Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ήπια διόρθωση διέκοψε το σερί στη Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.401,01-108,08 -0,94%  
  Nasdaq2.612,83-9,48 -0,36%  
Η Wall Street σήμερα

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, περιορίζοντας αισθητά στο τέλος τις απώλειες τους εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την τρόικα.

Οι δείκτες βρέθηκαν να σημειώνουν βουτιά άνω του 2% στις αρχικές συναλλαγές στο κλίμα που διαμόρφωσαν οι ανησυχίες για την Ελλάδα και οι φόβοι για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης διάχυσης της κρίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αμερικανικοί δείκτες αντέδρασαν την τελευταία ώρα των συναλλαγών εν μέσω αναφορών ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, με τον Dow Jones να ανακάμπτει από απώλειες 254 μονάδων στα χαμηλά της ημέρας για να ολοκληρώσει τελικά με απώλειες 108 μονάδων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε εξάλλου σήμερα και το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος κατά 4 τρισ.  δολ. σε βάθος δεκαετίας.

Ο Νετανιάχου καλεί Αμπάς σε συνάντηση

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/section/kosmos/o-netaniaxou-kalei-ampas-se-sunantisi

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επιμένει για άμεσες διαπραγματεύσεις.

Η Γαλλία αρνείται πως έχει στείλει μισθοφόρους στη Λιβύη

Σχόλιο ιστολογίου μας :  ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ......ΠΟΥ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΜΟΝΟ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ????
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_1432.html , ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ , ΓΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Μετά την ανακοίνωση ότι έχουν συλληφθεί 17 ξένοι στη Μπάνι Ουαλίντ

Το θηρίο του Καντάφι

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....δεν είχαμε σκοπό να την σηκώσουμε αλλά μόνο και μόνο για την επόμενη ανάρτηση......
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/international/420386

Μια γαλλική εταιρία είχε διαθέσει στη Λιβύη, με την έγκριση του Γάλλου προέδρου, ένα ειδικό όχημα 4x4. Στόχος η μέγιστη ασφάλεια για τον Καντάφι.

Τραπεζική διολίσθηση στις ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Μεγάλες απώλειες γνώρισαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στις συναλλαγές της Δευτέρας με τις τράπεζες να γνωρίζουν τις ισχυρότερες πιέσεις εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία των εξελίξεων αναφορικά με την ελληνική κρίση και τον κίνδυνο να κλιμακωθεί η κρίσης του χρέους στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα ο Bob Traa, ο απεσταλμένος του ΔΝΤ στην Ελλάδα στη θέση του Poul Thomsen προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα, ενώ υπογράμμισε ότι είναι κατά της περαιτέρω αύξησης των φόρων. Επίσης, δήλωσε πως η χώρα πρέπει να επικεντρωθεί στη μείωση δαπανών, να μειώσει το δημόσιο τομέα, ενώ υπογράμμισε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Στο μεταξύ οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel υπέστησαν μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου την Κυριακή. Πρόκειται για την έκτη ήττα της Καγκελαρίου σε επτά αναμετρήσεις στις περιφερειακές εκλογές που έχουν διεξαχθεί φέτος στη Γερμανία. Τριγμούς αναμένεται να φέρει στην καγκελαρία  η καθολική πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα των Φιλελευθέρων που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΔΝΤ: Νέα υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σε νέα επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη προχωρά το ΔΝΤ, λόγω της δραματικής πτώσης της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, που έχει προκαλέσει «πάγωμα» επενδύσεων και πλήγμα στα δημόσια έσοδα.

Γερμανικό κρατίδιο «σύμβουλος» για τη διάσωση του Ελληνικού δημοσίου!

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/5767

 Πρότειναν να μας …συμβουλέψουν προκειμένου να σώσουμε τη δημόσια διοίκηση της χώρας μας!
Το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στη βόρεια Γερμανία πήρε  σήμερα την πρωτοβουλία  να βοηθήσει την Ελλάδα στην αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησής της.

Παρέμβαση από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στην τρόικα για τα εργασιακά

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....καρέτα καρέτα......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Να παρέμβει στην τρόικα για το εργασιακό καθεστώς που διαμορφώνεται στην Ελλάδα αποφάσισε το ανώτατο ειδικό κλιμάκιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Ι.L.Ο), που βρέθηκε από σήμερα στην Ελλάδα.

EFSF: Ιρλανδία, Πορτογαλία πάνε καλά, η Ελλάδα...

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....."ιδιαίτερη περίπτωση".......
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο πρόεδρος του προσωρινού ταμείου στήριξης EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, απένειμε εύσημα στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων προσαρμογής. Αντίθετα για την Ελλάδα εκτίμησε ότι συνιστά "ιδιαίτερη περίπτωση".

Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη – Συνεχίζουν αύριο

Σχόλιο ιστολόγιο μας : ....στο επόμενο επεισόδιο θα δείτε..... 
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=93576&catID=14


Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Ευ.Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.Νέες διαπραγματεύσεις την Τρίτη.

Η συζήτηση δεν κατέληξε σε οριστική συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο κατά τη διάρκεια της μέρας με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα και το απόγευμα με νέα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Παράλληλα σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι δεν έχει προγραμματιστεί κυβερνητική επιτροπή για την Τρίτη.

Αυστρία:Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....κάτι θυμούνται ακόμα αυτοί.....δεν βλέπουν Εζέλ....
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Λανθασμένο το μήνυμα των απειλών προς την Κύπρο, τονίζει ο Σπίντελεγκερ.

Κατέβασαν και ποδοπάτησαν την ελληνική σημαία

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Οργισμένοι οι κάτοικοι στο Νεοχώρι Κυλλήνης. Αλλοδαποί κατέβασαν και ποδοπάτησαν το εθνικό μας σύμβολο (Vid)

Κατέβασαν την ελληνική σημαία by newsview

Δεν χρεοκοπεί φέτος η Ελλάδα λέει η Morgan Stanley

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......ωραία .....θα μας κάνουν μούμιες......
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=311009


    H Eυρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, τουλάχιστον φέτος, αναφέρει σε έκθεση της η Morgan Stanley. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, χρεοκοπία της χώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι πιθανή μόνο σε περίπτωση «απροσδόκητου πολιτικού ατυχήματος».
 Σύμφωνα με την Morgan Stanley, την Ελλάδα τη συμφέρει να πραγματοποιήσει αναδιάρθρωση χρέους μόνο όταν επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.    

Βενιζέλος: Καμία επίσημη ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη (Reuters)

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63389323

Δεν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με το Reuters.

ΗΠΑ προς Τουρκία “κρατήστε την πόρτα ανοιχτή” με Ισραήλ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις αλλά δυστυχώς ......
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Παρέμβαση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην τουρκοϊσραηλινή κρίση
Σε νέα παρέμβαση προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ.

Το τουρκικό Ναυτικό στο στόχαστρο των Ισραηλινών!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....ο 25 μεσημβρινός και Ντενίζ Μπουλούκμπασι ...τα θυμάστε???
"Κ.Σημίτης και Γ.Παπανδρέου μας έδιναν το μισό Αιγαίο από το 2002"!
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20234

Δύο πλοία του Τουρκικού Ναυτικού εστάλησαν διαδοχικά στην περιοχή νοτίως της Κύπρου, όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο, πραγματοποιώντας την πρώτη αποστολή παρακολούθησης. Μια κορβέτα, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από μια πυραυλάκατο, τέθηκαν στο «στόχαστρο» των ισραηλινών αισθητήρων παραμένοντας ωστόσο προς το παρόν σε απόσταση πέραν των 5 ναυτικών μιλίων, η οποία αποτελεί την κόκκινη γραμμή των Ισραηλινών.
Οι Τούρκοι, με το γνωστό θρασύδειλο στιλ φροντίζουν να προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες, φροντίζοντας όμως με σπουδή να μην διαβούν την «κόκκινη γραμμή» την οποία τους έχουν χαράξει με σαφήνεια, όσοι γνωρίζουν ότι με θέματα που άπτονται των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπάρχουν περιθώρια για «παιχνίδια»… Τούρκων θαλασσόλυκων…

Β. Μαρκεζίνης: «Άρχισε να ενοχλεί η αλαζονεία των Τούρκων» Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ πρέπει να δράσουν με ενιαίο και αποφασισμένο τρόπο, δηλώνει ο καθηγητής Β. Μαρκεζίνης.

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....και φοβόμαστε τα χειρότερα .....το Αιγαίο πλέον να δοθεί μετά τις πιέσεις των Τούρκων ως αντάλλαγμα......
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/09/2011_406980

 «Άρχισε να ενοχλεί η αλαζονεία των Τούρκων. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στο χώρο της πολιτικής ηγεσίας Ελλάδος και Κύπρου καθιστούν ανέφικτη τη συντονισμένη δράση με σκοπό να κοπούν τα φτερά των Τούρκων», εκτιμά ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Κώστα Βενιζέλο.

Νέο μέτωπο στο ΝΑΤΟ για Ισραήλ – Τουρκία!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....σε λίγο λογικά θα μάθουμε τι ειπώθηκε μεταξύ Κλίντον και Νταβούτογλου , εάν η Τουρκία κατάφερε και εμπόδισε το Ισραήλ (για την ώρα ....) στο να ανοίξει γραφείο επικοινωνίας με το ΝΑΤΟ (το Ισραήλ καίγεται και μετά την επισημοποίηση της δημιουργίας του Ραντάρ της Αντιπυραυλικής στην Ανατολική Τουρκία), το πιθανότερο είναι να πάρει την συγκατάθεση της Αμερικής για κάποιο θερμό επεισόδιο????
Ίδωμεν........πάντως τα σενάρια για false flag oparetions δίνουν και παίρνουν .........
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20206


Το «βέτο» της Τουρκίας φέρεται σύμφωνα με κάποιες πηγές να αντιμετώπισε το Ισραήλ στην προσπάθεια να ανοίξει γραφείο αντιπροσώπευσης στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες.

