Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

31 Ιουλίου:Μνήμη Ίωνος Δραγούμη

Ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από τα Βενιζελικά «Δημοκρατικά Τάγματα» του Παύλου Γύπαρη στις 31 Ιουλίου 1920, απέναντι από το σημερινό Χίλτον, εκεί όπου βρίσκεται και η επιτύμβια στήλη του...
Η δολοφονία του ήταν απόρροια του εθνικού διχασμού και αποστέρησε την πατρίδα μας από ένα σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο, ο οποίος πάλεψε για μία Μεγάλη Ελλάδα με το όπλο και την πένα του. Ο Ίων Δραγούμης αποτελεί για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές τον κυριώτερο εκφραστή της εθνικής ιδεολογίας. Οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και η στάση ζωής του αποτελούν, ακόμη και σήμερα, πηγή για περαιτέρω επεξεργασία.

Στραμμένο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού το βλέμμα της Wall

Dow13.073,01-2,65 -0,02%  



  Nasdaq2.945,84-12,25 -0,41%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο ράλι των δύο προηγούμενων ημερών οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών και επενδυτικής διστακτικότητας εν αναμονή πιθανής παρέμβασης των ΕΚΤ και Fed αυτή την εβδομάδα για τη στήριξη της οικονομίας.

Αναλυτές σχολιάζουν πως οι αγορές πιθανότατα θα παρουσιάζουν ήπιες τάσεις αυτή την εβδομάδα έως ότου κορυφωθούν οι οικονομικές εξελίξεις. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις αποφάσεις της συνεδρίασης της αμερικανικής Fed την Τετάρτη, στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σαββατοκύριακο ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το EFSF και η ΕΚΤ θα συντονίσουν τη δράση τους για να βοηθήσουν να επιλυθεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης, δημιουργώντας προσδοκίες για ανακοινώσεις στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 2,60 μονάδες (-0,02%) κλείνοντας στις 13.073,00 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 12,20 μονάδων (-0,41%) και έκλεισε στις 2.945,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,60 μονάδων (-0,05%) κλείνοντας στις 1.385,30 μονάδες. Το βασικό τεστ για την αγορά είναι εάν ο S&P 500 θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από τις 1.385 μονάδες μετά το ανοδικό ξέσπασμα της Παρασκευής.

Θετικό το πρώτο τετ α τετ Αναστασιάδη - Καρογιάν

Λευκωσία: Νίκος Αναστασιάδης και Μάριος Καρογιάν ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 17 Αυγούστου. Η σημερινή δίωρη συνάντηση των δύο κομμάτων – η πρώτη μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ το Σάββατο για συνέχιση των διαβουλεύσεων με τον ΔΗΣΥ, με στόχο την επίτευξη συγκλίσεων για συνεργασία στις Προεδρικές εκλογές του 2013- διεξήχθηκε σε καλό κλίμα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο. Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι υπάρχει διάθεση για κατάληξη.

Σημαντικά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της Παρασκευής.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 110,45 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 2,87%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατάγραψε άνοδο σε ποσοστό 2,49% κλείνοντας στις 43,22 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 396.000 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, οι περισσότεροι έκλεισαν με άνοδο εκτός από την Εναλλακτική Αγορά, η οποία έκλεισε με πτώση 0,13% και των Ξενοδοχείων 0,33%. Κέρδη κατέγραψαν οι Τράπεζες με 3,24%, η Κύρια Αγορά με 3,06%, οι Επενδυτικές με 1,28%, και η Παράλληλη Αγορά με 0,75%.

Σε "απόσταση αναπνοής" από τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Παρά την έντονα ανοδική αντίδραση στις τράπεζες, στον «απόηχο» του deal Πειραιώς-ATE, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. δεν κατάφερε τη Δευτέρα να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 600 μονάδων, παρά μόνο ενδοσυνεδριακά.

Αν και κινήθηκε σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, ενισχυμένος ενδοσυνεδριακά έως τις 602,48 μονάδες (+2,77%), ο ΓΔ επιβεβαίωσε με την κίνησή του τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τονίζουν ότι για την «πειστική» διάσπαση της αντίστασης των 600 μονάδων θα απαιτηθεί ουσιαστική ενίσχυση του συναλλακτικού όγκου και τζίρου στο ελληνικό ταμπλό.

