Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια αποκλειστικότητα από μια εξαιρετική ιστοσελίδα 
http://udemand.wordpress.com/  με τον Ν. Λυγερό που έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε......



Νίκος Λυγερός
Το UDemand δημοσιεύει με ιδιαίτερη χαρά την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Νίκος Λυγερός. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του UDemand για την δημοσιοποίηση των απόψεων ορισμένων ανθρώπων που νομίζουμε ότι μπορούν να μας προτείνουν κάτι καινούργιο, ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση που βιώνουμε.

ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΠΕΜΠΤΗ/15-9-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΡΤΕΡ ΧΑΜ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ AFRICOM ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜEΙΝΕΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ.

Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή λίβυων αντικαθεστωτικών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επειδή σε ένα πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια.......ακόμα δεν έπεσε η Σύρτη.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Προσπαθούσαν να προελάσουν προς τη γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Συρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....ανάβει το πάρτυ ........
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Οι Ηνωμένες Πολιτείας κάλεσαν απόψε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Συρία να την εγκαταλείψουν αμέσως επισημαίνοντας ότι η βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε μια αβέβαιη, ασταθή κατάσταση.

Χάγη: Ομάδα πολιτών κατέθεσε αγωγή εναντίον του Πάπα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_2157.html#more

Σεπτέμβριος 15, 2011.

Μια ομάδα πολιτών κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου  εναντίον του Πάπα Βενέδικτου XVI για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της παιδοφιλίας.

Σχεδιάζουν να κλείσουν τα μισά κέντρα διαλογής τους Μαζικές απολύσεις στα Ταχυδρομεία των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=145977
Η αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία ανακοίνωσε, σήμερα, ότι σχεδιάζει να κλείσει πάνω από το ήμισυ των κέντρων διαλογής της, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση 35.000 ανθρώπων και την εξοικονόμηση τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, το χρόνο.

Η Ρωσία και η Ν. Κορέα υπόγραψαν «Οδικό χάρτη» για την προμήθεια φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/15/56228361.html

© Коллаж: «Голос России»

Η ρωσική «Γκαζπρόμ» και η νοτιοκορεάτικη εταιρία Kogas υπόγραψαν στη Μόσχα «Οδικό χάρτη» για την εφαρμογή σχεδίου προμήθειας φυσικού αερίου στη Δημοκρατία της Κορέας μέσω του αεριαγωγού της Απω Ανατολής.

Νεκρός ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


Το θάνατο του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, Άμπου Χαφς αλ Σάχρι, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ανοιχτή σε αλλαγές» «Δεν είναι ιερή η συμφωνία με το Ισραήλ» λέει ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128629
Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Εσάμ Σάραφ   (Φωτογραφία:  Reuters )         

Κάιρο, Αίγυπτος
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Εσάμ Σάραφ, ξεκαθάρισε την Πέμπτη ότι η ισραηλο-αιγυπτιακή ειρηνευτική συμφωνία «δεν είναι ιερή», αντίθετα είναι ανοιχτή σε αλλαγές οι οποίες θα ωφελούσαν τη Μέση Ανατολή και γενικότερα την ειρήνη.

Συντονισμένη δράση για τη Συρία ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2056452

Συντονισμένη διεθνή δράση για τη Συρία ζήτησε να υπάρξει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, υπογραμμίζοντας τις «υποσχέσεις που δεν τήρησε» ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του defencenet.gr από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.

Αθήνα προς Άγκυρα:"Δεν μπορείτε να ορίσετε υφαλοκρηπίδα με τα κατεχόμενα"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8298
Η “απειλή” των Τούρκων ότι θα οριοθετήσουν υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος δεν έμεινε αναπάντητη από την Αθήνα

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε:    

  

Σύροι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον Λιβανέζων συναδέλφων τους

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Ένα στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν πέντε Λιβανέζοι στρατιώτες δέχτηκε πυρά, σήμερα το απόγευμα, από Σύρους στρατιώτες ενώ βρισκόταν σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας στο βόρειο Λίβανο.

