Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

1822: ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ, 1922: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, 2022: ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Κωνσταντίνος Χολέβας 

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις μεγάλες σφαγές που διέπραξαν οι Οθωμανοί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επαναστάσεως. Και εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία, από τον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής. Ο Ερντογάν, ο Μπαχτεσλί και ο Ακάρ θυμούνται με το δικό τους τρόπο τα γεγονότα του 1922. Και απειλούν.

Ήταν το δεύτερο έτος της Επαναστάσεως. Την άνοιξη του 1822 οι Τούρκοι ρήμαξαν και σκότωσαν στη μυροβόλο Χίο. Την Τρίτη της Διακαινησίμου τιμούμε τα πολυάριθμα θύματα της σφαγής της Χίου. Τα όσα φοβερά συνέβησαν συντάραξαν την Ευρώπη. Ο Ευγένιος Ντελακρουά απεικόνισε  τη σφαγή στον κλασικό πίνακά του. Ο Βίκτωρ Ουγκώ ύμνησε το Ελληνόπουλο της Χίου με ένα θαυμάσιο ποίημα. Δεν λησμονούμε. Θυμόμαστε όχι επειδή είμαστε εκδικητικοί, αλλά για να αποτρέψουμε την επανάληψη παρομοίων γεγονότων.

Ήταν Απρίλιος του 1822, όταν ο Αμπού Λουμπούτ εισέβαλε στη Νάουσα, η οποία αμύνθηκε ηρωικά

Κατάπτυστο – συκοφαντικό άρθρο για τη ΘΥΣΙΑ του εθνικού ήρωα Παύλου Μελά

“Ήρωας δύο αποτυχημένων πολέμων” ο Παύλος Μελάς, αναφωνεί το περιοδικό Hot Dog History της εφημερίδας Documento του δημοσιογράφου Κώστα Βεξεβάνη. Στο εν λόγω “πόνημα”, ο Παύλος Μελάς εμφανίζεται χειρότερος απ’ το… ρεμάλι της Φωκιώνος Νέγρη στην παλαιά ελληνική ταινία και φυσικά ως κάποιος που δεν του αξίζει να ονομάζεται ήρωας. Όμως, το κακό δεξιό κράτος και κατεστημένο τον ονόμασε ήρωα…

Καταρχήν, ο συντάκτης του εν λόγω “πονήματος” αναφέρεται σε δύο πολέμους, τη στιγμή που ο Παύλος Μελάς έλαβε μέρος σε έναν μόνο πόλεμο! Σε αυτόν του 1897 ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού όπου έπραξε το καθήκον του με το παραπάνω και φυσικά ΔΕΝ ευθύνεται για την ήττα.

Από το Εικοσιένα στο Εικοσιδυό μας...

Λάζαρος Μαύρος 

Ε Κ Α Τ Ο χρόνια φέτος από τη Μικρασιατική μας Καταστροφή του 1922. Το «μας» αναγκαίο για τον προσδιορισμό της εθνικής ταυτότητας των όπου γης Ελληνίδων και Ελλήνων, του σύνολου Ελληνισμού, εντός και εκτός κρατικών ορίων προς τους οποίους απευθύνεται η αρθρογραφία μας. Του Ελληνισμού του οποίου αποκόπηκε βίαια και τρομακτικά πριν από 100 χρόνια ο ένας απ’ τους δύο πνεύμονές του, ο μικρασιατικός.

- Πώς και γιατί το 1922 αποτύχαμε να έχουμε την «Μεγάλη Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» που μόλις είχαμε εξασφαλίσει στα χαρτιά με τη Συνθήκη των Σεβρών του 1920;

Ζητούμενο η ενότητα πριν την εθνική στρατηγική(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Το τέλος του ελληνισμού στη Μικρά Ασία! Ζητούμενο η εθνική ενότητα για να χαρακτεί η εθνική στρατηγική

Στα 100 χρόνια από το τέλος του ελληνισμού στα εδάφη της Μικράς Ασίας αναφέρθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος φωτίζει σκοτεινές πτυχές της ιστορίας που σημάδεψε τη χώρα μας.

Από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, στη Μεγάλη Ιδέα! Ο εθνικός διχασμός, η Μικρασιατική Εκστρατεία, το σπάσιμο του μετώπου και το τέλος του ελληνισμού στην Ανατολία με τη συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών.

Τι στρατιωτική συνδρομή στο πεδίο μπορεί να αναμένει η Ελλάδα από την Γαλλία;

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 7 Ιανουαρίου, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την οποία συζήτησαν την υλοποίηση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως και για τρέχοντα θέματα ασφαλείας. Οι δύο αρχηγοί έχουν συναντηθεί ήδη κατά την επίσκεψη του Στρατηγού Φλώρου στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο και από την υπογραφή της συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ των δύο χωρών τον Σεπτέμβριο του 2021, βρίσκονται σε “ανοικτή γραμμή”, εξειδικεύοντας διαρκώς το πλαίσιο συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Belharra: Στη Λοριάν για τις φρεγάτες και στη Μπρεστ για την ευρωπαϊκή άμυνα

Του Κώστα Αλατζά

Κοινή παρουσία με τους Γάλλους ομολόγους τους στα ναυπηγεία της Λοριάν, όπου χτίζονται οι υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra, θα πραγματοποιήσουν οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας που γίνεται στα τέλη της εβδομάδας στην πόλη Μπρεστ στη δυτική Γαλλία.

