Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΖΗΤΩ Η 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των ξένων(Βίντεο)


New Kings and Generals historical animated documentary series on the history Greece and the Ottoman Empire will discuss the Greek War of Independence, which gave Greece its new era of independence. In this first video we will see why this revolt has occurred and what the life in the Ottoman Empire was like for the Greeks.

Θ/Κ “Αβέρωφ”: Ο “μπάρμπα-Γιώργος” και τα τουρκικά θωρηκτά αντίπαλοί του

Η κήρυξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου στις 5 Οκτωβρίου 1912, βρήκε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενισχυμένο. Απέναντι του στεκόταν το ισχυρό τουρκικό ναυτικό, έτοιμο να τους αμφισβητήσει την κυριαρχία στο Αιγαίο και να υποβοηθήσει την ενίσχυση των μαχόμενων τμημάτων του Τουρκικού Στρατού με ασιατικά στρατεύματα της Αυτοκρατορίας. Ο Τούρκος αρχηγός στόλου, ναύαρχος Ραμίζ, μπορούσε να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον καθώς ο στόλος του υπερείχε σαφώς του ελληνικού σε εκτόπισμα και αριθμό πυροβόλων. Το τουρκικό ναυτικό διέθετε δύο ισχυρά θωρηκτά γερμανικής κατασκευής, τα «Μπαρμπαρόσα» (πρώην Kurfürst Friedrich Wilhelm) και «Τουργκούτ-Ρέις» (πρώην Weissenburg).

Τα πλοία αυτά αποτέλεσαν τον κύριο αντίπαλο της ελληνικής ναυαρχίδας,  του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ». Καθελκύστηκαν το 1891 και παραδόθηκαν το 1893 και το 1894

«Ἡ Τουρκία πάντοτε τήρησε τήν ὑπογραφή της!»…

Παναγιώτης Γ. Παῦλος

Τή στιγμή πού ἡ ἑλληνική κοινή γνώμη ἔχει στραμμένη τήν προσοχή της στά τραγικά τεκταινόμενα στήν Οὐκρανία, πληθαίνουν οἱ σοβαρές ἐνδείξεις λίαν ἀνησυχητικῶν ἐξελίξεων στά ἑλληνοτουρκικά,ἐνῶ ἡ ἔννοια «συνεκμετάλλευση» εἰσβάλλει μέ νέα ὁρμή στή δημόσια σφαῖρα.

Τό πάζλ τῶν ἐνδείξεων συμπληρώνεταιὄχι μόνον ἀπό διατυπώσεις τρίτων, ὅπωςἡ σύσταση τοῦ Ἀμερικανοῦ Πρέσβη Πάυατ,στή δημοσιογράφο

Η Άγκυρα παρεμβαίνει στο Ουκρανικό, χωρίς αποτέλεσμα, άλλα σπεύδει στο ταμείο!

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, Mark Rutte, είναι ένας από τους ξένους ηγέτες, που χρειάστηκε να μεταβούν στην Άγκυρα για να δώσει  «διαπιστευτήρια» στον Ερντογάν. Ήταν ένας από τους ξένους αξιωματούχους, που πήγαν να «υποκλιθούν» στον Τούρκο Πρόεδρο για τον «εποικοδομητικό» και «ειρηνοποιό» ρόλο, που διαδραματίζει στον Ουκρανικό.

Ο Mark Rutte συνάντησε προχθές με  τον Ερντογάν και εξήρε την προσφορά του στην «ειρήνη» και την «σταθερότητα» στην ευρύτερη περιοχή. Και όταν ρωτήθηκε κατά πόσο η κατοχική Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, η χώρα του οποίου έχει

Στην Αθήνα η Φλοράνς Παρλί για Rafale και Belharra – Στον Πειραιά το «Charles de Gaulle»

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να συνυπογράψει τις συμφωνίες για τα επιπλέον 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις 3+1 φρεγάτες Belharra, που θα αποκτήσουν η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό αντίστοιχα.

Η κυρία Παρλί θα έλθει στην Αθήνα απευθείας από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τουρκικό ραντάρ AESA για τα F-16 Block 30: Εκ νέου υποψίες εμπλοκής Νοτίου Κορέας;

Ραντάρ AESA για τα τουρκικά AKINCI και F-16 Block 30 – Δύσκολο εγχείρημα χωρίς εξωτερική συνδρομή. Η ανάπτυξη αερομεταφερόμενου ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) για τα υπό εκσυγχρονισμό F-16 Block 30 της Τουρκικής Αεροπορίας, αλλά και για τα δικινητήρια, μη επανδρωμένα AKINCI, ανακοινώθηκε πρόσφατα από την ASELSAN. Η συγκυρία σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του τουρκικού συστήματος, μαζί με το αντίστοιχο για το νοτιοκορεατικό μαχητικό KF-21 Boramae, είναι ίσως η εξήγηση για την τουρκική αισιοδοξία σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος. Το ζητούμενο είναι εάν μια τέτοια συνεργασία με ροή τεχνολογίας προς την Τουρκία θα ευοδωθεί εάν η Άγκυρα δεν αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Δύση. Διότι και η Νότια Κορέα έχει συνεργάτες στην προσπάθεια ανάπτυξης του μαχητικού.

