Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόϊκα!


Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας»  η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!
Με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!).

Ιδού η δράση των ξένων υπηρεσιών - 1 στους 3 συλληφθέντες κουκουλοφόρους, ξένος!!!


Ένας στους τρεις συλληφθέντες κουκουλοφόρους στα χθεσινά επεισόδια είναι ξένος! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τους 79 συνολικά συλληφθέντες οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί! Η τεράστια αναλογία οδηγσεί στο συμπέρασμα ότι από τους 2.000 κουκουλοφόρους, περίπου οι μισοί (γιατί υπήρχαν μεγάλες ομάδες "αμιγώς" Ελλήνων στην περιοχή της Σταδίου, όπου έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις) ήταν ξένοι!
Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται για δεύτερη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2008, ο ρόλος των αλλοδαπών ταραξιών οι οποίοι έχουν μεταβληθεί στο "μακρύ χέρι" των πάσης φύσεως ξένων μυστικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνα. Κάτι που είχε τονίσει και τότε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, αλλά και χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

H γεωστρατηγική σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας πάνω στα ερείπια του Μνημονίου

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και η ψήφιση του νέου Μνημονίου ουδόλως έχουν χαροποιήσει τις ΗΠΑ, καθώς βλέπουν ότι η εξέλιξη «γερμανοποιεί» τη χώρα σε βαθμό που αρχίζει και θίγει τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης.
Σε άρθρο των New York Times που θεωρούνται η «φωνή» ειδικά της νυν κυβέρνησης των ΗΠΑ, εξαπολύθηκε πριν από λίγο επίθεση στην Γερμανία για την συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, ειδικότερα, δε, για τις προβλέψεις του Μνημονίου, που οι ΗΠΑ θεωρούν αδύνατον να εκπληρωθούν από την Ελλάδα σε συνθήκες τόσο βαθιάς ύφεσης με αποτέλεσμα, όπως θεωρούν όλα τα think tanks της Ουάσιγκτον, να περιέλθει στο Βερολίνο ο πλήρης έλεγχος της ελληνικής οικονομίας με όλα τα επακόλουθα που μπορεί να σημάνει αυτό, ειδικά σε ότι αφορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας σε βάρος των συμφερόνων της χώρας.

Περί ποινικοποίησης της άρνησης

                                                                    Του Ν. Λυγερού

-Δάσκαλε, γιατί δεν μιλάμε περί ποινικοποίησης της άρνησης;
-Είμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα της διαδικασίας διόρθωσης. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι…
-Μα είναι επίκαιρο τώρα.
-Τίποτα δεν είναι επίκαιρο, αν δεν είσαι έτοιμη.
-Και τα γεγονότα;
-Πρέπει να ερμηνευτούν.
-Με ποιον τρόπο;
-Με τη γνώση.

Πακέτο προτάσεων υπέρ Μειονοτήτων πάει ο Βαρθολομαίος για το νέο Σύνταγμα


Προτάσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία θα υποβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης  στην Συνταγματική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης στις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Στο πακέτο κοινών προτάσεων που αναμένεται να διατυπώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παράλληλα με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη, αναφέρεται και το αίτημα για την χορήγηση στις μειονότητες της δυνατότητας να ασκούν καθήκοντα στο Δημόσιο και να μπορούν να γίνονται δικαστές και εισαγγελείς.
Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, η Συνταγματική Επιτροπή της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα ακούσει στις 20 Φεβρουαρίου τον  κ. Βαρθολομαίο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναφερθεί στα προβλήματα των μειονοτήτων , θα ζητήσει υποστήριξη για τα μειονοτικά σχολεία και θα ζητήσει επίσης την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής.

Ψήφισαν ένα μνημόνιο που αντί για νούμερα είχε… κουκκίδες!!!(Βίντεο)



Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι βουλευτές μας ψήφισαν έναν τόμο που δεν είχαν διαβάσει, το μνημόνιο, το οποίο αντί για νούμερα είχε… κουκκίδες!!!
Την καταγγελία έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής (διαγεγραμμένος από το ΠΑΣΟΚ), Ε. Παπαχρήστος.

Ανατροπή στη δημοσκόπηση του CNN: Η Ελλάδα μπροστά!

