Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η Γράφουμε Ιστορία...η μας Γράφει η Ιστορία...


Εκλογές 2012:Τί συμβαίνει με άκυρα-λευκά-αποχή

"Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο" - Εκλογές... γέλιου στον ελληνικό κινηματογράφο(Βίντεο)

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχουμε χορτάσει από εμφανίσεις πολιτικών στην TV ωστόσο οι πιο απολαυστικές εκλογικές αναμετρήσεις, παραμένουν οι... ασπρόμαυρες του ελληνικού σινεμά.
Τις έχουμε απολαύσει δεκάδες φορές στη μικρή οθόνη, ωστόσο κάθε φορά, βγάζουν γέλιο και μας θυμίζουν ότι... όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποια πράγματα στις ελληνικές εκλογές παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα!

Reuters: Επικίνδυνες για την ευρωζώνη οι εκλογές στην Ελλάδα

Ανησυχία για την έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα εκφράζει το Reuters σε ειδική ανάλυσή του. Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις, που δεν δείχνουν ξεκάθαρο νικητή και δίνουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποσοστό 40%. Βάσει αυτών, τα δύο κόμματα είτε θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια απρόθυμη συνεργασία με ισχνή πλειοψηφία, είτε θα πρέπει να επιχειρήσουν το σχηματισμό ενός ευρύτερου συνασπισμού με μικρότερα κόμματα, που έχουν όμως αντιταχθεί στο μνημόνιο.
Το συγκεκριμένο σενάριο θα ενίσχυε την πίεση για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Μάλιστα, ορισμένοι οικονομολόγοι και πηγές των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος για απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στην τελική ευθεία Σαρκοζί-Ολάντ

Στην τελική ευθεία Σαρκοζί-Ολάντ
Σε λιγότερο από 24 ώρες ανοίγουν οι κάλπες στη Γαλλία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με το προβάδισμα του Φρανσουά Ολάντ να μειώνεται έναντι του απερχόμενου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι η τηλεοπτική μονομαχία της Τετάρτης δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα ριζικά προς όφελος του Σαρκοζί, ωστόσο ο φάνηκαν σημάδια ανάκαμψης για τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς.
Σε δύο δημοσκοπήσεις συνεχίζει να προηγείται ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, όμως με μόλις 53%, ποσοστό μειωμένο κατά 2 μονάδες σε σχέση με τα τέλη Απριλίου. Το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Σαρκοζί ανέρχεται σε 47%, αυξημένο κατά 2 μονάδες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών Interactive και CSA. Επίσης, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Opinion Way πριν και μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων την Τετάρτη, ο Ολάντ έχει υποχωρήσει στο 52,5 % ενώ ο Σαρκοζί ανέβηκε αντίστοιχα στο 47,5 % μειώνοντας τη διαφορά που τον χωρίζει από τον αντίπαλό του στις πέντε μονάδες.

Που θα ψηφίσετε αύριο

Το blog μας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και το υπουργείο Εσωτερικών,σας ενημερώνουν που  μπορείτε να βρείτε το εκλογικό τμήμα όπου θα ψηφίσετε αύριο καθώς και τη διεύθυνσή του.

 Για να δείτε πού ψηφίζετε κάνετε κλικ εδώ

  Για να δείτε πού βρίσκεται  το εκλογικό σας τμήμα κάνερε κλικ  εδώ

Εκλογές 2012: Τα τρία «κλειδιά» του εκλογικού νόμου

Εκλογές 2012: Τα τρία «κλειδιά» του εκλογικού νόμου
Τρία είναι τα κρίσιμα σημεία που θα κρίνουν το νέο «χάρτη» της Βουλής, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το 2003 και με παραλλαγές εφαρμόστηκε το 2007 και το 2009.
Πρώτον, το ποσοστό του 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων πανελλαδικά, που αποτελεί τον πήχη για την είσοδο ενός κόμματος στη νέα Βουλή. Δεύτερον, οι 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα και τρίτον, η «μοιρασιά» των υπολοίπων 250 εδρών αναλογικά στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.
Η κατανομή των εδρών γίνεται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, δηλαδή δεν συνυπολογίζονται τα λευκά και τα άκυρα. Κάθε κόμμα λαμβάνει αναλογικά τον αριθμό των εδρών με βάση τις ψήφους που συγκέντρωσε στην επικράτεια, ανεξαρτήτως της περιφέρειας στην οποία ψηφίζεται.

Εκλογές 2012: Ο τρόμος των Exit - polls

Εκλογές 2012: Ο τρόμος  των Exit - polls
Σοβαροί προβληματισμοί αρχίζουν να αναπτύσσονται σχετικά με την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητα των αποτελεσμάτων των exit-polls
Πολύ σοβαροί προβληματισμοί εκφράζονται σχετικά με την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητα των αποτελεσμάτων των exit – polls λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες Ιδιαίτερα προβληματισμένος δείχνει ο «γκουρού» των δημοσκοπήσεων και έγκυρος εκλογολόγος ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος που έχει τοποθετηθεί και δημόσια γύρω από το θέμα.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι αποφεύγει να εκτεθεί στον τηλεοπτικό φακό σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Εγκλημα χωρίς τιμωρία Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το ατιμώρητο έγκλημα της πυρπόλησης του πρώην υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου και τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας, ανάμεσα τους και μιας γυναίκας εγκύου στον 4ο μήνα, από άγνωστους κουκουλοφόρους στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου.

Η φωτιά προκλήθηκε μετά από ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο νεοκλασικό κτίριο οι υπάλληλοι της τράπεζας, τρεις από τους οποίους βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη.

Τσίπρας: «Σόιμπλε, έλα εσύ να ψηφίσεις Σαμαρά και Βενιζέλο»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη. Για ακόμα μία φορά κάλεσε τον ελληνικό λαό με την ψήφο του να ανοίξουν δρόμο για νέο αριστερό συνασπισμό εξουσίας.

Όταν αναφέρθηκε στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ανέβασε τους τόνους, λέγοντας στον κόσμο πως «σας βλέπει, όλη η Ελλάδα. Και σας ακούει όλη η Ευρώπη. Και η φωνή της αξιοπρέπειας και την ανατροπής, που σήμερα υψώνετε, ανησυχεί τους δανειστές. Τρέμει την ετυμηγορία σας και ο κ. Σόιμπλε. Γνωρίζουμε ότι εύχεται και εργάζεται για να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν το θέλει τόσο πολύ, του λέω το εξής:

Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, ζητά ο Σόιμπλε

Μήνυμα προς την Αθήνα για εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας την επομένη των εκλογών έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα είχε η μη συμμόρφωση της επόμενης κυβέρνησης στις υποχρεώσεις της χώρας.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός. Επισήμανε ακόμη ότι αν στις κάλπες της Κυριακής ο ελληνικός λαός εκλέξει μια πλειοψηφία που δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι μια «εκούσια απόφαση».