Συνθήκη η οποία προς το παρόν δεν φαίνεται να ικανοποιείται, παρά το γεγονός ότι το κλίμα στην ελληνική αγορά εμφανίζεται βελτιωμένο, με επίκεντρο τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο (και εν αναμονή νέων). Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν δε, σε ένα βαθμό, και οι πρόσφατες δηλώσεις του Jean-Claude Juncker. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εντός των συνόρων δείχνει να επικεντρώνεται στις δυσκολίες των κυβερνητικών εταίρων να συμφωνήσουν στο «μίγμα» μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που το οικονομικό επιτελείο καλείται να παρουσιάσει στην τρόικα.

Αυτοί που θέλουν την Ελλάδα στην κόλαση, ας το σκεφτούν διπλά

Αυτοί που θέλουν την Ελλάδα στην κόλαση, ας το σκεφτούν διπλά
Πληθαίνουν πάλι τα δημοσιεύματα και οι επίσημες παρεμβάσεις, που απειλούν την χώρα μας με απίστευτα δεινά σπέρνοντας τρόμο και ζόφο για το μέλλον.
Που; Σε ένα Έθνος που γνωρίζει την φωτιά, την κόλαση, τον Άδη όσο κανένα. Σε έναν λαό του οποίου ακόμα και μία αποσπασματική ανάγνωση της ιστορίας θα έσπερνε τον τρόμο σε οποιονδήποτε «τεχνοκράτη του Βορά» που με βαρύγδουπες αναλύσεις και ασκήσεις επί χάρτου προσπαθεί να τιθασεύσει μία ιστορία 4,000 χρόνων.
Προσπαθεί να διαγράψει μνήμες ανθρώπων που γνώρισαν τις πύλες της κολάσεως πολλάκις, μέσα από αίμα, φωτιά και θάνατο για να μπορεί σήμερα να αναπνέει το μύρο της Ελευθερίας. Μη νομίζετε ότι ο στόχος τους είναι η ελίτ των κρατικών γραφείων και της διαπλοκής. Αυτοί ενσαρκώνουν τον διαχρονικό ρόλο του Eφιάλτη, του Πήλιου Γούση και του Iούδα μόνο στην πράξη της μειοδοσίας και όχι της Νεμέσεως αφού προφανώς δεν φρόντισαν ποτέ να μελετήσουν το τέλος της ιστορίας, θαμπωμένοι γαρ από την λάμψη των αργυρίων.

Επτά αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σε τροποποιήσεις του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - με την αποδοχή βασικών θέσεων των πανεπιστημιακών που αντιδρούσαν στην εφαρμογή του - προχωρά το υπουργείο Παιδείας, καταθέτοντας σήμερα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στις ισχύουσες διατάξεις.

Το νομοσχέδιο θα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι θα παραπεμφθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την επομένη.

Έχασαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ!!!

Στο «στόχαστρο» των Βρετανών είχε μπει η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων τo 2004, ωστόσο τα προβλήματα για τους τωρινούς διοργανωτές φαίνεται να μην έχουν τέλος.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι χάθηκαν κλειδιά από το Γουέμπλεϊ.

Συγκεκριμένα η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής πως χάθηκε ένα σετ κλειδιών από το Γουέμπλεϊ την περασμένη εβδομάδα, κάτι που επιβεβαίωσε και η «Scotland Yard». Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι αρμόδιοι τα κλειδιά δεν βρέθηκαν και αυτομάτως προέκυψε μία πολύ σημαντική «τρύπα» στην ασφάλεια των Αγώνων.

Κοινή γραμμή Βενιζέλου - Κουβέλη εν όψει της σύσκεψης με Σαμαρά

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, εν όψει της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών, πριν από τα όποια οικονομικά μέτρα.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε και η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης έδωσα έμφαση στην ανάγκη να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, οι συγχωνεύσεις κρατικών υπηρεσιών και φορέων και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι αρχηγοί αποφασίζουν

Με ισχυρές νότες αισιοδοξίας από το εξωτερικό ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση θα τα βρουν για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, που ζητά η τρόικα για τη διετία 2013 - 2014 προσέρχονται το απόγευμα (στις 6) στο Μέγαρο Μαξίμου οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης για την κρίσιμη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν κατ’ ιδίαν σύσκεψη, καθώς οι προβληματισμοί για τη νέα δραματική περικοπή σε μισθούς και συντάξεις είναι έντονοι και έχουν οδηγήσει τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να βάζουν πολλούς αστερίσκους για το νέο πλαίσιο, που επιδιώκει το Μαξίμου. 