Online ψηφοφορία για την Ελλάδα και την Ευρώπη διεξάγει το CNN, όπως σας ενημέρωσε το mediagate.gr χθες το απόγευμα!
Με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, η ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού δικτύου διεξάγει ψηφοφορία με το ερώτημα: «Είναι η Ευρώπη υπερβολικά σκληρή απέναντι στην Ελλάδα;».
Οι χρήστες του διαδικτύου έχουν ξεκινήσει μέσω του Facebook μεγάλη εκστρατεία από χθες και καλούν όλους τους Έλληνες να μπουν και να ψηφίσουν θετικά!

Καμμένος: «Απαιτήστε τα 512 δισ. από τους Γερμανούς ΤΩΡΑ»!


Νέο μήνυμα έστειλε ο Πάνος Καμμένος για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που φτάνουν το ποσό των 512 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τη συνθήκη των Παρισίων.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, με μήνυμα του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, καλεί παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να μην συμμετέχει στην Συνταγματική εκτροπή, την οποία θα ανακόψει ο Ελληνικός λαός.
Διαβάστε τι γράφει:

Διαφημιστικό σποτ εταιρίας ουίσκι για την Ελλάδα!(Βίντεο)

Διαφημιστικό σποτ εταιρίας ουίσκι για την Ελλάδα!
Από το newsbomb

Πιο αναλυτικά, το βίντεο περιλαμβάνει εικόνες από κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης με την μουσική υπόκρουση του «We never walk alone» (σσ: Δεν περπατάμε ποτέ μόνοι), που αποτελεί και το σλόγκαν του σποτ.
Ακόμη, μια στροφή του τραγουδιού αναφέρει «περπάτησε, περπάτησε με ελπίδα στην καρδιά και δεν θα περπατάς ποτέ μόνος».

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κούρεψε το γερμανικό χρέος το 1953

Στήριξη στην Ελλάδα – επικρίσεις στη Γερμανία, είναι το στίγμα του  βρετανικού τύπου σήμερα: Η Γερμανία έχει ιστορική υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα, υπογραμμίζει π.χ. η Daily Τelegraph ανατρέχοντας στη συμφωνία κουρέματος του γερμανικού χρέους το 1953, συμφωνία που υπέγραψε τότε και η ισοπεδωμένη από τους ναζί Ελλάδα.
Ήταν μια συμφωνία που επέτρεψε στη Γερμανία να ανακάμψει, υποστηρίζει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία επιπλέον μέμφεται το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την αγενή, όπως τη χαρακτηρίζει, παρέμβασή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην Αθήνα.
«Αν το Βερολίνο πιστεύει ότι θα βγει αλώβητο από αυτή τη δίνη είναι οικτρά γελασμένο», επισημαίνει εξάλλου η Guardia,n υπογραμμίζοντας ότι «η κρίση στην ευρωζώνη έχει συσσωρεύσει για τη Γερμανία χρέη δίχως να επιλύσει ουσιαστικά τίποτα».

Facebook - Εκάλη: Το... μικρό ελληνικό «χωριό» που αντιστέκεται στην κρίση!

Μια εικόνα μοιράζονται αρκετοί χρήστες τις τελευταίες ημέρες στο Facebook, με την Εκάλη, να παίρνει το ρόλο του μικρού γαλατικού χωριού γνωστό από τις περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ, και να αντιστέκεται όχι στους Ρωμαίους, αλλά στην οικονομική κρίση και τα σκληρά οικονομικά μέτρα...

Γερμανοί μάνατζερ θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού «Manager magazine», το 57% των Γερμανών μάνατζερ επιχειρήσεων θέλουν η Ελλάδα να βγει απο το ευρώ και να επιστρέψει στην δραχμή.
Το περιοδικό, μάλιστα, φιλοξενεί και τη συνέντευξη του  διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ, ο οποίος ζητεί να βγει η Ελλάδα, όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και αν χρειαστεί να εξαναγκαστεί.
Ο Φέρενμπαχ, μάλιστα, εξηγεί ότι «ένα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης».
Την ίδια στιγμή, ο γερμανός υπουργός οικονομικών, Β. Σόιμπλε, προθέτει διαρκώς νέους όρους για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, και έρχεται σε αντιπαράθεση με την γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ.
Όταν οι γερμανικές εταιρίες αναλάμβαναν τα διάφορα έργα στην Ελλάδα, κατ’ αποκλειστικότητα, ήταν όλα στην εντέλεια με την Ελλάδα.