Στη Σύρτη οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

  Στη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, τη Σύρτη, εισήλθαν οι δυνάμεις των εξεγερμένων στη Λιβύη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις εισήλθαν από τη δυτική και νότια πλευρά στην πόλη που θεωρείται το τελευταίο μεγάλο προπύργιο αντίστασης των δυνάμεων του Καντάφι. Εν τω μεταξύ, στην Βεγγάζη μετέβησαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Τουρκία – Ιράν: Σχέσεις συνεργασίας και …προειδοποιήσεων

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις Αραβικές χώρες ο Ερντογκάν έκανε δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας – Ιράν. “Γενικά οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ιράν δεν είναι κακές, απλώς κάποια στιγμή προειδοποιήσαμε το Ιράν να σταματήσει να συνεργάζεται με το καθεστώς Μπάσαρ αλ Άσσαντ”, τόνισε.

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Μπαγίς

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία για το πετρέλαιο

Τι γίνεται στον αέρα και στη θάλασσα -Παραβιάσεις και παρενοχλήσεις

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/


Πόλεμος νεύρων από στρατιωτικούς Τουρκίας - Ισραήλ και Κύπρου, με τουρκικά μαχητικά, ισραηλινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα στην περιοχή των κοιτασμάτων και δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς να αναλαμβάνουν νέο ρόλο με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας. Χτες το πρωί, τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά πολεμικά αεροσκάφη, πέταξαν από την Τουρκία ανατολικά της Κύπρου -από τον Απόστολο Αντρέα- και μετά κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου, χωρίς να πλησιάσουν περιοχές των κυπριακών «Οικοπέδων». 

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Εφ. Χουριέτ 15-9-2011
Αντίποινα από την Άγκυρα στους Ελληνοκύπριους για τις γεωτρήσεις
 Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αρχίσει δραστηριότητες γεωτρήσεων στα νότια του νησιού, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα προβούνε σε συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ τους 

Πρώτη εμφάνιση τουρκικού πυραύλου πλεύσης

Από το ιστολόγιο http://www.enkripto.com/2011/09/blog-post_15.html

Στην πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου πλεύσης (cruise) τουρκικής σχεδίασης προχώρησε η γείτονα τον περασμένο μήνα.

Την εξέλιξη του βλήματος ανέλαβε το Ινστιτούτο Έρευνας-Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών, το γνωστό στους αναγνώστες του Εν Κρυπτώ ‘Tubitak Sage‘. Η επιτυχημένη δοκιμή έλαβε χώρα σε πεδίο βολής της Τουρκικής Αεροπορίας στις 9 Αυγούστου και ως φορέας του Μodular Stand-off Missile (SOM) χρησιμοποιήθηκε ένα αεροσκάφος F-4E 2020. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο ο πύραυλος βρήκε τον στόχο του καλύπτοντας μια απόσταση άνω των 100nm, δηλαδή περίπου 185 χιλιόμετρα. Μετά τις τελευταίες δοκιμές με το F-4E 2020 την σκυτάλη θα πάρουν τα F-16 Block 40 της ΤΗΚ έτσι ώστε το SOM να πιστοποιηθεί στους δυο τύπους που απαρτίζουν την ραχοκοκαλιά των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων.

Έφθασε το γεωτρύπανο στο οικόπεδο 12!Σε επιφυλακή Λευκωσία-Αθήνα.


Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8297

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive,από τη Κύπρο λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι έφθασε η πλατφόρμα της Noble Energy στο οικόπεδο 12.

Νέα εξοπλιστικά προγράμματα ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309998

    
Την προμήθεια βλημάτων για τα τεθωρακισμένα τύπου Λέοπαρντ και προωθητήρων για τα πυραυλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου SPICE, αποαφάσισε το ΚΥΣΕΑ πο συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως πριν από το υπουργικό συμβούλιο. 

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Αρχηγείο Στρατού Ξηράς παρέλαβε τέσσερεις γέφυρες
  Η κινητή αμφίβια επιθετική γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε με εθνικές δυνατότητες παραδόθηκε χτες στο Αρχηγείο Στρατού Ξηράς που πραγματοποιήθηκε με τελετή στην Ankara.

Στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Ο κ. Δ. Ηλιάδης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του κ. Π. Μπεγλίτη και θα τεθεί το ζήτημα της ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=419878
Με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Δ. Ηλιάδη θα συναντηθεί ο υπουργός Αμύνης κ. Π. Μπεγλίτης

Σε μία δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, με τις τουρκικές απειλές να εντείνονται, αναμένεται την Παρασκευή το πρωί στην Αθήνα ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Δ. Ηλιάδης για συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας με Ισραήλ!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Άκρως ανησυχητικές πληροφορίες για «περικύκλωση» της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τουρκικά φωτο-αναγνωριστικά και μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες 48 ώρες μετέδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr.

ΚΑΙ ΣΕ «ΣΤΡΙΓΚ» Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!!!


megali_albania-1-naiΕκμεταλλευόμενη τον διαρκώς αυξανόμενο μεγαλοϊδεατισμό των Αλβανών, μια Καναδική εταιρία εκτύπωσης επί των ενδυμάτων συμπεριέλαβε στη γκάμα της και την συλλογή Great Albania, με τον περίφημο χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας".
Με τιμές που ξεκινάνε από μόλις 14 Δολάρια Καναδά (10 ευρώ περίπου) οι ανά γης Αλβανοί εθνικιστές μπορούν να φορούν την Αλβανία των "ονείρων" τους. Η γκάμα μεγάλη, το δικτυακό κατάστημα προσφέρει από μπλουζάκια και στριγκς, μέχρι κούπες και τσάντες με τη Μεγάλη Αλβανία.
Το πιο "άρρωστο" όμως είναι τα μωρουδίστικα ρούχα με τα ίδια σύμβολα, που νοθεύουν από την κούνια, αθώες ψυχές με το σύγχρονο εθνικιστικό αμόκ της Αλβανίας
(στη φωτογραφία «στριγκ» με το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας»)

ΠΗΓΗ liako

Η ευρωπαϊκή κρίση και το σκληρό πόκερ της Γερμανίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τον Alkimos

Η πληγωμένη αρκούδα του βορρά βρυχάται αλλά το τραύμα φαίνεται να είναι βαθύ!

Είναι βέβαια σημαντικό να αποκαλύπτεται η αλήθεια και να βγαίνουν στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα, αλλά και η αλήθεια χρειάζεται όμως την ανάλογη διαχείριση. Αν πάρουμε την αλήθεια δηλαδή και την διογκώσουμε με φαντασιώσεις και αυθαίρετες υποθέσεις, τότε δεν θα μας μείνει τελικά παρά μόνο μια ακόμη …φούσκα. Από φούσκες όμως έχουμε πια χορτάσει, αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, στην κατάσταση που έχουμε φτάσει, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ!!!

Η στρατηγική ως πολεμολογική έννοια

Του Ν.Λυγερού

Ενώ κατά τον Clausewitz τα στοιχεία της στρατηγικής εμπεριέχουν τα ηθικά, τα φυσικά, τα μαθηματικά, τα γεωγραφικά και τα στατιστικά, αυτός ο επιμερισμός δεν εξετάζεται συλλογικά και ολικά από τα στρατηγικά κέντρα που καταφεύγουν στη εξειδίκευση. Προτιμούν την εμβάθυνση ξεχωριστών αντικειμένων, παρά την ολιστική προσέγγιση, με αποτέλεσμα να μεγεθύνουν τις εσωτερικές τριβές του όλου συστήματος. Η θεωρία του Clausewitz δεν εξετάζει αυτούς τους τομείς ως ανεξάρτητα στοιχεία αλλά ως στοιχεία μιας ομάδας και μάλιστα μιας μηχανής, αν ερμηνεύσουμε το πνεύμα του μέσω της κυβερνητικής. Έτσι, έννοιες, όπως η πολεμική αρετή ή το στρατιωτικό πνεύμα, καταρρέουν από μόνες τους δίχως την ολιστική προσέγγιση και το ίδιο ισχύει για το θάρρος και τον αιφνιδιασμό στον τομέα της τακτικής. Τα προβλήματα της γραμμικής προσέγγισης εμφανίζονται με το διαχωρισμό της στρατηγικής και της τακτικής. Η στρατηγική είναι η σκέψη σε πλαίσιο πολέμου και η τακτική, η δράση στο ίδιο πλαίσιο. Με άλλα λόγια, η τακτική υλοποιεί τη στρατηγική και κατά συνέπεια υπάρχει μια φαινομενική ταύτιση, δίχως αυτή να είναι οντολογική. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολεμολογικές έννοιες, οι οποίες εκφυλίζονται, όταν υποστούν μια προβολή σε πλαίσιο ειρήνης. Έτσι, η ενσωμάτωση της γεωστρατηγικής στην γεωπολιτική δεν είναι απαραίτητα μια απλούστευση, όπως θεωρούν μερικοί αναλυτές. Αναλογικά, δεν ακολουθεί το σχήμα της ένταξης μιας μάχης στον πόλεμο.

