Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Διάθεση αποκόμισης κερδών εν μέσω ευρωπαϊκής αβεβαιότητας

Dow13.986,527,22 0,05%  



  Nasdaq3.168,48-3,10 -0,10%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ήπια πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αποκομίζουν ορισμένα κέρδη μετά και το πρόσφατο ράλι που έχει οδηγήσει τον S&P 500 6% υψηλότερα μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους. Στο μεταξύ, η ανησυχία για την πολιτική σταθερότητα σε Ισπανία και Ιταλία επισκιάζει τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη της Walt Disney.

Η Time Warner ήταν μία από τις επιχειρήσεις που ανακοίνωσαν σήμερα νωρίς αποτελέσματα με τη μετοχή της να καταγράφει άνοδο 2,47%.

Η ατζέντα της ημέρας δεν περιλαμβάνει σημαντικά οικονομικά μεγέθη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 41,40 μονάδες (-0,30%) και βρίσκεται στις 13.937,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 6,00 μονάδων (-0,19%) φτάνοντας τις 3.165,50 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,60 μονάδων (-0,24%) και βρίσκεται στις 1.507,60 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το "στραβοπάτημα" της Δευτέρας οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν την Τρίτη, με τον Dow Jones να επαναπροσεγγίζει τις 14.000 μονάδες στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών και μετά τη συμφωνία-μαμούθ για την εξαγορά της Dell έναντι 24,4 δισ. δολ.

Διπλά βιβλία κρατούσε ο Παπακωνσταντίνου - Πήρε μαζί του το ένα!!!

Διπλά βιβλία κρατούσε ο Παπακωνσταντίνου - Πήρε μαζί του το ένα!

Νέα αποκάλυψη – «βόμβα» για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου προέκυψε ύστερα από την κατάθεση του κ. Νίκου Χρηστίδη.
Ο υπεύθυνος τήρησης πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών κ. Νίκος Χρηστίδης αποκάλυψε, ότι ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών πήρε μαζί του ένα «εμπιστευτικό πρωτόκολλο», το πρωτόκολλο του υπουργού που κρατούσε ο ίδιος δηλαδή.
Ο κ. Χρηστίδης ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη αν συνηθίζεται ο υπουργός Οικονομικών φεύγοντας από το υπουργείο να παίρνει μαζί του το πρωτόκολλο... για να απαντήσει ο κ. Χρηστίδης με τη σειρά του:

ΚΑΥΣΗ ΞΥΛΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ- ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Από το diogeneis
 
 Πατέρας της Ιατρικής και μέγιστος των ιατρών χαρακτηρίζεται ο Ιπποκράτης, ο Δωριεύς που έγραψε στην ιωνική διάλεκτο και χρησιμοποίησε πρώτος στην Ιατρική το πείραμα, ανάγοντάς την από εμπειρική τέχνη σε επιστήμη. Χρυσή εποχή της Ιατρικής χαρακτηρίζεται το δεύτερο μισό του πέμπτου αιώνα π.Χ., κατά το οποίο ο Ιπποκράτης συνέγραψε πλήθος πονημάτων για φυσιολογία, ανατομία, παθολογία, θεραπευτική χειρουργική, μαιευτική και άλλες ειδικότητες και μίλησε πρώτος για το περιβάλλον σε σχέση με την υγεία. Προσκλήθηκε και συνέβαλε στην αντιμετώπιση του λοιμού των Αθηνών και για το λόγο αυτό τον στεφάνωσαν με χρυσό στέφανο. Ο Όρκος του παρέμεινε διαχρονικός. Και ο ίδιος, προφανώς τηρώντας κατά γράμμα την επιστήμη του, έφυγε αιωνόβιος. 
Ο θρύλος τον θέλει παρόντα στο λοιμό των Αθη­νών. Ο Ιπποκράτης, αφού ήρθε σε σύγκρουση με το ιερατείο της Κω, ήρθε στην Αθήνα, όπου οι ιε­ρείς του Ασκληπιείου των Αθηνών προσπάθησαν να τον προσεταιριστούν, αλλά ο Ιπποκράτης έχο­ντας την προηγούμενη εμπειρία της Κω αρνήθη­κε.

Έκθετος ο Στουρνάρας για την "δημιουργική λογιστική"!