Τηλεδιάσκεψη αντί για Eurogroup για την Ελλάδα



Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη και όχι συνάντηση στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ελλάδας καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα γραφειοκρατικά θέματα αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχος με γνώση σε αυτά τα θέματα.
"Απ΄ όσο καταλαβαίνω δεν έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδίως όσον αφορά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους", δήλωσε αξιωματούχος της Ε.Ε. που δεν κατονομάζεται στο Reuters.
Εξάλλου, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία πως οι δεσμεύσεις από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα για το πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρες και ισχυρές.

«Φρένο» από Σόιμπλε σε εκλογές Διχασμένη φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση αναφορικά με το χρόνο των εκλογών.

«Φρένο» από Σόιμπλε σε εκλογές
Μία μέρα μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και την έγκριση του νέου Μνημονίου, συνεργάτες του πρωθυπουργού εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το βίο της κυβέρνησης.
Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής σημείωσε με νόημα ότι το έργο της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν τον Απρίλιο. Αντίθετη άποψη φαίνεται ότι έχει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, που επισήμανε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής, της οποίας η θητεία ολοκληρώνεται το 2013.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο, ενώ ο πρωθυπουργός, μετά από συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, διατήρησε τον  Μάκη Βορίδη στη θέση του υπουργού Υποδομών, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστά τις υπόλοιπες θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών που παραιτήθηκαν.

Χωρίς φάρμακα θα μείνουν στρατιωτικά νοσοκομεία και ΙΚΑ!

Χωρίς φάρμακα θα μείνουν στρατιωτικά νοσοκομεία και ΙΚΑ!
Χρωστούν 500 εκατ. ευρώ – Με λουκέτο απειλούνται οι φαρμακευτικές – Στο δρόμο 20.000 οικογένειες
Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΙΚΑ! Συνολικά χρωστούν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ, με την κατάσταση να μοιάζει τελείως εκτός ελέγχου.
Ειδικά το ΙΚΑ φαίνεται να έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών προς τις φαρμακευτικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στις 31-12-2011 η κατάσταση καταγράφεται ως δραματική:
- Τα συνολικά, συσσωρευμένα χρέη του ΙΚΑ για φάρμακα είναι 343,5 εκατ. ευρώ.
- Το 2011 το Ίδρυμα αγόρασε φάρμακα αξίας 313 εκατ. Με άλλα λόγια, τα χρέη προς τις φαρμακευτικές αντιστοιχούν σε χρονική περίοδο άνω του ενός έτους!
- Το 2010, το ΙΚΑ αγόρασε φάρμακα αξίας 276 εκατ. ευρώ από τα οποία παραμένουν ανεξόφλητα το 16,8%.
- Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια αξίας 8,778 εκατ. ευρώ που έχουν εκδοθεί και πριν το 2010.

Επτά καρφιά σε Παπαδήμο, Παπανδρέου και Σαμαρά

Επτά καρφιά σε Παπαδήμο, Παπανδρέου και Σαμαρά
Ρεπορτάζ: Λ. Κεφαλάς, Π. Χριστόπουλος, Κ. Σινάνη από το newsbomb

Στελέχη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις χαρακτηρίζουν την ψήφιση του νέου Μνημονίου ως «πύρρειο νίκη» της κυβέρνησης Παπαδήμου
Βουλευτές, συνδικαλιστές, συνταγματολόγοι με αποκλειστικές δηλώσεις τους στο newsbomb, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την επόμενη μέρα, θεωρούν ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν δίνει διέξοδο, αλλά μας φέρνει πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία και διαβλέπουν ραγδαία αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο αποδείχθηκε λάθος συνταγή για τη χώρα και ότι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης συνιστά εγκληματική ενέργεια, αφού δεν είναι τίποτα άλλο παρά επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης συνταγής.