Κατεβαίνει το γεωτρύπανο, φωνάζουν οι Τούρκοι Άρχισαν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 για εντοπισμό φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79979

Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν από τη Χάιφα καύσιμα για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού.
Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν από τη Χάιφα καύσιμα για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού.
Λευκωσία: Έπιασε δουλειά το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy που κατεβαίνει προς το βυθό του «οικοπέδου 12» στην ΑΟΖ της Κύπρου, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου. Την είδηση μετέδωσαν αμερικανικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερα θέματα έθεσε η Τουρκία στην Ουάσινγκτον Επί τάπητος οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, το Κυπριακό, το PKK και η 'αραβική άνοιξη'

Σχόλιο ιστολογίους : ......φαντάζομαστε ότι θα νιώθουν μια απώλεια .........κάτι , κάποιος λείπει?
Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Τέσσερα θέματα έθεσε η Τουρκία στην Ουάσινγκτον


Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, το Κυπριακό, το PKK και η «αραβική άνοιξη» είναι τα θέματα που έθιξε κατά τις προπαρασκευαστικές επαφές του με την αμερικανική ηγεσία, ενόψει της μετάβασης στη Νέα Υόρκη του Ταγίπ Ερντογάν για τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ, ο Διευθυντής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

ΗΠΑ: Θέλουν «κόκκινο τηλέφωνο» με το Ιράν Εξετάζεται για αρκετό καιρό αλλά βρίσκεται ακόμη σε πρωτογενές στάδιο

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....ενδιαφέρον αυτό .......αποκλιμακώνουν για την ώρα οι Αμερικανοί την σύγκρουση Ισραήλ -Ιράν με σκοπό τον επισταμένα καθημερινό έλεγχο στην Αν. Μεσόγειο.......
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=420549&h1=true

ΗΠΑ: Θέλουν «κόκκινο τηλέφωνο» με το Ιράν

Τη δημιουργία μιας άμεσης επικοινωνίας με το Ιράν που θα έχει τη μορφή του «κόκκινου τηλεφώνου» εξετάζουν οι ΗΠΑ, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ανέφερε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες της εφημερίδας Wall Street Journal.

Απειλεί ανοιχτά την Κύπρο ο Ερντογάν

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...ένας ξεδοντιάρης κόπρος προσπαθεί να γαυγίσει και μεις νιώθουμε λες και έχουμε να κάνουμε με λιοντάρι......
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/section/kosmos/apeilei-anoixta-tin-kupro-o-erntogan

Το γεωτρύπανο ξεκίνησε ήδη τις έρευνες στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ
Με την παρουσία στρατού, που θα παρακολουθεί τις ερευνητικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, απειλεί πλέον και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Noble Energy International το γεωτρύπανο ξεκίνησε τις έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου.

Ισραήλ-Τουρκία: Σταματούν την αστυνομική συνεργασία τους

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ισραήλ-Τουρκία: Σταματούν την αστυνομική συνεργασία τους
To Ισραήλ αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία στον τομέα της αστυνόμευσης με την Τουρκία, μεταφέροντας τον αρμόδιο εκπρόσωπό του από την Άγκυρα στην Ρουμανία, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΑNΓΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....έχουμε το Δίκαιο με το μέρος μας και δεν τολμούμε τα αυτονόητα........πως λοιπόν να σε πάρει ο άλλος στα σοβαρά???
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Η Παλαιστίνη εμμένει στην ένταξη στον ΟΗΕ
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς για να καταθέσει την αίτηση για πλήρη ένταξη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Με κομμένη την ανάσα: Η 19η Σεπτεμβρίου D Day στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....η Ελληνική Διπλωματία/Μυστικές Υπηρεσίες και γενικά η εξωτερική πολιτική μας , αποτελεί το τέλειο και πάντα πρώτο παράδειγμα ανικανότητας και προς αποφυγή στα μεγαλύτερα φόρα των think tanks γεωστρατηγικών μελετών .....αρκετοί έγκυροι Έλληνες στρατιωτικοί αναλυτές ...μπορούν να το επιβεβαιώσουν.....
Από το ιστολόγιο http://www.theinsider.gr/
Turkish_Navy1
.Τελ Αβίβ, ανταπόκριση του Γαβριήλ Χαρίτου

