Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ (ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-ΒΙΝΤΕΟ)

"Τα μυστικά του Λαβύρινθου" είναι ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που αφορά την ανασκαφή και ιστορία του ανακτόρου της Κνωσού και των άλλων μινωικών παλατιών, που βρέθηκαν στο νησί.Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο ψηφιακό κανάλι της ERT Digital, Πρίσμα+.

Το ντοκιμαντέρ διηγείται τη συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης της Κνωσού από τον Σερ Άρθουρ Έβανς στις αρχές του 20ου αιώνα, μιας ιστορίας τόσο μυστηριώδους όσο και ο ίδιος ο Μινωικός Πολιτισμός. Ακολουθώντας τον Καναδό αρχαιολόγο, Αλεξάντερ ΜακΓκίλιβρεϊ, ταξιδεύουμε από την Κρήτη στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο για να αποκαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το πιο διάσημα μινωικά έργα τέχνης και από την εικόνα που έχουμε για τον μινωικό κόσμο.

Η Θεωρία Αποφάσεων δεν είναι η Θεωρία Παιγνίων

Του Ν. Λυγερού

Η Θεωρία Αποφάσεων δεν είναι η Θεωρία Παιγνίων. Η πρώτη είναι μια ειδική περίπτωση της δεύτερης, όταν υπάρχει ένας μοναδικός παίκτης. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να βρίσκουμε άτομα που συνεχώς λένε ότι ανήκουν σε μια ομάδα και ότι τα λόγια τους διέπονται από τη Θεωρία Παιγνίων, ενώ στην πράξη συμπεριφέρονται σαν να υπήρχε μόνο και μόνο η Θεωρία Αποφάσεων. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν είναι καν ανάγκη να δηλώσεις ότι θα αλλάξεις τα πάντα μόνος σου, ενώ ξέρεις ότι η συμβολή των άλλων παικτών που λειτουργούν και αυτοί ορθολογικά, θα έχει σημασία στο αποτέλεσμα.

Η απόκρυφη ιστορία της ανθρώπινης φυλής (Ντοκιμαντέρ-Βίντεο)



Το ταξίδι που ξεκινάμε καλύπτει την Ατλαντίδα, ανθρωποειδής σαύρες, τους Ανουννάκι, αρχαίους συμβολισμούς, αρχαίες επιστήμες, μια αρχαία παγκόσμια γλώσσα και ακόμη πιο πολλά. Περιέχει εντυπωσιακό υλικό.

Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ , βασιζόμενο σε πανάρχαια ευρήματα, που μπορεί να προκαλέσει αναθεώρηση των ιστορικών περιόδων -και όχι μόνο- που έχουν καθιερωθεί στην επιστήμη της Ιστορίας.

Forbes: "Αυτά που θέλουν οι δανειστές από την Ελλάδα τα εφάρμοσε μόνο ο Ν.Τσαουσέσκου και τον πυροβόλησαν"

"ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ"

Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν αυτά που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα είναι να μην έχει εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς τύπου Νικολάι Τσαουσέσκου αφού ήταν ο μόνος που είχε πετύχει παρόμοιες "επιτυχίες" με αποτέλεσμα ο ρουμανικός λαός από "ευγνωμοσύνη" να τον πυροβολήσει!

Ο αρθρογράφος του Forbes, Tim Worstall, σε μια σπάνια ειλικρίνεια, από αυτήν που δεν χαρακτηρίζει το στρατευμένο Δυτικό Τύπο, αποκαλύπτει τι πραγματικά ζητάνε οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση ως οφείλει δεν τους το δίνει,διότι πρώτο της μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και μετά οτιδήποτε άλλο.

Όπως αναφέρει, "η πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας στην οποία προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, επί της ουσίας δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, καθώς εδώ και καιρό αρκετοί αναλυτές έχουν επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν για την Ελλάδα, αν αθετήσει τις υποχρεώσεις της.

Δείτε το μεγαλύτερο όπλο στην ιστορία που έφτιαξε ο Χίτλερ και τι απέγινε

Ο Χίτλερ καταστρώνοντας τα σχέδια του για την κατάληψη της Γαλλίας, παρήγγειλε ένα όπλο που θα τον βοηθούσε να παρακάμψει τα γαλλικά οχυρά της γραμμής Μαζινό, το μόνο εμπόδιό του προς την Δυτική Ευρώπη.

