Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ακάθιστος Ύμνος

Με βάση το Πάσχα.
Εορτάζει 16 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα.
 
Βιογραφία
Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770 – 1843)

Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Ήταν γιος του κλεφτοκαπετάνιου Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (1747-1780) από το Λιμποβίσι Αρκαδίας και της Γεωργίτσας Κωτσάκη, κόρης προεστού από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Η οικογένεια των Κολοκοτρωναίων από το 16ο αιώνα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας, βρίσκεται σε αδιάκοπο πόλεμο με τους Τούρκους. Μονάχα από το 1762 έως το 1806, 70 Κολοκοτρωναίοι εξοντώθηκαν από τους κατακτητές.

Οι ναύτες αποχαιρέτησαν τον ήρωα τους! Το συγκινητικό αντίο στον πλοίαρχο Κροζίερ (Βίντεο)

Σαν ήρωα αποχαιρέτισαν οι ναύτες του αεροπλανοφόρου Θίοντορ Ρούζβελτ τον πλοίαρχο τους που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του αφού ζήτησε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα του Covid-19 πάνω στο πλοίο του, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Στο βίντεο, που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, ο Μπρετ Κροζίερ κατεβαίνει τη ράμπα αποβίβασης του Θίοντορ Ρούζβελτ ενώ το πλήρωμα φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Το χρονικό της οχύρωσης των ελληνικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων (Βίντεο - Φωτο)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την 28 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που  παρατηρήθηκαν αυξημένες μεταναστευτικές – προσφυγικές συγκεντρώσεις τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, και στο πλαίσιο
της συμμετοχής τους στο Σχέδιο για την αντιμετώπιση τους με κύρια αποστολή την αυξημένη επιτήρηση, αντιδρώντας άμεσα και έγκαιρα ανέλαβαν δράσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικές.
Άμεσα κινητοποιήθηκε, μετακινήθηκε και διατέθηκε επιπλέον προσωπικό του Στρατού Ξηράς και

Αστειότητες ΗΠΑ: Τουρκία το θύμα συριακής-ρωσικής επιθετικότητας στο Ιντλίμπ… με ολίγη από S-400!

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν ένα “πακέτο βοήθειας” στην Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, εάν η Άγκυρα εγκαταλείψει το ρωσικής προέλευσης σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας τύπου S-400, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσινσον!

Απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η εμμονή της Τουρκίας στο ρωσικό σύστημα εμποδίζει την όποια πιθανή υποστήριξη θα μπορούσαν

Έτσι κατασκευάστηκε ο κορωνοϊός στην Κίνα: Οι Ιταλοί το γνώριζαν από το 2015 - Πώς «ξέφυγε»; (Βίντεο)

Aπό το 2015 ήταν γνωστό ότι η Κίνα «έπαιζε» με τον ιό SARS (στην οξεία πνευμονία που μεταδίδεται από τα ποντίκια) στον οποίο Κινέζοι επιστήμονες «μπόλιασαν» πρωτεϊνη νυχτερίδας καταλήγοντας σε έναν εντελώς νέον ιό ο οποίος μπορεί και μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Υποτίθεται πως το «αποτέλεσμα» αυτού του «μπολιάσματος» θα παρέμενε εντός εργαστηρίου. 

Βιβλίο του 2008 «προέβλεψε» μια σοβαρή ασθένεια «σαν πνευμονία» περίπου το 2020

Το καλοκαίρι του 2008, ένα ηλικιωμένο μέντιουμ που ισχυρίστηκε ότι άρχισε να λαμβάνει οιωνούς από την ηλικία των 5 ετών δημοσίευσε ένα βιβλίο που περιείχε μία δυσοίωνη πρόβλεψη.

«Περίπου το 2020, μια σοβαρή ασθένεια σαν πνευμονία θα εξαπλωθεί σε όλη την υδρόγειο, θα επιτεθεί στους πνεύμονες και τους βρογχικούς σωλήνες και θα αντισταθεί σε όλες τις γνωστές θεραπείες», έγραψε.

«Σχεδόν πιο σοκαριστικό κι από την ίδια την ασθένεια θα είναι το γεγονός ότι θα εξαφανιστεί το ίδιο ξαφνικά όσο θα εμφανιστεί, θα επιτεθεί ξανά δέκα χρόνια αργότερα και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί τελείως», συνέχιζε η προφητεία.