Νέα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, προσδοκώντας και πάλι παρέμβαση των ΗΠΑ!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_1920.html

Πολιτική ίσων αποστάσεων της Ε.Ε. απέναντι στο θύμα και το θύτη, τον νοικοκύρη και τον αρχικλέφτη!!!
του Σάββα Καλεντερίδη
Τελικά, όταν μια χώρα από τη μια πλευρά δεν μπορεί να σχεδιάσει έστω και στοιχειωδώς μια αξιοπρεπή εξωτερική πολιτική, και από την άλλη να ανταπεξέλθει από μόνη της στις βασικές της υποχρεώσεις, κάθε μέρα που περνά διολισθαίνει στην ολοκληρωτική απαξίωση και το διεθνή εξευτελισμό, με απρόβλεπτες συνέπειες για το ίδιο το μέλλον της.
Τα κοινά υπουργικά συμβούλια, οι αέναοι κύκλοι διερευνητικών επαφών, τα ζεϊμπέκικα, τα στεφάνια στο σφαγέα Κεμάλ και οι χαριεντισμοί με τους ενδεδυμένους την προβιά του μετριοπαθούς ισλαμοδημοκράτη γκρίζους λύκους, πολύ απλά έδωσαν το 'σωστό' μήνυμα στην τουρκική πλευρά,  που είναι "σφάξε με νεοοθωμανέ μου ν' αγιάσω".

Αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου - Τι φοβάται η Άγκυρα;

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......χρόνια τώρα αποτελούμε την ντροπή της Ε.Ε , ένα κράτος χωρίς αποφασιστικότητα , δεν μιλάμε βέβαια για τα οικονομικά μας (αυτά είναι η Ωραία Ελένη του τρωικού πολέμου ....) , δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα ακόμα και με μικρότερους αντιπάλους (Σκόπια, Αλβανία , Βουλγαρία.....) , κάθε φορά είμαστε η κλαίουσα επαίτης ......με τα χρυσά δόντια ..... 
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου και στην διενέργεια μεγάλης άσκησης αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης προχωρά η τουρκική κυβέρνηση για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2011. Η αιτιολογία γι' αυτή την ξαφνική κίνηση είναι η διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και θα γίνει σε συνεργασία με τα υπουργεία Άμυνας και Περιβάλλοντος.

(Ανανέωση) Η Τουρκία ξεκινά πιθανότατα μέσα στη βδομάδα γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου με συνοδεία πολεμικών πλοίων

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....και εφόσον η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί .....καλύτερα είναι η δημιουργία ενός μικρότερου κράτους με όρια αυτά που αντέχει να κρατήσει.......
Ο λόγος που μας έχουν βάλει σε αυτή την διελκυστίνδα , είναι ακριβώς αυτός ....μετρούν τις αντοχές μας ......... και δεν μας έχουν μείνει και πολλές ακόμα...
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


(18.11) Πριν λίγο σε επίσης μορφή κυλιόμενης είδησης η Ισραηλινή DEBKA File, επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της τουρκικής HURRIYET και προσθέτει πως οι γεωτρήσεις που σκοπεύει η Τουρκία να ξεκινήσει μέσα στη βδομάδα, στα ανοιχτά της Κύπρου, θα γίνει με συνοδεία πολεμικών της πλοίων.
Παράλληλα επιβεβαιώνει πως ξεκίνησαν σήμερα οι γεωτρήσεις από την αμερικανική Noble Energy, για λογαριασμό της Κύπρου και του Ισραήλ, αγνοώντας τις τουρκικές απειλές.

Αλλαγές στη MIT, νέα κατηγορία προς τους Ισραηλινούς!

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....εδώ και χρόνια είμαστε ένα πτώμα που ζέχνει στην άκρη της Ε.Ε και οι Ευρωπέοι ως καθαρές κυράτσες που είναι δεν μπορούν να το ανεχθούν άλλο ......ο διαμελισμός της Ελλάδος είναι η πρώτη τους προτεραιότητα .....υπάρχουν και άλλοι που με τα κομμάτια μας μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα σε μια νέα μορφή ένωσης που ετοιμάζουν με κεντρική κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες ......εξάλλου οι Έλληνες δεν δείχνουν ότι είναι ζωντανοί ......και πιστεύουν ότι στο σύνολό τους έχουν μηδίσει.....λάθος(?) έχουν γίνει νεοθωμανοί .....
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20152

Σημαντικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT προαναγγέλλει η εφημερίδα «Zaman», αναφέροντας πάντως ότι αποτελεί απλή σύμπτωση η δημοσιοποίηση ηχογραφημένων στιγμιότυπων από τις διαπραγματεύσεις της υπηρεσίας με το PKK, αν και Τούρκοι αναλυτές στοιχηματίζουν ότι αν μη τι άλλο θα επισπεύσει τις αλλαγές…
Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η αύξηση κατά ένα των υπαρχηγών της οργάνωσης, ο οποίος νέος υπαρχηγός θα αποτελεί τον σύμβουλο του αρχηγού, Δρ. Χακάν Φιντάν. Κατά συνέπεια, θα ήταν μάλλον λογικό να υποθέσει κανείς ότι ο νέος υπαρχηγός θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τοn δεύτερο σε ισχύ αξιωματούχο της MIT.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εσωτερικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις, με τις αλλαγές να αναμένονται πολύ σύντομα.

Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για τις απειλές της Τουρκίας!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......και που κολλάει το οικονομικό με τις απειλές πολέμου ??
Ερώτηση : Για πιο λόγο γίνονται οι πόλεμοι???
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8386

Πολιτική ίσων αποστάσεων στο θέμα των ερευνών στην ΑΟΖ κρατά η Κομισιόν, καλώντας την Κύπρο -η οποία είναι μέλος της ΕΕ- και την Τουρκία -η οποία επιθυμεί να ενταχθεί- να δείξουν αυτοσυγκράτηση...

«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση» τόνισε η εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Αστον.

Nomura: Απειλή πολέμου ή απειλή θανάτου; - Έρχεται οδυνηρό ξεκαθάρισμα στο ελληνικό Δημόσιο – Morgan Stanley: Στις 14/10 η εκταμίευση της 6ης δόσης

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...φανταστείτε ότι μετά από τις τελευταίες συναντήσεις των Υπουργών εξωτερικών στην Αλβανία προ λίγων ημερών......η Ιταλία μας έχει ήδη διαγράψει.....τσάμπα νομίζετε ότι λέει ότι λέει ο Φρατίνι?????
Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     (upd)Ήρθε πλέον η ώρα για ένα οδυνηρό ξεκαθάρισμα στο δημόσιο, γεγονός που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει τελικά την 6η δόση. Αυτό αναφέρει στην τελευταία έκθεση της υπό τον τίτλο «Sabre rattle or death rattle» (απειλή πολέμου ή απειλή θανάτου), η Nomura επισημαίνοντας ότι αφού το Eurogroup δεν έπεισε, η ενεργοποίηση του EFSF καθίσταται ακόμη πιο αναγκαία για να ελεγχθεί η κρίση χρέους.
Είναι δύσκολο οι Ευρωπαίοι να επιλέξουν στην παρούσα στιγμή την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αναφέρει η Nomura, αν και η επόμενη δόση της χώρας θα δοθεί υπό σκληρούς όρους.
Η πραγματικότητα είναι ότι εάν η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση και αναφέρει ότι δημιουργεί ένα μορατόριουμ μελλοντικών πληρωμών στους πιστωτές της, επιβάλλοντας ένα σημαντικό haircut, τότε η ΕΚΤ θα άρει τη στήριξη της από τις ελληνικές τράπεζες. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με την κυβέρνηση της χώρας, στην προσπάθεια της να στηρίξει το σύστημα, να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.

Χ.Α.: "Μάζεψε" στο τέλος, περιμένοντας τις μεταρρυθμίσεις

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...η Ελλάδα είναι ήδη καμένο χαρτί για πάσης φύσεως αναλυτές (ειδικά οι στρατιωτικοί/intelligens τραβούν τα μαλλιά τους ...) , το πάρτυ των μυστικών υπηρεσιών στις μεγάλες ελληνικές πόλεις έχει ανάψει.......
Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Sell-off σε στυλ ελληνικό σε Wall και Ευρώπη
Περιορίστηκαν οι αρχικές απώλειες του Χ.Α. και από τις 833 μονάδες, έκλεισε στις 850,22 με απώλειες 1,70%. Οι 850 μονάδες, σύμφωνα με την αγορά, εξακολουθούν να αποτελούν ανθεκτική στήριξη της αγοράς. Τυχόν διάσπαση των επιπέδων αυτών, μπορεί να οδηγήσουν το Χ.Α., αναφέρουν αναλυτές, στις 822.

Ανησυχία στη Wall για την τροπή της κρίσης χρέους

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....για να καταλαβαίνετε μερικά τα περί γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής , η Αμερική έχει ανάγκη άμεσης λύσης , το φωνάζει η wall και όταν οι αγορές προειδοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται......και όταν αυτές κινούνται ....όλα είναι πιθανά......
Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.290,93-218,16 -1,90%  
  Nasdaq2.572,12-50,19 -1,91%  
Η Wall Street σήμερα

Με απώλειες σχεδόν 2% ξεκινούν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της  Wall Street έπειτα από πέντε διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις και ενώ η κλιμακούμενη ανησυχία για το ευρώ και την κρίση στην Ευρωζώνη δεν αφήνει περιθώρια για συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Η ανησυχία ότι και άλλες χώρες της Ευρώπης κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στη δίνη της κρίσης, οι συνεχείς και αντικρουόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων και άλλων αξιωματούχων για την Ελλάδα και τα σενάρια χρεοκοπίας για τις ασθενέστερες οικονομίες της περιφέρειας συνεχίζουν να διαμορφώνουν κλίμα έντονης νευρικότητας και ανασφάλειας στις διεθνείς αγορές.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές περιμένουν το νέο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για τον περιορισμό του ομοσπονδιακού ελλείμματος κατά συνολικά 3 δισ. δολ. την επόμενα δεκαετία.

Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου θα περιλαμβάνει 1,5 τρισ. δολ. από υψηλότερους φόρους κυρίως για τις επιχειρήσεις και τους εύπορους Αμερικανούς κάτι που αναμένεται πάντως να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε αυξήσεις φόρων.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...το ξέρετε ότι ο GAP μπορεί να συλληφθεί στην Αμερική???
Ρωτήστε τον Ντομινίκ ....που τα ξέρει από πρώτο χέρι........
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κανάλι CNNTURK  18-9-2011
Έρχεται ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ
 O επικεφαλής των 16 διαφορετικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ έρχεται στην Άγκυρα. Στην επικαιρότητα θέματα είναι η πυραυλική ασπίδα, και η ανταλλαγή των πληροφοριών, ενώ οικοδεσπότης της επίσκεψης είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

ΕΠΕΚΡΙΝΕ Ο BABACAN ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....επειδή το θέμα της μη προσέλευσης του GAP στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ , έχει και άλλες παραμέτρους , εμείς θα σταθούμε για την ώρα στο παραπολιτικό σκέλος ....πόση ώρα λέτε ότι θα άντεχε απέναντι σε ισχυρούς Διπλωμάτες???
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
«Σεισμός» η παγκόσμια οικονομία που έγινε αισθητός σε όλη την υφήλιο.  

Στην επαρχία Χομς Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις στην Συρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....κάποιοι ακόμα πιστεύουν (τα παπαγαλάκια ήδη έχουν κάνει δημοσιεύσεις για ψευδής ειδήσεις περί της τουρκικής απειλής.... ) ότι μόνο τα περί οικονομικού και μόνου ενδιαφέροντος θα πρέπει να ενδιαφέρουν τους Έλληνες , εμείς θα σας πούμε μόνο αυτό (θα μιλήσουμε όμως όταν θα κρίνουμε σωστό), η ανεπάρκεια του ΝΑΤΟ σε Λιβύη και οι πιέσεις του ΟΗΕ για επέμβαση στην Συρία και η άρον άρον επιστροφή του GAP από το Λονδίνο ....τι σχέση μπορεί να έχουν???
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=146741

Φρατίνι: «Δεν μπορούμε να χάσουμε την Τουρκία»

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......και εσύ του νεοθωμανικού ....βάθους είσαι???
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

«Σοβαρότατο λάθος» χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, ο κ. Φρατίνι τόνισε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε την Τουρκία. Πρέπει να πείσουμε την Γαλλία και την Γερμανία να ακολουθήσουν την δική μας εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας, διότι η απομάκρυνσή της θα ήταν ένα σοβαρότατο λάθος».

Συνάντηση Λαμπρινίδη – Μπαν Κι Μουν

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15398999,00.html

Ο υπ. Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Στην ατζέντα η οικονομική κρίση, οι διαμάχες με την Άγκυρα για την ΑOZK, η διένεξη για την ονομασία και οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή.

Γιατί πάει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μπεγλίτης;

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8383

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης κλήθηκε από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προφανώς για λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με όσα διαδραματίζονται  στη περιοχή της νοτιονατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.

Πόλεμος νεύρων: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος έξω από την Κω!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Στο Αιγαίο μεταφέρει τον πόλεμο νεύρων η Τουρκία και για άλλη μια φορά αιφνιδίασε: Έβγαλαν σήμερα ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και την ίδια στιγμή χρησιμοποίησαν τηλεγράφημα του πρακτορείου ΑNADOLU ως αντιπερισπασμό για μελλοντική έξοδο του "Sismik II" (αφού το πρώτο Sismik έχει παροπλιστεί και δεν υπάρχει πλέον).

Αν μας πουν οι ικανοί πολιτικοί μας…. εδυστυχώς επτωχεύσαμεν τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μισθούς, συντάξεις.....

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Στις 10 Δεκεμβρίου 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης δήλωσε στο κοινοβούλιο της σχετικά νεοσύστατης Ελλάδος…εδυστυχώς επτωχεύσαμεν…κοινώς η χώρα δεν μπορούσε να πληρώσει υποχρεώσεις και δάνεια που είχε συνάψει και τότε εμφανίστηκε το ΔΝΤ της εποχής εκείνης….
Σεπτέμβριος του 2011 η Ελλάδα παραπαίει.


Η κατάσταση παρουσιάζεται τραγική, η Τρόικα απειλεί την Ελλάδα ότι δεν θα καταβάλλει την 6η δόση, η εσπευσμένη ακύρωση του ταξιδιού του Γ Παπανδρέου πρωθυπουργού της Ελλάδος στις ΗΠΑ και η έκτακτη υπουργική επιτροπή δίνουν άλλη χροιά στην δραματική κατάσταση.
Δεχόμαστε εκ προοιμίου ότι αυτό δεν είναι στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι…όσο πιο τραγικά τα πράγματα τόσο μεγαλύτερος φόβος κυριεύει την κοινωνία, άρα περνάνε τα μέτρα με μικρότερες αντιδράσεις.
Αν συμβαίνει αυτό οι πολιτικοί αυτοί θα χαρακτηριστούν από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως μιαροί ως επονείδιστοι.
Ωστόσο δεχόμαστε ότι όντως η κατάσταση είναι οριακή και η κυβέρνηση όντως δίνει αγώνα σωτηρίας. 

"Εκλογές και βία στην Ελλάδα"

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....καίγονται οι ξένοι και ειδικά οι Αμερικάνοι ........εσείς γιατί νομίζεται ότι συμβαίνει αυτό?? http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/goldman-sachs_19.html και όχι μόνο.....
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Στις τελευταίες ελληνικές εξελίξεις αφιερώνει το κεντρικό άρθρο της η Wall Street Journal. Εκτιμήσεις ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν εκλογές και κοινωνικές αναταραχές
Εδώ και καιρό, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα.

Ελλάδα, ώρα μηδέν!

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

timeΕλλάδα, ώρα μηδέν. Με αυτή την έκφραση επενδυτικοί κύκλοι από το Λονδίνο αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται με την τρόικα και τις εξελίξεις στο Eurogroup της Παρασκευής. Τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί παράγοντες από το City τονίζουν πως η Ελλάδα κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη παίζει το «τελευταίο της χαρτί» για το εάν θα πείσει την τρόικα ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Όμως γιατί η τρόικα ασκεί τέτοια πίεση, τη δεδομένη χρονική στιγμή; Το σενάριο που συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες στα χρηματιστηριακά γραφεία του Λονδίνου είναι αυτό της εσωτερικής στάσης πληρωμών για κάποιες ημέρες. Και γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί θα καθυστερήσει η εκταμίευση της  6ης δόσης, έως ότου η κυβέρνηση πραγματοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί στην τρόικα. Δηλαδή απολύσεις στο δημόσιο και περαιτέρω μειώσεις στις κρατικές δαπάνες.

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...ας ελπίσουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το έργο της.....
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/
Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, μέλους μέχρι πρότινος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), για σκοπούμενη τεχνητή διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος το 2009.

BBC: Λυπηθείτε τους Ελληνες

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....καλύτερα να μαζεύεστε αγγλάκια γιατί σας περιμένει κάτι άσχημο στην γωνία .....δεν το λέμε ακόμα.... αλλά καλά κάνουν και τρέχουν να τους μαζέψουν οι της intellingens ....
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

To BBC στην ηλεκτρονική του σελίδα αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τα διλήμματα του αντιμετωπίζουν οι πολίτες της και το  αδιέξοδο των επόμενων ετών κάτω από τον γενικό τίτλο "Λυπηθείτε τους Ελληνες".

150 εκατ. ευρώ στη Γερμανία για να τερματιστεί έρευνα για φοροδιαφυγή

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....μάλιστα ...γιαυτό αναθερμάνθηκαν τελευταίως οι φήμες για έλεγχο φοροδιαφυγής σε καταθέσεις εξωτερικού ....ζεστό χρήμα μέσω διακανονισμού.....γάτα είσαι troll......
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/5739

Η ελβετική τράπεζα, Credit Suisse, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 150 εκατ. ευρώ στη Γερμανία, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα της γερμανικής εισαγγελικής αρχής για την ενδεχόμενη εμπλοκή της τράπεζας και υπαλλήλων της σε υποθέσεις φοροδιαφυγής Γερμανών πελατών τους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Γερμανία: Το νωρίτερο στις 5/10 η συζήτηση για το ESM

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Των Mary M. Lane και William Boston

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Στη διάψευση εικασιών που κάνουν λόγο για αναβολή της συζήτησης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) λόγω διαφωνιών εντός του κυβερνητικού συνασπισμού προέβη η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Ο λόγος για την καθυστέρηση ήταν τεχνικός καθώς η αναθεώρηση για τη συνθήκη δεν ήταν έτοιμες. Αυτό σημαίνει πως οι εθνικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να ετοιμάσουν τους δικούς τους νόμους μέχρι να ολοκληρωθούν τα κείμενα τα κείμενα της Ε.Ε.