Μετά την αποκάλυψη του newsbomb.gr για την αναβίωση της "δημιουργικής λογιστικής" από τον μαιτρ του είδους κύριο Στουρνάρα, κλήθηκε εσπευσμένα ο Χρήστος Σταϊκούρας για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.
Με ανακοίνωση λοιπόν, τα περί "πρωτογενούς πλεονάσματος" για τα οποία υπερηφανευόταν ο κύριος Στουρνάρας πήγαν περίπατο, ακριβώς για τους λόγους που παρουσιάσαμε χθες.
Συγκεκριμένα στην διορθωτική του ανακοίνωση και σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Χρήστος Σταϊκούρας εκθέτει τον αμετανόητο νοσταλγό της εκσυγχρονιστικής λαίλαπας για τα περί "πρωτογενούς πλεονάσματος".

Το Big Bang δεν υφίσταται (Βίντεο)

Η θεωρία της «μεγάλης έκρηξης» σε γενικές γραμμές υποστηρίζει πως το τεράστιο αυτό σύμπαν στο οποίο ζούμε πριν καν να υπάρξει ο χώρος και ο χρόνος, ήταν τόσο συμπυκνωμένο και μικρό σαν το κεφάλι μιας καρφίτσας. Και ξαφνικά όταν συνέβησαν οι κατάλληλες συνθήκες έγινε μία τρομακτική έκρηξη που απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες ενέργειας, που μετά από διάφορες διαδικασίες οι οποίες κράτησαν δισεκατομμύρια έτη έδωσαν στο σύμπαν την σημερινή μορφή του.

Канал 5 : «Ελληνο-βουλγαρικοί κανονιοβολισμοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές κατέθεσαν 92 και οι Έλληνες άλλες 35 τροπολογίες στο σχέδιο ψηφίσματος για τα Σκόπια, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί τον Απρίλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, εμφανίζονται μέχρι σήμερα τουλάχιστον 203 τροπολογίες στο ψήφισμα που πρότεινε ο εισηγητής για τα Σκόπια, Richard Hovit.

Πιο ενεργείς βουλευτές από τη Βουλγαρία ήταν οι: ο φιλελεύθερος Στάνιμιρ Ιλχέρ, ο Αντρέι Κοβάτσεφ που κατέθεσε 30 τροπολογίες και από το βουλγαρικό κόμμα ATAKA ο ευρωβουλευτής Ντίμιταρ Στογιάνοφ, ο οποίος υπέβαλε 25 τροπολογίες.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αναγνώριση της "μακεδονικής γλώσσας"

ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει γελοία επιχειρήματα στους Σκοπιανούς»

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπoλύει η ΝΔ, με αφορμή την ανάρτηση στο facebook του στελέχους της Κουμουνδούρου, Νάσου Θεοδωρίδη, ο οποίος προτείνει, εμμέσως...


... πλην σαφώς, να χρησιμοποιείται η «μακεδονική γλώσσα» στα ελληνικά δικαστήρια.

Προσπάθησε να χτυπήσει με παπούτσι τον Ahmadinejad (Bίντεο)

Μεγάλη προσβολή για μουσουλμάνο το χτύπημα με παπούτσι

Παραλίγο να φάει ένα παπούτσι στο κεφάλι ο πρόεδρος του Ιράν Mahmud Ahmadinejad κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από το τζαμί al-Hussein στο Κάιρο ένας (δείτε το βίντεο)...


Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: "Τα Ίμια λέγονται Καρντάκ και είναι τουρκικά"

Από το newsit.gr

Έκπληξη προκαλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη στο Facebook, ο οποίος στην επέτειο εκείνης της δραματικής νύχτας του 1996 που έχασαν τη ζωή τους τρεις έλληνες αξιωματικοί, έγραφε πως τα Ίμια κατά τον ίδιο πάντα ονομάζονται Καρντάκ, όπως δηλαδή αποκαλούν τη βραχονησίδα οι Τούρκοι.

 Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα Ίμια κατά την παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, σημειώνοντας πως τα Ίμια "είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο".

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ, ΤΕΛΟΣ! Αλλάζει και ο νόμος για την παροχή ιθαγένειας - Τέρμα σε "Έλληνες" εξ Αφρικής ή Ασίας!!!

Mε βάση της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αντισυνταγματικό του νόμου Ραγκούση, αλλάζει πλέον ολόκληρος ο νόμος για την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και φαίνεται ότι βρισκόμαστε προς την κατεύθυνση πλήρους απάλειψης των διατάξεων-"δώρου" που έδιναν μεπρωτοφανή ευκολία την ελληνική υπηκοότητα σε ξένους, κατά κανόνα λαθρομετανάστες.
Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές διατάξεις του υφιστάμενου νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, να διαμορφώσει και προωθήσει σχέδιο νόμου, και να προωθηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

"Καμπάνα" σε στρατιωτικούς για αυθάδεια στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Την οργή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε έγγραφο, που ζητούσε εξηγήσεις από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για φήμες σχετικά με τους μισθούς. Δέκα μέρες φυλακή σε 2 στρατιωτικούς.

Πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στους επικεφαλής του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).
Αιτία η επιστολή τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο, με την οποία τον καλούσαν "να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει" φημολογία σχετικά με υποτιθέμενη εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για οικονομικά συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Σε ισχύ η επιστράτευση - Πολιτική κόντρα για την απόφαση της κυβέρνησης

Λίγο μετά τις 7.00 απέπλευσαν τα πρώτα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς από τα ξημερώματα βρίσκεται σε ισχύ η επιστράτευση των ναυτεργατών.

Το πρωί, πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποίησαν ναυτεργάτες και μελών του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο λιμάνι. Ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση των διαδηλωτών προς το υπουργείο. Οι δυνάμεις ασφαλείας παρατάχθηκαν στο ύψος της πύλης Ε2 του λιμανιού στην άλλη άκρη της οποίας, τουλάχιστον 500 μέτρα μακρύτερα βρίσκεται το υπουργείο.

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, την ίδια ώρα που τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν προτάσεις προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα προχώρησαν σε δίωρη συμβολική κατάληψη τμήματος της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Γέφυρας Κήπων Έβρου, στο ύψος του νέου συνοικισμού Φερών.

Λίγο μετά τις 15:00, οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν το τμήμα της Εγνατίας οδού στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων.

«Έχουν και οι αστυνομικοί μάνες»(Βίντεο)

«Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες» έγραψε σε ένα χαρτόνι μια μητέρα και το μεσημέρι της Τετάρτης, πήγε έξω από τα δικαστήρια Κοζάνης, όπου είχαν μεταφερθεί οι τέσσερις συλληφθένες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και έστειλε το δικό της μήνυμα.

Η γυναίκα, μητέρα αστυνομικού, είπε ότι ήθελε απλά να δείξει πως και εκείνες έχουν την ίδια αγωνία για τα παιδιά τους, όπως και οι μητέρες των αναρχικών.

Στάινμπρουκ: Οι γερμανικοί όροι δεν πρέπει να είναι θανάσιμοι για την ελληνική οικονομία

«Εύχομαι η Ελλάδα να επιστρέψει σύντομα στις αγορές, αλλά μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος». Με αυτή τη δήλωση ενώπιον Ελλήνων και Ευρωπαίων δημοσιογράφων, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας με το SPD, Πέερ Στάινμπρουκ.

Ο κ. Στάινμπρουκ, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στους χώρους της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, επανέλαβε πως η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει καταφέρει να επιδείξει σε σύντομο χρονικό διάστημα εντυπωσιακά σημάδια βελτίωσης για την ελληνική οικονομία και τόνισε πως η αλληλεγγύη της Γερμανίας είναι δεδομένη.

«Μου τηλεφώνησε ο Παπακωνσταντίνου για το CD της λίστας»

Με τον πρώην συνεργάτη του Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ», έσπευσε να επικοινωνήσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον περασμένο Νοέμβριο, όταν πλέον ο κλοιός των ερευνών γινόταν όλο και πιο σφικτός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος, ήταν σύμβουλος του υπουργού σε θέματα πληροφορικής και το πρόσωπο στο οποίο εδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το CD το 2010 προκειμένου να υπολογίσει το συνολικό ποσό των καταθέσεων καθώς και τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά.

Φωτογραφία της ημέρας έγινε στον Guardian η ελληνική πείνα!