Α. Διαμαντοπούλου: «Η κυβέρνηση συμβιβάζεται με τις συντεχνίες»

Παρέμβαση της πρώην υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στον νόμο πλαίσιο. «Αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».

Την πλήρη αντίθεση της στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου πλαισίου που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε η πρώην υπουργός.

«Οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελούν συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για παθογένειες των ΑΕΙ. Η κοινή λογική, που επιτάσσει ένας νόμος πρώτα να εφαρμόζεται και στη συνέχεια, αν και όπου χρειάζεται, να βελτιώνεται, έχει απλά τεθεί στο περιθώριο».

Η Κατερίνα Μουτσάτσου... ξαναχτυπά(Βίντεο)

Τον ρόλο της στα σοβαρά φαίνεται ότι έχει πάρει η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου η οποία χτυπά για μια ακόμα φορά με νέο...πολιτικό βίντεο. Η «Ωδή στη χαμένη χαρά» της Κατερίνα Μουτσάτσου -παράφραση της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν «Ωδή στη Χαρά» - παρουσιάζει από την δική της ασπρόμαυρη οπτική γωνία την κατάσταση που επικρατεί σήμερα μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Στο βίντεο η Κατερίνα Μουτσάτσου γράφει τις λέξεις: Δημοκρατία, Έθνη, Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Δουλειές, Κοινωνική περίθαλψη, Έλληνες τις οποίες σβήνει το κύμα. Η μόνη λέξη που δεν σβήνει είναι η λέξη Έλληνες. Η ίδια σε μορφή μανιφέστου συνοδεύει το βίντεο της με ένα κείμενο:

Η Ολυμπιακή τραγωδία της ΕΡΤ

Το να παρακολουθήσεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλο τους το εύρος είναι ακατόρθωτο. Ακατόρθωτο επίσης είναι να τους μεταδώσεις σε όλο τους το εύρος. Από κει όμως μέχρι να καλύπτεις τα βασικά (κι αυτά χαμένα σʼ ένα δραματικό πρόγραμμα) υπάρχει απόσταση.

Η ΕΡΤ (για την ώρα) βουλιάζει σʼ έναν ωκεανό πρωτοφανούς ανοργανωσιάς. Ανύπαρκτο πρόγραμμα, αχταρμάς στις επιλογές, απουσία περιλήψεων, εξαφάνιση αθλημάτων, απουσία ρεπορτάζ και πολύ φτωχή ποιότητα περιγραφών.

Οι Άγγλοι...έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα!!!

Το έκαναν και αυτό οι Άγγλοι. Το περίτεχνο καζάνι, στο οποίο φιλοξενήθηκε η φλόγα άναψε και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 (ώρα Ελλάδος).

Η φλόγα «έσβησε» στις 1.14 τα ξημερώματα. Για την ακρίβεια φυλάχθηκε σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας προκειμένου το καζάνι να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του σταδίο.

Η Ολυμπιακή φλόγα παραδοσιακά καίει στη διάρκεια των αγώνων και μάλιστα τοποθετείται σε σημείο που να είναι ορατή και από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του σταδίου.

Το DNA «δείχνει» τον δράστη της 15χρονης

Νέα τροπή στην υπόθεση με τη 15χρονη στην Πάρο δίνουν τα εργαστηριακά ευρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάλυση του DNA εντοπίστηκαν στα ρούχα της άτυχης εφήβου ξένο γενετικό υλικό από άνδρα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση για τον τρόπο με τον οποίο η 15χρονη υπέστη τόσα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κρανίο. Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Γιούνκερ εναντίον Μέρκελ

Ως «υποκατάστημά της» μεταχειρίζεται την Ευρωζώνη η Γερμανία, τονίζει ο επικεφαλής του Europgroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ασκεί δριμεία κριτική σε όσους χρησιμοποιούν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προκειμένου να στηριχθεί ένας «φθηνός εσωτερικός διάλογος». Εκφράζει δε την ανησυχία του για τις εθνικές αντιπαλότητες, οι οποίες «θεωρούνταν ξεχασμένες», αλλά απέχουν, όπως λέει, «μόλις εκατοστά από την επιφάνεια», ενώ δηλώνει την αποφασιστικότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διατηρηθεί το ευρώ με όλες τις χώρες-μέλη του.

Κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας


Του Νίκου Λυγερού 
Δείτε την Κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα από 3 φύλλα