Έντεκα αλήθειες και δυο απορίες…


Της Νατάσας Ράγιου

---Τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε ..  Και τι δεν έχουν : Αυξήσεις φόρων,  περικοπές φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων, μεγαλύτερα τεκμήρια  για σπίτια, αυτοκίνητα,  αύξηση συντελεστών φόρου ακινήτων , αυξήσεις εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών, μειώσεις αποδοχών,  φόρους σε όλα τα εισοδήματα , αύξηση σε ασφάλιστρα, τέλη ταξινόμησης, τιμολογίων ΔΕΗ ,εισιτηρίων , εισφορών για αγρότες,  περικοπές επιδομάτων,  εφάπαξ φόροι , κεφαλικού φόρους, φόρους  επιτηδεύματος, ημιυπαίθριων ,αυθαιρέτων,  αύξηση ΛΑΦΚΑ, πλαφόν συντάξεων  …
και  στο τέλος …ΛΕΦΤΑ (ΔΕΝ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

---Μετά την τελευταία ανάσα που πρόεκυψε από την τηλεδιάσκεψη (κάτι μεταξύ φιλιού της  ζωής και του  Ιούδα), η Ελλάδα παραμένει «αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της τρόικας»(άντε πάλι απ την αρχή..) Διότι πώς να φύγουμε από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώνουμε τα προϊόντα των συμπαικτών..(Στην Ελλάδα π.χ. δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. Ευρώ

---Έκπληκτοι οι τροϊκανοί παρακολουθούν επί μήνες την αναποτελεσματικότητα των πιο σκληρών μέτρων που εφαρμόστηκαν ποτέ στην Ελλάδα.
Η τρόικα  το ‘πιασε απ την αρχή το υπονοούμενο: Το μόνο που πιθανόν να λειτουργήσει μ αυτήν την κυβέρνηση είναι να της βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό..  Λίγο πριν από κάθε δόση λοιπόν, βγαίνουν απειλητικά τα μαχαίρια και βουρ η πανικόβλητη κυβέρνηση σε μισθωτούς, συνταξιούχους,  ό,τι  περπατάει,  ό,τι κουνιέται κι ό,τι είναι ..ακίνητο.

WSJ: Θέμα χρόνου η υποβάθμιση της Ιταλίας από τη Moody's

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


             Σε υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας αναμένεται να προχωρήσει ο οίκος Moody's, όπως προβλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών της WSJ.

Τι θα ζητήσει ο Γκάιτνερ από το Eurogroup

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Με συγκεκριμένη ατζέντα και απαιτήσεις θα προσέλθει στη συνεδρίαση του Eurogroup ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, που συνεχίζει τις δυναμικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η οποία απειλεί την αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

«Να συλληφθεί!» έδωσε εντολή ο Πάγκαλος θυμίζοντας τον δικτάτορα παππού του!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....μόλις βρουν την επαφή με την πραγματικότητα οι Έλληνες θα έρθει και η σειρά σου τροφαντό .....παιδάκι.....
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