Μίκης Θεοδωράκης: Η αλήθεια για την Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Η αλήθεια για την Ελλάδα
Με μια επιστολή - «φωτιά» που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά με ονόματα και χωρίς να διστάσει, για μια διεθνή συνωμοσία, με «στόχο της την ολοκλήρωση της καταστροφής της Ελλάδας» .
Ο Μίκης αφήνει αιχμές περί προδοσίας από Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως έκαναν συστηματική εκστρατεία να πείσουν τους ξένους πως η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός έτοιμος να βυθιστεί.
Με σκληρή γλώσσα αναφέρεται και στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, χαρακτηρίζοντάς τον τραπεζίτη-πρωθυπουργό. Ο Μ. Θεοδωράκης δίνει έμφαση στην φράση του πρωθυπουργού «Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν», καθώς διερωτάται ποιοι μας έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν.
Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, στην επιστολή του υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από την τρόικα και το ΔΝΤ και αυτή ονομάζεται «Ρωσία», στην οποία πρέπει να στραφούμε για οικονομική συνεργασία. Επιπλέον συμπληρώνει πως πρέπει να πάψουμε να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ιδού τα 325 εκατ. ευρώ κύριε Βενιζέλο

Ιδού τα 325 εκατ. ευρώ κύριε Βενιζέλο
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό πρωθυπουργό και πολιτικοί αρχηγοί γιατί ψάχνουν εδώ και 10 ημέρες να βρουν 325 εκατ. ευρώ για να κλείσουν την τρύπα του ελλείμματος όπως ζητάει η Τρόικα.
Κι επειδή την περασμένη Τετάρτη στο τελευταίο Eurogroup ο Βενιζέλος πήγε χωρίς λύση γι' αυτά τα 325 εκατ. ευρώ που ζητάνε επειγόντως οι τροϊκανοί να βρούμε, οι ευρωπαίοι υπουργοί έδιωξαν κακήν κακώς τον Βενιζέλο από το Eurogroup, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως το "σκουπίδι" και το πιο "αφερέγγυο κράτος της Ευρώπης".
Επειδή λοιπόν αύριο πάει πάλι στο Eurogroup ο κ. Βενιζέλος, το newsbomb βρήκε τα 325 εκατ. ευρώ που μας ζητάνε και τα προσφέρει σαν λύση στον κ. Βενιζέλο.

Το Στρασβούργο στο πλευρό του ελληνικού λαού! «Αρπακτικές ακρίδες» οι επικεφαλής της Τρόικας!

Οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι ευρωβουλευτές επέκριναν σήμερα έντονα τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τη νέα οικονομική στήριξη της χώρας, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα για τη νομιμότητα των απαιτήσεων της τρόικας.

Το πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι αντιπαραγωγικό, επειδή θα καταστήσει δυσκολότερη τη μείωση των ελλειμμάτων, προέβλεψε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών βουλευτών, Χάνες Σβόμποντα. «Συμβάλλουμε, ώστε να γίνει εύθραυστο το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και εκφράζω τη λύπη μου γι' αυτό» πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.

Εύστοχο, πικρό βρετανικό χιούμορ... Σύγχρονος «Κρόνος» η Μέρκελ, καταβροχθίζει την Ελλάδα...

Ένα ακόμα εύστοχο σκίτσο παρουσίασε μέσα από τις σελίδες της η βρετανική εφημερίδα «Independent».

Πρωταγωνίστρια αυτήν τη φορά ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και στο πλευρό της βρέθηκε, άθελά του, ως συμπρωταγωνιστής, ο ελληνικός λαός.

Με μια παραλλαγή του γνωστού πίνακα του Γκόγια «Ο Κρόνος καταβροχθίζει τα παιδιά του», ο σκιτσογράφος της εφημερίδας φαίνεται ότι ήθελε να αποτυπώσει στο μέγιστο τον τρόπο που η καγκελάριος ωθεί την Ελλάδα στην εξαθλίωση.

Τσίπρας: «Κουκουλοφόροι με γραβάτες» όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο

Τους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει το κτίριο του ΟΕΚ στην Πατησίων, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του Οργανισμού, κατ’ εφαρμογή του νέου Μνημονίου, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζομένους, χαρακτήρισε τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των νέων σκληρών μέτρων «κουκουλοφόρους με γραβάτες».
Παράλληλα, επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, για τον οποίο είπε ότι είναι «υπουργός της ανεργίας και της εργασιακής διάλυσης».

Νέα βόμβα από το υπουργικό συμβούλιο Στο 20% η μείωση συντάξεων σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, "μαχαίρι" και στις επικουρικές

Νέα βόμβα για τα μέτρα "έσκασε" στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προέβη ο αντιπρόεδρος και υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι μειώσεις στις συντάξεις της ΔΕΗ και του ΟΤΕ θα είναι τελικά 20%, αντί 15% που είχε γνωστοποιηθεί αρχικά, ενώ θα υπάρξουν περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.

