Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

«Προσφυγιά Ελλήνων»: Μια ταινία ωδή στους πρόσφυγες της Ανατολής και στις αλησμόνητες πατρίδες(Βίντεο - Φωτο)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης 

Σε συνεργασία με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών ο Χρήστος Κεμανετζίδης σκηνοθετεί και «ντύνει» μουσικά την ταινία.

Ένα μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής και στον πόνο των ξεριζωμένων. Μια γεμάτη συγκίνηση «κραυγή» για τις τραγικές ιστορίες που εκτυλίχθηκαν στις δυσχιλιόχρονες αυτές εστίες του ελληνισμού, με θύματα αθώους οικογενειάρχες, γυναίκες και μικρά παιδιά. Μια κατάθεση ψυχής κι ένα εκκωφαντικό μήνυμα ότι δεν θα λησμονηθούν ποτέ τα όμορφα τοπία, τα μεγαλειώδη μνημεία, ο πολιτισμός, η ζωή και οι στιγμές που αναγκάστηκαν με τη βία να αφήσουν εκεί οι πρόσφυγες.

ΚΚΕ: Ἤθελε νά καταλάβει τήν B. Ἑλλάδα μέ «δανεικά» ὅπλα ἀπό τούς ναζί

Από το estianews

Νέα στοιχεῖα γιά τόν Ἐμφύλιο – Στό φῶς ἀπόρρητα ἔγγραφα τῆς ΕΣΣΔ ἀπό τόν καθηγητή Ἱστορίας τοῦ «Τζών Χόπκινς» Σεργκέι Ραντσένκο

ΟΣΟΙ γνωρίζουν ἱστορία, δέν ἐκπλήττονται. Τό ΚΚΕ εἶχε στρέψει τά ὅπλα κατά τῆς πατρίδος καί, στό τέλος, ἐπεδίωκε ἁπλῶς νά τήν ἀκρωτηριάσει. Τό σημαντικό εἶναι ὅτι οἱ ἐνέργειες ἐκεῖνες τῶν καθ’ ἕξιν πλαστογράφων τῆς νεωτέρας ἱστορίας, ἐπιβεβαιώνονται ἀπό τά ἀποχαρακτηρισθέντα ἀπόρρητα ἀρχεῖα τῆς Σοβιετικῆς Ἑνώσεως. Τῆς χώρας, πού προμήθευε τούς κομμουνιστές τῆς Ἑλλάδος μέ ὅπλα. Καί μάλιστα ὅπλα-λάφυρα πού εἶχαν

Πέτρος Ι. Παραράς: Ελευθεροτυπία και Συμφωνία των Πρεσπών

Θεωρώ αυτονόητο ότι όλα τα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) ή ηλεκτρονικά μέσα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν για ένα κράτος άλλο όνομα από αυτό που έχει διεθνώς καθιερωθεί, ιδίως δε όταν αυτό ευνοεί ένα κράτος και βλάπτει άλλο.

Πέτρος Ι. Παραράς*

Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μόνον από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών (17.6.2018) και την κύρωσή της από την ελληνική Βουλή (25.1.2019) λύθηκε, προεχόντως, το ονοματολογικό, με την χρήση του όρου «Βόρεια Μακεδονία», με αυτό δε το όνομα η χώρα των Σκοπίων εντάχθηκε στον ΟΗΕ και έγινε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ τον Μάρτιο του 2020. Ρητά δε προβλέφθηκε ότι ο όρος αυτός θα ισχύει erga omnes και για εσωτερική χρήση.

Η αλήθεια για την κατάρρευση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την «Ελπίδα»

Ανδριανός Γ. Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος - Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος., ε.α

Η κατάρρευση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη από τον τρόπο λειτουργίας του Συντονιστικού Κέντρου της.

Πριν από δύο έτη η Κυβέρνηση ψήφισε τονΝ. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, εγγυώμενη την ικανότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε παντός είδους καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από φυσικές και λοιπές καταστροφές.

Μάλιστα, για να προβεί στο εγχείρημα αυτό έγινε επίκληση της διαπιστούμενης αυξητικής τάσης του πλήθους, της έντασης και της έκτασης των φυσικών καταστροφών, των οποίων τις τραγικές (φονικές και καταστροφικές) συνέπειες έχει βιώσει πρόσφατα με το Μάτι αλλά και έως σήμερα με τον «Ιανό», τη «Μήδεια» και τώρα την «Ελπίδα».

