Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Νέα βόμβα από το υπουργικό συμβούλιο Στο 20% η μείωση συντάξεων σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, "μαχαίρι" και στις επικουρικές

Νέα βόμβα για τα μέτρα "έσκασε" στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προέβη ο αντιπρόεδρος και υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι μειώσεις στις συντάξεις της ΔΕΗ και του ΟΤΕ θα είναι τελικά 20%, αντί 15% που είχε γνωστοποιηθεί αρχικά, ενώ θα υπάρξουν περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.

Η δραματική αυτή εξέλιξη έρχεται στην προσπάθεια να εξευρεθούν τα 325 εκατ. ευρώ που λείπουν από τα μέτρα, ενώ εμπλοκή διαπιστώθηκε και στις συζητήσεις του Working Eurogroup, καθώς οι εταίροι επιμένουν και ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς έως την Δευτέρα.


«Πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα»  δήλωσε χαρακτηριστικά στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο Λουκάς Παπαδήμος και ζήτησε από τους υπουργούς να μείνουν προσηλωμένοι στην υλοποίηση των όσων αποφασίστηκαν την Κυριακή στη Βουλή.

«Χωρίς τις προαπαιτούμενες ενέργειες, δεν μπορούν να υλοποιηθούν η έγκριση του προγράμματος και η εκκίνηση της διαδικασίας του PSI» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, o οποίος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις για τη χρηματοδοτική στήριξη και τη νέα δανειακή σύμβαση θα ληφθούν τον Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι παράλληλα με το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει και το Working Group ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μοίρασε στους υπουργούς ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Λουκάς Παπαδήμος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr πως θα διατηρήσει στη θέση του τον Μάκη Βορίδη. Οι θέσεις των υπόλοιπων παραιτηθέντων θα μείνουν κενές, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρις στιγμής δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «θλιβερά και απαράδεκτα» τα επεισόδια στην Αθήνα και ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών για όλα τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Αθήνας.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου