Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”, ΕΛΕΓΕ Ο Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 10/12/2012

Aπό το bankwars

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2012, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης είχε μιλήσει για τις καταθέσεις των Ελλήνων σε κυπριακές τράπεζες.

O οικονομολόγος, έλεγε στους. Έλληνες καταθέτες, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις κυπριακές τράπεζες, λέγοντας πως θα γίνει κούρεμα καταθέσεων.
Δείτε το βίντεο:

Το ευρωπαϊκό επίτευγμα της Ελλάδας

Του Ν.Λυγερού

Σε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τίποτα σε διεθνές επίπεδο, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται να τους αποδείξει πόσο άδικο έχουν. Με την άμεση αναφορά στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα και τις οριοθετήσεις των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι υποστηρίζει έμπρακτα τις θέσεις της Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται γραπτώς και επίσημα σε σχέση με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων για την ενεργειακή της επάρκεια για το μέλλον και πιο συγκεκριμένα για το 2020 και το 2050.

Όταν η «Μεγαλο-Διαπλοκή».... «ανησυχεί και μαγειρεύει»...


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

«Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ού μόνον ο ποιών τι...»
(«Συχνά αδικεί εκείνος ο οποίος δεν κάνει κάτι κι όχι μόνον όποιος κάνει...»)

Μάρκος Αυρήλιος, Τα εις εαυτόν

- Τι διάολο νομίζουν ότι κάνουν οι Δικαστές;
- Απλό. Τα πήραν στο κρανίο επειδή κάποιοι ηλίθιοι πολιτικοί πήγαν να τους την πέσουν στα μισθολογικά.
- Μην είσαι ανόητος. Αν ήταν τόσο απλό το θέμα δεν θ’ ανοιγόντουσαν τόσο βαθιά. Θα έμεναν στα ρηχά για να μπορούν να κάνουν πίσω σε μια διαπραγμάτευση κατόπιν αφού θα είχαν δείξει τα δόντια τους.
- Συμφωνώ. Το πήγαν πολύ μακριά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν σκοπό να το τραβήξουν.
- Γιατί όμως; Και πόσο μακριά έχουν σκοπό να το πάνε;

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Έρχεται και δεύτερη δήμευση καταθέσεων στην Κύπρο ενώ σειρά παίρνει και η Ελλάδα!

Νομοτελειακά βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει επέκταση του "κουρέματος" των κυπριακών καταθέσεων και πέραν του 6,75% για τα ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και 9,9% για ποσά από 100.001 ευρώ και πάνω από δεύτερη απόφαση του Eurogroup, μετά την διαρροή του κλίματος και των όσων λέχθηκαν στο 12ωρο Eurogroup.
"Όταν ποινικοποιούν το γεγονός ότι οι καταθέσεις της Κύπρου είναι επτά φορές μεγαλύτερες από το ΑΕΠ του κράτους και δήθεν αυτό δεν είναι σωστό και χαρακτηρίζουν την Κύπρο ως "πλυντήριο" της Ευρώπης" και ο Σόϊμπλε εκφράζει δήθεν αδιαφορία για το αν θα βγει η Κύπρος από την ευρωζώνη, τότε το δεύτερο "κούρεμα" είναι πολύ κοντά και θα είναι στο ύψος ή και πιο "βαθύ" του σημερινού" έλεγε πολύ γνωστός Έλληνας χρηματιστής στο defencenet.gr.

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ... Δεν περνάει η δήμευση των καταθέσεων - Μόνοι τους όπως το 1974 αλλά έτοιμοι για όλα!!!

Από εκβιασμό σε εκβιασμό προχωρούν οι Βρυξέλες προς την κυπριακή Δημοκρατία πιέζοντας την Προεδρία για άμεση διευθέτηση του ζητήματος στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου καθώς "δεν τους βγαίνουν τα κουκιά" στην Κύπρο.
Αυτό έγινε γνωστό από επιστολή που έστειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου όπου απαιτείται η άμεση διεκπεραίωση της διαδικασίας που αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δήμευση  των καταθέσεων σε ένα ποσοστό από 6,73 έως και 9,9% όπως αποφάσισε το Eurogroup.

ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ Nτοκουμέντο: Προσωρινή κατάσχεση ΟΛΩΝ των λογαριασμών στην Κύπρο άνω των 1000 ευρώ!