  Την επαφή με την πραγματικότητα φαίνεται ότι έχει απολέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ισπανία: Έκτακτος φόρος στα πλουσιότερα εισοδηματικά στρώματα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όλα και όλα κυρία Salgado μας χαλάτε την πιάτσα, εμείς ως σοσιαληστές στο Ελλαδιστάν δεν έχουμε πλούσιους .....οι πιο πλούσιοι είναι οι μισθωτοί ....αλλά και οι μόνοι που μπορούμε να τους αδειάσουμε τις τσέπες.....
Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Έκτακτο φόρο για τα πλουσιότερα εισοδηματικά στρώματα θα επιβάλει η ισπανική κυβέρνηση, Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο φόρος θα επιβληθεί σε πολίτες με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 700.000 ευρώ και θα εφαρμοστεί το 2011 και το 2012.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Οικονομικών, Elena Salgado, τόνισε πως ο φόρος θα ενισχύσει τη σταθερότητα του προϋπολογισμού.

Υπολογίζεται πως ο φόρος επηρεάζει περίπου 160.000 φορολογούμενους και πως τα έσοδα θα ανέλθουν σε 1,08 δισ. ευρώ
.


Πηγή:www.capital.gr

"Δίκαιο και αναλογικό το τέλος στα ακίνητα"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/oikonomia/dikaio_kai_analogiko_to_telos_sta_akinhta.1370301.html
Δήλωση πρόκληση από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το νέο τέλος στα ακίνητα. Επέμεινε στην αναγκαιότητα του μέτρου. Δείτε τι έλεγε πριν δύο μήνες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (Vid)

Σε «φαύλο κύκλο» οι δυτικές οικονομίες, λόγω αναποφασιστικότητας των πολιτικών ηγετών, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κοινό μέτωπο ενάντια στην κρίσης της Ευρωζώνης θέλει η Λαγκάρντ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=310004

    Τη δημιουργία κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη συστήνει η επικεφαλής του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι δυτικές οικονομίες βρίσκονται σε έναν «φαύλο κύκλο» που επιδεινώνεται από «την αναποφασιστικότητα των πολιτικών ηγετών και τις πολιτικές δυσλειτουργίες».
 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Νέα συντονισμένη ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63381459
Συντονισμένη παρέμβαση στις αγορές πραγματοποιούν οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες θα εφοδιάζουν μέχρι το τέλος του χρόνου τις εμπορικές τράπεζες με αμερικανικά δολλάρια, μέσω δανείων.

Νέα συντονισμένη ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ στηρίζει τις αγορές αλλά το ΧΑ το σκιάζει....η χρεοκοπία – Αρνητικό σημάδι ότι απέτυχε η απόπειρα ανόδου - Κινήσεις από Citi, Goldman, Cheuvreux - Στο 62% το CDS, αποδόσεις έως 175%

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
(upd7) H απόφαση της ΕΚΤ να επαναφέρει τα προγράμματα ρευστότητας σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη είχαν πολύ θετικό αντίκτυπο στις αγορές. Το ευρώ ανέκαμψε έως τα 1,39 δολ οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν εντυπωσιακά κέρδη , τα CDS στην Ευρώπη έκλεισαν σημαντικά ενώ στον αντίποδα το ελληνικό χρηματιστήριο δεν ακολουθεί...
Το ΧΑ μάλιστα έκλεισε με απώλειες -1,02% στις 848 μονάδες με όγκο 50,2 εκατ και τζίρο 113,2 εκατ ευρώ. 

Η Ευρώπη τρέμει μια πτώχευση της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15389390,00.html

Οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας και οι συνέπειές της για την Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη συνολικά σχολιάζονται σήμερα από όλες σχεδόν τις γερμανικές εφημερίδες.

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο - Ενισχύονται οι διεθνείς αγορές Στις 15:37 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 858,46 μονάδες, με άνοδο 0,25%.

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=419767
Αθήνα

Στις 15:37 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 858,46 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,25%. Ο  τζίρος διαμορφώνεται σε 79,72 εκατ. ευρώ.