Έτσι, θέσπισε με τον ως άνω νόμο ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό, σύμφωνα με την

Κορβέτες, α/φ F-16, τα οχήματα και το Πυροβολικό: Πολιτική αστάθεια που πλήττει άμεσα την άμυνα…

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει ασφαλώς αντίκτυπο και στα θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κυρίως αυτά που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς αναμενόταν η εισαγωγή στις αρμόδιες Επιτροπές των ανοικτών θεμάτων για συζήτηση και έγκριση. Πλέον όμως, η εθνική συναίνεση για τα μεγάλα αυτά ζητήματα είναι εξαιρετικά προβληματική, καθώς η χώρα ομφαλοσκοπεί ξανά, βυθισμένη στο χάος που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Ελπίς”. Το όνομα της οποία μόνο ως σαρκαστικό αστείο μπορεί να θεωρηθεί σήμερα στο επίπεδο της εσωτερικής πολιτικής…

Γράφει ο ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Κάποια στιγμή αναμένεται να έρθει και η σειρά του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), το οποίο

Να λογικευτούμε, λέει, όχι ν’ αγοράζουμε και πυραύλους!

Άριστος Μιχαηλίδης   

Διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις την είδηση να σιγουρευτείς. Καλά διαβάζεις; Ο Ερσίν Τατάρ καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά «να λογικευτεί» διότι παρακολουθεί, λέει, «με μεγάλη ενόχληση και ανησυχία» τις πληροφορίες  για ενίσχυση του πυραυλικού συστήματος της Εθνικής Φρουράς. Μπορείς να πεις, τι σημασία έχει τι λέει ο Τατάρ, είναι τόσο σχιζοφρενικά τα λόγια του, που δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Ναι, αλλά αυτός ο τύπος είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, και το κόμμα του μόλις στην ψηφοφορία της Κυριακής βγήκε πρώτο κόμμα. Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι προς αυτόν που απευθύνονται. Όταν τα ελληνοκυπριακά κόμματα καλούν τον Αναστασιάδη να πάει στο τραπέζι των συνομιλιών (πώς θα πάει ουδείς γνωρίζει) είναι με αυτόν που θα τις κάνει τις συνομιλίες. Όταν συνομιλούν αναζητώντας «κοινό έδαφος» οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών είναι με αυτόν που συνομιλούν.

Ηχηρό χαστούκι Ερντογάν στις ΗΠΑ: Αγοράζουμε δεύτερη παρτίδα ρωσικών S-400

«Χθες το βράδυ [26/1], ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποσχέθηκε να ολοκληρώσει την αγορά της δεύτερης παρτίδας πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, προτείνοντας ότι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θα αντιμετώπιζαν τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα», έγραψε ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε βίντεο απόσπασμα από τις δηλώσεις Ερντογάν, που μοιράστηκε ο Μποζκούρτ στο Twitter, ο πρόεδρος της Τουρκίας λέει ότι, η αγορά της δεύτερης παρτίδας ρωσικών S-400 έχει δρομολογηθεί και «κανένας, εκτός από εμάς, δεν θα αποφασίσει τι θα πάρουμε και από ποιον».

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Στο στόχαστρο και το 2022 η Ελλάδα για νησιά, διεθνές δίκαιο

Στην κορυφή της ατζέντας της Τουρκίας παραμένει η αντιπαράθεση με την Ελλάδα, καθώς στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα των «προκλήσεων» που έχει να αντιμετωπίσει το 2022 η Τουρκία.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ αξιολογείται ως απειλή για την Τουρκία το γεγονός ότι η Ελλάδα «διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και εξοπλίζει τα νησιά», ενώ με στρεβλό τρόπο εμφανίζεται η Ελλάδα να είναι που απορρίπτει τις... εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο!

Το τουρκικό ΣΕΑ πάντως επαναλαμβάνει και πάλι το γνωστό μοτίβο των προειδοποιήσεων ότι «προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο».

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Υπερδομές: ‘Εθνικό Σύστημα Υποδοχής’ (!!) και ΟΧΙ Αποτροπής»

Η πραγματικότητα μέσα από στοιχεία και γεγονότα, «συμπιεσμένη» σε επτά σημεία

1. Τουρκία : Αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως όπλο εκβιασμού παντού (Αιγαίο , Έβρος, Πολωνία, Λετονία, κλπ).