“Δεν υπάρχει ακόμα αναθεωρημένο κείμενο από την Ε.Ε. για τη συνθήκη του ESM,” δήλωσε η Merkel. “Δεν οφείλεται σε δυσκολίες εντός του συνασπισμού,” Η συζήτηση από το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο στις 5 Οκτωβρίου,” πρόσθεσε η Merkel.

Το ESM είναι το μόνιμο ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει το EFSF το 2013.

© Dow Jones Newswires



Πηγή:www.capital.gr

Το τέλος στα ακίνητα δε θα πιάσει το στόχο

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ψαλιδίζει τις κυβερνητικές προσδοκίες από το «χαράτσι» η τρόικα

Πορτογαλία: Αν βυθιστεί η Ελλάδα, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η Ευρώπη Συνέντευξη του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Πάσος Κοέλιο στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, όπου προειδοποιοιεί για τους κινδύνους μίας πιθανής κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/09/2011_407030

«Αν βυθιστεί η Ελλάδα, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο.
Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ «να μιλάει με μια φωνή» ώστε να διαλύσει «τις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης».

Πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Καθοδικά οι διεθνείς αγορές Στις 15:32 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 843,59 μονάδες, με πτώση 2,47%

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=420409

Πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Καθοδικά οι διεθνείς αγορές

Στις 15:32 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 843,59  μονάδες, με πτώση 2,47%. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 40,62 εκατ. ευρώ.

Προς ανοιχτή αντιπαράθεση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων;

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15398051,00.html

Οι εκλογές στο Βερολίνο επιβεβαίωσαν την τάση των προηγούμενων έξι εκλογικών αναμετρήσεων σε επίπεδο κρατιδίων: τα κυβερνητικά κόμματα Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι δεν είναι πλέον σε θέση να κερδίζουν εκλογές.

Goldman Sachs : Η κρίση της Ευρωζώνης απειλή για τις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Κίνδυνο μείωσης του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 1% βλέπει ο οίκος, αν η "ευρωπαϊκή θύελλα" περάσει τον Ατλαντικό.
Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η οικονομική πίεση στην Ευρώπη ανήλθε τις προηγούμενες μέρες σε ένα νέο επίπεδο έντασης, με τα spreads στις περιφερειακές οικονομίες να ανέρχονται σε νέα υψηλά επίπεδα, τα spreads δανεισμού για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να αυξάνονται, και όλα τα στοιχεία να καταδεικνύουν πως οι πιέσεις χρηματοδότησης αυξάνονται, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση διαφόρων κεντρικών τραπεζών.

Επωνύμως Παιχνίδι υψηλού ρίσκου από τον Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=310943

    «...Πολύς θόρυβος έχει γίνει για τη «νεο-Οθωμανική» πολιτική, μέσω της οποίας η σύγχρονη Τουρκία επιδιώκει να ανακτήσει την επιρροή που διέθετε στις ένδοξες εποχές της αχανούς, αλλά ευάλωτης αυτοκρατορίας, η οποία τελικά κατέρρευσε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτά όμως αποτελούν παλιές ιστορίες (...)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ Αγγλους και Γάλλους συνέλαβαν οι δυνάμεις του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63389265
Δεκαεπτά άτομα που βοηθούσαν τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έπεσαν στα χέρια των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων, προκαλώντας νέους διπλωματικούς και επικοινωνιακούς πονοκεφάλους στη Δύση.

Αγγλους και Γάλλους συνέλαβαν οι δυνάμεις του Καντάφι

Τετάρτη λήγουν τα CDS και αύριο το κουπόνι 769 εκατ. ευρώ για πολυετή ομόλογα

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Τετάρτη λήγουν τα CDS και αύριο το κουπόνι 769 εκατ. ευρώ για πολυετή ομόλογα
Τυχαίος ο θόρυβος για... χρεοκοπία; Στις 6.588 μονάδες το spread της διετίας!
Αν σκεφθεί κανείς ότι την Τετάρτη, 21/9 λήγουν τα CDS του Σεπτεμβρίου και αύριο Τρίτη, 20/9 πρέπει να πληρωθεί το κουπόνι για τα ομόλογα λήξεως 2037 και 2047, τότε ο θόρυβος ως προς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας έχει την εξήγησή του. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν τραπεζικοί κύκλοι μιλώντας στο “R”, σημειώνοντας ότι αύριο Τρίτη, θα πρέπει να πληρωθεί το κουπόνι αναφορικά με τα ομόλογα που λήγουν το 2037 και 2047 αξίας 769 εκατ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό, το Ελληνικό Δημόσιο έχει προγραμματίσει για αύριο δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας ύψους 1,25 δισ. ευρώ.