Δεκάδες τραυματίες Συγκρούσεις στη Ρώμη για τα μέτρα λιτότητας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....σαν πολύ δεν άργησε να βγει αυτή η είδηση η μας φαίνεται????
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309975

    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν χθες κεντρικοί δρόμοι της ιταλικής πρωτεύουσας καθώς εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για το σκληρό πακέτο λιτότητας ύψους 54 δισ. ευρώ που ενέκρινε χθες το απόγευμα η Βουλή. Τουλάχιστον 40 τραυματίες από τις συγκρούσεις με την αστυνομία αναφέρουν τα διεθνή μέσα.
 Φωτογραφία αρχείου 

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας Ένταση πυροδοτεί η απόπειρα επιβολής της Πρίστινας στο σερβικό βορρά

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128516

Πρίστινα
Στο «κόκκινο» έχει ανέβει ξανά η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο μετά την αναγγελία της Πρίστινας για την ανάκτηση του ελέγχου των συνοριακών διαβάσεων προς τη Σερβία. Η πρόθεση της κυβέρνησης του Χασίμ Θάτσι να επιβάλλει την κυριαρχία της στο βορρά έχει εξαγριώσει τον σερβικό πληθυσμό, ο οποίος έχει στήσει οδοφράγματα στις βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς τα σύνορα με τη Σερβία. Βελιγράδι και Πρίστινα αλληλοκατηγορούνται ότι καλλιεργούν συνθήκες βίας.

Ο Ράσμουσεν επισκέπτεται σήμερα το Κοσσυφοπέδιο

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_15.html#more


Σεπτέμβριος 15, 2011.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, επισκέπτεται σήμερα το Κοσσυφοπέδιο. Η επίσκεψη έρχεται μετά τις τεταμένες σχέσεις των Σέρβων του βορείου Κοσόβου με τους Αλβανούς.

Έκαναν αφίσα τον Ερντογάν στο Ισραήλ για να τον …βρίζουν!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Δρόμοι στο Τελ Αβίβ έχουν γεμίσει με αφίσες που δείχνουν το πρόσωπο του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και συνθήματα όχι και τόσο θετικά:

Τουρκία: Το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν


Σχόλιο ιστολογίου μας : ........που το πάει ο Τούρκος........???
Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/news/world/518492oz_20110915518492.php3
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι τουρκικά πολεμικά πλοία μπορούν να καταπλεύσουν εκεί οποιαδήποτε στιγμή.

«Θα προασπίσουμε τις δυνάμεις μας» Αυστηρή προειδοποίηση Πανέτα στο Πακιστάν μετά τις επιθέσεις στην Καμπούλ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128470
O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ουάσινγκτον
Προειδοποίηση στο Ισλαμαμπάντ ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «θα κάνουν ό,τι μπορούν» για να προασπίσουν τους άνδρες τους στο Αφγανιστάν από μαχητές που χρησιμοποιούν βάσεις στο πακιστανικό έδαφος, απηύθυνε o υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα.

ΔΕΠΑ: Απάντηση σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για οφειλές στην τουρκική ΒOTAS διαφορά έγκειται στην τιμή που πληρώνει η ΔΕΠΑ για την προμήθεια από την τουρκική εταιρία φυσικού αερίου που προέρχεται από το Αζερμπαιτζάν

Σχετικό άρθρο: http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_3402.html
Από το ιστολόγιο http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112091183


 Η ΔΕΠΑ έχει ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της απέναντι στην τουρκική εταιρία φυσικού αερίου Bota ανέφεραν απόψε κύκλοι της διοίκησης της εταιρίας, με αφορμή δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία η Bota σκοπεύει να προσφύγει στα ελβετικά Δικαστήρια κατά της ελληνικής κυβέρνησης διεκδικώντας οφειλές ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμη ότι προκαλεί εντύπωση η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να αναδειχθεί το θέμα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΣ, ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΜΠΑΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Δεν θα κάνουμε πίσω βήμα στην ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού κράτους.   

  «Απαραβίαστη Αρχή» το σχέδιο αίτησης αναγνώρισης του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στο ΟΗΕ, ήταν η δήλωσης του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμουντ Αμπάς .
Σε ρεπορτάζ που παρεχώρησε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος διευκρίνισε το θέμα υποβολής της αίτησης τους και είπε η οριακή ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης τους είναι 23 Σεπτεμβρίου.