Τελικά το 1941, έναν χρόνο μετά την πτώση της γαλλικής αμυντικής γραμμής και τον περίπατο των Γερμανών προς το Παρίσι, η γερμανική πολεμική βιομηχανία κατασκεύασε ένα άκρως μυστικό πολεμικό όπλο.

Ήταν ένα τετραώροφο κανόνι, μήκους 47 μέτρων και βάρους 1.350 τόνων που έριχνε βλήμματα μαμούθ 10.000 λιβρών από την τεράστια κάννη του και είχε εμβέλεια 96 χλμ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ:Γεννήθηκε με την καρδιά της έξω από το σώμα της και παλεύει για την επιβίωση

Η μικρή Virsaviya “Bathsheba” Borun, γεννήθηκε στη Ρωσία. Σήμερα είναι 5 ετών και χρειάζεται να υποβληθεί σε μια εξαιρετικά λεπτή και επικίνδυνη επέμβαση. Πάσχει από μια σπανιότατη γενετική πάθηση που ονομάζεται Pantalogy of Cantrell (πενταλογία του Cantrell), ή αλλιώς θωρακό- κοιλιακό σύνδρομο. Στο σύνδρομο αυτό τα παιδιά γεννιούνται με ελαττώματα στο διάφραγμα στο κάτω στέρνο, στην καρδιά, στα κοιλιακά τοιχώματα και στο περικάρδιο. Όλα αυτά τα εσωτερικά όργανα δεν βρίσκονται εντός, αλλά έξω από το κορμί.

Φερχόιγκεν: Ντρέπομαι για όσα κάνουμε στην Ελλάδα

"Ως Γερμανός ντρέπομαι για όσα κάνουμε εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα", δήλωσε ο πρώην ευρωπαίος Επίτροπός, Γερμανός, Γκίντερ Φερχόιγκεν, σχετικά με την μη καταβολή εκ μέρους της χώρας του των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μιλώντας στην εκπομπή "Das Duell" του γερμανικού n-tv δήλωσε: "Κοροϊδέψαμε τη χώρα και στην πραγματικότητα αποποιηθήκαμε της ευθύνης μας, ενώ ποντάρουμε πως το ζήτημα θα λύσει η Βιολογία", εννοώντας τον θάνατο των ανθρώπων που εγείρουν τις αξιώσεις.

7 πρώην αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μιλάνε για τα UFO (ΒΙΝΤΕΟ)

7 πρώην αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που έγιναν μάρτυρες εμφάνισης ιπτάμενων δίσκων πάνω από στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ τις δεκαετίες 60, 70 και 80,μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Δείτε το βίντεο:

Αρχ. Ολυμπία: Τους όρμησαν αδέσποτα στον Αρχαιολογικό χώρο

Του Γιάννη Σπυρούνη
Από το ilialive

Μια δυσάρεστη εμπειρία βίωσαν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες την Δευτέρα του Πάσχα στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν στους ανυποψίαστους επισκέπτες που τρόμαξαν και προσπάθησαν να προφυλαχτούν ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το χώρο.

Η Δευτέρα του Πάσχα ήταν η πρώτη ημέρα όπου ο χώρος ήταν ανοιχτός μετά τις αργίες των ημερών και λόγω της ημέρας βρέθηκαν πέρα από τους τουρίστες που είχαν φτάσει στην Ολυμπία με οργανωμένα γκρουπ και αρκετοί Έλληνες αλλά και πολίτες της Ηλείας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ Αμερικανού καθηγητή ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ τους προκλητικούς Σκοπιανούς


Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Berkley Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας!

Με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!

Τόσο κοστίζει το ποδοσφαιρικό Grexit...

Στην... απομόνωση κινδυνεύει να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να "αγγίξει" το αυτοδιοίκητο, το οποίο αποτελεί "ευαγγέλιο" για FIFA και UEFA. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συμπεριέλαβε στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο άρθρο με το οποίο ουσιαστικά παραβιάζεται το... άβατο του ποδοσφαίρου κάτι όμως που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από τις δύο Ομοσπονδίες.

Οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι ανυπολόγιστες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αποκλεισμός όλων των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων από κάθε διοργάνωση της FIFA και της UEFA θα επιφέρει τεράστιο οικονομικό κόστος αλλά και απαξίωση του αθλήματος στη χώρα μας.