2. ΕΕ : Μόνο η Γερμανία αναζητά 400 χιλιάδες μετανάστες τον χρόνο. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τις Υπερδομές στον Έβρο και το Αιγαίο με 300.000.000 ευρώ. Προκρίνεται η ελεγχόμενη μετανάστευση με φιλτράρισμα των ροών στα σύνορα, όπως άλλωστε ζητείται από το προωθούμενο νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης.

Ο Πούτιν και η γάτα του Σρέντινγκερ

Του Andreas Kluth

Να μια εναλλακτική άποψη για την αντιπαράθεση γύρω από την Ουκρανία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της Δύσης. Ίσως ο Πούτιν να δημιούργησε σκόπιμα μια κρίση στην οποία όλα είναι ταυτοχρόνως δυνατά - και την διατηρεί προς το παρόν έτσι.

Αυτή τη στιγμή, μπορεί να εισβάλει ή και να μην εισβάλει (με αψεγάδιαστα αδόνητη έκφραση στο πρόσωπό του, αρνείται ότι σκοπεύει να το πράξει). Μπορεί να κλιμακώσει την αντιπαράθεση ή και να την αποκλιμακώσει. Μπορεί ακόμη να ποζάρει τόσο ως επιθετιστής, όσο και ως θύμα.

Τα σημαντικότερα σημεία της Ομιλίας Λαβρώφ στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας

Μόσχα, 26 Ιανουαρίου 2022

 Η Δύση βρίσκεται πλέον σε «στρατιωτικό παροξυσμό» και θέλει μια πραγματική πρόκληση στην Ουκρανία, αν και το ίδιο το Κίεβο ήδη ζητά ηρεμία. Η Ρωσία είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων - όσοι της επιτέθηκαν έπαιρναν πάντα αυτό που τους άξιζε, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας στην ώρα της κυβέρνησης στην Κρατική Δούμα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα

Η Γερμανία καταστρέφει τη θέση της Ευρώπης στο ουκρανικό;

Τι σημαίνει η άρνηση της Γερμανίας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία;

Η άρνηση της Γερμανίας να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έχει προβληματίσει πολλούς από τους Ευρωπαίους και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους της. Εάν το Βερολίνο δεν υιοθετήσει μια πιο τολμηρή, ξεκάθαρη στάση απέναντι στη Ρωσία, θα υπονομεύσει τις προσπάθειες αποτροπής της Δύσης.
Martin Ehl, επικεφαλής αναλυτής της Hospodarske Noviny

Ναι. Η Γερμανία καταστρέφει τη θέση της Ευρώπης για την Ουκρανία. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη

Η Τουρκία και η Ουγγαρία μπορούν να σταματήσουν, μέσω του ΝΑΤΟ, τη δυτική απάντηση στον Πούτιν… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε κλιμάκωση στην προσπάθεια του να αναγκάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προτιμήσει την ειρήνη από τον πόλεμο.

Αλλά συναντά δυσκολίες ακόμα και από τους πιστούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, οι οποίες ούτε τον πόλεμο επιθυμούν, ούτε άλλη μία κρίση με τη Ρωσία. Αυτό λένε και προειδοποιούν τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι ο πόλεμος θα έχει συνέπειες και για τη χώρα του.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τις σκληρές κυρώσεις που έχουν ετοιμάσει σε συνεργασία με το υπουργείο των Οικονομικών.

Κώστας Γρίβας, Θέση υπέρ της Ρωσίας παίρνει η Κίνα στο Ουκρανικό. Ο ρόλος Ευρώπης και Ελλάδας(Βίντεο)

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν μια σύγκρουση στην Ουκρανία θα επεκταθεί, αν και κανέναν δεν εξυπηρετεί μια μεγαλύτερη σύγκρουση δηλώνει ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας 

Ο καθηγητής τονίζει ότι "Σε μια εύθραυστη ισορροπία ζούσαν στην Ουκρανία έως το "Πορτοκαλί Πραξικόπημα"" αλλά οι ισορροπίες αυτές έχουν πλέον ανατραπεί με την επικράτηση εθνικιστικών κινημάτων και απο τις δύο πλευρές μια και στην Ανατολική Ουκρανία ουσιαστικά κατοικούν Ρώσοι πολίτες 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη(Βίντεο)

                                                 Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, 

Παραπολιτικά FM, 27/01/2022