολιτεία θέλουν να αποφύγουν το σενάριο ενός τελικού ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο Κύπελλο - Οι πιθανές ποινές του ΠΑΟΚ και η ανακοίνωση του Ολυμπιακού
Την απόφαση να μπει «λουκέτο» στο Κύπελλο Ελλάδος πήρε η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα και από την εισήγηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στον Αλέξη Τσίπρα.

Προσφυγικό «ώρα μηδέν»: Απέραντος καταυλισμός προσφύγων η Ελλάδα

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ «ΚΑΡΑΒΙΕΣ» ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Στην Ειδομένη «ουρλιάζει» η χαμένη τιμή της Ευρώπης. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων. Το πέρασμα από τα σύνορα γίνεται με το σταγονόμετρο.

Δημοσιονομικό κενό 4%-5% του ΑΕΠ έως το 2018 «βλέπει» το ΔΝΤ και ζητά νέα μέτρα - «Παζάρι» για το χρέος και για το προσφυγικό

«Πρόοδο» διέγνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών για την Ελλάδα - Προανήγγειλε πως θα επιστρέψει σύντομα το Κουαρτέτο, χωρίς να δώσει ακριβή ημερομηνία - Τσακαλώτος για τη διαπραγμάτευση: Λύση να 'ναι κι ό,τι να 'ναι! 
Το Κουαρτέτο «θα επιστρέψει εγκαίρως», μετά όμως από το Eurogroup της Δευτέρας, προανήγγειλε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κύριος Τζέρι Ράις, διευκρινίζοντας πως το ΔΝΤ δεν ζητά τίποτα επιπρόσθετο, πέραν όσων συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για το ελληνικό πρόγραμμα.