Στον Πειραιά το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle (Εικόνες - Βίντεο)

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στο Charles de Gaulle ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard.

Στον φαληρικό όρμο βρίσκεται το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κύκλοι του Πενταγώνου, το γεγονός ότι η υπογραφή των συμβάσεων

Μπορεί η Ρωσία να διασπαστεί σε πολλά μικρά κράτη;

*Άρθρο – ανάρτηση του δημοσιογράφου Αργύρη Παγαρτάνη

Στην 20ετία και βάλε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν κυβερνά τη χώρα, έχει φροντίσει, άλλοτε με κομψό τρόπο, κι άλλοτε με όχι τόσο κομψό, να εκμηδενίσει και την παραμικρή σκέψη για κάτι τέτοιο. Και είτε προσεταιρίσθηκε, είτε «απαλλάχθηκε» απ’ όποιον τοπικό ηγέτη που εξέφρασε έστω ψήγματα τέτοιας ρητορικής, απέκτησε ένα κάποιο λαϊκό έρεισμα και άρχισε, θεωρητικά πάντα, να ονειρεύεται απόσχιση.
Με τον Πούτιν, πάντως, να πατάει τα εβδομήντα, την απουσία ενός στιβαρού διαδόχου απ’ αυτούς που τον περιτριγυρίζουν (εκτός αν τον έχει… έτοιμο και τον κρύβει) και την αμφισβήτηση στην κυριαρχία

Δένδιας από Ινδία:Ζωτικής σημασίας ο σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας σε Μεσόγειο και Ινδο-ΕΙρηνικό

Επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ινδία

«Η προώθηση και ο σεβασμός της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, της UNCLOS, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ενίσχυση της σταθερότητας σε Ινδο-Ειρηνικό και Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Jawaharlal Nehru (JNU) στο Νέο Δελχί, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ἐξοργίζει τήν Τουρκία ἡ «Στρατηγική Πυξίδα» τῆς ΕΕ

Ὑποστηρίζει ὅτι ἀντίκειται στό Διεθνές Δίκαιο!

Η Τουρκία χαρακτηρίζει «παράνομο» τό σχέδιο τῆς Ε.Ε. «Στρατηγική Πυξίδα» πού διεμορφώθη γιά τήν ἀμυντική ἀναμόρφωση τῆς Εὐρώπης καί ὑποστηρίζει ὅτι Ἑλλάς καί Κύπρος τό ἔχουν ὑπαγορεύσει. «Ἡ Στρατηγική  Πυξίδα γιά τήν Ἀνατολική Μεσόγειο καί ἡ ἀναφορά στήν χώρα μας φαίνεται ὅτι καθοδηγήθηκε ἀπό δύο μέλη τῆς Ε.Ε. πού ἔχουν μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις στά θαλάσσια σύνορά τους, εἰς βάρος καί μέ τήν ἐπίμονη ἄρνηση τῶν δικαιωμάτων τῆς Τουρκίας καί τῶν Τουρκοκυπρίων» ἀναφέρει ἡ σχετική ἀνακοίνωσις τοῦ τουρκικοῦ ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν. Ἡ Ἄγκυρα ὑποστηρίζει ἀκόμη ὅτι τό κεφάλαιο γιά τήν Ἀνατολική Μεσόγειο «ἀντιβαίνει ὁλοκληρωτικά στό Διεθνές Δίκαιο, στήν διεθνῆ πρακτική καί στούς ἴδιους τούς νόμους τῆς Ε.Ε., καί ἔτσι εἶναι ἀποσυνδεδεμένο ἀπό τήν πραγματικότητα. Ἡ Ε.Ε. ἔτσι γίνεται μέρος τοῦ προβλήματος ἀντί γιά μέρος τῆς λύσης στήν Ἀνατολική Μεσόγειο» καί εἶναι «λυπηρό ὅτι ἡ Ε.Ε. χάνει τήν ἀλήθεια καί τήν πραγματικότητα καί βλέπει μιά ὑποψήφια πρός ἔνταξη χώρα καί ἕναν σύμμαχο τοῦ ΝΑΤΟ ὑπό μιά τέτοια ρηχή προοπτική».

Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα μπλοκάρουν την απαγόρευση ρωσικών πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας μπλοκάρουν τις προτεινόμενες κυρώσεις που αφορούν στην πρόσβαση των ρωσικών πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια, πηγή της Κομισιόν είπε στην EURACTIV Ελλάδος.

Το σενάριο αποκλεισμού των πλοίων με ρωσική σημαία ή πλοίων με άλλη σημαία αλλά ρωσικών συμφερόντων κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Κομισιόν εδώ και καιρό.

Η Τσεχία και οι βαλτικές χώρες ασκούν πιέσεις προς μια τέτοια κατεύθυνση, ωστόσο Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα φαίνεται ότι το μπλοκάρουν.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ*

Κυριάκος Ρέβελας

Η στρατιωτική επίθεση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένων υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η Ρωσία. Σημαίνει ως εκ τούτου σταθμό για την ευρωπαϊκή ασφάλεια με ευρύτερες επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις. Η στρατιωτική επίθεση ξάφνιασε πολιτικούς και παρατηρητές αν και είναι η κατάληξη μιας μακράς περιόδου εντάσεων, αιτιάσεων και απειλών. Την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η έκβασή του είναι άδηλη. Πάντως οι οιωνοί δεν είναι καλοί για την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Τουρκικό θράσος: Η Άγκυρα… απαιτεί από τη Δύση F-35 και Patriot «χωρίς προϋποθέσεις»!

Αλτούν: «Η πρόταση να στείλει η Τουρκία S-400 στην Ουκρανία δεν είναι ρεαλιστική»

Ο επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν με άρθρο του στη Wall Street Journal απαντά στις πληροφορίες που μετέδωσαν οι New York Times, πως οι ΗΠΑ «προτρέπουν» την Άγκυρα να στείλει τους S-400 στην Ουκρανία και ως αντάλλαγμα, η Ουάσιγκτον θα «ανοίξει το δρόμο» για την επιστροφή στο πρόγραμμα των F-35.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η Δύση σήμερα είναι να παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη F-35 και

ΝΑΤΟ: "Ο Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος στην Ουκρανία" - Τι αποφασίζουν οι ηγέτες της Συμμαχίας

Αποφάσεις για νέα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία λαμβάνουν οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ενώ επί τάπητος τίθεται και η αναδιάταξη της δύναμης αποτροπής και άμυνας.

Ακριβώς τη μέρα που συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που συναντώνται στις Βρυξέλλες, λαμβάνουν αποφάσεις για την πιο σοβαρή κρίση ασφαλείας εδώ και δεκαετίες που ανατρέπει τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τρίζει» το status quo – Οι τρεις πιθανές αλλαγές στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης

Μια νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται και οι οικονομολόγοι έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται πώς θα είναι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να αναδιατάξει τον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, εκτιμά το Economist Intelligence Unit (EIU), αφού έχουν αρχίσει να εμφανίζονται νέες γεωπολιτικές συμμαχίες και μια νέα διαίρεση ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση.

Την ανάλυση του Economist Intelligence Unit παρουσιάζει σε άρθρο του το businessinsider.com. Μια νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται και οι οικονομολόγοι έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται πώς θα είναι, σημειώνεται αρχικά.

Σερβία: Αψηφά το μποϊκοτάζ στη Ρωσία και κλείνει νέα συμφωνία με την Gazprom

Της Lidia Kurasinska

Την ώρα που κράτη ανά τον κόσμο επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και ψάχνουν τρόπους για να απεξαρτηθούν από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, η Σερβία είναι έτοιμη να συνάψει νέα πολυετή σύμβαση με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dušan Bajatović, διευθυντής του κρατικού παρόχου φυσικού αερίου της Σερβίας, Srbijagas, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τον ρωσικό "κολοσσό" του φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και θα πρέπει να ολοκληρωθούν "το αργότερο έως τις 15 Μαΐου". Η συμφωνία θα έχει 10ετή ισχύ.

Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στην Οδησσό

«Το επόμενο σημείο στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός πολύ σύντομα θα κάνει την παρουσία του, είναι η περιοχή της Οδησσού, δήλωσε ο Τζέιμς Ραντς, στρατιωτικός ειδικός στο αμερικανικό αναλυτικό πρακτορείο Janes.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πλήρη υπεροχή στη Μαύρη Θάλασσα, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα πλοίων, ενώ ο ουκρανικός στόλος έχει μόνο μερικές πυραυλάκατους.