Η δραματική αυτή εξέλιξη έρχεται στην προσπάθεια να εξευρεθούν τα 325 εκατ. ευρώ που λείπουν από τα μέτρα, ενώ εμπλοκή διαπιστώθηκε και στις συζητήσεις του Working Eurogroup, καθώς οι εταίροι επιμένουν και ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς έως την Δευτέρα.

Υποδείξεις Μέρκελ στην Ελλάδα και για τα Σκόπια!!!

Τη στήριξη της για μία ακόμη φορά στα Σκόπια εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι.

«Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να διευθετηθεί. Για αυτό και εγώ θα συνέχιζα οπωσδήποτε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και θα προσπαθούσα να βρω μια λύση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε όλοι συνηθισμένοι στους συμβιβασμούς, διαφορετικά η Ένωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει» είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Γ. Μανώλης

Την απομάκρυνσή του από την ΝΔ δηλώνει, σε ανακοίνωση που διαμοίρασε σήμερα στη Βουλή, ο πρώην βουλευτής και ως πρόσφατα επικεφαλής του Συνδικαλιστικού τομέα του κόμματος, Γιάννης Μανώλης.

«Απαντώντας στο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος, μετά από υπόδειξη του Άρη, “ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο, ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε”, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μανώλης και συνεχίζει:

Κράτησε μόνο τον Βορίδη – Απομακρύνεται ο ανασχηματισμός

Με την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε ότι μόνο ο Μάκης Βορίδης παραμένει στη κυβέρνηση. «Έκανα αποδεκτές τις πέντε από τις έξι παραιτήσεις και ζήτησα από τον κ. Βορίδη να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων» είπε ο πρωθυπουργός.

Με την κίνηση αυτή επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, καθώς το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές του Απριλίου είναι μικρό για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Ζημιές παρουσιάζει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη στις 13:19 να καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 1,79%, πέφτοντας στις 351,28 μονάδες.

Πτώση σε ποσοστό 1,92 παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 123,11 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις 546.041 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, η Κύρια Αγορά σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,86%, η Εναλλακτική σε ποσοστό 0,82%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 1,90%, και οι Επενδυτικές σε ποσοστό 3,53%. Χωρίς μεταβολή παραμένουν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς και των Ξενοδοχείων.

Κατοχύρωσε κέρδη το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενόψει Eurogroup

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

«Συγκρατημένη» από πλευράς έντασης υπήρξε η διόρθωση στο Χ.Α. την Τρίτη, εν μέσω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών των προηγούμενων ημερών και με την ελληνική αγορά να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στο αυριανό Εurogroup.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ αντίστοιχη -αν και σε μεγαλύτερος εύρος διακύμανσης- υπήρξε η κίνηση του δείκτη των τραπεζών.

Στον FTSE20 ξεχώρισε η άνοδος της Eurobank, με όγκο 8,92 εκατ. τεμαχίων (ο πέμπτος υψηλότερος εντός του 2012) και με κέρδη που έφτασαν στη διάρκεια των συναλλαγών έως το +8,04%.

Με αυξημένο σχετικά όγκο (τον δεύτερο μεγαλύτερο εντός του 2012) η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής βρέθηκε στην «κορυφή» των κερδών του Γενικού Δείκτη, ενισχυμένη 12,68% στα 1,60 ευρώ.

Στο ρυθμό των εξελίξεων στην Ελλάδα η Wall Street



  Dow12.874,0472,81 0,57%  



  Nasdaq2.931,3927,51 0,95%  

Η Wall Street χθες

Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street καθώς η υπερψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο περιόρισε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων εξελίξεων εντός της Ευρωζώνης από μια ελληνική χρεοκοπία.


Ο βιομηχανικός Dow Jones με άνοδο 0,6% προσέγγισε τις 12.900 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ξεπέρασε και το επίπεδο των 1.350 μονάδων. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε κοντά σε υψηλό 11 ετών.


Η είδηση ότι το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε τα νέα μέτρα λιτότητας διαμόρφωσε θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι αποτρέπεται ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας και ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση και η ανταλλαγή των ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές.


Δείκτες – Στατιστικά


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 72,81 μονάδες (0,57%) κλείνοντας στις 12.874,04 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 27,51 μονάδων (0,95%) και έκλεισε στις 2.931,39 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,13 μονάδων (0,68%) κλείνοντας στις 1.351,77 μονάδες.