Πρωτοφανείς μαφιόζικες τακτικές ακολουθούνται στην Κύπρο από την κυβέρνηση Αναστασιάδη σε συνεργασία με την τρόικα, προκειμένου να δημευθεί ποσοστό των καταθέσεων από τις τράπεζες.
Το defencenet.gr αποκαλύπτει σχετική ενημέρωση της Τράπεζας Κύπρο η οποία ουσιαστικά κατάσχει μέχρι νεωτέρας, όλες τις καταθέσεις και σταματά όλες τις κινήσεις των λογαριασμών πάνω από το ποσό των 1000 ευρώ και αυτό μόνο μπονο για φοιτητές:
Ιδού η επιστολή της ντροπής προς τους καταθέτες της τράπεζας, η οποία είναι πανομοιότυπη και για τις λοιπές τράπεζες του νησιού:

Ρωσική αντίδραση για το "κούρεμα" καταθέσεων στη Κύπρο - 20 δις οι ρωσικές καταθέσεις

Ο έκτακτος φόρος που προβλέπεται να επιβληθεί στις τραπεζικές καταθέσεις με βάση το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων καταθετών που ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η Μόσχα.

"Η εμπιστοσύνη απέναντι στην Κύπρο, ως ασφαλές μέρος για τοποθέτηση χρημάτων, θα μειωθεί στο μηδέν", δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ο Ανατόλι Αξάνοφ, βουλευτής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας.
Ο Αξάνοφ αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο ενδέχεται να αγγίζουν τα 20 δισ. δολάρια (περίπου 15,4 δισ. ευρώ).

Αραβικά deals στο Ιόνιο: Ποια νησιά αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ

Πώς έξι νησιά του Ιονίου περνούν από Ενετούς σε αραβικά χέρια. Η έκταση, η γεωγραφική τους τοποθέτηση και η ιστορία των υπό πώληση ακατοίκητων νησίδων του Ιονίου. Τι δηλώνει ο δήμαρχος Ιθάκης στο NEWS 247
Καταπράσινα ερημονήσια στη μέση του Ιόνιου Πελάγους. Κάποτε ανήκαν σε τσομπάνηδες, με μίσθωμα ένα τενεκέ τυρί, καρπούς ή βούτυρο.
Στην ελληνική Μυθολογία αποτυπώθηκαν ως... οι 18 τιμωρημένες νύμφες που έγιναν νησιά, επειδή δεν υμνούσαν τον Αχελώο.
Ιστορικά αποτελούν τον τόπο που τον Οκτώβριο του 1571 έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά-Στουρνάρα για την Κύπρο

Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών για τις εξελίξεις στην Κύπρο. "Ασφαλείς οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα" επανέλαβε ο Γ. Στουρνάρας.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με θέμα τις δραματικές εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τις αποφάσεις του Eurogroup και τον αντίκτυπο που θα έχουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σκέφτονται ακόμα και «λύση πτώχευσης» στην Κύπρο

Δεύτερες σκέψεις, ακόμη και για χρεοκοπία, η οποία μοιραία θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ, αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο και κάνουν την Αθήνα, αλλά και τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της ευρωζώνης να ανατριχιάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κύπρο τρεις-τέσσερις βουλευτές από το κόμμα του κ. Αναστασιάδη διατυπώνουν απόψεις για πτώχευση μέσα στο ευρώ, υποστηρίζοντας ότι, αν προχωρήσει η λύση του Εurogroup, σύντομα το κυπριακό τραπεζικό σύστημα θα μείνει με ελάχιστες καταθέσεις, αφού η φυγή τους -και κυρίως των ρωσικών κεφαλαίων- θα είναι μαζική.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την προστυχιά των Ευρωπαίων

Την απογοήτευση και την οργή του για τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την κυπριακή οικονομία, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος της Μεγαλονήσου, χαρακτηρίζοντας τη στάση των Ευρωπαίων “προστυχιά”.

Μιλώντας στο μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο Μακαριότατος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που έτυχε η Κύπρος από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας πρόδωσαν οι φίλοι μας και οι συνέταιροι μας», αν και σημείωσε ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα για την οικονομία, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Η «Σιδηρά Καγκελάριος» και η «γροθιά» στους καταθέτες Κύπρου και Ευρωζώνης

Δεν έχει χαρακτηρισθεί άδικα ως η “Σιδηρά Καγκελάριος”. Μετά την απόφαση-σοκ για την Κύπρο, με τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων όλων των πολιτών της χώρας, η Άγκελα Μέρκελ απέδειξε πως μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων της Γερμανίας – σωστότερα και στην παρούσα φάση των συμφερόντων της ιδίας και του κόμματός της, του CDU, ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Φθινοπώρου – δεν διστάζει να “θυσιάσει” ακόμα κι ένα λαό, ούτε να ρισκάρει ένα ενδεχόμενο τραπεζικό ντόμινο από αλλόφρονες καταθέτες τρίτων χωρών της Ευρωζώνης.

