Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Πάτρα: Ο κορωνοϊός δεν επηρεάζει την ομορφιά του ηλιοβασιλέματος

Από το  thebest

Η Πάτρα μπορεί εδώ και μια εβδομάδα να ζει στη σκιά του κορωνοϊού και των συνεπειών του, υπάρχουν ωστοσο και ορισμένες καταστάσεις που δεν επηρρεάζονται από τέτοιους παράγοντες.

Όπως οι ομορφιές της φύσης.

Bloomberg: Αν θέλετε να κατανοήσετε τον σημερινό κόσμο διαβάστε Θουκυδίδη

«Για να καταλάβεις τον κόσμο σήμερα, διάβασε… Θουκυδίδη». Στην προτροπή αυτή προχωρά ο αρθρογράφος του Bloomberg  Αντρέας Κλουθ, στην προσπάθειά του να συγκρίνει την Αρχαία Αθήνα με τις σύγχρονες υπερδυνάμεις.
«Το 416 π.Χ. ο στρατός της Αθήνας μετέβη στο μικρό και ουδέτερο νησί της Μήλου. Οι Αθηναίοι ζήτησαν από τους Μήλιους να υποταχθούν σ’ αυτούς και να αποτίνουν τιμές, ειδάλλως θα εξαλείφονταν. Έκπληκτοι, οι Μήλιοι επικαλέστηκαν την ηθική, τη δικαιοσύνη, τον νόμο, ακόμη και τους Θεούς. Οι Αθηναίοι απάντησαν: “Έχετε απλώς να επιλέξετε μεταξύ του να κάνετε ό,τι σας είπαμε ή να καταστραφείτε. Μην σπαταλάτε τον χρόνο μας”. “Αυτό είναι άδικο” επέμειναν οι Μήλιοι» γράφει.

Δημοσίευμα Reuters: Όλοι στον Έβρο θέλουν να γίνουν Σύροι (Βίντεο)

«Στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη όλοι οι πρόσφυγες θέλουν να γίνουν Σύροι» αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από μαρτυρίες μεταναστών που στηρίζουν το δημοσίευμα.

Στα σύνορα στον Έβρο φαίνεται πως προέρχονται άνθρωποι από διάφορες χώρες όπως το Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Ιράν, Ιράκ, Μπαγκλαντές και το Μαρόκο.

Έβρος: Κωμωδία! Οι Τούρκοι σκηνοθετούν ελληνικούς πυροβολισμούς και οι μετανάστες χασκογελούν

Οργιώδης είναι η προπαγάνδα των Τούρκων στα ΜΜΕ που προσπαθούν να πείσουν τόσο το κοινό της Τουρκίας όσο και τη διεθνή κοινότητα πως στον Έβρο η Ελλάδα πυροβολεί και ξυλοκοπεί μετανάστες. Τα βίντεο ωστόσο δείχνουν την κωμική πραγματικότητα…
 Όπως παρουσιάζει ο ΑΝΤ1, τα σκήπτρα κρατάει το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT, που στην αγγλόφωνη πλατφόρμα δημοσιεύει βίντεο στο οποίο δείχνει δήθεν ταλαίπωρους μετανάστες να έχουν επιστρέψει στη χώρα από την Ελλάδα έχοντας ξυλοκοπηθεί και να είναι χωρίς ρούχα.

Έκτακτη είδηση, στα άκρα η σύγκρουση, Ρωσίας-Τουρκίας, η Μαρία Ζαχάροβα, αποκάλεσε εμμέσως πριν λίγο τον Ερντογάν ψυχοπαθή!

Κορυφώνεται με ραγδαίο ρυθμό,η σύγκρουση του Κρεμλίνου με την Τουρκία.

Πριν λίγο η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπεξ,Μαρία Ζαχάροβα,κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν,πως η »Ρωσία θέλει να μετατρέψει την Μαύρη Θάλασσα σε ρωσική λίμνη»κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην την ξαναρωτήσουν για τις δηλώσεις Ερντογάν,γιατί δεν είναι..γιατρός!!!

Εμμέσως πλην σαφώς αποκαλεί τον Ερντογάν ψυχοπαθή,που χρήζει ιατρικής αντιμετώπισης.Αυτό είναι δείγμα,του πόσο οριακά είναι οι όποιες ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Χαστούκι της προέδρου της Κομισιόν στον Ερντογάν: «Πάρε τους μετανάστες απ’ τα σύνορα της Ελλάδας»

Λίγο πριν περάσει το κατώφλι της Κομισιόν, η πρόεδρός της, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πρόγκηξε τον Ερντογάν, λέγοντάς του να πάρει πίσω τους μετανάστες από τα σύνορα της Ελλάδας.
Σε συνέντευξη Τύπου η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η εξεύρεση λύσης στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ Άγκυρας και Ευρωπαϊκής Ένωσης «θα απαιτήσει τη χαλάρωση της πίεσης που ασκείται στα σύνορα».
Η ίδια σημείωσε, επίσης, ότι οι μετανάστες, η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία «χρειάζονται βοήθεια», ενώ τόνισε πως η συζήτηση για τη

«Πυρά» Μ.Λεπέν σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θέλει να εξισλαμίσει την Ευρώπη - Είμαστε όλοι Έλληνες»

Η Μαρί Λεπέν εξαπέλυσε σήμερα επίθεση στον Ρ.Τ.Ερντογάν με δηλώσεις της αναφορικά με την εισβολή που έχει ενορχηστρώσει η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 
Κατά την τελευταία της προεκλογική εκστρατεία, ζήτησε από τη Γαλλία και την Ευρώπη, να βοηθήσουν την Ελλάδα που αντιμετωπίζει μια τεράστια εισροή μεταναστών, προκειμένου να «αναστραφεί πλήρως η τουρκική μεταναστευτική πολιτική», κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Τουρκίας Τάγιπ Ερντογάν για την επιθυμία του, να «εξισλαμίσει την Ευρώπη».