Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ανέκδοτο δοκίμιο του Ουίνστον Τσώρτσιλ για τους εξωγήινους! - «Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;» αναρωτήθηκε ο Βρετανός ηγέτης

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ δεν νοιαζόταν μόνο με ποιο τρόπο η Βρετανία και γενικότερα η δημοκρατική Δύση θα νικήσει τη ναζιστική Γερμανία. Ενδιαφερόταν επίσης για το αν υπάρχει εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες, όπως αποκαλύπτει ένα εντυπωσιακό ανέκδοτο και άγνωστο έως τώρα δοκίμιό του, που ήλθε στο φως και φέρει τον τίτλο «Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;»

Εν συντομία, η απάντηση του Ουίνστον Τσώρτσιλ είναι ότι, με δεδομένη την απεραντοσύνη του σύμπαντος, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως οι άνθρωποι αποτελούν κάτι το μοναδικό, αν μη τι άλλο επειδή εγγενώς η ζωή έχει την τάση να πολλαπλασιάζεται και να επεκτείνεται.

Le Monde: Δώστε πίσω στους Έλληνες την ελευθερία τους

"Ο Όθων της σύγχρονης εποχής είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντιδημοφιλής δυνάστης των Ελλήνων", γράφει ο Αρνό Λεπαρμαντιέ στη Le Monde
Adtech Ad
Ο δημοσιογράφος Αρνό Λεπαρμαντιέ σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Le Monde κάνει έναν παραλληλισμό του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, με τον Βαυαρό βασιλιά της Ελλάδας, Όθωνα, που επιβλήθηκε και τότε στην μικρή χώρα από τις μεγάλες δυνάμεις, αφού πρώτε το κράτος είχε βυθιστεί στα χρέη. Ο Γάλλος αρθρογράφος περιγράφει τον φαύλο κύκλο των μνημονίων και παρομοιάζει με εκδικητική καταδίκη τις απαιτήσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών στην Αθήνα. Μια καταδίκη που δεν πρόκειται να είναι σύντομη, αλλά θα μοιάζει με ποινή φυλάκισης 30 ετών.

THE ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει Grexit, 60% πιθανότητα τα επόμενα 5 χρόνια

Συμβιβασμό για να εκταμιευτούν κάποια χρήματα, αλλά όχι συμφωνία, προβλέπουν για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου οι αναλυτές του The Economist Intelligence Unit, ενώ εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει Grexit.
Συγκεκριμένα, για το Grexit αναφέρουν ότι υπάρχουν 60% πιθανότητες να συμβεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Economist: «Ετσι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές η Μαρίν Λεπέν και αμέσως μετά... Frexit»! - «ΙΔΡΩΝΕΙ» ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΣΙΔΗΡΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»

Ότι έχει ισχυρές πιθανότητες η Μαρίν Λεπέν να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας εξηγεί σε άρθρο του ο Economist, παρακινούμενος από το γεγονός ότι η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, από τις αρχές του 2017, βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της πρόθεσης ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου και ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν εμπνέουν τους ψηφοφόρους για να πάνε να τους ψηφίσουν.

Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα - Πουθενά αλλού τόσα προβλήματα - Νέο μήνυμα προς την Αθήνα

Ο επικεφαλής του ESM εκτιμά ότι η χώρα μας «μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα» - Αναφέρεται σε αδύναμη διοίκηση, δίχως να το προσδιορίζει χρονικά Ένα ακόμα «μήνυμα» ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα, έστειλε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο.

Ο Αλεβισμός ως ανθρώπινη επιλογή - Μια Φωτογραφία μια Ιστορία(Βίντεο)



Μια Φωτογραφία μια Ιστορία 
Ν Λυγερός 15 02 17

Απάνθρωπη θρησκεία - Καταραμένη πόλη

Απάνθρωπη θρησκεία
Του Ν. Λυγερού

Όλα ήταν παράλογα ή μάλλον κυριαρχούσε το παράλογο. Ο θάνατος ακολουθούσε δειλά τις εντολές των τρομοκρατών. Οι μαύρες σημαίες δεν ήταν μόνο η αρχή αλλά και το τέλος. Ήταν μια ταφόπλακα χωρίς τάφο. Δεν ήταν καν κενοτάφιο. Τα θύματα δεν είχαν δικαίωμα ταφής. Ο καταδικασμένος δεν είχε να περιμένει τίποτα μετά την τιμωρία. Ο χρόνος σταματούσε και μετά ή μάλλον πέθαινε κι αυτός μετά από τέτοιο πόνο. Κανένας δεν είχε φανταστεί τέτοια καταδίκη της πόλης. Το μόνο έγκλημα ήταν η τιμωρία κι αυτή εκτελούσε την αθωότητα. Αυτή η θρησκεία του θανάτου πίστευε μόνο στην τιμωρία κι όλα ήταν πια απαγορευμένα.

Οι μαύρες σημαίες

Του Ν. Λυγερού

Όλοι νόμιζαν ότι ήξεραν τι σημαίνει βαρβαρότητα μέχρι που είδαν τις πρώτες μαύρες σημαίες μέσα στην πόλη. Τις είχαν δει βέβαια στις τηλεοράσεις τους, αλλά δεν έδιναν την πρέπουσα σημασία. Όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα γινόντουσαν μακριά και δεν είχαν, στην ουσία, σχέση με τη ζωή τους. Είχαν δίκιο τελικά… Είχαν σχέση μόνο με το θάνατό τους. Στην αρχή είχαν την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα όνειρο ή κάποιο κακόγουστο ανέκδοτο. Όμως, το όνειρο πέθανε με το πρώτο αυτοκίνητο που ήρθε κυματίζοντας μια μαύρη σημαία. Δεν ήταν κάποιο αστείο… Οι βάρβαροι είχαν φτάσει στην πόλη μας, εκεί όπου ζούσαμε παλιά και ελεύθερα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά όλα άλλαξαν. Οι μαύρες σημαίες δεν ήταν πια η εξαίρεση. Όλο και περισσότερες καρφώνονταν πάνω στις στέγες και κυκλοφορούσαν μέσα στους δρόμους.