Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή σελίδας για την Ιταλία Παραιτήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Από την naftemporiki
Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να πανηγυρίσουν την αποχώρησή του από την εξουσία.
Ο Μπερλουσκόνι μετέβη νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, την παράιτησή του.
Τις εξελίξεις δρομολόγησε η έγκριση του πακέτου οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την ιταλική Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Υπέρ ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 ψήφισαν κατά, ενώ τέσσερις απείχαν. Τα μέτρα υπερψηφίσθηκαν και από μεγάλο μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.

«AOZ: Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση.»


Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα χιλίων και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε και συντόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, με θέμα:
AOZ: Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση.

Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά στην Ελλάδα, προκειμένου να τοποθετηθούν πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος τόνισε πως « η ΑΟΖ αποτελεί αναγκαιότητα που διασφαλίζει πλούτο και εθνική κυριαρχία για τη χώρα. Οι ενέργειες της Κύπρου πρέπει να μας παραδειγματίσουν».

Κεραυνοί σκανδάλων από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κατά Λ.Παπαδήμου

Aπό το defencenet

Mε ένα άρθρο - κεραυνό η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θέτει καίρια ερωτήματα για τον διορισμό από ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ και τις σκοπιμότητες που αυτός υπηρετεί, ενός τραπεζίτη στην ηγεσία της χώρας. Στο άρθρο-παρέμβαση τίθενται ζητήματα όπως η συμμετοχή του στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η συμμετοχή του στην πλατσογράφηση των στοιχείων για την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη με την βοήθεια της Goldman Sachs κλπ.
Iδού ολόκληρο το άρθρο:

Τι ωραία στην Ελλάδα!!!

Aπό tyxaios

 

Τι ωραία στην Ελλάδα!!!

 

Τι ωραία στην Ελλάδα!
Κι ας μη θέλει ο λαός
Συ κοιμάσαι Τραπεζίτης 
και ξυπνάς Πρωθυπουργός!

Ξέχασα, ειν' για τη δόση
που τον έβαλαν εκτάκτως,
γιατί μ' ένα τέτοιο μάγκα
δε χρεωκοπείς ατάκτως!

Είναι, λένε, τεχνοκράτης,
με περγαμηνές πολλές,
βιογραφικό βαρβάτο,
τι τις θες τις εκλογές;

Ο λεγόμενος υπεξ αποκλείει επιστροφή της Μόρφου Υβριστικοί χαρακτηρισμοί Μπαγίς σε βάρος των Ελληνοκυπρίων

Ο λεγόμενος υπεξ αποκλείει επιστροφή της Μόρφου

Από το ikypros

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση του Κυπριακού χωρίς την επιστροφή της Μόρφου, είπε ότι η τουρκική πλευρά δεν δέχεται όρους και προϋποθέσεις στις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι η Μόρφου δεν πρόκειται να επιστραφεί ούτε στα πλαίσια λύσης.

Kύπρος:Μια ώρα τα έλεγε ο Καζαμίας με τον Όλι Ρεν

Μια ώρα τα έλεγε ο Καζαμίας με τον Όλι Ρεν

Από το ikypros

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από το κυπριακό κράτος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2012 και αν το δημοσιονομικό έλλειμμα το επόμενο έτος είναι κάτω του 3%, δεν θα ενεργοποιηθούν οι κανονισμοί για επιβολή προστίμου στην Κύπρο ύψους 0,2% του κυπριακού ΑΕΠ ή περίπου 36 εκ. ευρώ, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

Ο κ. Καζαμίας είπε ότι το απόγευμα της Πέμπτης είχε τηλεφωνική συνομιλία, διάρκειας μιας ώρας, με τον Επίτροπο της ΕΕ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν για το θέμα των δημοσίων οικονομικών της Κύπρου, προσθέτοντας ότι ''δώσαμε επεξηγήσεις ότι ως Κυβέρνηση καταθέσαμε από τον Αύγουστο νομοσχέδιο στη Βουλή που εκκρεμεί και αν υπερψηφιστεί και αυξηθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ και ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός όπως τον έχουμε καταθέσει τότε το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι στο 2,8%'' το 2012.

Τουρκαλβανική θηλιά

Του Κώστα Τζεβελέκου από το newsbomb

Λίγες ώρες μετά την αντικατάσταση του πλέον αναποτελεσματικού υπουργού Άμυνας που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το Πεντάγωνο, του Πάνου Μπεγλίτη, οι εξελίξεις δείχνουν πως όταν δεν υπάρχει στρατηγική, ο δρόμος για την κόλαση περνά μέσα από τις καλές προθέσεις.

Ύστερα από τα πανηγύρια για τον άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, οι Τούρκοι στρατηγοί κάνουν κίνηση ματ με την Αλβανία.

