Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΦΟΙ - HDR Photography

Οι Δελφοί σε ένα "φανταστικό" περιβάλλον ΗDR (High Dynamic Range) σχεδιασμένο απο το Ελληνικό Αρχείο.
Οι φωτογραφίες είναι σε υψηλή ανάλυση (1600 χ 1060) και μπορείτε να τις τοποθετήσετε στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Μπορέλ: Ο χρόνος δεν είναι φίλος μας στις διαπραγματεύσεις

Οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας και οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος  "πρέπει να καταλήξουν σε ένα ικανοποιητικό συμπέρασμα και δεν μπορούν να συνεχίσουν ατέλειωτα", καθώς "ο χρόνος δεν είναι φίλος μας σε αυτήν την περίπτωση", προειδοποιεί  ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, σε βιβλίο που εξέδωσε για την διπλωματική κατάσταση στην ΕΕ και τα πεπραγμένα του 2020. To βιβλίο έχει τον τίτλο "Η εξωτερική πολιτική της ΕΕ τις μέρες του COVID19".

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρεται με μεγάλη λεπτομέρεια στις σελίδες 123 ως 128 της έκδοσης στα όσα συνέβησαν με την Τουρκία το 2020 και περιγράφει αναλυτικά το πλαίσιο των αποφάσεων ως τη σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Ο Μπάιντεν ανάβει ‘φωτιές’ στην Τουρκία: Θα αναγνωρίσουμε τη Γενοκτονία των Αρμενίων!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προτίθεται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο, προκαλώντας μία ακόμη εστία έντασης στις σχέσεις της κυβέρνησής του με την Τουρκία. Απαντώντας σε ερώτηση της «Καθημερινής» σχετικά με την επιστολή 37 Γερουσιαστών που ζητούν από τον πρόεδρο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι «αυτή η διακυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν. Ένα κρίσιμο μέρος αυτού είναι η αναγνώριση της ιστορίας».

Δημοσίευμα-"βόμβα": "Η Τουρκία σχεδίαζε να εισβάλει σε 131 νησιά και νησίδες του Αιγαίου"

Ενα δημοσίευμα-κόλαφος, που βγάζει στο φως τα ύπουλα σχέδια των Τούρκων, φιλοξενει η Nordic Monitor. Το άρθρο, υπογράφει ο Abdullah Bozkurt.

Όπως αναφέρει το άρθρο, ο τουρκικός στρατός κατέγραψε σε λίστα 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς στο Αιγαίο Πέλαγος, 

το καθεστώς των οποίων αμφισβητείται από την Τουρκία και ετοίμασε σχέδια εισβολής κατά τη διάρκεια σύγκρουσης, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο.

Κύπρος: Στους ναούς των ελεύθερων περιοχών η σημαία των αγωνιστών του 1821

Στους ναούς της Κύπρου κυματίζει η σημαία των Κυπρίων αγωνιστών του 1821, μετά από απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «Με πρωτοβουλία τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β, με την ευκαιρία τής επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη τού αγώνα τού Ελληνικού έθνους προς αποτίναξη τού οθωμανικού ζυγού, έχει αναπαραχθεί η Σημαία τού Σώματος Κυπρίων Εθελοντών στην Επανάσταση του 1821.