Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Канал 5 : «Ελληνο-βουλγαρικοί κανονιοβολισμοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές κατέθεσαν 92 και οι Έλληνες άλλες 35 τροπολογίες στο σχέδιο ψηφίσματος για τα Σκόπια, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί τον Απρίλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, εμφανίζονται μέχρι σήμερα τουλάχιστον 203 τροπολογίες στο ψήφισμα που πρότεινε ο εισηγητής για τα Σκόπια, Richard Hovit.

Πιο ενεργείς βουλευτές από τη Βουλγαρία ήταν οι: ο φιλελεύθερος Στάνιμιρ Ιλχέρ, ο Αντρέι Κοβάτσεφ που κατέθεσε 30 τροπολογίες και από το βουλγαρικό κόμμα ATAKA ο ευρωβουλευτής Ντίμιταρ Στογιάνοφ, ο οποίος υπέβαλε 25 τροπολογίες.


Οι περισσότερες από τις τροποποιήσεις είναι προσβλητικές και έρχονται σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα των καλών σχέσεων που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από την FYROM και τη Βουλγαρία.

Για άγνωστους λόγους και ο συντάκτης του ψηφίσματος, Richard Hovit, κατέθεσε 20 τροπολογίες στην αρχική του πρόταση, την οποία υπέβαλε τον περασμένο μήνα στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, αναφέρει το δημοσίευμα του σλαβικού καναλιού των Σκοπίων, Κανάλ 5.

[Στις τροπολογίες των Ελλήνων ευρωβουλευτών δεν υπάρχει αναφορά, αφού το ενδιαφέρον εστιάζεται στις αντιδράσεις των Βουλγάρων ευρωβουλευτών].

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου