Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Σε λίγο θα μας πούν και εισβολείς που πρέπει να αποχωρήσουμε από την Κύπρο

Του Άριστου Μιχαηλίδη | πρώτη δημοσίευση: Φιλελεύθερος της Κύπρου | 12/12/2021
ΠΗΓΗ ardin-rixi 

Κάποτε στην Κύπρο, είναι ο τίτλος μιας προπαγανδιστικής σειράς της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας. Γυρίστηκε στην Κύπρο με κύριο στόχο να αιτιολογήσει την τουρκική εισβολή αλλοιώνοντας την ιστορία μας. Έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Απρίλιο και προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους, λόγω των ακραίων ψευδολογιών που πρόβαλλε. Αντιδράσαμε κι εμείς λίγο, επιφανειακά, όπως πάντα, και μετά το ξεχάσαμε. Πρόσφατα έγραφα σε αυτή τη στήλη για τις συνεχείς αναφορές Τουρκοκυπρίων και Τούρκων πολιτικών γύρω από την ιστορία, που έγινε πια συστηματικό και ολοφάνερα οργανωμένο και με σκοπιμότητα.

Παυλόπουλος: Οι απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας για κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις είναι πάντα νομικώς ενεργές

Οι έναντι της Γερμανίας απαιτήσεις της Ελλάδας ως προς το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής είναι πάντοτε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Αυτό επεσήμανε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στο Ετήσιο Μνημόσυνο για τους Μάρτυρες του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και μίλησε, με θέμα «Δεν ξεχνάμε, Ποτέ ξανά».

Πρόσθεσε δε ότι η ως τώρα άρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να προσέλθει στο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο συνιστά πραγματική προσβολή του Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού.

Ο Δρόμος του Μεταξιού της Τουρκίας

Του Μανώλη Μουράτογλου
Από το geoeurope 

Τα drones τα οποία έχουν αναπτυχθεί από διάφορες τουρκικές εταιρείες αποτελούν τον Δρόμο του Μεταξιού της Τουρκίας. Μια αλυσίδα συμμαχιών που εκτείνεται από τη Λιβύη, τη Συρία, το Κατάρ, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, μέχρι το Μαρόκο και με φιλοδοξίες για επέκταση και σε άλλες χώρες της Αφρικής, όπως η Τυνησία, της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία και της Ασίας, όπως το Καζακστάν και η Ινδονησία.

Τα τουρκικά drones έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν. Έχουν συμβάλλει στην απόκρουση επιθέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στο Ιντλίμπ. Είχαν καθοριστική συμμετοχή στην ανατροπή των συσχετισμών στα μέτωπα της Λιβύης. Οδήγησαν την επιτυχία των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια στους αποσχιστές του Ντονμπάς στην Ουκρανία, αν χρησιμοποιηθούν πέρα από αποστολές περιπολίας και αναγνώρισης.

Γιάννος Χαραλαμπίδης: ΜΟΕ η επανασύνδεση των Τραπεζών των Κατεχομένων με την Κυπριακή Δημοκρατία(Βίντεο)

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Ευρωπαϊκή κοροϊδία για τα μέτρα κατά της Τουρκίας! Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης η επανασύνδεση των Κατεχομένων στο τραπεζικό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Την είδηση ότι τα μέτρα κατά της Τουρκίας πάγωσαν λόγω Γερμανίας σχολίασε ο Γιάννος Χαραλαμπίδης.


Ο διδάκτωρ Διεθών Σχέσεων στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα στις 13 Δεκεμβρίου 2021.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας γερμανικής κυβέρνησης με την Τουρκία

Νίκος Μελέτης
Από το liberal 

Αρνητικό δείγμα γραφής δίνει η νέα γερμανική κυβέρνηση και η «πράσινη» ΥΠΕΞ Α.Μπέρμποκ, καθώς το Βερολίνο πρωτοστάτησε στις προσπάθειες ώστε το χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων να μην μπει σε ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τον παράνομο εποικισμό των Βαρωσίων τον περασμένο Ιούλιο.

«ΗΠΑ - Κατάρ δεσμεύτηκαν να μην μπουν στο τεμάχιο 5»

ΗΠΑ και Κατάρ δεσμεύτηκαν να μην μπουν στην «υφαλοκρηπίδα» τη Τουρκίας, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις έρευνες της κοινοπραξίας ExxonMobil-Qatar Energy μετά την αδειοδότησή τους στο τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “όσον αφορά τη συμφωνία που υπογράφηκε από το Κατάρ και την Exxon, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδειά μας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι”. “Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στις περιοχές που αδειοδοτούνται από την τδβκ χωρίς την άδειά μας. Επομένως, σε αυτή τη συμφωνία στο

«Ξεκαθαρίζει το ενεργειακό τοπίο στην ανατολική Μεσόγειο»

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο δείχνουν τους σχεδιασμούς των ισχυρότερων δρώντων στην περιοχή. Ποιες είναι όμως αυτές οι εξελίξεις; Ας τις δούμε αναλυτικά:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιανναδάκης
μέλος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ
Από το militaire
  1. Η επαναδραστηριοποίηση της ExxonMobil στην περιοχή, ξεκινώντας γεώτρηση στο βυθοτεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ και αποκτώντας το βυθοτεμάχιο 5 μαζί με την  Qatar Petroleum. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι οι Αμερικάνοι έχουν αποφασίσει ότι η οριοθετημένη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αξιοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και από κανέναν άλλον, δίνοντας βέβαια equitably, (δηλαδή δίκαια, δηλαδή σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα που επικρατούσαν πριν την εισβολή και κατοχή, δηλαδή 82% στους Ελληνοκύπριους και 18% στους Τουρκοκύπιους και όχι 50 – 50) ποσοστό και στους Τουρκοκύπριους.

F-35: Η Τουρκία “έληξε”… Οριστικά εκτός ότι κι αν “τραγουδά” η Άγκυρα

 Έχει ξεκινήσει εσχάτως μία παραφιλολογία ότι οι Αμερικανοί συζητούν ξανά με τους Τούρκους για να τους παραχωρήσουν τα μαχητικά F-35. Λένε, ακόμα, ότι στο τέλος οι Αμερικανοί δήθεν θα αποδεχθούν την παρουσία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στο τουρκικό έδαφος. Χωρίς να βρισκόμαστε στο …μυαλό του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και για τα δύο θέματα έχουν δοθεί τελικές και σκληρές απαντήσεις, καθώς οι αποφάσεις από την πλευρά των ΗΠΑ είναι ειλημμένες, ότι και να υπονοεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Οι συζητήσεις που διεξάγονται για τα F-35 αφορούν μόνο τις αποζημιώσεις. Η Τουρκία έδωσε ένα

Το Κατάρ έφερε την πικρή αλήθεια στα μάτια της Τουρκίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Το Κατάρ έφερε την πικρή αλήθεια στα μάτια της Τουρκίας! Οι Καταριανοί δεν άκουσαν τον Ερντογάν. Η Κύπρος και οι κούφιες κόκκινες γραμμές του Τατάρ. Δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα η αναγνώριση του Ψευδοκράτους.

Την ανάλυση του αρθρογράφου Χασάν Καχβετζίογλου για τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα σχέδια της στην κυπριακή ΑΟΖ με τίτλο «Το Κατάρ, η Κύπρος και οι κούφιες κόκκινες γραμμές του Τατάρ» παρουσίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Το σενάριο μεταστάθμευσης RAFALE του Κατάρ στην Τουρκία και οι σχέσεις ΗΑΕ-Τουρκίας(Βίντεο)

 
Καλεσμένος του Κ. Τουτσίδη στον Focus Fm 103,6. Αναφορά στο σενάριο μεταστάθμευσης καταριανών RAFALE στην Τουρκία, η ομαλοποίηση των σχέσεων ΗΑΕ-Τουρκίας, η ουκρανική κρίση, Γεωπολιτική εκτίμηση για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και εξοπλιστικά.