Οι Γάλλοι και οι Έλληνες υπουργοί, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, θα επιθεωρήσουν τις εργασίες κατασκευής της πρώτης γαλλικής φρεγάτας FDI HN, που αναμένεται να πέσει στο νερό το επόμενο διάστημα. Η πρώτη φρεγάτα Belharra ναυπηγείται για το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, ενώ η δεύτερη που θα ακολουθήσει προορίζεται για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Στρατηγικός σχεδιασμός από το υπουργείο Εξωτερικών

«Το Βήμα» παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το σχέδιο με τους άξονες και τους στόχους πολιτικής της ελληνικής διπλωματίας για την περίοδο 2022-2025 

Μίχος Παναγιώτης 

Η ιδέα κατάρτισης στρατηγικού σχεδίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «θέλω το υπουργείο Εξωτερικών να έχει σχεδιασμό. Να έχει προληπτική δράση και όχι να ακολουθεί τα συμβάντα. Να έχουμε μια μακρόπνοη στρατηγική»

Σε πέντε άξονες, οι οποίοι έχουν σκοπό να κωδικοποιήσουν με σαφήνεια τους στόχους της ελληνικής διπλωματίας, αλλά και τις δράσεις με τις οποίες αυτοί θα επιτευχθούν, στηρίζεται το στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την περίοδο 2022-2025 που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα «Το Βήμα της Κυριακής».

Τορπίλισαν όντως οι ΗΠΑ τον East Med; – Το παρασκήνιο ενός non paper και οι κρυφές διαστάσεις

Λάμπρος Kαλαρρύτης

Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr για ένα non paper που προκάλεσε ερωτηματικά

Τις τελευταίες ημέρες προκλήθηκε διπλωματική αναταραχή λόγω ενός αμερικανικού non paper προς τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ αίρουν τα ενδιαφέρον και τη στήριξή τους προς τον σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου East Med.

Ευλόγως δημιουργήθηκε προβληματισμός και ανησυχία στην Αθήνα καθώς ο East Med είναι ένα

Ο East Med, το State Department και η αλήθεια των αριθμών

Κωνσταντίνος Χαροκόπος

Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει η θέση του State Department, σχετικά με τη ματαίωση του αγωγού East Med. Διότι κατά πρώτον, το project από την αρχή φαινόταν ότι δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο και κατά δεύτερον, υπάρχει η εναλλακτική λύση της υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και της προώθησης του στην τερματική μονάδα υγροποιημένου αερίου της Αλεξανδρούπολης.

Ένας επιπλέον λόγος, είναι και η «μη συμβατότητα του φυσικού αερίου» με την ευρωπαϊκή πολιτική της πράσινης μετάβασης και της απεξάρτησης

“Ναι” σε όλα της Αμερικής για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτός του αγωγού EastMed: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Τώρα πια γνωρίζουμε με τον πιο επίσημο τρόπο. Η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, δεν θεωρεί βιώσιμο τον αγωγό EastMed. Αλλά, ένα ερώτημα είναι ποια είναι η θέση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Για να μην τα ρίχνουμε πάντα στους Αμερικανούς…

Η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, προκαλεί ανησυχία (ΕΔΩ) Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους είναι αποκαλυπτικός…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε -απαντώντας σε ερώτηση της Hellas Journal και του Open– για τα επίμαχα ενεργειακά θέματα της ανατολικής Μεσογείου που επηρεάζουν τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Δημήτρης Σταθακόπουλος, Οι Τούρκοι θέλουν να μοιράσουμε το Αιγαίο 80%-20% και χάρη μας κάνουν(Βίντεο)

Η Τουρκία ζητάει να μοιράσουμε το Αιγαίο 80-20 υπέρ της και χάρη μας κάνει δηλώνει ο Δικηγόρος και Συγγραφέας Δημήτρης Σταθακόπουλος 

Ο καλός αναλυτής μιλάει για την διαδοχή Ερντογάν και εξηγεί γιατί οι κεμαλιστές μπορεί να είναι χειρότεροι για την χώρ μας από τον "γνωστό" πρόεδρο Ερντογάν. Χειρότερη σε μια λογική μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Σταθακόπουλος 

Επίσης ο Κος Σταθακόπουλος αναφέρεται και στην στρατηγική συμμαχιών που αναπτύσσει η χώρα μας τονίζοντας ότι δεν έχουν πειστεί οι "σύμμαχοι"

Λαυρέντζος Αναστάσιος: Aνόητες oι αναφορές περί "αυθόρμητης συγκέντρωσης" Πακιστανών στο Σύνταγμα(Βίντεο)

Ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Αναστάσιος Λαυρέντζος, μίλησε στον Focus Fm 103,6 αναφορικά με το συνωστισμό χιλιάδων Πακιστανών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα (04-01-2022). 

Είπε ότι είδαμε ξεκάθαρα πως έχουν κατακλύσει ειδικά το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλες περιοχές της χώρας αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους παράνομοι. 

Συνέχισε λέγοντας ότι, όταν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό, εμφανίζονται ως ομάδες με πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα την οποία