Αναχωρεί από το Αμάν ο ισραηλινός πρεσβευτής της Ιορδανίας

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Ιορδανία αναχώρησε από το Αμάν σήμερα μαζί με μέλη του προσωπικού της πρεσβείας λόγω του φόβου βίαιων διαδηλώσεων στο κτίριο της διπλωματικής αντιπροσωπείας στην ιορδανική πρωτεύουσα, μετέδωσε αραβικό μέσο ενημέρωσης.

Στη Λιβύη οι Κάμερον και Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

  Στη Λιβύη μεταβαίνουν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Η σύντομη επίσκεψη των δύο ηγετών είναι η πρώτη στη χώρα, μετά την εγκαθίδρυση της νέας κατάστασης, σε μία περίοδο όπου όλα είναι ακόμη ρευστά και το καθεστώς Καντάφι δεν έχει νικηθεί ολοκληρωτικά.

Κατασχέσεις στην Ελλάδα από Τούρκους λόγω χρεών σε φυσικό αέριο!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Με όποιους συνεταίρους μπλέκεις, ανάλογα αποτελέσματα θα έχεις: Έτσι, στα ελβετικά δικαστήρια θα σύρει η η Τουρκία την Ελλάδα για απλήρωτους λογαριασμούς φυσικού αερίου ύψους 300 εκατ. δολαρίων (220 εκατ. ευρώ) καθώς η ΒΟΤΑ, η τουρκική κρατική εταιρεία εκμετάλλευσης των πετρελαιαγωγών, θα καταθέσει  μήνυση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, για απλήρωτο φυσικό αέριο.

Eρντογάν "Δυστυχώς έχουμε αναγνωρίσει το Ισραήλ ως κράτος"!!!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....όπα ...τι είπες μεγάλε Ταγίπ???????
Αναμένουμε τις αντιδράσεις.......
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8273
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνεχίζει την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή και σαν δεύτερο σταθμό της περιοδείας του είναι η Τυνησία συνεχίζει να προκαλεί το Ισραήλ.

Στην Τυνησία ο Ερντογάν Δεύτερος σταθμός της περιοδείας στις χώρες της «αραβικής άνοιξης»

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4657149
Στην Τυνησία, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας την οποία πραγματοποιεί στις χώρες της «αραβικής άνοιξης», έφθασε χθες το βράδυ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΟΙ …ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΙΝΤΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ 2040 / ΕΩΛΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

Σχόλιο από Faceof : 2 άρθρα σε ένα ......έχω σταματήσει προ πολλού να κάνω μακροπρόθεσμες προβλέψεις και για του λόγου το αληθές το 2ο άρθρο......σαν συμβουλή προς όλους τους αναλυτές πάσης φύσεως .......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Μιλλιέτ 14-9-2011
Αρθρογράφος Γκιουνερί Τζιβάογλου


Η υποδοχή του Ερντογάν στο Κάιρο και η ανάδειξη του από τα ΜΜΕ του κόσμου ως ¨υποψήφιο παγκόσμιο ηγέτη του Ισλάμ¨ μου θύμισε τον οδικό χάρτη για την Τουρκία έως το 2040 του αναλυτή Τζώρτζ Φρίντμαν.
Στο βιβλίο του ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑΣ/ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ περιλαμβάνεται η πρόβλεψη πως ¨Η Τουρκία θα γίνει περιφερειακός ηγέτης¨.

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση στη Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Του Κώστα Τζεβελέκου
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει περιοδεία στις χώρες που υποτίθεται ότι έφεραν την “Αραβική Άνοιξη”. Βέβαια πολλοί διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι : “Στο τέλος αυτή η εξέγερση δεν θα καταλήξει σε άνοιξη, αλλά σε έναν βαρύ χειμώνα για τις χώρες που προσπάθησαν να ψηλαφίσουν τη Δημοκρατία”.
Στην Αίγυπτο του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, ιδιαίτερα τα μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας.
Στο Ισραήλ, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι πίσω από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, που είχαν σχέση με την επίθεση στην Ισραηλινή πρεσβεία της Αιγύπτου, κρύβονται άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ( ΜΙΤ), οι οποίοι συνεργάσθηκαν με την οργάνωση των “ Αδελφών Μουσουλμάνων”, μια ισλαμική οργάνωση που έχει μεγάλη διείσδυση στον Ισλαμικό κόσμο και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο.