Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Aρχαία Ελλάδα ενας μοναδικός πολιτισμός

Τα πάντα ανάγονται στους αρχαίους Έλληνες. Φυσικά, είναι γνωστό ότι στην επιστήμη και άλλοι πολιτισμοί είχαν συνεισφέρει στην ανάπτυξή της. Παρά ταύτα, η αρχαία Ελλάδα είναι ο μοναδικός πολιτισμός στον οποίο η επιστήμη, ευτυχώς, απαλλάχθηκε από τα δεσμά της θρησκείας και της θρησκοληψίας σε αντίθεση με όλους τους άλλους μεγάλους – νεκρούς σήμερα – πολιτισμούς όπως στην Αίγυπτο, στην Φοινίκη, στη Μεσοποταμία και στις Ινδίες.

Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε ιερατείο και οι Έλληνες δεν ήταν καθόλου θρησκόληπτοι, ούτε σήμερα είναι. Στην δε Κίνα το πρόβλημα ήταν περισσότερο η φεουδαρχία που κράτησε από την δυναστεία των Τσου (10ος αιώνας π.Χ.) μέχρι τον 19ο αιώνα μ.Χ..Το διάστημα αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερο, ανάλογα με τη οπτική γωνία του μελετητή! Η φεουδαρχία και οι δυναστείες είχαν ως συνέπεια τους συνεχείς πολέμους και την καταδυνάστευση του λαού.Οι παραπάνω λαοί, εκτός από τους Φοίνικες, ήταν απομονωμένοι. Η Κίνα ουσιαστικά αγνοείτο από τον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι το ταξίδι του Μάρκο Πόλο ο οποίος το 1274 μ.Χ. έφτασε στο Πεκίνο.

Πομπέο: Τουρκία επιδεινώνει την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Μυρίζει σταθερά μπαρούτι στην περιοχή - Νέες συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα

Σε νέες συγκρούσεις ενεπλάκησαν σήμερα (16/10) δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, για να εξανεμίσουν τις ελπίδες για τερματισμό των εχθροπραξιών που μαίνονται σχεδόν τρεις εβδομάδες για τον θύλακο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Στις εξελίξεις αυτές πήρε θέση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος επέρριψε στην Τουρκία την ευθύνη για την αναζωπύρωση της κατάστασης.

Ο Πομπέο δήλωσε πως η Άγκυρα επιδείνωσε τη σύγκρουση, παρέχοντας πόρους στους Αζέρους. Χρειάζεται μια διπλωματική επίλυση μάλλον αντί «τρίτες χώρες να έρχονται και να παρέχουν τη δύναμη πυρός τους σε αυτό που είναι ήδη πυριτιδαποθήκη μιας κατάστασης», δήλωσε σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο WSB Atlanta.

Τρεις νέες ΝAVTEX σε Αιγαίο και Μεσόγειο εξέδωσαν οι Τούρκοι

H EE ακόμα συζητάει για κυρώσεις!

Τρεις νέες NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για δύο ασκήσεις στο Αιγαίο και μία άσκηση στη Μεσόγειο.

Πρόκειται για άσκηση στις 22-23 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο, άσκηση στις 19-21 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και άσκηση στις 19-20 Οκτωβρίου, επίσης στο Αιγαίο. Ανακοινώνονται και οι συντεταγμένες από το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας.       

Mε λίγα λόγια οι Τούρκοι ''γράφουν'' την Ευρώπη, αφού βλέπουν πως δεν υπάρχουν κυρώσεις! 

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο - Ενοχλημένη η Ουάσινγκτον για τους S-400 της Άγκυρας

Η μία πρόκλιση διαδέχεται την άλλη, από την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο φέρνοντας την κατάσταση στα άκρα. Η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία, φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει την επικινδυνότητα της επιθετικότητας του Ερντογάν, ή απλά αδιαφορούν, κοιτάζοντας το οικονομικό της συμφέρον.

Ενώ λοιπόν το Oruc Reis, "σουλατσάρει" στην ελληνική ΑΟΖ και οι ένοπλες δυνάμεις μας το έχουν υπό στενή παρακολούθηση, έβγαλαν και το "Kanouni", ακόμη ένα ερευνητικό σκάφος για να περάσει και αυτό "μέσα" από το Αιγαίο, συνοδεία πολεμικών σκαφών.

To μελλοντικό πρόσωπο του πολέμου-Η Κίνα παρουσίασε τεχνολογία εκτόξευσης σμήνους drone από εκτοξευτή τοποθετημένο σε φορτηγό όχημα(Βίντεο)

Χωριανόπουλος Άγγελος 

Από το infognomonpolitics


Η Κίνα έχει δοκιμάσει επιτυχώς το σύστημα swarm drone που καθιστά την απειλή της τεχνολογίας swarm ακόμα ρεαλιστικότερη, ειδικά σε μια εποχή όπου η Κίνα αντιμετωπίζει αντιπάλους όπως τις ΗΠΑ, Ινδία και Ιαπωνία.

Η China Electronics Technology Group (CETG), κρατική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήγαγε τη δοκιμή το Σεπτέμβριο και δημοσίευσε το βίντεο την Τρίτη μαζί με κάποιες λεπτομέρειες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αυτό που πρέπει, ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας και του Ερντογάν

Ειλικρινά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να γράψουμε αυτό το άρθρο. Για τελευταία φορά, χωρίς ονόματα και διευθύνσεις. Αλλά, είναι πραγματικά αδιανόητο, κάποιοι να κάνουν αντιπολίτευση, ενώ η χώρα είναι στα πρόθυρα μιας γενικευμένης κρίσης. Όταν ο Στόλος, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται σε θέσεις μάχης, όταν τα υποβρύχιά μας καταδύθηκαν και κανείς δεν ξέρει πότε θα αναδυθούν, όταν ξεκλειδώνονται για μια ακόμη φορά τα shelters των όπλων στα αεροδρόμια.

Για όλους όσους εξαπολύουν μύδρους κατά της διαχείρισης της Κρίσης, που είναι λάθος να πιστεύουμε ότι γίνεται απλά από την Κυβέρνηση (γίνεται συντονισμένα από τα Επιτελεία, το ΥΠΕΞ και την Πολιτική Ηεγεσία), ας δούμε την Μεγάλη Εικόνα.

Ναύαρχοι: “Με κατευνασμό απέναντι στην Τουρκία πάντα θα χάνουμε… 12 ν.μ.”

Αν δεν δημιουργήσουμε συνθήκες αποτροπής και συνεχίσουμε να απαντούμε με κατευνασμό απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα πάντα θα χάνουμε» τονίζουν δύο αντιναύαρχοι ε.α., o Παναγιώτης Παστουσέας και ο Βασίλης Μαρτζούκος. Όπως εξηγούν και οι δύο στο ethnos.gr, είναι αναγκαίο η Αθήνα να δημιουργήσει μια μεσογειακή συμμαχία που θα περιλαμβάνει την Γαλλία, η οποία είναι πρόθυμη να συνάψει αμυντική συμμαχία με ρήτρα ενεργητικής υποστήριξης, θα προβλέπει περεταίρω εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ αλλά και περαιτέρω αναβάθμιση του στρατιωτικού μας εξοπλισμού.

ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΦΑΚΑΛΗ
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

«Όλα αυτά αν τα είχαμε στο τραπέζι θα μπορούσαμε να κάναμε μια προβολή ισχύος στην Τουρκία»

“Ο Ερντογάν μεταξύ παράνοιας και πολιτικού υπολογισμού”…

Ένα εξαιρετικά αιχμηρό άρθρο δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό «Marianne» κατά του προέδρου της Τουρκίας με τίτλο: «Ερντογάν: Οι πόλεμοι που προκαλεί εκεί κάτω, τα δίκτυα που στήνει εδώ». «Κινείται μεταξύ παράνοιας και πολιτικού υπολογισμού» αναφέρει το περιοδικό σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του προέδρου της Τουρκίας.

«Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Σαουδική Αραβία που τον ενέπνευσε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνει το μήνυμά του για το νέο έτος στους Τούρκους πολίτες: “Σε ένα ενιαίο σύστημα όπως η Τουρκία, ένα προεδρικό σύστημα μπορεί να γίνει τέλειο. Υπάρχουν παραδείγματα τόσο στον κόσμο όσο και στην ιστορία. Θα δείτε το παράδειγμα αυτό στη Γερμανία του Χίτλερ», συνεχίζει το Marianne αναφερόμενο στην γνωστή δήλωση του Ερντογάν που είχε προκαλέσει διεθνώς πάταγο.