Φωτογραφία της ημέρας έγινε στον Guardian η ελληνική πείνα!
Φωτογραφία της ημέρας στον βρετανικό Guardian έγινε η σημερινή δωρεάν διανομή τροφίμων στο κέντρο της Αθήνας.
Ελεημοσύνη; Κοινωνική δράση για την ανακούφιση του πόνου των ανθρώπων που οδηγούνται στο περιθώριο; Αναρωτιέται ο Guardian. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο αποτυπώνει στις πραγματικές του διαστάσεις το «λάθος» του ΔΝΤ και το συνεχιζόμενο «λάθος» της ελληνικής κυβέρνησης.
«Δεκάδες άνθρωποι στριμώχνονται και τεντώνουν τα χέρια περιμένοντας να πάρουν μια σακούλα πορτοκάλια. Μάτια που μοιάζουν να εκλιπαρούν τους διανομείς να πάρουν τα τρόφιμα. Οι ευεργέτες των φτωχών είναι αγρότες. Το παράδοξο είναι ότι διανέμοντας δωρεάν τρόφιμα διαμαρτύρονται ότι οι τιμές των προϊόντων τους έχουν καταρρεύσει ενώ το κόστος για την παραγωγή των αγαθών έχει εκτοξευθεί στα ύψη».

Ανακάλυψαν μορφές ζωής 15km πάνω από την επιφάνεια της Γης

Ανακάλυψαν μορφές ζωής 15km πάνω από την επιφάνεια της Γης
Για πρώτη φορά στην ιστορία, επιστήμονες ανακάλυψαν μορφές ζωής στην τροπόσφαιρα, το κατώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας που εκτείνεται σε ύψος 8-15 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Μάλιστα, οι ζωντανοί μικροοργανισμοί βρέθηκαν να υπάρχουν σε αφθονία και συγκεκριμένα να αποτελούν το 20% των συνολικών σωματιδίων της τροπόσφαιρας! 
Οι επιστήμονες δηλώνουν έκπληκτοι με την ανακάλυψή τους καθώς τα μέχρι τώρα ευρήματα περιελάμβαναν μόνο σκόνη και κόκκους αλατιού. Όπως αναφέρουν, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν μορφές ζωής ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, μέχρι και στις πιο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης.

Μικρή άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή άνοδο, για δεύτερη συνεχή ημέρα, κατέγραψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 109,26 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,30%. Άνοδο σε ποσοστό 0,26% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 42,72 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 183.277 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, ανοδικά κινήθηκαν η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 2,34%, η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 1%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,20% και η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0, 15%. Πτώση σε ποσοστό 2,18% κατέγραψε ο δείκτης των Επενδυτικών και σε ποσοστό 1,71% ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Όλο και πιο ψηλά ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου του 2011 κινείται πλέον ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, που την Τετάρτη, κινούμενος ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Το κλίμα στο ταμπλό παραμένει θετικό, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται και πέραν των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα της αποτιμήσεις και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Jean Richepin:Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη...

Από το visaltis

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.

Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.

Από την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
Από την φυσική σας, χημεία
Από την αστρονομική σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας

Σε "απόσταση βολής" από τις 14.000 μονάδες ο Dow Jones

Dow13.979,3099,22 0,71%  



  Nasdaq3.171,5840,41 1,29%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να επαναπροσεγγίζει τις 14.000 μονάδες στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών και μετά τη συμφωνία-μαμούθ για την εξαγορά της Dell έναντι 24,4 δισ. δολ.

Ο βιομηχανικός Dow σκαρφάλωσε στα υψηλά της ημέρας μέχρι τις 14.014 μονάδες για να περιορίσει στο κλείσιμο τα κέρδη του. Τη Δευτέρα ο Dow έχασε 130 μονάδες καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 28 Δεκεμβρίου.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχώρισε σήμερα η είδηση για την εξαγορά της Dell Inc. από τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Michael Dell και την επενδυτική εταιρεία Silver Lake.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας οι μέτοχοι της Dell θα λάβουν 13,65 δολ. σε μετρητά για κάθε μετοχή της Dell με την αξία της εξαγοράς να διαμορφώνεται κοντά στα 24,4 δισ. δολ.

Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου είδηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επιδιώξει αποζημίωση άνω των 5 δισ. δολ. από την Standard & Poor΄s για τις αξιολογήσεις του οίκου σε τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια και διασφαλισμένες δανειακές υποχρεώσεις πριν το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.