Ο Ραντς είναι βέβαιος ότι οι πεζοναύτες του ρωσικού ναυτικού έχουν κάνει ασκήσεις επανειλημμένα για τις τακτικές διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων από τη θάλασσα και θα φέρουν σε πέρας τέλεια το έργο τους.

Σύνοδος ΝΑΤΟ για την Ουκρανία: Στο τραπέζι και η αποστολή πυραύλων κατά πλοίων

Την ίδια ώρα, αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η αποστολή αντιπλοϊκών πυραύλων στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ουκρανική άμυνα AP Photo/Jamejam Online, Azin Haghighi

Να στηρίξουν την Ουκρανία παρέχοντάς της πυραύλους κατά πλοίων εξετάζουν κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους , δηλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ σήμερα.

«Έχουμε αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας για την παροχή πυραύλων κατά πλοίων στην Ουκρανία», επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Όταν ο Λευκός Οίκος ανέχεται την παραβίαση των κυρώσεων από τον Ερντογάν, φτύνει στα μούτρα των συμμάχων του: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο τρόμος των πυρηνικών πλανάται πάνω από την Ευρώπη, μετά τις απειλές στενών συνεργατών του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Την ίδια στιγμή, αποτελεί ύψιστη πρόκληση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Λευκός Οίκος την παραβίαση των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Φτύνει στα μούτρα τους συμμάχους και τους εταίρους της Αμερικής όταν ανέχεται τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα αποτελέσει το όχημα για να μην αποτύχουν οι κυρώσεις.

Μετά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, σήμερα επανέλαβε τις απειλές ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος θεωρείται από τους αξιωματούχους που γνωρίζει τις σκέψεις του κ. Πούτιν, αν και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν συμβουλεύεται κανένα. Κάνει απλά του κεφαλιού του.

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία - Όλες οι εξελίξεις από τη 29η μέρα ρωσικής εισβολής – Eνας μήνας ρωσικής εισβολής

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ εξετάζουν στις Βρυξέλλες τα επόμενα βήματα της Συμμαχίας έναντι της ρωσικής εισβολής σε μία συνάντηση που θεωρείται από τις πλέον σημαντικές στην ιστορία του θεσμού. 

Σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανό αξιωματούχο, ΗΠΑ και Σύμμαχοι εξετάζουν την πιθανότητα αποστολής στην Ουκρανία αντιπλοϊκών πυραύλων. 

Μακρόν: Η Δύση θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα όταν κριθεί απαραίτητο

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε

Κ. Μελάς:Η κίνηση Πούτιν για πληρωμές ενέργειας σε ρούβλι και οι παγκόσμιες οικονομικές προεκτάσεις

 

Ο καθηγητής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής στο Πάντειο, Κώστας Μελάς , εξηγεί τα βραχυπρόθεσμα κέρδη από την αιφνιδιαστική κίνηση Πούτιν να αναγγείλει την πληρωμή σε ρούβλια των πόρων ενέργειας που δίνει η Ρωσία στην Ευρώπη, αλλά ανοίγει την βεντάλια, σημειώνοντας από την μία τις παγίδες για την Ρωσική οικονομία και από την άλλη την συμβολική αναγγελία αποδολαροποίησης οικονομιών κρατών που δεν θέλουν να εξαρτώνται από το δολάριο ως παγκόσμιο συναλλαγματικό μέσο, τις αδυναμίες ενός τέτοιου εγχειρήματος σε αυτή τη φάση, τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, ην θέση του Ευρώ και κυρίως την διεύρυνση του χάσματος με «πολεμικό χαρακτήρα και στα χρηματοοικονομικά, μεταξύ των οικονομιών της Δύσης και χωρών όπως η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

Κ.Σταμπολής:Τεχνικά αδύνατη η εφαρμογή ενιαίας αγοράς φυσικού αερίου στην Ε.Ε.

 

Μακρόχρονη η Ενεργειακή κρίση. Ο Πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης , Κωνσταντίνος Σταμπολής, εξηγεί στον 98.4 γιατί τεχνικά – οικονομικά και με βάση τις αγορές και το χρηματιστήριο ενέργειας , είναι αδύνατη η εφαρμογή της πολιτικής ενιαίας αγοράς από την Ε.Ε. φυσικών πόρων ενέργειας.

Λύση με το πρόβλημα που λέγεται Τουρκία | Σάββας Καλεντερίδης (23-3-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Λύση με το πρόβλημα που λέγεται Τουρκία Τις αντιδράσεις από πλευράς Τουρκίας στη «Στρατηγική Πυξίδα» αλλά και το ξέπλυμα του Ολλανδού πρωθυπουργού, Ρούτε στον Ερντογάν, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.