Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Το Paris Match παραληρεί για πέντε ελληνικά νησιά -«Είναι γωνιές του παραδείσου!» - ΜΑΓΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ (Εικόνες)

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από καταπληκτικά νησιά, το ένα διαφορετικό από το άλλο, γράφει, μαγεμένο, το διάσημο γαλλικό περιοδικό Paris Match.

 Η Ελλάδα είναι προικισμένη από μικρές γωνιές παραδείσου. Χάρη στη Μεσόγειο και στο έδαφός της που περιτριγυρίζεται από θάλασσα, η Ελλάς, όπως την λένε οι κάτοικοί της, κάνει χιλιάδες τουρίστες να ονειρεύονται κάθε χρόνο
», γράφει το περιοδικό.
Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία της Γαλλίας, η Ελλάδα έχει 9.841 νησιά, αλλά οι οδηγοί αναφέρουν ότι τα 800 από αυτά έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Εξάλλου. Μόνο τα 169 από αυτά κατοικούνται όλο το χρόνο και το 1/3 από αυτά έχει κάτω από 50 κατοίκους», συνεχίζει.

Λευκάδα: Το στολίδι του Ιονίου μέσα από τον φακό ενός βρετανικού συνεργείου - ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Βίντεο)

H Ambanja TV είναι μια εταιρία παραγωγής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βρέθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος και κατέγραψε τις ομορφιές της Λευκάδας αποθεώνοντας τη χώρα μας.

Μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, ερημικές παραλίες, αφιλόξενα βουνά, φιλικοί άνθρωποι καταγράφηκαν από το συνεργείο το οποίο επισκέφτηκε τον περασμένο Απρίλιο και εξερεύνησε ολόκληρο το νησί απαθανατίζοντας την ασύλληπτη ομορφιά του.

Ο στόχος των τρομοκρατικών χτυπημάτων

Του Ν. Λυγερού

Ο στόχος των τρομοκρατικών χτυπημάτων είναι πολλαπλός. Το πρώτο επίπεδο αποτελείται από την υλοποίηση της δολοφονικής αυτοκτονίας που δεν έχει σχέση με τις θυσίες μαχητών σε πλαίσιο πολέμου και γι’ αυτό το λόγο είναι απαράδεκτο. Το δεύτερο επίπεδο είναι η δειλία, αφού το χτύπημα αφορά αθώους που δεν μπορούν να αμυνθούν. Το τρίτο επίπεδο είναι η διάδοση του τρόμου μέσω των επιζώντων που πληροφορούν του δικούς τους και μεγιστοποιούν τις επιπτώσεις των χτυπημάτων. Το τέταρτο επίπεδο είναι η δημιουργία φθοράς μέσα στο σύστημα της άμυνας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Το πέμπτο επίπεδο προκαλεί τριβές μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών πληθυσμών που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες, αλλά συμπεριφέρονται διαφορετικά σε κατάσταση κρίσης.

Τρομοκρατία και Πραξικόπημα

Του Ν. Λυγερού

Έχουμε ακούσει πολλά, έχουμε διαβάσει λιγότερα, αλλά ποτέ κανείς δεν συνδέει άμεσα το πραξικόπημα με την τρομοκρατία. Προσπαθούν πολλοί να μιλήσουν για δημοκρατία σ’ ένα κράτος όπου δεν υπάρχει. Ξαφνιάζονται όταν μιλάμε για πραξικόπημα και νομίζουν ότι είναι το ανάλογο απ’ αυτό που γνωρίζουν, δίχως ν’ αντιληφθούν ότι πρόκειται για το πέμπτο. Επιπλέον, δεν αντιλαμβάνονται ότι σχετίζονται με την απαράδεκτη και βάρβαρη θέση του κράτους που συνεργάζεται επί του πρακτέου κι όχι μόνο θεωρητικά με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Με άλλα λόγια, ποιος βλέπει ότι το πραξικόπημα είναι κίνηση απελευθέρωσης από τα δεσμά της τρομοκρατίας που δηλώνει ότι είναι δημοκρατία, ενώ καταπατά τους Αρμένιους, τους Ασσύριους, τους Έλληνες, τους Κούρδους, τους Σουφί αλλά βέβαια και τους Αλεβίτες;

Κύπρος:Κονδύλι €200.000 για εντατικοποίηση προσπαθειών έρευνας σε αρχεία για αγνοούμενους - Προεδρική εξαγγελία

Λευκωσία: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε απόψε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να διαθέσει κονδύλι 200,000 ευρώ για πρόσληψη ερευνητών ή αγορά υπηρεσιών από ερευνητές, με στόχο την εντατικοποίηση των προσπαθειών έρευνας στα αρχεία διαφόρων χωρών και των Ηνωμένων Εθνών για συλλογή πληροφοριών για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας.