Η νέα προδοσία της Κύπρου «Πάγωσαν» οι κινήσεις των κυπριακών τραπεζών

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με επιστολή της προς τις κυπριακές τράπεζες, αναφέρει ότι προσωρινά παγώνουν οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων.

Την επιστολή, με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2013, αποκαλύπτει η κυπριακή ιστοσελίδα 24Η.

Στην επιστολή, που φέρει ένδειξη «Εμπιστευτικόν», τονίζεται ότι η Τράπεζα απαγορεύει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας την εισαγωγή είτε από ιδρύματα υποκείμενα στην εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ή κατ' άλλο τρόπο εντολών πληρωμής ή μεταφοράς κεφαλαίων σε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.

Ξέφυγε από τον κακοποιό ο ένας όμηρος Σε εξέλιξη η επέμβαση των ΜΑΤ για τον Ριζάι

Επέμβαση στις φυλακές Μαλανδρίνου πραγματοποιούν αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ με αντιασφυξιογόνες μάσκες...


Πυροβολισμοί και εκρήξεις βομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών ακούστηκαν πριν από λίγο στις φυλακές Μαλανδρίνου και όλα δείχνουν ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ που είχαν σταλεί εκεί από την Αθήνα και την Πάτρα επιχειρούν επέμβαση για τη σύλληψη του Αλκέτ Ριζάι και την απελευθέρωση των ομήρων.

Φωτό με τους Έλληνες όμηρους στέλνει ο Ριζάι από τη φυλακή Μαλανδρίνου

Φωτό με τους Έλληνες όμηρους στέλνει ο Ριζάι από τη φυλακή Μαλανδρίνου

Στις αλβανικές εφημερίδες στέλνει ο διαβόητος κακοποιός φωτογραφίες με τους Έλληνες σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατά ομήρους!
Σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη ανθελληνισμού ο αλβανικής καταγωγής βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι ενημερώνει για την εξέγερσή του τις εφημερίδες της πατρίδας του και στέλνει φωτογραφίες δείχνοντας πόσους και ποιους ομήρους κρατά.
Προφανώς ο βαρυποινίτης θέλησε να ικανοποιήσει τα ανθελληνικά πάθη ορισμένων σκοτεινών κύκλων των Τιράνων που έχουν σαν απώτερο σκοπό τους την αποσταθεροποίηση στη χώρα μας χωρίς την ύπαρξη Δημοσίας τάξης και ευνομίας.

Έλληνες στην Ινδία. Μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Η σημαντικότερη και πλέον καθοριστικής σημασίας ιστορικά μεμαρτυρημένη εισβολή και εγκατάσταση πελασγικών φύλων της Βαλκανικής στην Ινδία,είναι αυτή του Μ.Αλεξάνδρου και των επιγόνων του,που βασίλεψαν επί 300 χρόνια στις Ινδίες και σφράγισαν ανεξίτηλα τον υπάρχοντα τότε ινδικό πολιτισμό,με στοιχεία που μέχρι σήμερα παραμένουν ορατά


Ο Αρριανός που περιέγραψε τα των εκστρατειών του Μ. Αλεξάνδρου στο έργο του “Αλεξάνδρου Ανάβασις”, στο πέμπτο βιβλίο του έργου αυτού, αναφέρει ότι όταν ο Αλέξανδρος έφτασε στον Ινδό ποταμό, υπήρχε εκεί μιά πόλη που ονομαζόταν Νύσα* .

Πάτρα: Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 (δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο)147 πληρώματα με 35.000 καρναβαλιστές στους δρόμους

Από το patrastimes

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι.
Η νυχτερινή παρέλαση πραγματοποιείται με πρωταγωνιστές τους χιλιάδες καρναβαλιστές - μέλη πληρωμάτων που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αχαικής πρωτεύουσας, στέλνοντας και φέτος μύνημα κεφιού - δημιουργίας - φαντασίας και ευρηματικότητας.
Η παρέλαση ξεκίνησε από την Γούναρη και μέσω των οδού Κορίνθου - πλ. Γεωργίου - Κορίνθου θα καταλήξει στην οδό Κολοκοτρώνη.
Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ με video και φωτό...