Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Γρηγόρης Αυξεντίου (1928-1957) – Ο σταυραετός του Μαχαιρά(Βίντεο)

       Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πως πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.
           «Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας,                                                                       αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

                                                                                                  Γρηγόρης Αυξεντίου.

Πρώτες ενδείξεις για υπόγειες αρχαίες λίμνες στον Άρη - Γεωτρήσεις από τον «τυφλοπόντικα» της NASA

Το γεωλογικό ρομποτικό εργαστήριο InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) άρχισε να εξερευνά το υπέδαφος του 'Αρη.
Το γερμανικής κατασκευής αυτόματο όργανο HP3 (γνωστό και ως «Mole», δηλαδή «τυφλοπόντικας») του InSight άνοιξε κιόλας μια τρύπα σε βάθος έως 50 εκατοστών, μετά από 4.000 «σφυριές» σε διάστημα τεσσάρων ωρών.
«Καθώς άνοιγε δρόμο προς το βάθος, το Mole φαίνεται πως χτύπησε κάποια πέτρα, πήρε μια κλίση περίπου 15 μοιρών και την έσπρωξε πέρα ή την προσπέρασε. Στη συνέχεια έκανε το ίδιο με άλλη μια πέτρα σε μεγαλύτερο βάθος», δήλωσε ο υπεύθυνος για το τρυπάνι Τίλμαν Σπον του Γερμανικού Αεροδιαστημικού κέντρου (DLR), που συνεργάζεται με τη NASA γι' αυτή την αποστολή.

Αντιπρόεδρος Exxon Mobil: Η ΝΑ Ευρώπη βασική πηγή ενέργειας

Tην προοπτική ανάδυσης της νοτιοανατολικής Ευρώπης ως μιας νέας βασικής πηγής προμήθειας φυσικού αερίου για την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στη «Γηραιά Ήπειρο», μετά την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων σε Κύπρο, Ρουμανία και Αίγυπτο, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ερευνών στην Ελλάδα, επισήμανε σήμερα, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Αντιπρόεδρος της ExxonMobil για τις περιοχές της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κασπίας, Τρίσταν Άσπρεϊ.

Επανέλαβε την ικανοποίησή του για τη νέα σημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος (σ.σ. 5-8 τρισεκατομμυρίων κυβικών πόδων) στο «Οικόπεδο 10» της κυπριακής ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι ανυπομονεί να συνεχιστεί η έρευνα, ενώ σε ό,τι αφορά

Τραγωδία στο ΚΑΤ: Νεκρός από πυρκαγιά μέσα στο νοσοκομείο - ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ενας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο ΚΑΤ, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στους χώρους του νοσοκομείου.
Η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, στο τμήμα λοιμώξεων, στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στις 3 το μεσημέρι έβγαλε ανακοίνωση για το γεγονός η διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ, που αναφέρει ότι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν 53 ετών και δεν μπορούσε να περπατήσει. Για το περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ από το νοσοκομείο.

Σε απόγνωση ο Ερντογάν: Ξεκινά νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο – Δεν έχει βρει ούτε ένα κουβά πετρέλαιο

Νέες γεωτρήσεις για να διερευνηθούν κοιτάσματα στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
«Θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης (σ.σ. των σκαφών)» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η εν λόγω δήλωση έρχεται μετά από την ανακοίνωση για κοίτασμα - μαμούθ στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως η χώρα του συνεχίζει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.

Η Κύπρος δείχνει την πορεία στα ενεργειακά

Του Ν. Λυγερού
 
Δεν είναι μόνο η επιτυχία της ExxonMobil που έχει σημασία για την ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και οι αποφάσεις της Κύπρου, που υποστηρίζει έμπρακτα τη στρατηγική της αξιοποίησής της. Η Κύπρος δείχνει την πορεία και στην Ελλάδα στα ενεργειακά. Άλλωστε οι εταιρείες ExxonMobil και Total πήγαν πρώτα στην Κύπρο και μετά στην Ελλάδα. Έτσι βλέπουμε αντικειμενικά τι γίνεται όταν μια χώρα επενδύει πραγματικά στους πόρους και δεν εξετάζει τα πάντα με ιδεολογικό και καθυστερημένο τρόπο. Η μεγάλη διαφορά με αυτό το νέο κοίτασμα είναι ότι η Κύπρος μπορεί πια επίσημα να κατασκευάσει τερματικό σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου, πράγμα το οποίο θα αλλάξει εκθετικά τη γεωπολιτική της ισχύ.

Η κυβέρνηση εκβιάζει την αστυνομία - Κυβερνητική καθυστέρηση και για τα ενεργειακά




Η κυβέρνηση εκβιάζει την αστυνομία

Του Ν. Λυγερού

Φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εκβιάζει την αστυνομία για να συνεχίσει τις κινήσεις της ανενόχλητη, διότι φοβάται την αντίσταση του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση εκβιάζει τους αστυνομικούς με τις υπηρεσιακές διαταγές που δίνει και αυτοί φοβούνται να μη χάσουν τη δουλειά τους. Αλλά πρέπει να καταλάβουν και οι αστυνομικοί ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να τους εκμεταλλεύεται, διότι είναι αδίστακτη και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να αφοπλίσει την αγωνιστικότητα του λαού μας.

Είμαστε υπεύθυνοι για την Ελλάδα - Ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά Μακεδονία

Είμαστε υπεύθυνοι για την Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε με αυτήν την κυβέρνηση, είμαστε υπεύθυνοι για την Ελλάδα. Εμείς και μόνο, είμαστε υπεύθυνοι και δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Οι επόμενες εκλογές και σε όλα τα επίπεδα θα είναι σημαδιακές. Με αυτές θα αφήσουμε το στίγμα του Ελληνισμού που δεν γονατίζει. Με το αποτέλεσμά τους θα περάσουμε στο στάδιο της έμπρακτης ακύρωσης του Προσυμφώνου κι όσοι δεν το πιστεύουν ας μην είναι καν υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές, διότι θα υποστούν κόστος και αυτοί σαν την κυβέρνηση.