Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Σημαντικά ελληνικά μνημεία που δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένα - Αρχαιοελληνικοί θησαυροί στη σκιά των δημοφιλών και πολυδιαφημισμένων της χώρας

Τα ίχνη του ανθρώπινου πολιτισμού συναντώνται σε κάθε γωνιά της χώρας μας, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας τεράστιος αρχαιολογικός χώρος.
Χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις απαρχές του δυτικού πολιτισμού και να επισκεφτούν τους δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της, οι οποίοι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα της ένδοξης και πλούσιας ιστορίας της.

Κραυγή αγωνίας από τους Χριστιανούς και τους Κούρδους της Β.Συρίας: «Χιλιάδες Τούρκοι ετοιμάζονται για εισβολή -Βοηθήστε μας, θα μας σφάξουν»

Πάνε για σφαγή οι Τούρκοι στη Β.Συρία και χιλιάδες Χριστιανοί και Κούρδοι κρούουν τον κώδωνα με μια επιστολή κόλαφο στη Δύση.

Τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα μεταδίδουν την πληροφορία ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μια πολύ μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα της με την Συρία. Αριθμητικά η νέα επιχείρηση ξεπερνά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, «Η Τουρκία μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία και προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας», προσθέτοντας ότι, «η μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και η συγκέντρωσή τους κοντά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Κάιρο «διαλύει» οικονομικά την Τουρκία: Απαγόρευση εισόδου τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο! – «Εχθρός μας ο Ερντογάν»

Σε μια κίνηση που αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο στην ήδη φθίνουσα τουρκική οικονομία, προχωράει το Κάιρο, απαγορεύοντας την είσοδο τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο. Ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται ως «εχθρός της Αιγύπτου, του λαού της και της ηγεσίας της» και η αιγυπτιακή ηγεσία στρέφεται ανοικτά κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Αγωγή με την οποία ζητά την ακύρωση εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, έτσι ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές εισαγωγές προϊόντων στη Χώρα του Νείλου, κατέθεσε σήμερα σε διοικητικό δικαστήριο του Καΐρου ένας Αιγύπτιος δικηγόρος, ο Τάρεκ Μαχμούντ.

45 χρόνια από την εισβολή - Η Κύπρος τιμά τους ήρωες της (Εικόνες)

Η Κύπρος θυμάται και τιμά όλους όσοι υπερασπίστηκαν την πατρίδα εναντίον του Τούρκου εισβολέα το 1974.

Οι σειρήνες ήχησαν και σήμερα, στις 05.30 το πρωί, 45η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Όπως γίνεται τα τελευταία 45 χρόνια τέτοια ώρα, που ο τουρκικός στρατός αποβιβάστηκε στις ακτές της Κερύνειας, πέντε ημέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα.
Χιλιάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας. Η χώρα παραμένει διαιρεμένη. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες για επανένωσή της σε μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία δεν έχουν καταλήξει ακόμα, λόγω των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων.

Με νέο «Αττίλα» απειλεί την Κύπρο ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εισβολή ξανά όπως πριν 45 χρόνια αν χρειαστεί»

Σε μήνυμα του για την 45η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί με νέο "Αττίλα" λέγοντας πως η Τουρκία θα επαναλάβει τα ίδια βήματα με το 1974 αν "απειληθεί η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων".
«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι μάταιη η προσπάθειά τους», είπε ο Τ. Ερντογάν.