Ο ΠτΔ μιλούσε στο πλαίσιο τελετής απονομής τιμητικών διπλωμάτων προς συγγενείς πολιτών αγνοουμένων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε απόγνωση η Μέρκελ: Οι πρόσφυγες πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχθηκε - Διεκοψε τις διακοπες της για την συνεντευξη Τυπου

Η καγκελάριος της Γερμανίας απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων στη χώρα, μετά τις δύο πρόσφατες επιθέσεις που διαπράχθηκαν από πρόσφυγες.
Οι τζιχαντιστές «επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας να υποδεχθούμε απελπισμένους ανθρώπους. Εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ, η προσφυγική πολιτική της οποίας δέχεται και πάλι έντονες επικρίσεις στη Γερμανία.

Spiegel: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για Ισπανία και Ελλάδα από τον Σόιμπλε

Για μεροληπτική στάση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέρ της Ισπανίας, ενώ αντίθετα απορρίπτει κάθε επιείκεια προς την αριστερή ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Στην περίπτωση της Ελλάδας ο Σόιμπλε απέρριψε κάθε επιείκεια, αν και οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η αυστηρή εφαρμογή των υπαγορευθέντων μέτρων λιτότητας στραγγαλίζει την ανάκαμψη. Στην Ελλάδα, όμως, η αντίσταση προήλθε από μια αριστερή κυβέρνηση, αντίθετα στην Ισπανία ο Σόιμπλε υποστηρίζει τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Έκθεση βόμβα του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σωθεί και χωρίς μνημόνιο

Τις απίστευτες «αλχημείες» που έγιναν για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τις …καραμπόλες που οδήγησαν στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού αποκαλύπτει έκθεση του ίδιου του  Ταμείου.  Όπως όλα δείχνουν αν ενεργοποιούνταν άλλες διεργασίες, η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε γλιτώσει από την αγχόνη των μνημονίων.
Σε νέα έκθεσή του το ΔΝΤ παραδέχεται ότι «κανένα από αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Προγράμματος δεν είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα το πρώτο πρόγραμμα να αποδειχθεί εξαιρετικά αισιόδοξο».

Ρίο: Πτώματα στα νερά που θα γίνουν οι αγώνες κολύμβησης και κωπηλασίας - Απέραντος σκουπιδότοπος οι ακτές

Οι εικόνες σοκάρουν και οι διοργανωτές λένε στους αθλητές «να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά» -«Κινδυνεύει η υγεία των αθλητών να κολυμπήσουν σε τόσο μολυσμένα νερά», λένε οι γιατροί
Καλωσήρθατε στο Ρίο, μην ενοχλείστε από τα πτώματα. Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο από ταινία τρόμου, αλλά είναι όμως η πραγματικότητα. Μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία και στον θαλάσσιο χώρος όπου κολυμβητές και κωπηλάτες θα διαγωνιστούν επιπλέουν πτώματα. Οι εικόνες σοκάρουν και οι διοργανωτές λένε στους αθλητές «να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά».

Αν δεις την πινακίδα(Βίντεο - Φωτο)

Αν δεις την πινακίδα
Του Ν. Λυγερού


Αν δεις την πινακίδα
στο Διδυμότειχο
που δείχνει
την Αγία Σοφία
Κωνσταντινούπολης
θα συνειδητοποιήσεις
ότι το βυζαντινό πνεύμα
δεν έχει χαθεί
και συνεχίζει
την πορεία του
μέσα στους αιώνες

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η τρομοκρατία ως Λερναία Ύδρα".(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η τρομοκρατία ως Λερναία Ύδρα". 
Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. 
Αθήνα. Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Βολιβία: Βρέθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αποτυπώματα δεινοσαύρου στον κόσμο

Επάνω σε ένα τεράστιο αποτύπωμα δεινοσαύρου, ένα από τα μεγαλύτερα που βρέθηκαν ποτέ στον κόσμο, σκόνταψε ένας τουριστικός οδηγός στη Βολιβία.
Το αποτύπωμα, με μήκος πάνω από ένα μέτρο, θεωρείται ότι έγινε από το σαρκοφάγο δεινόσαυρο Αμπελισαύρος, περίπου πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Αργεντινός παλαιοντολόγος, Σεμπάστιαν Απεστεγκούια, που μελετά το εύρημα, είπε πως ο δίποδος δεινόσαυρος, που κάποτε περιπλανιόταν στη Νότια Αμερική, είναι ο πιο πιθανός δημιουργός του 1,2 μέτρων αποτυπώματος.

Σχέδιο για μειώσεις-σοκ από 200-400 ευρώ στους μισθούς των στρατιωτικών - Κίνδυνος για νέα μείωση των μισθών από1η Ιανουαρίου του 2017

Non paper του υπουργείου Οικονομικών έβαλε «φωτιά» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Στα... κάγκελα 65.000 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί
Λίγους μήνες μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και ενώ οι δανειστές παρευλάνουν από την ελληνική πρωτεύουσα παροτρύνοντας την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί να κάνει, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρίσκονται αντιμέτωποι με την... πρόκληση της εφαρμογής των σκληρών μέτρων.

Στο πλαίσιο της περικοπής των κρατικών δαπανών το οικονομικό επιτελείο έχει συμφωνήσει να σχεδιάσει νέα μισθολόγια για τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 700 εκατ.ευρώ.