Χρησιμοποιούν την ονείρωξη της Μεγάλης Αλβανίας για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ελληνική πλευρά.
Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί για να προωθήσουν τις επεκτατικές τους βλέψεις στα Βαλκάνια, συνεργάζονται με τους Τούρκους ώστε να μας δημιουργήσουν πρόβλημα .

Φονικοί βομβαρδισμοί στην Υεμένη


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές, τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, πιστά στον Σάλεχ, και σε μαχητές φυλών που έχουν ως βάση τους το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Σαναά.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους. Νεκρός ο πειρατής του οχηματαγωγού "Kartepe

Από το protothema
 
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες με τους 19 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του οχηματαχωγού "Kartepe" να εγκαταλείπουν το πλοίο και να επιβιβάζονται σε πλοιάρια της ακτοφυλακής, μετά την επιχείρηση κομάντος του Ναυτικού και των δυνάμεων ασφαλείας της αστυνομίας κατά την οποία σκοτώθηκε ο δράστης της πειρατείας.

Το NTV μετέδωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης άρχισε όταν ακούστηκε κάτι σαν μικρή έκρηξη στο πλοίο.

"Ήταν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση", είπε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει το θάνατο του δράστη της πειρατείας.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι ο πειρατής, ηλικίας 28 με 30 ετών, έφερε εκρηκτικό μηχανισμό και ενήργησε μόνος του, αντίθετα με την εκτίμηση του τούρκου υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ που τη νύχτα είχε κάνει λόγο για "τέσσερις με πέντε κούρδους αντάρτες" πάνω στο πλοίο.

Ο Μουτλού είπε ότι ο δράστης ήταν "μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης" --όρος που χρησιμοποιείται από τους τούρκους αξιωματούχους για τους αυτονομιστές του ένοπλου κινήματος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους.

Η πειρατεία σημειώθηκε χθες Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος στη Θάλασσα του Μαρμαρά στη βορειοδυτική Τουρκία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιέζουν Ευρωπαίοι και αγορές για μια άμεση λύση στην Ιταλία

Από το protothema

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στην ιταλική πολιτική σκηνή για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Μάριο Μόντι, την ίδια ώρα που οι πιέσεις των αγορών καθίστανται μέρα με τη μέρα πιο έντονες.

Ενδεικτική της  κατάστασης που επικρατεί είναι  η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι πως αυτό που χρειάζεται η Ιταλία είναι η επείγουσα εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων και όχι η προσφυγή στις κάλπες.

Μια δήλωση που έγινε  λίγη ώρα αφότου η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο οικονομικής σταθερότητας, που περιλαμβάνει τα μέτρα δημοσιονομικής σύγκλισης που ζητούν οι Βρυξέλλες. Σε λίγες ώρες εξάλλου αναμένεται και η υιοθέτηση των οικονομικών μέτρων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που αυτομάτως σημαίνει– με βάση τη δέσμευσή του – την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της κυβέρνησής του.

Απάνθρωπη δολοφονία στο Αφγανιστάν



 
Από το real.gr

Οι ωμές καταδίκες των γυναικών σε θάνατο δια λιθοβολισμού, είναι συχνό φαινόμενο στο Αφγανιστάν, ειδικά στις επαρχίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Το πιο πρόσφατο απάνθρωπο περιστατικό έγινε χθες με θύματα μια μητέρα και την κόρη της, στην πόλη Γκάζι. Μια ομάδα ενόπλων αντρών εισέβαλλε στο σπίτι όπου έμεναν η άτυχη νεαρή χήρα γυναίκα και η κόρη της και, με την γενική κατηγορία της «ηθικής παρεκτροπής και μοιχείας» τις έσυραν έξω, τις λιθοβόλησαν και κατόπιν τις εκτέλεσαν πυροβολώντας τις στο κεφάλι.

«Αδειασε» τη ΝΔ με το «καλημέρα» ο νέος υπουργός Αμυνας

Από το prionokordela
«Αδειασε» το κόμμα του με το «καλημέρα» ( ΣΣ με το «καλησπέρα» καλύτερα , λόγω της ώρας) ο νέος υπουργός ‘ Αμυνας κ. Αβραμόπουλος :Ενώ λίγες ημέρες πριν η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει δια του τομεάρχη Αμυνας βουλευτή κ. Ν Μαργαρίτη Τζήμα ότι δεν θα αναγνωρίσει τις πρόσφατες αλλαγές στο στράτευμα τονίζοντας επί λέξει  «δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος», ο κ. Αβραμόπουλος  στην πρώτη του ομιλία μέσα στο Πεντάγωνο το έκανε …γαργάρα  με μια απλή πλην  δεσμευτική  κουβέντα:

Ο ...σωσίας του Ε.Βενιζέλου!Υπάρχει και είναι...χεβυμεταλάς!Δείτε τον.