"Κόλαση φωτιάς" στην Υεμένη: Οι σφοδρότεροι μέχρι τώρα βομβαρδισμοί του Ριάντ - ΡΕΟΥΝ "ΠΟΤΑΜΟΙ" ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΙΙΤΩΝ-ΣΟΥΝΙΤΩΝ

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στη νότια Υεμένη στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν μαχητικά της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και σε μάχες ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου της χώρας.
 
Όσο όμως δεν προχωρούν σε χερσαία επίθεση, οι σιίτες Χούτι συνεχίζουν να προελαύνουν.Μια χερσαία όμως επέμβαση θα προκαλούσε αντίστοιχη ενέργεια από το Ιράνμτου οποίου τη δύναμη την φοβάται το βασίλειο των Σαούντ.

Αυστραλία: Προετοίμαζαν επίθεση στην εκδήλωση για τη μάχη της Καλλίπολης - Στις εκδηλώσεις στη Μελβούρνη

Πέντε έφηβοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση 
Η αστυνομία της Αυστραλίας συνέλαβε σήμερα πέντε νεαρούς άνδρες στη Μελβούρνη με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν «τρομοκρατικές» επιθέσεις, κυρίως κατά τη διάρκεια μιας τελετής για τα 100 χρόνια από τη μάχη της Καλλίπολης.

Οι πέντε έφηβοι συνελήφθησαν στη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Μελβούρνη, η οποία διεξήχθη σήμερα νωρίς το πρωί από την αστυνομία της πολιτείας Βικτόρια και την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Οι έρευνες συνεχίζονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, επεσήμαναν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο υπηρεσίες.

Financial Times: Αν ο Τσίπρας αποτύχει, έρχεται η Χρυσή Αυγή..

Αρθρο-καταπέλτης για την «αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, που όταν δεν παραδίδει διαλέξεις στους Ευρωπαίους, αυτοπαρουσιάζεται ως σωτήρας του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών»
Αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει, τότε στην Ελλάδα θα κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή, αναφέρουν σε άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα τους, οι Financial Times.

Όταν δεν παραδίδουν διαλέξεις στις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το πόσο λάθος έχουν χειριστεί την κρίση με το ευρώ, τότε οι αριστεροί της κυβέρνησης, αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών, σημειώνει ο αρθρογράφος σε ένα κείμενο - καταπέλτη κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ρατσιστική κι αηδιαστική η επίθεση κατά του ελληνικού λαού», λέει η ακτιβίστρια των Femen - Φώναξε «End ECB Dick-tatorship» (Βίντεο)

«Ηθελα να τρίψω στη μούρη του Ντράγκι την αλήθεια», λέει στο protothema.gr η Γερμανίδα ακτιβίστρια
Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα πλάνα τα οποία έδειχναν ακτιβίστρια των Femen να επιτίθεται στον Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Η 21χρονη Γιόζεφιν Βιτ Μάρκμαν, που είναι Γερμανίδα και σπουδάζει φιλοσοφία, μίλησε στο protothema.gr για αυτή της την τολμηρή κίνηση και αποκάλυψε τους λόγους που το έκανε, αλλά και πώς κατάφερε να περάσει από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και να βρεθεί μέσα στην αίθουσα χωρίς να την καταλάβουν οι φρουροί.

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ

Κρούγκμαν: Η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα πρέπει να τερματιστεί
Μετά τη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πολ Κρούγμαν, ο Πολ Κρούγμαν, λίγο πριν την προγραμματισμένη για σήμερα (στις 12:30) συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τις «κόκκινες» γραμμές που αφορούν τον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας, όπως νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα έκανε πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας με πολύ μεγάλες θυσίες.

«ΑΓΩΓΟΣ» ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ

«Αγωγός» ρευστότητας από Μόσχα
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά», Αθήνα και Μόσχα είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην προέκταση του αγωγού Ρωσίας-Τουρκίας , βάσει της οποίας η Ρωσία θα δώσει προκαταβολή στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξης των 3 έως και 5 δισ. ευρώ ως έναντι μελλοντικών κερδών από τα τέλη διέλευσης.
Τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουν την Αθήνα να  «σπρώξει» το χρόνο ως το τέλος της παράτασης της δανειακής σύμβασης και να διαχειριστεί τις όποιες πιέσεις των πιστωτών.