Από το onalert

Το βίντεο είναι απίστευτο και δυσκολευτηκαμε πολύ να πιστέψουμε ότι δεν είναι προϊόν μοντάζ. Ο έξαλλος χεβυ-μεταλλάς τραγουδιστής είναι ΙΔΙΟΣ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και όταν "τα δίνει" όλα το θυμίζει ακόμη περισσότερο. Απολαύστε τον!

Τρόικα: Υπογράψτε για να πάρετε τη δόση


Από το newsbomb

Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε και πιάνει δουλειά. Βασικός στόχος της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και η εκταμίευση της έκτης δόσης. Στο πλαίσιο αυτό οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ξεκολλούν και αρχίζουν ξανά.
Όπως δήλωσε αμέσως μετά την ορκωμοσία πηγή της τρόικας στο πρακτορείο Reuters , οι ελεγκτές της θα βρίσκονται στην Αθήνα για τις νέες διαπραγματεύσεις νωρίς την επόμενη εβδομάδα.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το ΔΝΤ και η Κομισιόν θα δώσουν το πράσινο φώς για την νέα δόση μόνο μετά τις γραπτές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.
Να υπενθυμίσουμε πως ΔΝΤ και ΕΕ ζητούν τις υπογραφές τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Σαμαρά και επιπλέον του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του επικεφαλής της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου αλλά και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου που παρέμεινε στο πόστο του.

Οι εκσυγχρονιστές είναι πάλι εδώ


Από το newsbomb

Από το παράθυρο μπήκε για άλλη μια φορά στην διακυβέρνηση της χώρας ο φημισμένος «εκσυγχρονισμός» που εισήγαγε στην πολιτική ζωή πριν από 15 χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.

Ο «εκσυγχρονισμός» συνδέθηκε με μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που ξεκίνησε από το 1996 και τελείωσε με την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004.
Εκείνη την περίοδο ξεχώρισαν πολλά στελέχη της Ιπποκράτους που αργότερα χάθηκαν, αλλά και πολλοί οικονομικοί παράγοντες του τόπου, οι οποίοι είτε διέπρεψαν αργότερα σε άλλους χώρους είτε εξαφανίσθηκαν τα ίχνη τους από την πολιτική ζωή της χώρας.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος υπήρξε ένας από αυτούς
Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου στο υπουργείο Οικονομικών, ορκίστηκε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο εντολοδόχος πρωθυπουργός.
Ο σημερινός πρωθυπουργός θεωρείται από του πρωτεργάτες της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κατηγορείται ωστόσο από πολλούς ως συμμέτοχος στην ιστορία των πλαστών στοιχείων που απέστελλε τότε η χώρα μας στην ΕΕ.

Κέρδη 2% στην Wall Street



  Dow12.153,68259,89 2,19%  



  Nasdaq2.678,7553,60 2,04%  

H Wall Street χθες
Aπό το capital.gr

Με κέρδη περίπου 2% ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street περνώντας περνώντας σε θετικό έδαφος για το 2011.

Στις συναλλαγές της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας το κλίμα ήταν θετικό από την έναρξη της συνεδρίασης με τους δείκτες να ξεκινάνε με κέρδη μεγαλύτερα του 1% καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για την Ευρώπη μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Ειδικότερα, μετά την Ελλάδα, όπου ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η σκυτάλη έχει περάσει στην Ιταλία καθώς η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 από τη γερουσία άνοιξε το δρόμο για την ψήφισή του από την ολομέλεια της βουλής και την παραίτηση του πρωθυπουργού Silvio Berlusconi.

Όπως αναμενόταν, οι γερουσιαστές ενέκριναν το νομοσχέδιο κάτω από συνθήκες πίεσης για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στην αγορά ομολόγων η εμφανής είναι η υποχώρηση των πιέσεων με την απόδοση του δεκαετούς της Ιταλίας να υποχωρεί κάτω από το 7%.

Στη διεύρυνση των κερδών συνέβαλε η άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan. Ειδικότερα, ο δείκτης στις αρχές Νοεμβρίου αυξήθηκε στις 64,2 μονάδες από 60,9 στο τέλος Οκτωβρίου και από 57,5 μονάδες στα μέσα του προηγούμενου μήνα, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Νέα μαύρη «τρύπα» 1 δισ. ευρώ


Του Κωνσταντίνου Ρομποτή από τη real.gr


Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011. Κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε με έμφαση ότι «τα δύσκολα μέτρα έχουν ψηφιστεί. Το πολιτικό κόστος έχει αναληφθεί. Ο ελληνικός λαός ξέρει τι έχει μπροστά του τη χρονιά που έρχεται. Δεν απαιτούνται νέα μέτρα, δεν απαιτούνται νέες περικοπές, νέες θυσίες. Πρέπει όμως να εφαρμόσουμε με συνέπεια, με συστηματικότητα όλα τα ψηφισθέντα και ισχύοντα μέτρα, ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2012 με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα».